Студеният душ от Г-7: Кризата от 2008-а може да се върне

Стряскащата новина от започналата днес среща на Г-7 дойде от домакина – японския премиер Шиндзо Абе, който предупреди за риск кризата от 2008 г. да се повтори.

Обратно в новината

Коментари - Студеният душ от Г-7: Кризата от 2008-а може да се върне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лесно е да разберете. На техните "услуги" се наслаждават доста хора. Когото и да попитате, ще ви насочи.

Смемата на Г-7 е ясна ! От Шиндзо работата отива към Кендзо ! Ебре-дебре !

КАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НЕЩО,КОЕТО НЕ СИ Е ОТИВАЛО!!!

Събрала се е глутницата...

Като ми ударят шамар, отвръщам със звучна плесница. И спирам крана с еврото. А Путин, като няма други качества, да си язди норвежките коне. Това му остава.

Тогава да попитаме "Баба Меркел" откъде произлиза българския жаргонен израз "на баба ти фърчилото". Може би все пак знае нещо по въпроса?

Не сте в позиция нито да питате, нито да отговаряте.

Съвременният бог е млад мъж от близките села, некадърен лентяй, живеещ наготово при родителите си, защото няма потенциал да постигне каквото и да е. И когато го изритат, започва да мечтае за Калифорния, Колорадо и Лос Анжелес, но стига най-много до Белмекен, където евтини "американки" му предлагат храна и вода, а той възторжено ги благославя. Това му осигурява поредния ден лежачка, бродейки по света с 4chan и псувайки света за това, че е несправедлив и жесток.

Маймунското правило гласи: когато мераклийте, покачили се на клона станат твърде много (по нечии преценки, естествено!), тогава той се разтърсва по-яко за да изпопада една част от него.

естествено, че ще следват криза след криза с този феодален евросъюз и икономика на крадене на бюджетни пари след високи данъци! само ако може да смята човек, без да е учил икономически теории, ще му е ясно!

Г7 - държавите с най-големи дългове на света!

От тези артисти на снимката не зависи нищо, което касае съдбата на човечеството. Те са само кукли и изпълнители на волята на един невидим господар, който дирижира шоуто на "голямата политика", за да не се усещат масите какво всъщност става.

Кой е невидимият господар?! "Сметнете" ни моля!

Един, дето баща му е регистриран в психодиспансера. Гентичното му обременяване го кара да си мисли, че като си го завреш в на кучето Г.. ЗА, си постигнал всичко в космоса.

Ами прочетете книгите на Волен Сидеров, например, ако искате да се "светнете". Ще разберете много неща, включително и това защо и кому беше и е изгодно той да бъде представян като един обикновен хулиган, и нищо повече! "Напред, народността не чезне, там дето знанието живей"

Кризата изобщо не си е отивала, защото никой не си взе поуки. Банките трябваше да бъдат оставени да се оправят сами. Вместо това натовариха данъкоплатеца с стотици милярди. Не е нормално банкерите да си раздават колосални бонуси, а никой да не им търси отговорност за далаверите. Схемите са толкова много, че трудно могат да бъдат описани. Даже повечето икономисти изобщо не ги разбират. Трябваше системата да се прочисти и да се върнат законите, чието отменяне започна още при рейгън.

След кризата германци, холандци, швейцарси, американци и австралийци щели с риск за живота си да прескачат желязната завеса и да се спасяват при Великия Вожд Путлер в Маскве!

Великио вожд, дето му спреха кранчето с копейките. И дето беше толкова законспириран, че за 2 седмици беше разкрит. И сега се прай на много влюбен у 14 годишни, оти нема друг полезен ход.

СЕГА ОТНОВО НИ ПЛАШАТ С КРИЗА. БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! НИЕ НЯМАМЕ КАПИТАЛИ, КОИТО ДА ГУБИМ, НЯМАМЕ И ИКОНОМИКА, НИТО ПЕТРОЛ, НИТО ЗЛАТО, НИТО ДОЛАРИ, ОБВЪРЗАНИ СЪС ЗАПАДА! Ако ви кажат "КРИЗА" - харчете два пъти повече, ЗА ДА СПАСИМ ВЪТРЕШНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ И СТОКООБОРОТ! НЕ СЕ СВИВАЙТЕ! При криза цените навън падат- внос, суровини....

