Обмислят гратисен период за забраната замърсяващи коли да влизат в столичния център

Софтуерът, който ще "чете" номерата на автомобилите нарушители, не е минал през нужните процедури, което е довело до обжалване, поясни кметът Васил Терзиев

Обратно в новината

Коментари - Обмислят гратисен период за забраната замърсяващи коли да влизат в столичния център | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ще продължа... докато дишам. Разбира се, че това момче не е виновно за престъпленията на дядо си. Разбира се! Но парите му идват оттам. Хубаво... не идват оттам Хубаво...нямало е ВКР... Хубаво... ние сме идиоти! Гот ли вие е да сте ... да сме идиоти? Те вече не убиват. Те управляват нашата София. А ние не сме идиоти!

Какво правим АКО след 5 години въздуха НЕ Е ПО ЧИСТ. Ще обещетите ли хората за нанесени вреди. 5

Пием студена вода и ги псуваме пак

Този калъф започна да се огъва ,като-да не казвам какво ! Алооу,селски ,не разбра ли ,че не ставаш за кмет ?

Никакви служби няма по улиците, госпожо Кмет! Нито чистят клони, нито чистят листа. Явно ще ударите в земята, госпожо, всички досегашни кметове, дори и най-калпавите, най-крадливите, най-НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ, най-неподходящите. Ако, байно, така си управявал фирмичката си, /или по-скоро са ти я управляваЛИ хора с чужди пагони/ жална й майка......... Страшна комедия е този кмет!

как пък нито един журналист дума не промълви, че има дело в Софийски Админ Съд срещу тази Наредба???? И това ми било Демокрация :) Клоуни тъпи! Съдиите се подиграват с жалбоите на гражданите, искат пари за всякаккви такси, искат да платиш и на адвокат, и накрая забиват делото в 10та глуха за другата година. Мръсници жалки

Това със замърсяващите коли е пълна простотия. Не се гледа въпреки завирането в ауспусите сонди колко е замърсяването, а се гледа годината на производство. Много нови коли пушат повече от много по-стари, но това никого не интересува. Това на практика е лобизъм за търговците на коли.

Тя и главата ти пуши от простотия ,ама ти пак си я носиш !

Когато си американска курва и пачавра, оставаш си завинаги такава курва и пачавра, независимо чия. И после няма не искам, няма недей!

ще стане, ама друг път... с такива новини-партенки от какво отклоняваате вниманието ни???

Този ДС синковец.

Не бива да се отстъпва от тази мярка, която е даже прекалена мека. Барутниците, които бълват кълбета дим изобщо нямат място на пътя. Стига сиромахомилство.

Кеф ти Швейцария, кеф ти Монако. Премести се да живееш там на чист въздух , пък остави нас бедняците да се чудим как да свързваме двата края и да лавираме между детската градина, училището, работата и възрастните си родители.

Ти оди пеш до там да стигнешшшш.

От дупедавци,слуги на посолството,подлоги и безродници това може да се очаква - сляп слугинаж на евромафията и боклуците ама са случили на прост и овчедушен народ.Всичките козяшки боклуци са за бесене по уличните стълбове.Като искат чист въздух,да разтурят и изселят мангалите,да спрат самолетите и тировете и това е,огледали се в сиромасите пак.Долна американска измет!

Мазно, мис Бонка няма ли вече анализирани данни, събрани от времето на лошата Фандъкова, къде куца снегопочистването и сметоизвозването? Да ти разкаже как е решен въпроса в Клуж и Виена? Да спаси София с пост във fb? Или сега играе "голо хоро"?

Значи забраната влиза в сила обаче кривия софтуер ще глобява наред и после иди доказвай, че нямаш сестра! Умно

То пък сякаш някой ще ходи с 20-годишната си кола да спира на синя зона за 2лв./час. Богаташчета като него ще спират там със сува за 100 бона и нагоре. Проблемът обаче не е толкова в 1000-та стари дизела, които ще прекосят центъра, а в битовите печки и ... самолетите. Защо цяла Азия преминава над София транзитно за Еврооа ?

Точно над софийското поле е едно от трасетата на транзитния трафик. Сигурно стотина А380 минават за денонощие над София.

Правилно! Стига толкова аванти за провенциалистите.

че проблемът на повечето софиянци е чистият въздух ?!

Сами си го избрахте този. Това се отнася най-вече за НЕгласувалите, дето си мислят, че техният глас нищо не променя. Сега този вкара сумати промени, които ще ударят главно хората с по-ниски доходи.

