Плевнелиев пожела България да стане уютна и модерна

Всеки от нас може да допринесе за една по-добра България през 2013 г. Не е трудно, изисква се воля и зависи от всички нас. Това каза президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение към нацията.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев пожела България да стане уютна и модерна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-много ме вбесява изтънченото вменяване на вина, че българите не полагат нужнте усилия за подобряване на живота им.

странно, изведнъж управляващи и "ЕЛИТ" тихомълком смениха обещанията с тезата "ВСЕКИ да помогне първо на СЕБЕ СИ", изглежда това е новата "линия 2013", старта беше даден с речта на "президента". 5% елит, 10% обслужващ персонал на елита, 30% средна класа, 55% бедни. Това е реалността в българия, най-удобната теза за елита е "търсете личния успех и реализация":))

Г-н Плевнелиев искам да Ви попитам.Вярвам ,че Сте гледали "ШОУТО" на г-н Борисов и г-н С. Диков,според Вас ,това ли е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО,това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА?!

Добре съставена реч, но много аджемийски изречена. Като оставач петокласник. Да беше порепетирал човек. Мисля, че и първата дама ще се съгласи с мен. Усети се бе комсомолецо на къде вървят нещата ? Помисли за авторитета и престижа на семейството си или смяташ да се вдигат от тука ? Подготвяш имотите другаде. А тези тука да благоденстват.

По-тъпо новогодишно президентско обръщение не бях гледал ... ама какво може да се очаква от тъпа подлога

Ако президент беше друг, пак същото щяхте да пишете, все недоволни щяхте да сте. Хубав или лош, това е президента на РБ и трябва да му гласуваме доверие. Да не би предишния да беше голямата работа, или по предишния. И Господ да дойде, пак ще сте недоволни, такава ни е закалката, тъй че може и по кротко.

От картелът на банките регистрирани около Австрия: Райфайзен, Уникредито. ДСК и Телеком Австрия се опитаха да ме отровят и сплашът защото разкрих публично картелите в банките и телекомуникациите, и че контролират съзнанието на централни банкери и правитество с импланти на мрежата на Мтел. Участват Стати Статев, Калин Христов, Мариела Ненова, Андей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ... Така изчезнаха 20 млрд от фондова борса, 10 млрд лоши кредити .. ...

Плевнята просто трябваше да си мълчи едно 5-6 минути и никой днес нямаше да говори и да пише. Трябваше да се усмихва, да си тропа с краче, а всичките зрители на промил щяха във въображението си да възпроизведат речта която искаха да чуят, ама НЕ! Той трябваше да говори. Мълчанието е злато , г-н Президент, вижте вашия Ментор, без нито един диспут докъде стигна!

Като чуя, политик да ми говори в 1л. мн. ч. винаги ми се ще да го питам, за кои "тях" има предвид? За кои, България трябва да стане по-уютна? Иначе, смели и достойни българи има много. За някои казват по новините, за други не знаем. Но, те не са политици и не участват в множественото число на олигархията.

НЕ Е ПОЛИТИК.

Защо нито една медия в България не поставя остро въпроса за тази плагиатствана реч, с откровенно антибългарско внушение? Нали самия Плевнлиев говори за плурализъм, гражданско общество и контрол над политиците. Защото сега е очевидно , че има стремеж и натиск, тази реч да напусне свободното пространство и да се изпари без да се оцени огромната и недодяланост и отрицателност. КЪДЕ СТЕ, СВОБОДНИ МЕДИИ?

Антипозитивна несъдържателна и не провокираща добро реч в бибкиотеката - на тъмно.

Не приемам никакви пожелания от човек докаран с измама и потъпкал всики възможни закони, вкл. Конституцията. Пожалвам за новата година, с общи усилия смяна на това недоразумение.

Не бях гледала речта на президента, потърсих я в Интернет, заради коментарите тук.Намерих я и... не вярвам на очите си! Плевнелиев обяснява колко хубава е природата на България, а до него - снимка от...Колорадо?! Аз ли бъркам?

Така е, пълна бутафория и аматьорщина в стил ОК на ДКМС.

Какво общо тук с ДКМС?! Нагаждачите преди са нагаждачи и после. Това има общо единствено със самите нагаждачи, а не с идеите на "преди" и "после". Този не е единственият. Предателите на България през последните 23 години са именно хората, които са скапвали и предишната ни, иначе хуманна и по-напреднала като социално икономически строй държава - социалната ни държава преди 89-та.

Той, Плевньо не признава нищо на изток от Калотина. Снимката на българската природа със сигурност не е от България. Пред зрителите за фон бяха избрани наводнения, разрушения от земетресение, обърнатия кораб в Италия, снимките на едни деца дето бъдещето им е да напуснат България и накрая снимка от някъде другаде. Е , кажете ми, Плевньо какво искаше да ни каже? Сериозно?

