Коментари - Синдикат поиска оценка ”Възпитание” в училище | dnes.dir.bg
назад

Синдикат поиска оценка ”Възпитание” в училище

Нарастващата агресия между деца и между ученици е проекция на агресията в обществото ни, заявяват от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Обратно в новината

Коментари - Синдикат поиска оценка ”Възпитание” в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не чуваше, когато учителите предупреждаваха за тенденцията.Щото пречеше на провежданата политика. Но сега говори директно кризата.

Добра идея. Едно време всички се страхувахме да не ни намалят поведението, да станеш за резил пред другите деца....

Този "синдикат"непрекъснато произвежда "методи".Очаквам следващото им "творение" да е на всеки чин да има вериги за оковаване на лошите ученици. На времето,след 10-ти ноември този синдикат обезглави училищните ръководства,а в него се вляха най-слабите учители.Затова непрекъснато залагат на репресивни мерки,но и това няма да им помогне!Лошото възпитание е главно резултат на слабото обучение,носител на което е учителя.Защо Теодоси Теодисиев от Казанлък няма лоши и слаби ученици?Защото е много добър учител и не са му нужни никакви други "патерици",като тези.Но дългите години на ниски заплати направиха учители най-слабите кандидат-студенти и студенти.Нищо не може да помогне на некадърния учител.Това ви го пише педагог с 42 години педагогически стаж,който не е предложил за наказание нито един от учениците,които е обучавал.Тълкувайте го,както си искате!

Ама ти въобще не си в час!

В час съм всеки ден с тримата си внуци и виждам некадърността на учителите,които станаха "професори",не общуват с децата,не ги познават,не адаптират учебното съдържание съобразно с възможностите на учениците.А то е безобразно-писано от хора,които са виждали деца само на улицата.А с новата Наредба на МОН учителят пък се изключва официално от възпитателния процес-има ли в света друга такава образователна "система"?Няма!Просто няма-да откъснеш обучението от възпитанието е все едно да отделиш главата от тялото!Недомислия колкото искаш!И ако не са частните уроци,образованието отдавна да е рухнало!

много са причините за сегашното катастрофално състояние на криворазбраната демокрация. като се започне от медиите, премине се през вечните "риформи", родителите, синдикатите, управлението, народното събрание, съдебната система... но, въпросът е не какви мерки се предлагат, а дали те ще се прилагат пълноценно и ефикасно. според мен една оценка, като "социално поведение" би трябвало да оказва решаваща роля и в по-нататъшното образование. щото аз лично не се сещам някой велик учен, или гений да е изтърбушвал с шутове съучениците си, но поради това, че по-късно открива ваксина срещу рак да му е простено. такива гаменчета най-често просто наследяват бащите си в "бизнеса", или в попрището на политиката и управлението на държавата. на практика, деца, които са агресивни (или както сега им викат "хиперактивни") нямат место при деца с нормално поведение. те просто трябва да бъдат лекувани, а изстъпленията им записвани, за да могат хората да се пазят от тях и в бъдеще.

Не е нужна оценка! А трябва: 1. Атестация/личен картон за поведение/ при постъпване в училището; по време на ученето и след завършване. 2. Специален дневник и съответен училищен РЕД И РЕЖИМ, за поведение важащ за ученици, учители и родители. Съгласувано с Комисията за борба с противообществените прояви и Детска педагогическа стая. 3. Социални и други мерки срещу малолетни престъпници, ученик заради помощи и пр..... 4. Съответен тип(категория) УЧИЛИЩА за а) възпитани ученици; б) за проблемни и агресивни - пълен пансион с охрана; в) за малолетни престъпници - ТВУ.

е да се въведе и критерий за възпитание в училището! Едно време циганите да не би да са били по-умни, образовани и напредничави, но всички циганета ходеха на училище и на никой не му миинаваше през ум да краде, да се бие или да не стои мирно в час!Просто е - когато умните и възпитани хора ръководят държавата - тогава всичко върви добре и просперира! Когато глупаците и простотията се намесят в реда - резултата е налице - вече 27 години!

поредната паразитна псевдокампания на някакъв безмислен синдикат..

Оценка "Възпитание" би трябвало да се поставя на родителите.... Изключването от училище на гаменчетата е начинът за справяне с нарастващата наглост и усещане за безнаказаност.

Докато парите следват ученика никой директор няма да изключва ученици, независимо от поведението им. Обикновено зад калпаво дете стоят калпави родители, които се скъсват да обясняват как отрочето им не е буйно и невъзпитано, а артистично.