В никой европейски град (дори не столица) няма бусове и баничарки, които по цял ден да зареждат магазинчета с по един-два стека минерална вода или други подобни количества. Навсякъде зареждането става преди да започне ежедневният трафик. Обаче никой не се сеща (или не иска) да забрани тази практика, която създава половината задръствания из центъра. Няма да говорим за камионите, които извозват боклук в центъра в 9-10 ч. сутрин, отново невиждано из другите градове. Всякакви други мерки се измислят, но не и елементарни неща, които да облекчат трафика и проблемите с паркирането.

Лично съм работил с камион за зареждане на храни, хранителни продукти, поща, товарна поща, напитки и всякакви неща със всякакви автомобили и камиони, без кранове и снегорини, в най-развитата у благоденстваща държава в Европа. ПРЕЗ ДЕНЯ и през нощтта. После работих по сметосъбирането, КОЕТО Е ЗАБРАНЕНО ОТ 20:00 ДО 03:00... ЗАБРАНИ ЗА АВТОМОБИЛИ СЪС "МРЪСНИ ДВИГАТЕЛИ в началото въведоха само за служебни и работни автомобили, като изключение имаше за общинските и други автомобили със специални предназначения... Поетапно, за 8 години докараха правилата за всички останали МПС, КАТО ПРОЦЕСЪТ ЗАВЪРШВА ДОГОДИНА...ДЕМЕК ПО-СТАРИ ОТ 2016 ДИЗЕЛИ ВЛИЗАТ С ПРДУПРЕЖДЕНИЕ И ГЛОБА...

И коя е тая държава бре укя ми! Работил си ми дедовия..

ако българина има прилични доходи ще кара ли стара кола? Само глупости от компютърджии с лакирани нокти и неоправдано високо заплащане.

Елате да видите как е в Лондон с боклукчийските камиони, точно между 8-9 са на улицата. Това е времето в което оставяш детето/децата на училище.

Бе кво го нападнахте без да четете. "Обмисля се гратисен период за забраната за влизане в центъра на София на най-замърсяващите автомобили". Той всъщност отлага. И да си кажа - една семейство с три кочини хвърлени на тротоара и 5 смартфона. Но иначе бедни. Щом си беден - без телефон и кола. Тоя е мека китка.

Един телефон може да се купи за 50лв. Еднократно. Кола може да се купи за 500лв. Еднократно. Храната под 500лв на месец на човек не пада. За бедните е по-лесно да си купят телефон и кола, отколкото да си купуват храна всеки месец.

Е да де. "Кола за 500 лв". Това МПС е за автоморга. Но било кола???? Но да - да почнем от измислените ГТП и т.н. та до задръстванията, замърсяването, ..... и кмета /ама то и тия преди него/.

Както вече бе писано многократно - няма стара кола. Има технически изправна и технически неизправна!

Имам каляска на 17 години на 115000 километра и независимо от състоянието я сложиха в категория 2 има тарaлясници на по 400000 , но на три години ,които харчат масло като двутактови ,а са с 4 номерцата се раздават на лоТария

Живял съм в София около 10 години. 5 години като студент и още 5 след това. Беше приятен град. Е, нямаше метро (което наистина е огромно подобрение), Витошка беше сива, безлична и с грозни трамвайни линии. Легендарният автобус 280 често беше толкова претъпкан, че не му се затваряха вратите. Но пък имаше градинки и междублокови пространства и Студентски град наистина беше студентски. Навреме се измъкнах. Никога повече няма да живея там, въпреки че с удоволствие идвам понякога...

Дааа. Бяха времена. А при все навалицата в 280 имаше толкова хубави запознанства. Сега носовете им са в телефоните.

в телефоните, у тиндъра уреждат ръц-фръц с богати тузари!

В претъпкания автобус 280 постоянно ме обарваха.

Носталгия. Недей да се хвалиш.

сега ще се окаже и че ЖЪЛТИТЕ павета са наредени перфектно, а? Страхливо започваме Васко, твоите предци - ДС сатрапи умират от срам!

Подобна дискриминация трябва да бъде отхвърлена и да бъде линчуван, който опитва да я въведе. Няма нужда да обслужваме само лобита и нагушили се продажници.

То беше ясно, че само плашите зайците, ама не ставате за нищо….не че някой ви се връзва. Същото ще стане и с тол камерите, които щяли да засичат скорост, средна, предна, задна хахахах.

крайно време е за Винетка за София!! Който няма софийска регистрация и не плаща данък в София трябва да си плаща за вход и паркиране в града!