България, която нямаше икономика през 2008, както и сега, НЯМА НИЩО ОБЩО С ПЕТРОЛА-не сме СА, няма нищо общо с долара, сама си довлече кризата с медийните балони, от които произлезе страх да се инвестира и да се продължи малкият бизнес-живот. В КРИЗА СЕ СТРОИ, ДОРИ С КРЕДИТИ. СТРОИТЕЛСТВОТО ВЛАЧИ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА. Оставихме се като тъпаци на медийните балони и ЧУЖДИТЕ БАНКИ да ни сринат за кой ли път за 20 години. Тежко на този вече недоверчив народ, подвластен на съмнения,слухове, медийни манипулации и новини! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! Банковата система И ЧУЖДИТЕ БАНКИ сринаха целия ни живот. В другите страни инвестиционните кредити имат 2-3% лихви, а българският бизнес от договорени 8-11% лихви плащаха в раздутата криза по 18-19% наказателни лихви. Съсипа се целият подем. И вместо в ЕС да сложат в златни рамки българските бизнесмени, плащащи 10 пъти повече от европейските поне петилетка и чуждите банки ги фалираха, разфасоваха и оставиха хората на оцеляване, ЕС ни съсипва от критики и извиват до днес китките на нашите политици и договарящи. КАКВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ СВЕТОВНА! СЕГА ОТНОВО НИ ПЛАШАТ С КРИЗА. БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! НИЕ НЯМАМЕ КАПИТАЛИ, КОИТО ДА ГУБИМ, НЯМАМЕ И ИКОНОМИКА, НИТО ПЕТРОЛ, НИТО ЗЛАТО, НИТО ДОЛАРИ, ОБВЪРЗАНА СЪС ЗАПАДА! Ако ви кажат "КРИЗА" - харчете два пъти повече, ЗА ДА СПАСИМ ВЪТРЕШНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ И СТОКОБОРОТ!

Тия от снимката и техните съветници ли ни решават живота и съдбата?

ТОЧНО. Даже съветниците им дават статистика, че Земята е пренаселена и не трябва да има 7 милиарда население, а 2-3 милиарда. Сещай се.

Аз предлагам на човечеството вечен експоненциален просперитет под моето мъдро ръководство, само трябва да изгоните омразните американски щати.

И чифутите.

тия плевели трее се напръскат с раундъп на монсанто да не никнат повече!

компания след като Байер я изкупи, ха-ха-ха, набутахме ли ви го ???

Пропадна сделката - ще си стоите в резервата, по Европа сте нежелани.

от БРИКС да си направят контрасрещи и да предложат на прогресивното човечество нов благоденстващ модел, който осигурява вечна нирвана на отрудените човешки маси ???

Tа тя - кризата от 2008 -ма не е свършвала за нас до ден днешен ! Kаква гавра си правят гадовете...

ЛИДЕРИ, НАЙ-РАЗВИТИ ИКОНОМИКИ, ЩО ЗА ГЛУПОСТИ. КОЛКО СА ДЪЛГОВЕТЕ НА Т.Н. Г-7

Дълговете на Г-7 са предимно към Г-7. Те хората в другите държави пари нямат.

И какво му е толкова стряскащото на тия от г7? От няколко дни разни светила-икономисти плещят, че идва нова криза, тия от г7 не четат ли новини? Стряскащото е, че тиквата се е бетонирал с кьопавата си партия и по мирен начин няма да сдаде властта, а докато това се случи ще ядем още дълго време дедовия/не на тиквата, неговия предполагам отдавна е спаружен/.

КРИЗИТЕ ПРЕЗ НЯКОЛКО ГОДИНИ,ЗА ДА НИ ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ,СА СЕ СБРАЛИ ?! ЕХ, КАК НЯМА КОЙ...

