Коментари - Ще предпочетете ли бюлетина пред машина при следващото гласуване? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма за кого да се гласува.

Да, напук на тези идиоти от ПП и ДБ, които скапаха държавата и успяха да настроят хората изобщо да не гласуват.По големи тъпаци не знам. Да режат клона на които седят

Коментарите много ясно показват защо продължаваме дабъдем аутсайдери в ЕС, а и не само там. 80% от оговорите бса, че изобщо не гласуват, но пък имат големи претенции, че гласуващите не са им избрали правилните депутати. Поговорката " Това, което сам си направиш и Господ не може да ти го стори" е доказана в пълния си смисъл.

Ама за Айше от Измир е по-лесно с хартия, щото не знае български

Няма да гласувам. Писна ми от фалшификации.

От години не гласувам! От предлаганите, избрани от партиите (бандите!!!!) Българоубийци не мога да си избера никой! И д аима някой, който може да бъде в упрвлението на държавата, то барабр с него има десетки боклука, с една цел - крадене, нищоправене и блуждаене!! Ако се гласува ЯВНО!!!! и поименно - може да си направя този труд! Но да няма партии (банди!!!!) - инак не мръдвам!! Простите хора, отивайки на "избори" не избират нищо - просто узаконяват едни изроди за началници и грабители! После, ама т, ама оне - никоой не ви е крив, глупаци! Да не сте ги вкарвали в парламента!! Ппо-добре хартия, че там измамата е малко по-трудна! Да се напънат поне, тия изроде!

ще видите,че на изборите 75%, ще изберат бюлетината...

Ще изберат бюлетината, защото ще бъде фалшифицирана нормално ако щете гласувайте..

Аз съм за забрана на партиите за 10 години и дали гласуването е с машина или хартия е без значение за мен. Няма за кого да гласувам.

Обаче тъй като безоуправление не може назначаваме борисов да управлява държавата за тия 10 години:)))))

Защо сте задали подвеждащ отговор? НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ! УМРЕТЕ ЖУРНАЛЯ.

Аз няма да гласувам, па ако ще и задължителното гласуване да влезе в Конституцията (в момента не е - по Конституция, а и Конституционният съд го потвърди)! Слави Трифонов да го духа - с тъпия му Референдум!

…но само ако Просто Киро ми предложи и кодовете.

Не мога да повярвам колко е интелектуалното ниво на мнозинството, което се вълнува за Дебата за и против хартията ! Ами мили мои пиленца, ами то цялата работа е един цирк ! Цирк ,защото няма никакво значение ,дали ще се гласува с машини само, или с машини и хартии....Членовете на СИК нямат пряк достъп до изборния процес, а частна фирма се грижи за изборния процес, което е перверзия ! И цяла една държава трябва да вярваме в коректността на някаква незнайна частна фирма ! И накрая при всички положения не е важно как се гласува, а кой и как се броят гласовете ! Донякъде е и конфликт на интереси, понеже ако сме с машини ще влезнат едни пари в джобовете на ПП И ДБ. Те , като главни посредници между държавата и машините на Сорос , за които се платиха и ще се плащат луди милиони за всички избори, ако сме с машини ! Това е всичко, а ако някой си мисли,че с машините е много честно греши тотално,защото Герб и Разбойника от Банкя и само с машините е пак 1 място ! Това казва всчко....А онея пудели за какво се пулят?

ПУДЕЛА СИ ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБ!!! ЕТО ТАКИВА НИ НАБУТВАТ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 14 ГОДИНИ МАФИОТСКАТА ОПГ ГЕРБ

Че герб управлявал от 89-та година не можещо да брои платено тролче.

Имам само едно изискване към хартиената бюлетина ! Да се правят от Емека щото другата тоалетна хартия не става !

ТЪПО!

Абсолютно

Какво стана в русия вече и тоалетната хартия ли е кът? Не че е нещо ново.

Ааа,не мажи,не мажи!

В Република България има една ”канадска” – на канадски “французин” и рускиня, фирма – ТЕЛУС, която е СОБСТВЕНИК и на “българка фирма” с РУСНАЦИ и с някакви недоразумения от женски пол- “корпоративни” , КОИТО ЦЕНЗУРИРАТ понастоящем БЪЛГАРСКИЯ ФЕЙСБУК !?? Това е положението ..Налагат ти БАН- руснаци,!? , или от смесени БРАКОВЕ , когато пишеш ПРОТИВ ПУТИН или МУТРАТА и това става НЕ в путинска русия , а в Европейска България сега и днес…Това е положението ..... НЕ , НЯМА да предпочета ХАРТИЯТА пред МАШИНАТА !!! Никъде по света НЯМА ПРОДАЖБИ за 30-40 евро за един глас ! У НАС - ги ИМА - затова е нужно САМО машинно гласуване ..Не сме Америка или Зап. Европа ..ТУК сме турско- комунистически резерват - с КУПУВАНЕ на ГАСОВЕ !!