Тоя мазен съсел по-добре да си трае, защото е избран с фалшификация. А и е кукла на конци. Леке.

Още на минус-първия си работен ден отиде пред "великите" западни сили, дето ни закачиха на военните си колани като трофей от Студената си война срещу нас, да им каже: "Искаме и можем повече в НАТО". Последното - набутано в страната ни БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ! Това беше знак, че неслучайно е избран именно той за президент, т.е. "главнокомандващ" на "българската армия". Човек, от когото зависи с кого ще бъза вкарана във война страната ни. Точно в този момент за планетата! Когато вечните мераклии за Трета световна и за "Нов световен ред" са тръгнали на поредния си мародерски поход срещу света. И нашата държава всеки момент може да им стане заложник или просто военна територия, каквато си е била (с изключение само на тази мирна 45-годишна пауза преди 89-та), познатия "барутен погреб"... Положението е изключително тревожно и опасно! Всяка кукла на конци засилва това усещане.

Да запретнем ръкави и догодина живи здрави да посрещнем новата година с чисто нов и нормален президент.

Да променим Конституцията и пак ГОЦЭ???

Хубава работа ! Естествено че не. (Кафето/чаят в Преспите - препоръчително е да е по-.... ъ-ъъъ..пивък, да речем :-) ---------- Навремето когато ме питаха за Карл ( Не Май де !) по изпити - обикновено отговарях главно с Юм. ... А по купоните... Ах, купоните ! - Абе Вечно ги вбесявах, я с чичо-Ни Бон ( You look so good ..), я с гъдулката (от Styx) А в Наше Време - взех че станах и Дървосекач . Че и - Ът, да му таковам таковата. (Надявам се ще извините не-съвсем каноничната ми реч. .... А че Е Канонна - то ясно :-)

Слушахме не ПРЕЗИДЕНТ, а селския ПОП...

Вместо Отчаян - мигар не бихте Станали...просто Решаващ ?!

krassikat@

Ще събереш армия от позитански драскачи... И с тях ще променяш България... Вай, вай, вай...

Някъде в нета има ли качена тази реч-апотеоз?

Намерих я в сайта на БНТ, vbox7. Търсил съм погрешно като "новогодишна реч", правилното търсене е "новогодишно обръщение".

Да ви призная, Хора - гледах и слушах мноооого Внимателно Поздравлението на Премиерът-Ни. ... Няма какво да увъртаме - баш-кенедианско беше, както перфектно го преведе колегата pliasplias. Ама при Славчо бе далеч по-добро изказването. ( му) ;-)

Сигурно на кръглите ви(ни) маси, о, хора(всички ние, вие и те), обсъждате(ме) моралните аспекти на шоуто на учиндолския див селяк(негражданин-дали - май, А!?)... Щото тия нещастници се изказват по всякакви теми... Комай те ви задават тона за обсъжданията...Бог да пази България от такива "спасители" като вас...Да се присъединим(те всички - хм) казвате(ме, ние, вие, те и още...да)...Всички вие(ние)ЗАЕДНО? С учиндолеца(ите) шоута моута ба, е, не...???

Обратното, Колега ! Обратното. - Просто Дългокосия се Бе Постарал да Чуе Нас-Всички. И Вас-лично. --------- Казват - и самодивите-му щели да Станат Самодиви. .... Просто били Видяли, че с чалга у Нас - просто Не Става.

Време Е да Се Качите в Планината, Весе ! ... А рано-сутрин или на икиндия - то се знай - кафето (или чая) не е само с леблебия ! ..... :-)))))

дришлъо

честита нова година на всички!здраве ,късмет и обич да имаме!чакаме българия да стане такава вече много години...но не!хората си остават угрижени много...и е много много скъпо!кураж българи...

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО! БАСТА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ, ДЕПУТАТИ С ПО ДВА, ТРИ И ПОВЕЧЕ БРАКОВЕ, ДОНЖУАНИ И МЕТРЕСИ!!! ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ МОРАЛА НА ДЕДИТЕ И ПРАДЕДИТЕ НИ!!!КОИТО СА ЗАПАЗИЛИ ТАЗИ ДЪРЖАВА, ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!!!

Ама те там са по добре и от нас ?

че сме модерни модерни сме си ама този уют за кого го гласи, за нас или за комшиите ни та пак да присъстват 500 г.

Този Президент на България ли е или ръководител на някаква библиотека. Съвсем го удари на модерно виждане и на подражание. Къде бяха герба и знамето? По-добре да бяхме гледали Обама! На Плевнелиев, на ПиАрите му и на всички късогледи дето са го избрали трябва да им е ясно, че има протокол и той трябва да се спазва! Както, че президента трябва да има до себе си съпруга! Същото важи и за министър председателя и за министрите. Стига "ергени" и Донжуани! Който не може да управлява семейство, то трудно ще се справи и с държавата!