СофЕто...столицата...Останалото било провинция. Ей, хора, България сме ние и ние сме България! Очевадно е, че "провинция" се има предвид за земите извън столицата, но тъпото е, че всъщност се употребява снизходително към териториите, за които се отнася. Софиянци, засрамете се! Така...Какво значи "замърсяващи коли"? Електромобилът не е ли замърсил околната среда в раждането си и в добива си на енергия? Дизелът не е ли замърсител с отделянето на газове и всякакъв вид изработки на филтри за него? Бензинът...какво му е? А пропан-бутанът и метанът!? Те почти нищо не замърсяват. Та, въпросът ми е, колите които използват метан или пропан-бутан (БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА КОЛКО ДЕСЕтки години са), защо се слагат в различни "еврота" като отделянето на вредни емисии е в пъти по-малко от новите, които, за да се направят бухат отрови-бол..?

за софтуера не знам, на хардуера си го заври. Кви отлагания, кви глупости. Спешно трябва да се реши проблема с презастрояването и скапаните наематели с регистрации Я, Р, А и прочие. гостите от перник и со да не ги броя. такива гадове никъде няма. Като друго не можеш - пускай общинарите с по един чук. Неправилно паркирал - троши две стъкла, пука 3 гуми и премия. Тъпаците ще се научат, че има и междуградски транспорт. Или частници цигани да заместят тия съ скобите. бързо ще научат белите боклуци как не се паркира.

Като дойдеш лятото в Бургас, ааа... то такъв град няма, да не се чудиш ако ти счупят стъклото и нарежат гумите.

Тая Васка, без гаджето си бонбонева не знае къде се намира. Свикнал цял живот да му са длъжни , сега носи отговорност.

Нали си избрахте тъпото отроче на ДС-да ви е халал ,както Кирчо и Кокорчо.Тези нещастници е Евтопа не стават и за кенеф чистачи ,но в Булгаристан са ВЕЛИКАНИ

Защо само Център. Предлагам цяла София. Като се огледам в бившите тревни площи и детски площадки около блока /вече паркинги/ много боклук ще изчезне. От една страна добре е да се махнат таратайките. От друга страна гласувалите за него ще им е гадно. И да припомня - тротоара не е паркинг. И пред гаража ми не се паркира. Онзи от вчера си знае защо са му счупени чистачките и мигача.

Надявам се този със счупените чистачки да лисне туба бензин на гаража ти.

Аз съм направил беля /абе то съм в НК, ама дребно и няма да ме съдят/, той си я е изпросил. И двамата сме виновни. А ако лисне тубичката. Знам му номера на МПС и друго. Тъпунгерите от школата по ММА само чакат пари за зоб. Аре не с лошо. Щото един ми се изрепчи - Я да не съм ти виновен, че тук ти гаража бе ...... Разбрахме се. Не ме е съдил.

Е кои са тези замърсяващи автомобили? Моята джипка на бензин можеш да дишаш от ауспуха. Като тръгна нагоре от Банско с колелото ме задминават дизели които смърдят на пържени картофи. Как минават тех прегледи не знам. Ако искат да са справедливи да затегнат техн прегледи и който мине, има право да кара на всякъде.

85 % от българите(дори и тези родени след 1989) са продукт на соца.Не може народ живял 45 години с Т Живков да има друго мислене-нещастен народ,нещастна държава.

спаси София и прдалчето Бонев колко врякаха за тази зона, а сега като са на власт не смеят да я въведат!

Пунта Мара, всичко в тая държава е пълен брак и батак

Към масова дискриминация

Нали ди европеец,бизнесмен,видял и научил! Из цяла Рвропа се спират коли по Евро 5 в централни зони У нас кюмбетата ще ди джиткат. Ненормалници ! От Околовръстното навътре не бива да припарват!

А улиците кой ще почисти в крайните квартали?! А трамвай 5 кога!? Мишок нещастен! Не знае на кой свят е! Позор!

Идиотите не могат да разберат, най-малкото, че не може да се "грижат" за ЦГЧ, има и хора в Надежда, Младост, Люлин! Има и в други ж.к.-та и квартали.

Дали Фандъкова не направи подарък на Демакс ( Петър Кънев от БСП) да отпечати стикерите? Мисля, че само тази печатница може да прави холаграмни стикери. Браво Юрданке! Ти си върхът, не! Ти си две педи над върхът!!!

