„Ню Йорк Таймс“: Русия е загубила най-мащабната танкова битка във войната

Край Угледар руските войски са оставили в полето над 130 унищожени бронирани машини

Обратно в новината

Коментари - „Ню Йорк Таймс“: Русия е загубила най-мащабната танкова битка във войната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжливи ,лъжливи. Край Угледар руснаците загубиха пет танка в полето и това е документирано. Но според правилните медии пет е равно на сто.

са печелили някъде през последите 50 години, освен в Панама, примерно...

Спечелили укрите танкова битка без танкове

Коя нормална армия ще напада с танкове в 21 век?

Ми натовците да си изхвърлят танковете тогава

Нормално, Путлер и орките му са замръзнали на ниво началото на 20-век. Каквато държавата, такава и армията и всичко - боклук!:)

От бавноразвиващи колхозници, ватирани - толкова.

Главния виновник за тежките и бесзмислени загуби край Угледар - генерал Мурадов трябва да бъде показно разстрелян за назидание на всеки който си мисли, че може да жерва ненужно стотици и хиляди животи поради пълната си некомпетентност и дебилност. Днес се появи информация до момента там, руснаците имат 300 загинали срещу 500 украински войници. По отношение на бронетехниката обаче положението е плачевно 160 танка и бтр срещу 6 от украинска страна. Путин трябва да разстреля целия генерален щаб за предатетството което той върши спрямо народа и държавата си!

Беше ли там или квото казват укрите.

Че братушки имате. Чист руснак е тоя генерал. Всъщност, кои са етническите руснаци?

Никаква танкова битка не е имало, това са ЛГБТИ измислици! За първи път, след загубите на техника в началото на войната, руска колона попадна на минно поле. След блокирането на 2 танка с ПТУР-ве от високите блокове на крайните кваратали на Угледар бяха унищожени още няколко машини! Освен тези танкове на снимката още 4 бронирани машини, като 1 от тях също попадна на мина. Има достатъчно клипове - гледайте! В следващите седмици(това е случка от преди 20 дни) са унищожени още няколко танка, отново от същите високи постройки. За послендите 3 месеца Укрйна е загубила около 1200 танка, бронирани и леко-бронирани машини, но те могат да си ги позволят, защото официалната част на потока помощи е под 30% от реално предоставяната помощ в техника и боеприпаси.

А един мармот завива шоколада в станиол. Айде стига с вашите фантасмагории, руснаците пак са осраха и пак се разсмърдяха.

Руснаците ли?Пушки ще ги накарам да ядът!!

Четяха ми се някакви простотии и се сетих за коментарите в дир.бг Мноого прост народ тука, честно!

_stankow

>>>"руските бронирани машини, попаднали на мини, поразени от артилерия или унищожени от противотанкови ракети" Мини, артилерия, ракети. Къде са тука танковете, че да е имало "танкова битка". Че и най-голяма ? След като от страна на ВСУ не е имало и един танк, който да е поразил танк на ВС на РФ ? Имало е настъпление, спряно е, но "танкова битка" ?

Другарко Дърева, защо сте сложила снимка на мъж с очила!?

Ние от лгтб стоим твърдо зад украина!

Бахмут падна днес !!!

_stankow

Много вероятно, ако се съди по масата странни "статии" от близкото минало, което пробутваме за славно ... Множеството "опровержения" на неща, които никой не е твърдял. Заявления на Зеленски, че са преживели зимата. Все полуистини, заместващи истината.

Нали сваляха чипове от перални? Отде тая техника и отде тия загуби. Шарани за голи куки.

а бе идиот , ти да не мислиш , че в тия руски консерви дето стават само за скрап има и ЕДИН ЧИП даже ? Те са сделани по време на СССР бе , чугун......

само не се споменава името на репортера от таимс дето на място е наблюдавал и отразил битката

NYT вероятно е питал украинския главнокомандващ

100 танка!? Нонсенс!

Само се чудя що хохлите вече не са пред Мацква :)

Много ми е кеф!