С помощта на машината си даряваш вота, безплатно, на неизвестен за теб получател.

Правилният въпрос, трябва да бъде формулиран така . Как предпочитате да гласувате:- а )-с хартиена бюлетина! б )- с машина!

Точно така, защото въпросът както е зададен, е подвеждащ. "Бюлетина или машина "? Машината, също дава Бюлетина, нали?

На разписката бюлетина ли и викаш?

Не умнико, в урната ти пускаш "Бюлетина", която ти си получил от машината ,а разписката се изважда, когато приключат изборите!

След една година изтича гаранцията на първите закупени машини.И какво?Пак пари на вятъра ли.

А бе господин специалист, как ще ми докажеш, че машините не са манипулирани? При положение, и това го обясняваха многократно, целият софтуер се подменя само с флашка в рамките на няколко минути? Как ще ми докажеш, че тия машини не са били програмирани в полза на някоя партия предварително и след приключване на изборите софтуера не е подменен, за да не се вижда манипулацията????????

Как ще докажеш че няма летящи прасета? А как ще докажеш че Х брой бюлетини са грешно обявени за невалидни? А как ще докажеш че сметката за телефона ти не е “манипулирана”?

А какво ще обясниш умнико за отчетените на последните мадуромашинкови избори 90000 идиота, отишли само за да натиснат бутона "Не подкрепям никого"???

Когато гласуваш се принтира лист с гласа, което съответства на електронния глас в софтуера - така има две доказателства и е много лесно да се види по време на одит . При хартиената бюлетина има само един лист хартия. Сега разбра ли или искаш да ти го нарисувам?

Никога до момента не е имало паралелно преброяване на отрязаците от машината и протокола на машината.

Да ви светна да не се вълнувате сърдечно. В секциите сичко се брои и е честно.Протоколите са верни и отговарят на чувалите и прочее. Накрая обаче един ги вкарва тия числа в компютър и резултатите се получават, Незнам някой да е казал че не съгласен !

Защото всеки от секционната комисия може да провери дали правилно са били въведени. Също така лесно могат да се сумират секциите и да се види резултата на РИК. Ако има разминаване, медиите ще гръмнат. До сега не се е случвало. С машините този обществен контрол го няма!

Както стана ясно , гласува се за заплати на депутатите 240 бройки и антураж калинки с привилегии. Как се гласува няма значение при всяко положение едни 240 толупа са уредени. Бай Тошо едно време ги събираше на 4-5 години веднъж даваше им един банкет и тези депутати приемаха закони и други глупости . То да обобщим - Боко да им казва кво да гласуват и кой отде е след това! За раята нема важно как и какво !

Хайде да те питам тогава колко държави по света са въвеждали някога гласуване с машини точно като нашите и след това са се отказали от тях? Знаеш ли въобще? Германия коя година въвежда машинно гласуване и след това го забранява със закон, като противоконституционно???? Това ли ти е нововведението бе келеме? Нещо което другите държави са го изпробвали, видя ли се че не става и са го изхвърлили????? И като говориш за купения вот-я ми кажи защо в варна циганската махала е гласувала на 100% за възраждане?????????????

Мафията си иска хартийките обратно. Няма друга важна тема явно? Да, в нормалните държави има хартиени бюлетини, но там не се продават гласове, нито пък се изхвърлят, подменят или обявяват за невалидни бюлетини по усмотрение на местния кмет.

И кои са тия нормални държави и защо не гласуват свръх сигурните машинки???

Колко нарушения имаше с хартиените бюлетини и колко имаше с машините глупако? Кои са тези държави ли? Ами почти в цяла Европа няма практика някой да стои отвън и да купува гласове чакайки човека да покаже снимка на телефона или неграмотни хора да гласуват като някой им е казал предварително кое квадратче да тикнат. И кой селски кмет според теб ще “манипулира” машините или ще следи кой за кого е гласувал или искаш да кажеш, че тези кметове са хакери и компютърни инженери? Вие наистина сте много прости.