да , остана да му направиш и една свирка .

Г-н Президент , трябваше да стоите прав пред народа , който Ви избра ,а не да дремуцате в креслото и да фъфлите с ръце на коленете произнасяйки си тронното слово сякаш сте "Крал". А за смисъла на "словото " Ви - пародия

Плевнелиев е прекрасен пример, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му... Създал своя живот със собствените си ръце, той е доказателство, че животът е по-скоро справедлив, отколкото несправедлив... След като човек като него можа да стане Президент, всичко е възможно и той трябва да служи за пример на хората как се преследват и постигат цели! Напред и нагоре, Росене, за една по-добра във всяко отношение България. Моля нихилистите да замълчат, след като не могат да помогнат с нищо на България!

Кой ти каза, че не мога да помогна на България, като се обявя за ИМПИЙЧМЪНТ, заради сегрегацията на президентът към пенсионерите?! И другото, съвсем естествено е да просперираш, след като си продал Душата си на Дяволът, Князът на тъмнината и невежеството. С мене или без мене, СЛЪНЦЕТО ЩЕ ИЗГРЕЕ И НА НАШАТА УЛИЦА. С БОЖИЯТА ПОМОЩ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ.

Ч Н Г, на президентъ, цялото правителство на Майките им и на всичките им роднини до девето коляно

Приличаше на сцена от четвърторазреден филм в които в нелепа обстановка (плод на ниския бюджет), петокласен актьор съобщава на народа, че Земята е нападната от Ламята Бойка. Га Га гА :)

Библиотиката ли те подразни? Имаше канали и с разголени и неграмотни чалгаджийки, защо така си се "изтормозил"

Не особенно центрирам удар от твоя плоска страна. Библиотеката беше от онези изкуствените, дето всички книги са там само за красота. Явно не си виждал истинска билиотека и си се впечатлил от тази. Х аха хе. Аз съм наблегнал повече на апокалиптичността в атмосферата и непата актьорска игра, отколкото безумната стайчка, в която се преплитата кръчмарски уют и снобски "ителект стайл". Нещо пе ми кайш ли сега, Плевньо?

Това жалко и смешно същество оказало се на президентския стол по някакво стечение на обстоятелствата ще се излага все повече и повече ,а със себе си ще излага и България.Затова нека сам си измисли някаква причина и напусне поста си,за да не резили и себе си и народа си

Тя причината/те, са ясни. Изходът от ситуацията също. Не е ясно кога всички ще ревнем с "IT" - гегите, ГЛАДНИ СМЕ! До тогава, сит на гладен вяра няма да има.

Що не вземем теб да сложим за президент!Аман от разбирачи!

Да запретнем ръкави и да си подредим държавата. Тази Държава има ли приоритети, кое е важното за Държавата или всичко е шменти - капели. С кое да започнем, това е ролята на президента, правосъдие ли, малък и среден бизнес, мутрите ли, здравеопазване ли с кое през 2013г.или ала - бала.

ketnika@

Чета коментарите надолу и се чудя защо толкова негативни ... и все някой чака някой да го оправи ... всеки сам си кове живота Честита нова година. Нека тя донесе само хубави емоции и позитивизъм .... нека оставим всичко негативно в старата...

Толкова ли нямаше един човек в тази държава да напише нещо смислено за другаря Президент? А не да преписва и спазва стила на Inaugural Address - реч на Кенеди от 1961-ва година! Или тази реч им я дадоха на Цеко и Боко по време на американския воаяж?

Когато правителството пречи на това всеки да си кове бъдещето шо праим?????

ми защо го избрахме, като не го харесваме!?

Не го харесва платената КОМУНОИДНА ПАПЛАЧ... Ние, интелигентните българи, даже много го харесваме!!!

Понеже имах гости, решихме все пак да чуем президента в 23:55. На Плевнелиев му пуша среден (3). Толкова неубедително поведение, на което личи как сам не си вярва...

Реч пред СУВЕРЕНА, се произнася ИЗПРАВЕН!, С МНОГО СВЕТЛИНА, ОПТИМИСТИЧНО, СЛЕД КОЕТО ЗВУЧИ НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ХИМН С ПОКАЗВАНЕ НА НАЙ-ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИЦИ - ОБИЛНО ОСВЕТЕНИ!!!!!!!

ТОРБАЛАНЕ, много си прав батюууту. Да си ю караме като при комуноидите,РЪГАЙ ПАРА У СВИРКАТА И СЕ НЕБОЙ, ПЕТИЛЕТКАТА ЗА 3 ГОДИНИ И УРААААА.