Особено ако се спазва нормата от 1000 укросвине на ден :)

от статията: Тази цифра не може да бъде проверена по независим начин. Украйна не разкрива колко машини е загубила. Демек - бля-бля. Я са толкоз танковете - я не. Я е победа на украинците - я не.

Не сте, нека ти обясня. Азовстал беше специален случай - там защитниците му решиха да се държат до последно и до бъдат герои. (ако 'символиката' им те е притеснила - погледни първо тази на Мелчаков и 'Русич'). Резултатът беше че руснаците платиха огромна цена и се създадоха предпоставките за украинското настъпление през есента. НИКЪДЕ другаде руснаците не постигнаха обкръжение (въпреки че пропагандата им постоянно дрънчеше за 'котли' и какви ли не посуди) - украинците воюват интелигентно и мобилно. В Бахмут ще се бият докато решат че има смисъл - укрепените позиции на които да се изтеглят в безопасност са отдавна подготвени. Пригожин (а и Коц) нали чу какво каза? - 3 години поне само за завземането на Източна Украйна. Оптимистично. А така както се разсипа руския фронт през есента на 2022 с украинските сили НИКОГА няма да се случи. Сега това на което сме свидетели е 'апогеят' на руската инициатива, след разпутицата през пролетта ще дойде ред на украинската с новата тежка западна техника. Приготви се за тежки преживявания - 'Пустинна буря' може и да бъде засенчена в Запорожието :)

Gugnelid

ОК, а нещо за мармоти?

мармотите - при Конашенков.

В Азовсталь им свърши белото на азовците и тутакси се премениха с поличкини чорпогащи :)

А в Мариупол как беше?

Възможно настъпление от украинска страна: какво се има предвид? Отделни операции са напълно възможни, но да се проведе нещо сериозно, особено в южната посока, където е Мелитопол, изходът към Крим, е трудно. Защото има степ и без превъзходство, или по-скоро без господство във въздуха, е абсолютно безсмислено да се говори за всякакъв вид настъпателна операция. Всички танкове ще бъдат изгорени от нашите самолети, с това всичко ще свърши. Единственото нещо, което може да тревожи, е доставката на артилерия, всичко останало от моя гледна точка е по-скоро имитация, отколкото сериозни доставки, които наистина могат да осигурят някаква голяма офанзива. ATACMS с обсег до 300 километра - това ще е сериозно, но засега няма такива доставки. Крим фигурира в настъпателните планове по проста причина: на американците не им пука много за Украйна, за Донбас. Крим обаче е основната база на Черноморския флот, те са притеснени, защото нашият флот контролира и Черно море и действа в Средиземно море.За да разширят производството и да рестартират своя военно-промишлен комплекс, убит през 90-те години, европейците се нуждаят от години. Те, разбира се, могат да го направят. Но това са и много пари. Защо съкратиха военно-промишления си комплекс?Тъй като Студената война свърши, нямаше с кого друг да се бият и имаше голям бял брат, който ще ви защити. Да кажем, че започват производство, но в Украйна всичко ще свърши дотогава и с кого да се борим? Освен това, ако вземем например Германия, сега газът е скъп, индустрията е в упадък, ако харчим толкова огромни пари за оръжия, как самите германци ще реагират на това? Нашият военно-промишлен комплекс се развива, имаме планове за увеличаване на числеността на въоръжените сили, а това изисква и нови оръжия.

Кои са тия "наши самолети"? Българската военна авиация не участва във войната. Ааааа...сетих се! Ти си един обикновен немит смрадлив бляд, навлякъл се в чужд форум. Чиба, боклук!