От Божиите уши в твойте уста-напълно прав си.Делегирания бюджет,трябва да се махне,оценки в началното училище и да повтарят при слаб-2.В горния-когато накажат ученик и родителя да е с него-да чуе за детето си и да му хвърли един хубав бой у дома си..

Първо трябва да се възпитат самите родители.Погледнете в градския транспорт: родители,баби,дядовци стоят прави, а децата седят, въпреки,че не са малки. Колко родители правят забележка на децата си, че хвърлят боклук на улицата? Могат да се дадат още много примери, но е факт, че след идването на демокрацията у нас беше наложено мнение, че не е необходимо възспитание на подрастващите и че всеки може да прави каквото си поиска. Сега ще берем плодовете на безхаберието си.

Не демокрацията, а чалгата наложи този модел на поведения - прасташко, нагло, безпардонно. И всички медии - от Слави, който я направи мода, до всички, за които "звезди" са дебеловрати юнаци с 2 пръста чело и силиконови въздухарки. Може би още не е късно...

СТИГА с това училище!!!!! То НЕ е феномен за да реши проблемите в страната!!!!! Семейството/кадето все още има такива/УЧИ, показва с личен пример маниера на поведение!!!!За съжаление напоследак ПРЕОБЛАДАВАТ децата в училище ,които живеят при баби и дядовци заради разтрогнатите бракове на родителите си!!!? Така че те реално са "изпуснати" деца!!!!Те най-лесно стават жертви на сводници, наркодилари и т.н.!!!!Днешното "общество" е вмирисано " от главата!!!!1

Деде, айде се успокой и си вземи хапчетата, преди да обявяваш децата на разведени родители за изпуснати. И другите ти констатации не са наред, ма нямам време да те оборвам.

А това как ще реши или дори повлияе на един огромен социално обществен проблем? Това лък за изънкласната дейност и ученическите милиции, показва едно впечатляващо налудничаво тоталитаристично мислене.

думи, думии пак само думи... Учителите били оставени сами да се справят, ми кой ги е оставил, бе, аз ли? Що не направите нещо, ми само приказки и то от години? Че обществото ни е нетолерантно съм съгласна, но като включиш телевизора и се сещаш защо. Децата гледат и копират.

Г-жо, за голяма част от народа ни ТОЛЕРАНТНОСТ" е срамна дума :). Като демокрация и европейски ценности. Като че ли ние сме азиатци или африканци, та имаме други ценности.

Навремето имаше оценка за поведение - примерно, добро, задоволително ... но дойде "демокрацията" и тази оценка бе беше елиминирана. Навремето се гордеехме с униформите на техникума - днес в училищата виждаме всичко друго , само не и добре облечени ученици. Вижте повечето филми по телевизията - богати наръчници от рода на "как да претрепеш другарчето си" за нула време. Навремето учителя ходеше из училището с еднометрова дървена "показалка" и въдворяваше перфектни ред и дисциплина.Днес учениците, че и техните родители имат правото да напердашат безнаказано който си пожелаят учител...

То като има оценки за различните предмети, все едно да станали по-умни или по-грамотни... само глупости!

Прекалено голяма е бройката на децата в клас. Това е една от основните причини за влошената дисциплина, особено след 5 клас. Навсякъде по света в училища, които се смятат за по-добри децата са 15-17 в един клас. Така е по-лесно да бъдат обхванати от един учител и да има индивидуален подход към всяко дете. За 30 деца в клас трябва задължително да има 2-ма учители в клас с взаимно допълващи се роли, наример единият е водещ, а другият помага и обикаля сред децата или следи за дисциплината и обратно.

През 80-те, бяхме 42-ма в паралелка. Учителката като влезеше и беше гробна тишина. Само от игрището се чуваше глъчка.

Да, но родителите на тогавашните деца не са казвали пренебрежително за учителите "Тая ли ще ти пише двойка, бе, тая ли скочубра?!". Едно време се ядеше як пердах вкъщи, ако родител на родителска среща биваше уведомен, че детето му пречи на класа. Сега родителите се карат с учителите, че последните, видите ли, не успявали да пробудят интерес у безценните им сополанковци и те затова пречели и шумели. Как пък едно време всички стояхме със забучен поглед в дъската?!

1962 - 70 година в клас бяхме 44(ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ) ученика и един учител се справяше с лекота, държеше в ръка еднометрова показалка и през целия учебен ден цареше перфектна дисциплина ...и всички родители бяха доволни за възпитателния ефект, оказван всеки ден върху любимите им дечица.