Чакайте бе, нали картелите бяха противозаконни? А за каква криза са се приготвили? Че няма разтеж и юпитата няма да получат 10 милиона премии, а само някакви си 2 милиона?!!! За глупаци ли ни вземат. Преди 30 години имаше естествен прираст на населението в белите държави, от там и имаше нужда от разтеж за задоволяване на потребностите. Сега населението застарява, прирастът е намалял също. Средният европеец не иска разтеж, иска да го оставят на мира и да не го тормозят със съкращения и рестрикции. Иска със 100 евро да купува едно и също през следващите 5-10 години. Толкова ли е невъзможно? А да се "раздават" милиарди (виж Гърция), само и само да се спасяват банките-измекяри, от къде се взимат тези "свободни" парични средства, които никой не ги иска?

Растеж, моля!

На инжекции сме, идат тежки, мрачни облаци.Ситуацията е доста сложна, защото кризата от 2007-2008 не си е отивала никога, тя продължава в друга фаза, а натрупаните в света дългове са три пъти повече, заяви по БТВ икономистът Димитър Иванов от Лондон. Европа е в дългова и конституционна криза, пред сериозна криза е изправен Китай, САЩ също е пред сериозно земетресение.България съумя донякъде да се запази от сериозните удари на кризата, но закъсняваме с реформите, констатира той. Крупният дългов ресурс тежи върху икономиката ни, плащаме стари дългове с нови. Според Иванов премиерът галопиращо минал през този въпрос. България се нуждае от свежо финансиране, но инвеститорите нямат апетит да дойдат. Вземането на дългове евтино е рационално решение, каза той. Но динамиката на вземането вече надвишава темпа на икономическия растеж. Вторият проблем е, че не ние, а дори НС, не знае къде отиват тези плащания, няма реконструиране на основните сектори в икономиката и се създават съмнения. Новите дългове след 2020 г. ще ни изправят пред труден период, прогнозира той. Изоставаме във всички основни сектори в икономиката, каза той, позовавайки се на доклад на ЕК, който също установявал забавени реформи, безработица сред младежта, дълготрайна безработица и пр. Лекото наглед намаление на безработицата у нас се формирало от броя на починалите в активна работна възраст и заминаващите да работят навън.Молим се на господ за национална стратегия, каза той. След 2020 г. ще започнем да изплащаме дълговете БОРИСОВ, изправени сме пред хоризонт с тежки, мрачни облаци. Организмът на икономиката работи на инжекции, заяви Иванов.ОТ МЕН 2020г.СПИРАТ И ЕВРОПАРИТЕ И ГРОБАРИТЕ САМИ ЩЕ ДАДАТ ВЛАСТТА ДРУГ ДА СЕ ОПРАВЯ А ТЕ ЩЕ ИЗБЯГАТ НА СЛЪНЧЕВИ ОСТРОВИ КЪДЕТО СА СИ ЗАКУПИЛИ ИМОТИ И СТРОЯТ ХОТЕЛИ,БЪЛГАРИНА ЩЕ ДУХА СУПАТА

щом икономистът от лондон ,димитър иванов го и казал това , няма начин да не е вярно!

бе аз да питам , кои са г 7?

НАТО. А кой е НАТО? Евреите.

ми щом са евреите ,що го няма нито натаняху , нито путин?

Клоуни, с диригент, църна маймуна.

Тоя опушения извинили се за Хирошима и Нагазаки?

За Нобела по мир ли става дума? Ако имаха награда по голф и нея щеше да е взел досега

Ако изходим от това какво представлява Светът днес спокойно можем да заключим , че световен лидер се е превърнало в синоним на световен лайнар , така яко усраха пейзажа.

що ще япончето с тез кухавици около него? Все пак Япония не пропадаща икономика и нейната валута е най стабилната за годината.