Честита Нова Година на всички! Онемях като я видях тая реч! Нещо средно между комедиен скеч, упражнение на първокурсник в НАТФИЗ и бегъл опит за телевизонен комикс. Президента или е жертва на нечия подигравка, която е осъзнал едва като е седнал в осветения кръг, в сумрачната стаичка, или ни се подиграват на нас с този абсурд. Само като се спомене , че речта започна с бедствията от отминалата година , спомена се за смърт и за потъването на Коста Конкордия, аз не знам какво точно "добро заклинание" се опита да ни стъкми тоя палчо. Да си пожелаем да се отървен от еднодневките в политиката и вземем сериозен държавен курс. тая година може да ни го донесе!

Абсолютно пълна неграмотност, съчетана с тотално плагиатство! Браво на Гения, сътворил тази боза!

Ния з уфсете многи га убичаме!

В някакъв мрачен ъгъл седи на столче някакъв невзрачен м....ьо, стиска едното юмруче на коляно, а другата му ръка вкопчена в треперещото коляно.. Лице без израз, думичките назубрени - слушаш и трепериш да не сбърка, защото само една думичка да сбърка- и край на цялото президентско слово, ще се огелпи завред20 годиниалията... Чудно кой ли му подари цял бизнес-център. Е, и аз си имам хотел-най-високия в столицата, вижда се от прозореца на спалнята ми. Верно, че имам само 5 акции в него - от работническо-мениджерската приватизация преди 20 години. И оттогава още не са плащали дивиденти. Даже не знам кой ли е мухльото с контролния пакет и по колко пари прибира.

.....и политиците по-малко да пречат. Амин!

Направо ме е срам от този президент!

този изуиник верва ли си на това което казва. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Уютна и модерна, ми звучи като пожелание за нова кола. Малко по- справедлива???

ще, ще, що да не ще да станем уютна и съвременна държава Ама първо, както си му е реда ще трябва и ние да изменем своята Голгота Няма безкръвни преходи! Време е всичко заграбено да бъде върнато на държавата без значение по какъв начин и едва тогава да мислим за уют и модерност!

Невъзможно е вече. Всичко е продадено. Сега върви и продажбата на самата й територия (вж. тържищата за продажба на стотици хиляди декари държавна земя). "Великите" сили, дето най-после спечелиха войната си срещу нас, пак искат да ни наложат Берлинския си договор и са на крачка от това. А после може и за Северна България да размислят и да си чопнат и нея. Защо не, като никой тук очевидно няма нищо против.

Смислена реч,но поднесена крайно неудачно - седнал е неуважение към българите. Дори старата английска кралица е права пред сънародниците си.Има над какво да помислят около президента.

Това ли приятелю ти е проблема - президента прав да стои пред теб?

А аз Росен като го видя, се сещам, че е бил платен комсомолски работник, а началника му, другарят Борисов-член на БКП!!!!

E, той верен на думите си, моментално запретна ръкави и вкара некадърника Велчев за конституционен съдия и изврътливия Цацар Цъцърков за главпрокурор!Продължавай с тия "вдъхновяващи" президентски примери, президентино!?По време на избора ти, едни тарикати, влачеха чували с бюлетини нанякъде!?Ама, те помагали на бременните жени!?

Но,от мизерна,трудно се става уютна и модерна.

Той живее още в комсомолските си години. Лозунгът му е " Дайте да дадем". Ти, комсомолски работнико какво ще направиш?

много добар президент,които не сме имали от 8 години насам.речта му сноши беше много добра и трогателна.пожелавам му много здраве и касмт,заслуjaва го!

Ей такива неграмотници като теб, които не знаят български език и правят по две правописни грешки на всеки ред, избраха недоразумението Плевнелиев и абсолютният некадърник Борисов!!!!

Видът на Росен Плевнелиев ме накара да изпитам притеснение дали дебатът е подсигурен с медицински екип. И дали ако припадне, Маргарита Попова ще може да свърши и тази работа, да му даде първа помощ. На два-три пъти г-н Плевнелиев отваряше уста, а от нея не излизаше звук. Струваше ми се, че казва не искам и не мога. Харесах го. Роден е за Президент!

То на днешно време е трудно човек да каже нещо оригинално ама поне от кумова срама да беше споменал че тая реч я е държал и Джон Кенеди преди повече от 50 години. Ама нищо и на това благодаря.

Мишока, президентчето де, го бяха изтипосали межуд книги, фотьойл и т.н. Усещаше се някакъв американски стайлинг, донесен най-вероятно от Физкултурника след 3 седмици обучение в САЩ, а и словото, твърде вероятно да е снимано там! Ето и защо са попреправили малко спийча на Кенеди, а са мислели, че в България ядем колците с доматите...