Но всъщност форума го усират усраински тролчета :)

Край Угледар действително имаше осиране, руснаците опитаха пробив пред тесен проход който бяха направили в минно поле, без осигурено прикритие от въздуха, без артилерийска поддръжка, дори без анти-дрон средства. Украинците лесно ги откриха и ги запукаха с артилерия. В резултат на дезорганизирано отстъпление (на практика през минното поле) са загубени общо 14 танка и бр.транспортьора както и много пехота, над 100 човека. Това е над 50% от бронираните машини участвали в некадърното настъпление. Случаят бе дооста добре осветен от екипа на Пригожин тъй като виновникът за осирането не беше наказан а дори получи медал за нещо си.

Очевидно до момента руснаците са изгубили над 350% от всичките си налични танкове.

Много гледаш укротелевизия :)

В тази война танкови битки изобщо не са водени.

Ах, каква приятна гледка е тази на опушено оркско в танк.

Огън, вода и горящ руски танк може да се гледат вечно.

Че току виж си склопил очи :)

Тъповата пропаганда

Значи като чуете че новината е от Ню йорк таймс и спирайте да чете по-нататък . Пропагандата е ясна

Руснаците, свършиха ракетите, танковете, загубиха стотици хиляди души, човек като чете и си мисли, че хохлите са пред Москва и до седмица, две ще я превземат, пък после прочиташ, че планират скоро да се предадат в Артьомск. Странни работи, неразбираеми.......

Простичък, неоспорим факт от действителността - орките нападат, украинците се защитават от добре укрепени позици. Ако щеш вярвай на NYT , вземи поне попрочети военните книжки какво казват по темата ;)

Е да де, ама ни този филм го гледахме в Азовстал, там свърши с групово предаван. Е малко се бяха поспекли тези със ъ-ъ-ъ-ъ-ъ патриотичните татуировки, ама май им се размина........

Ами добре ще са им укрепени позициите я, от 2014 се готвят за тази война, пък и в Донбас си е бойно поле оттогава. И все пак губят. Бавно, с конвенционални оръжия, но пък последователно и сигурно. Добре, че са на системи от запада, иначе до сега да са приключили отдавна.

'добре ще са им укрепени позициите я, от 2014 се готвят за тази война' Позиции се укрепват не когато някой се готви за агресивна война, а когато очаква да го нападнат.

"Орките" нападат, укросвинете мрат!

Това за Бахмут от къде го четеш? Че половин година по-късно битките там продължават.

Па един от съветниците на зеления папагал, каза че може и да се реши да предприемат ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, стратегическо отстъпление.

Украинските медии излязоха с официална информация за унищожени 31 бойни машини. Руснаците също потвърдиха това, даже дадоха и филмче от дрон. Машините са загубени от попадане в минно поле. Много отдавна руснаците не нападат в колони. Това се случи в началото на войната, за около седмица. Тогава бяха и най-големите загуби за Русия. Това, с медика в танка, просто е смешно. В карайна сметка, дори и да са дадени такива загуби, победата няма как да отиде при украинците. Руснаците имат безкрайни ресурси, Украйна се смали наполвина.

31 бяха само за един ден, драги. Продължавай със самоуспокоенията - всьо идиот паплану :))

'много трудно да скриеш подобна информация' В Раша е много трудно да я ПОКАЖЕШ - влиза се в затвора за 'дискредитация' на недоармията..

Те и през ВСВ имаха безкрайни ресурси ама стана така че 80% от самолетите им бяха американски и английски, 2/3 от камионите, почти 100% от вагоните и локомотивите, малките оръжия и боеприпаси, както и храната и облеклото хич няма да споменавам. А по време на Сталин не се крадеше толкова и корупция никой не си позволяваше. Докато сега...

Русия извади резерви от танкове от складовете от епохата на Студената война. Новата руска бронирана техника се появи по-рано - и при първото си широкомащабно разгръщане беше унищожена, пише в. "Ню Йорк Таймс". Прав е бил Б.Борисов! Гулю ,гулю...

От утре 3 март и Фолксваген официално идлиза от руския пазар. Да е жив и здрав визионера путин.

Жалко за фолкваген.Избягаха от необятния руски пазар и ще гонят дивото

Живи да ги оплачеш, а ватя :)

Важното е да се трепят хохли!