Моят Мерцедес е на 1 410 000 км, без основен ремонт на двигател и автоматична скоростна кутия. Политиката на ЕС е да ги изхвърлим тия коли, но как да изхвърлиш нещо, което душа не ти дава? Та утре тия пе.дали от ЕС маже да кажат да си изхвърлим жените и да ги заменим с по млади. Ама сегашнните млади жени са същите баклуци като новите коли.

Ако питаш мен обади се на производителя. При този километраж ще ти дадат добри пари, за да я сложат като реклама в музея си. Знам, че има подържани ретро коли. Не се заяждам. Все пак пробвай и нещо по-новичко /като забежка с ново гадже/. Може да ти хареса. Иначе успех, мир, любов, две уискита и лека нощ.

Хората от централните райони са по богопомазани от другите

Не, просто плащат много по-големи данъци от вас, в землянките, колибите от картон и панелките в О! беля.

5% Вървим към масова дискриминация

Защо трябва да има гратисен период? Центърът на София трябва да бъде затворен напълно за частни автомобили. Или да бъде определен периметър, на границата на който да се заплаща влизането в центъра, както е в някои градове в Европа. Да видим, ако трябва да платиш 50 или 100лв за влизане в центъра колко пъти ще влезеш. Иначе тъпите селяни не може нищо да ги спре. Затова никога няма да можете да оправите жълтите павета. Защото през тях се движи сульо, пульо и филанкишията, а те изобщо не са предназначени за такъв трафик. А вие, освен да си бъркате в носа, друго не правите. Не ви пука. Защото, както излезе една информация, почти никой от общинските съветници не е кореняк софиянец. Селения до шия!

То тогава Райграс ще изкара измещду тези павета. Колко сме Софетата само ? Няма и нищо май ?

Терзиев, ние пред блока си изчистихме, ти поне тротоарите са беше позабърсал малко! Да не се окаже, че промяната е само в името!?

Нека управляващите на всички нива, барабар с д.татите да слязат от колите си и чак тогава да ми говорят сладки приказки за чист въздух.

Ало ДС отрочето, ясно че снегът и ледът ги чакаме да се разтопят. Ама падналите дървета дървояди ли ще ги ядат?

Не може терзиев да е отговорен за ситуацията, това е НАСЛЕДСТВОТО, ОСТАВЕНО МУ ОТ СВЕЩЕНАТА КРАВА ПРЕДИ НЕГО. За нея не дава дума да се издума но сега ще проличават золумите, некадърността, безстопанствеността на тая шутка.

Взимай лопатата и беж да чистиш тротоара, като толкова се мазниш!

А какво е в крайните квартали , където влиза трафикът от провинцията или селата около София- напр. Перник , Владая, Гоорна баня. Не се диша в Овча купел, павлово. Застрояват реката, блок след блок , а никаква инфраструктура. И всяко семействои има вече не само 2 апартамента, но и 3 коли, паркирани навсякъде. И смърди след тях. Но явно за иправниците в София хората извън центъра могат фа са тровени, да дишат газове, прах, данямат парно като в помазаните от соца изток, младост,и център. И всички си мълчат, ние не сме хора иси упеажмяват гемоцида.

Трябваше да си стоим по селата, ама пуста СофЕА...

Трябваше в селата да има училища, лекар, транспорт... ама няма. Иди ти с две деца у Балкана и ги карай с хеликоптера всеки ден до училище и лекар.

Да не стъпва човек на центъра. И без това е гето, мръсно, грозно, фасадите ти падат по главата, кабели стърчат навсякъде, шахти криви или направо липсващи, вечер само пияндурници, наркомани и проститутки, графити и разпадащи се сгради.... Ако не бяха институциите много от хората дори нямаше да стъпват там.

Горим боклука на цяла Европа, общинските и депутатските коли които са много кубици не им пречат, а сега им пречат бедните хора с дизелови коли, които са най-безопасните. Тази зима Европа ще види какво е скок на енергията и как се мръзне некъпан защото са много умни.

Да ни е честит на мама ДС момчето! То не е само да лапаш от концесии, трябва и малко работа да се свърши. Данчето може да беше всякаква, но като даскалица си гледаше ежедневната работа съвестно като една пчеличка, същевременно, 8-те години като директорка в училище я баха научили да мачка всичките и подчинени със желязна ръка. Васко Мазното Ухо е един умнокрасив лигльо, алчен за кинти. Тепърва ще има да патиме.

Стефчо - не прочете ли, че това малоумно предложение за старите коли е внесено от герб-сдс - собствениците на "данчето", на които си им фен ? Ех, ако можеше герберастите да четете ...