Имат леки проблеми с дълга, ама кой ли няма в днешно време, какво са 200 трлн. дълг към банкерските фамилии, една-две световни войни и ние, земляните сме ги изплатили

Тя световната криза не си отивала от 2008, просто напечатаха едни пари QE1, 2, 3... държат лихвите около 0% и си играят с числата във вид на измислени статистики и малкия човечец опъва каиша и се чуди какво става ;) България е имунизирана от тия глобални процеси, щото ние нямаме нищо общо с работещите икономики от западен, източен или какъвто и да е друг тип... На босия цървулите да вземеш

А ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И МЕДИИ НЕ ГО РАЗБИРАТ, А ГО ТИРИЖИРАТ И КАТУРНАХА КРЕХКИЯ НИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЖИВОТ ПРЕЗ 2008?

Да те поправя само. Изтрий думите БЪЛГАРСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ, БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ, ИКОНОМИЧЕСКИ ЖИВОТ и ще разбереш какво ни куца.

Господа, благодаря на автора за заглавието на статията . То показва намерението на автора да изкара, че световното ръководство е отишло някъде да се къпе и да вземе душ, и той пък да крие от нас договореностите от срещата, След като вече някои ги има в AOL. Е, да! Авторът не е бил от избраните да знаят, не е бил от избраните да казват, а и е от избраните да хвърлят пепел в очите ни. Но той е съгласен да е това, което е. Всекиму своето. Как пък инак!

Като чета статията ми става чудно на какво се лезят тия олигофрени ? На това до къде са я дотикали с некадърността и престъпността си ли?!Много забавно и смешно.

Ахаха! Обамчо си е купил нова къща с 9 спални в скъпо НЙ-предградие -събърб, с 9 спални. Ние лъскаме /баффинг/ пода. Я съм чирак, но работата не е толкова лоша и е привлекателна, $ 120 пер ден , заслужава си.Викам на БОС-о , а ве тоа да не спи 9 пъти на ден? за к'во са му 9 спални? БОСо отговаря: ШАТ даун! Мълчи пезевенк, на всеки въпрос по $50 файн /глоба/ Мълчи защото ще те върна в Чикаго кяб/ такси, лимо или трак драйвер.Хехехе ето как с мълчание се изкарват пари.

Много се звинявам- ГРЕШКА моя. Не НЙ, а Уашингтон сабърб, предградие.

каквато ти е работата, такива са ти и фантазиите. И за трол не ставаш..

2021 ГОДИНА 52% МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА САЩ ЩЕ СА ЦВЕТНОКОЖИ ИЛИ ЛАТИНОСИ ... А ДА СИ РОБ НА НЕГРИ И ЛАТИНОСИ СИ Е КОФТИ :))

Липсва събитието лустрация тук.

Посещението на Обама в Хирошима щяло да бъде премиера за американски президент. Страхотна премиера, остава и с овации да го посрещнат за подаръка, направен от предшественика му Айзенхауер на японските деца.

Спрете да ни плашите !!!! Оня Трътлестия Футболист малко повече хора да излязат и е побегнал към Банкя и да не си мислите ,че ще си отглеждаме още 27 години Псевдо Демократи , ще си ги Дундуркаме и ще Мизерстваме заради тях . Няма да ви търпим Един Майдан в София и Путин да идва на Орлов Мост - ай ще ви се невидеше и Тъпата Псевдо Демокрация пък ще си поззволявате и да неи плашитеи какви Вкусни неща похапвате там и в какви хотели спите Мамака ви мръсна гадна Наглеци !

С какво право 7 държави решават съдбата на 200 и кусур държави в света, някой да ги е оторизирал...

ИДЕЯТА НА ТИЯ 7-ТЕ ШАЙКИ ЕЧЕ БЕЗ КАПИТАЛИЗЪМ И БЕДНИ И БОГАТИ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА Е НЕВЪЗМОЖЕН ... А НАРОДИТЕ НА7-ТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА КВО ИСКАТ :)

Като Глупаците на Доньо Донев са и четиримата от снимката. И това ми било лидери на света.

Запада огладня и взе да дълбае дъното Нови Йорк счупи рекорда за бездомници !