Ами хайде кажи ми колко нарушения е имало? Хайде кажи ми колко пъти загубените парти са обжалвали в съда изборните резултати? Хайде кажи ми смешнико ако аз обжалвам резултата подаден от машината как може да се извърши повторно преброяване, след като резултатът се генерира само от един софтуер който много лесно може да бъде подменен и фалшифициран. Докато самите бюлетини няма как да ги подмениш защото те първо са под бройка второ си имат серийни номера.

И машините и хартията могат да се манипулират и контролират. Остава въпросът за доверието, което изобщо го няма у нас. И когато видя някой, който така се е запънал и запенил, като ПП и ДеБъ, приемам, че нямат съвсем чисти помисли.

можех, щях да ти дам 100+...

Нито един не заслужава да е там-в НС.Мислят само за следващото си избиране.Нуждите на хората не ги интересуват.Аз лично,който винаги съм гласувал до сега,следващият път да вървят всичките на май на си.

Значи най-накрая дпс първа политическа сила.

Видимо всички, поне тук, сме против, нещата да продължават така! Тогава, ако ви стиска, просто трябва дружно да излезем на улицата и да ги изметем веднъж за винаги, за да могат следващите, които ще дойдат на тяхно място, да си направят сметка, какви ще ги вършат! Вече сме правили генерални репетиции няколко пъти. Може би, сега вече е назрял моментът, да го направим наистина и мащабно... Въпросът е, стиска ли ви?

Кои други? Да ви припомня ли че подскачахте по улиците именно за да домъкнете тая подмяна?

Хората трябва да бойкотират хартиената бюлетина при гласуване.

Е как да се бойкотира като всички мангали точно с хартия ще гласуват !

Целия свят така бойкотира хартиената бюлетина, че само с нея гласува.

Там няма манго под индийска нишка,нито работодатели подкарали робите под строй...

Навсякъде ги има. Я дай така като водиш пропаганда, защо тия другите държави са се отказали от машинките?

Защо? Защото така каза Киро Лъжеца ли?

Някой ще обясни ли как се манипулират бюлетини, пред останалите в изборната комисия, които са от най-различни партии?

ИМАШЕ 600 0000 /ШЕСТСТОТИН ХИЛЯДИ/ недействителни булетини. Как се манипулират? Виждаш глас за ВРАГЪТ, СЛАГАШ ЕДНА ТОЧКА НЕКЪДЕ И ОПА - СТАВА НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН. Това само от и пред "членовете на комисиите"

И как се слага това, след като останалите ТЕ ВИЖДАТ! Ти верно ли си мислиш, че всички блеят баирите, а тарикатите слагат точки и запетая ей така безпрепятствено?

Ти явно си тъп ! Манипулацията е преди това ! С копие от бюлетината манго доказва за кой е гласувал ! Сега стана ли ти ясно !

Не те питам как доказва, а как пред останалите членове от комисията някой манипулира бюлетина. Втори път ме караш да ти пиша въпроса, а мен наричаш тъп...

Има ли значение с хартиена бюлетина или машинен вот? Аргументи "за" и "против" - колкото щеш и за хартията, и за машината. Важно е да се гласува, за да не се промъкват във властта всякакви навлеци, чиято единствена цел е депутатското кресло и депутатските привилегии и заплата. А и не е ли правото на избор как да гласуваш също проява на демокрация.

Майка ми е на 76 години и без проблем си гласува с машина! Възмутена е, че принизяват възрастните хора като ги изкарват неспособни в опит да оправдаят истинските си намерения!

Циганската махала във варна без проблем е гласувала за възраждане с машините. Та какво казваше?

че с машини и без машини изборите се манипулират жестоко. При хартията - хората намираха пликове с бюлетини хвърлени на боклука. При машините - пак манипулират крайния резултат, но поне хората няма да клечат 1-2 дена в зала Армеец. Нали сме американски протекторат, от тях се учим перфектно! А на Запад предпочитат също хартия, защото и там са същител Видя се, че Европо и САЩ се управлява от бавноразвиващи!

видя се, че с хартията се правят недействителни гласовете на стотици хиляди!

Моля, да обясниш как се правят тези манипулации пред очите на останалите от комисията, които са от различни партии!

Всъщност, изборите не се манипулират "жестоко", а просто достатъчно... И един съвет: не изпадай в умопомрачение от пропагандата, която ти набиват в главата ежедневно, повтаряйки заучени трактати. ТЕ точно това искат!

Всичко на което сме свидетели в момента е сътворено от хора без морал ! Трябват ни управници които не крадът , не лъжат , разумни , с житейски и професионален опит . И най-важното хора които имат страх от Господ !

И кой ги избира тия дето били хора без морал според тебе? Ей такива високоморални като тебе.

Фалшифициран вот или реален? На този въпрос нормалният отговор е реален вот! Не на хартиените бюлетини!

Ще предпочета повече да не си губя времето да хода да гласувам. И без това, който и да дойде на власт се оказва, че е марионетка и маскара. И което е най-интересното, всички са марионетки на един и същи Биг Брадър, и всички са маскари от един и същи вид - некадърни, продажни и безродни. Защо тогава да ходя да ги легитимирам чрез избори, та разни измислени журналисти да ми обясняват "по телевизора", че сам съм си виновен, щото съм ги избрал. Да си се избират сами. Дали като подправят протоколи или като бъзикат софтуери, все ми е едно как.

Ами, можеш да ги ЕЛИМИНИРАШ вместо да ги "легитимираш"!... За това обаче, трябва да се напънеш поне малко и да гласуваш! Дано си наясно, че можеш да гласуваш, както ЗА, така и ПРОТИВ...

Ще се напъна. Ако направят поправка в ИК и ми дадат право да мога да гласувам и против. Като гласът ми се изважда от общия брой получени гласове от съответния субект. Тогава ще загубя малко време да преценя коя е най-голямата маскара и ще отида да гласувам срещу нея.

това ви е целта нали? Да падне избирателната активност и калинките от държавната администрация да са достатъчни за да си изберат тиквата отново!

Ниската избирателна активност е от полза само и единствено за партии като дпс възраждане и останалите имагинерни партии, дето иначе не могат да влязат в народното събрание.

Да, бе! 750 хиляди мъртви души, които който където реши там праща да "Гласуват". Половин милион корпоративен и административен вот, контролиран от съответните шефове, зависими от партии. 250-300 хиляди директно купени цигани. И аз с моя глас ще променя избирателната активност и изборните резултати. Може, ама надали.

Родните дебилни. алчни и продажни политици, така и не разбраха, че проблемът не е в технологията на изборите , с машини или хартия! Те просто отказват да видят, че Проблемът всъщност са смаите ТЕ!

Да, бих ди наврял всички дружно в газовата камера, при това, без угризения... Нека после да ме обявят за хомофоб, но ще знам, че съм направил едно добро дело, в услуга на всички! ;-)

Да , навсякъде гласуването става с бюлетиниф и е по лесно ,има няколко държави сред които и нашата където се опита с машини , но проблема е в съзнанието морала манталитета на човека ако щете и ценностната му система , защото по селата става каквото се рече от селския гербаджийски или депесарски бек , а тарикати и хитреци готови за кебапче да си дадът най милото /разбирай това под кръста / само и само да угодят на някой примат , с машините се заобикаляше точно това !

Дами и господа, сега стана ли ви ясно, защо ТРЯБВА да се гласува?!... И ако няма за кого, тогава гласувайте наказателно, против... За да не ви управляват представители на малцинствата, каквито всъщност са всички партии, като се започне от ГЕРБ и на долу - активирайте се най-накрая, мамка му! За пример: само 8% е реалната подкрепата за ГЕРБ, съотнесено към общия брой, имащи право на глас избиратели, т.е. и те, с най-„големия“ резултат, всъщност не представляват народа, а само малка част заблудени дебили! За това и в това (поредно) НС, Н.В. Народът, НЕ Е представен… Мислете!

Ами те настаниха по администрациите до ранг чистачка само свои хора. Има и бизнеси дето им плащат подкупи за обществени поръчки и изцяло съществуват благодарение на тях... тъй че тия 8% са именно от тях и семействата им. Лошото е, че и другите като се наместят във властта правят абсолютно същото. Най-хубавото от цялата работа е, че ги поизтощихме с изборите и касите им все повече стават празни за купен вот... обаче сега с хартиените пак ще обявяват за НЕВАЛИДЕН вот /при едни от изборите 600 х. невалидни бюлетини - това бяха май една пета ли една четвърт ли от гласувалите!/. С обявяването на невалидни бюлетини е ясно, че уж спада активността и гласуването за неудобни за тях партии се зачеркват! А да не говорим за аферите с подменени чувалчета и т.н.

Дреме ми за машини хартии и т.н. Повече няма да гласувам майната ви!!!