КАК ДА НАКАРАШ АЛЧНИТЕ ДА НЕ АЛЧНИ ? .... 1917-2017 100 ГОДИНИ ОТ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ :)))

По някои сметки се пада 2020. Дължи се на т.нар. ''86-годишен цикъл в неизпълнението на държавните задължения''. Най общо, една подобна зараза се дължи на шест фактора: (1) широко недоволство от политическото ръководство, каквото наблюдаваме и днес; (2) изисквания за по-голямо участие в управлението и демокрацията, тъй като републиките отново са ни отнели правото да гласуваме; (3) изисквания за свобода на словото и печата, които днес се изявяват в интернет; (4) искането за по-добри условия на работническата класа, която днес бива потискана от огромни данъци , съчетани с данъци върху доходите и ДДС от 20% или повече процента; (5) подемът на национализма, който сега наблюдаваме в резултат от терористичните атаки; (6) прегрупирането на реакционните сили, основаващи се на кралската власт, аристокрацията, армията, църквата и селяните, което отново се разгръща под формата на класова борба.

Банковата система И ЧУЖДИТЕ БАНКИ сринаха целия ни живот. В другите страни инвестиционните кредити имат 2-3% лихви, а българският бизнес от договорени 8-11% лихви плащаха в раздутата криза по 18-19% наказателни лихви. Съсипа се целият подем. И вместо в ЕС да сложат в златни рамки българските бизнесмени, плащащи 10 пъти повече от европейските поне петилетка и чуждите банки ги фалираха, разфасоваха и оставиха хората на оцеляване, ЕС ни съсипва от критики и извиватдо днес китките на нашите политици и договарящи. КАКАВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ СВЕТОВНА! СЕГА ОТНОВО НИ ПЛАШАТ С КРИЗА. БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! НИЕ НЯМАМЕ КАПИТАЛИ, КОИТО ДА ГУБИМЕ, НЯМАМЕ И ИКОНОМИКА, НИТО ПЕТРОЛ, НИТО ЗЛАТО, НИТО ДОЛАРИ, ОБВЪРЗАНА СЪС ЗАПАДА! Ако ви кажат "КРИЗА" - харчете два пъти повече, ЗА ДА СЕ СПАСИМ!

СЕГА ОТНОВО НИ ПЛАШАТ С КРИЗА. БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! НИЕ НЯМАМЕ КАПИТАЛИ, КОИТО ДА ГУБИМ, НЯМАМЕ И ИКОНОМИКА, НИТО ПЕТРОЛ, НИТО ЗЛАТО, НИТО ДОЛАРИ, ОБВЪРЗАНИ СЪС ЗАПАДА! Ако ви кажат "КРИЗА" - харчете два пъти повече, ЗА ДА СЕ СПАСИМ!

Битият БИТ.....Е.........Е.....н! БРато в живота прошка няма! Защо хленчиш кат Мара Евтината -Цял живот давала -Сега не и дават?:)))

Брато не си ми. Ти си бяла якичка и бяла китка, занимаваща се с манипулации. Нищо не си създал. Работил си за другите и си цинично и отблъскващо самодоволен. Доволството ти от манипулиране е перверзно.

Та да си дойдем на думата : -Кой беше в криза в 2008? -Отговор : -Русия и САЩ! Едните си изнесоха мръсните пари в "демокрацията" -И ТЯ ИМ ГИ ИЗЯДЕ!:))) После Путя реши че е "велик" и сега яде Танкове и ракети! А Русия пак гладна -за кой ли път?

като теб може да гладува когато има в изобилие, чер хайвер и шампанско. А Русия е водещия производител и износител на пшеница в света.

Около една маса седнали най-големите лицемери на този свят. Единствената мисъл, която се върти в главата ми, като чета тази новина е дали света няма да стане по-добър ако утре под тази маса някой не сложи една бомба, и когато утре ( а може би вече днес ) се съберат около нея тия копеленца, не се намери един добър човек, който да натисне бутона.