За това и ще бъдеш управляван от дебили, неграмотници, мутри, крадци, подлоги, продажници, национални предатели и всяк‘ва подобна пасмина боклуци...

...... Като сегашните ....

Олигофрена Киро щеше да получи инфаркт ! "В името на българите" ! ХА-ХА

По щеше да му отива "в името на канадците"

Каквото и гласуване да има, до когато храним 240 търтея, ще продължаваме да сме си бананова страна.

Гледам как е в диктатурите и определено не ми харесва. Но пък ако искаш президентска република-какво ще кажеш за президентска република с президент борисов например:))))))

Борисов сам си изяде главата !

Тъкмо научих даже майка да гласува с машина... На Костинброд машините му пречат.

Според мен идва време разделно ! Партиите не работят за благото на България , парламента не работи , прокуратура не работи , Ограбват ни с милиарди външен дълг ! Хора събудете се и мислете , фалират ни зада ни ограбят !

Ама такива като тебе пишеха същите неща за да докарат тая промяна на власт.

И за Герб хората гласуваха с надежда .....

Ама по времето на герб живяхме по-добре отколкото при всички предишни и следващи управления.

Но пък сме в ЕС и НАТО ;) Щом сме там парламент нк не требе. Има си Еврооейски парламент... Федерализацията си се случва по естествен път.. не е необходимо ръчно да прехвърляме суверенитет към ЕС, достатъчно е просто да самоубием българския парламент и институции и voilà! Имаме си щат!

Машините всъщност не са нововъведение, гарантиращо каквото и да било. Машините всъщност са остаряла и отдавна отречена технология за гласуване. Навсякъде по света, където се използвали машини за гласуване като тези и по този начин, отдавна са се отказали от тях.

Много си умен ! Като амеба ! Ако трябваше да държиш изпит дали може да ползваш умни у-ва нямаше да го издържиш , глупако !

Аз продължавам да си настоявам да си върнем гласуването с бобче.

Да ! За да си изтрия задника с нея !

Кирчо и Асан са бесни че никога повече няма да са фактор в управлението и ще трябва да връщат милиони на олигарсте си !

Ако имам за кого да гласувам и въобще гласувам на следващите избори, ще го направя през машина.

иска ли някой въобще да гласува а не да запали един огън? + ДА искам огън - НЕ не искам да гласувам

Ееее, меее, ама Статуквото пак победи и се завърна!... Ето за това ТРЯБВА да се гласува и ако няма ЗА кого, тогава убедително гласувайте СРЕЩУ! Важното е народния глас да бъде най-накрая отразен и чут, най-вече от тези боклуци, нарочени за политици! Към партията на НЕгласуващите: Следващия път, преди да се откажете да си вдигнете задника, за да отидете да гласувате, помислете, ама добре си помислете!

И кое е топлото бе дребен келеш:)))) Защото до тука разбрахме че бсп не е статуквото, защото си бяха в съвсем истинска коалиция с вашата промяна. И като гледам как живяхме по времето на вашето статукво и как живеем по време на вашата промяна-нещо това дето го наричаш статукво изглежда доста привлекателно.

Ама аз не гласувам,бре. Ни ма интересува как ще гласуват другите.

щот' си проЗд бе, Тоше!

ПроЗти са такива като тебя,дето ходят да гласуват. Добря,чи сти съде 30 % от българите.

ㅤ

Малките мравоядчета и кокорчета са скачали върху "не"-то, та е чудо. Нищо. То тази анкета е от независимите - от нея нищо не зависи.

Това само герберастки трол може да го каже..

ㅤ

Да ти обяснявам ли кои са 6те американски проекта или сам ще се сетиш?!! Да ти кажа ли кой има изгода някой от тези проекти да управлява сам или в коалиция с друг или сам ще се сетиш?!! Виждам, че мълчиш, вероятно защото си плиткоумен и затова ще ти подскажа: не са нито БСП, нито Възраждане. Хайде почвай да броиш!

Ооо, колко си прост, има ли смисъл с теб да говоря!... Посвещавам ти я.

ㅤ

"Не е лесно, не е лесно да си тиква!" Аз ти посвещавам тази.

никога

полезни са тези анкети... Поне се вижда, в конкретния случай, колко всъщност е "подкрепата", за това което идиотите "творят" в Парламата, пардон Парламента...

За русия има стотици коментари в подкрепа на русия. На площада няма нито един в подкрепа на русия. Та така......