Ако кремълският запъртък доживее до близката капитулация, при подписването и Валерата Залужни да излезе малко от протокола: пред камерите да светне една здрава деснячка на 'стратег-джудиста' и добре да се разхвърчат във всички посоки ботокс, сополи и гнили зъби :)

Gugnelid

Що не отидеш ти да го фраснеш, сигурно ще ти е по-приятно?

бих, с ОГРОМНО удоволствие!

Gugnelid

Вярвам ти бре, мишок, заминавай и бий шамари, след като си победил, що си тук?

"Молец"-ът се е скрил в диплите на бункера и зомба ли, зобка заграбеното, а в малкото моменти, когато се показва го пазят като експонат от древна епоха и няма как обикновен човек да се доближи да му каже какво наистина мисли за него.

тая съшата статия дойче зеле я пише но за украински загуби над 230 танка ...а на снимката са украински танкове от миналата година до киев...ебати фалшивата новина

А не ти ли е странно че въпреки всички напъни орките не са дори и близко до завземането на Угледар ? Който (за разлика от Бахмут) има действително стратегическо значение свързано с прикриетието на сухопътния коридор към Крим.

Това е близкриг по рашистки, ще се бият... години на едно място до "победата", до последното "пушечно месо":)

Леопардите още не са дошли (нерегистриран) "А русите се наакаха! Руската армия се е разгащила!" Първият германски танк "Леопард" е бил заловен край Артемовск. Полски наемници са управлявали бойната машина, уточнява. Полските наемници които са управлявали бойната машина, са се наакали!

Настала время для сказки.. Странно що по Первъй канал не е показан още, където Кисельов се занимава с 'важни' теми като 'зоофилията в Испания' и графично описва влажните си фантазии с коза :)

И каза, че първият германски танк „Леопард“ е бил заловен край Артемовск. А рашисткия Телеграм-канал „Ела и виж“ си доизмисли, че УЖ полски наемници са управлявали бойната машина: ---> https://t.me/smotri_z/11693 Представителят на ДНР обясни появата на поляците на фронтовата линия с факта, че страната проявява максимална агресия към Русия и дори е „по-антируски настроена“ от всички други страни. Муратов припомни, че полският премиер Матеуш Моравецки наскоро обяви готовността на Варшава да поеме отговорността за формирането на „нов световен ред“. Подобна позиция, уточни политикът, е пряка препратка към реториката на Хитлер. По време на Великата отечествена война, припомни той, предците на днешните войници са изгорили и пленили немските „Тигри” и „Пантери”. „Техните потомци изгарят и залавят Леопардите. В този смисъл колективният Запад няма никакъв късмет с „котките“. Но както виждаме, те не знаят как да се учат от грешките си“, обобщи Муратов. Ден по-рано в района на Артемовск бяха забелязани немски бойни машини Leopard. Информацията за появата на техника на НАТО във въоръжените сили на Украйна беше потвърдена от съветника на изпълняващия длъжността глава на ДНР Ян Гагин, който уточни, че това е същата „бронирана мишена“ за руските въоръжени сили, както и всички останали. ПОРЕДНАТА РАШИСТКА ПРОПАГАНДНА ФАЛШИВА НОВИНА, защото рашистите от ДНР са в паника и умрели от страх колкоскоро ще ги подпукат снарядите и ще бягат със свалени гащи като зайци в Матушката, която ги подкокороса, финансира, въоръжи за ТЕРОРИЗЪМ срещу законно установената власт в Украйна още 20013 г.:)

Те и ракетите свършиха през първата седмица...

Защо ли не вярвам на тая американосвинска "медия" ?Освен черна и лъжлива пропаганда,лъжи и помия,подопчените на свинете "медии",там и тук,друго не може да се очаква но пък си имат промити и празни кратуни в които да наливат отходните си води.

Не само ракетите ами и снарядите - драката на Прокажин с Герасимов (кретен, според Стрелков) добре го илюстрира! И не можаха да се преборят дори и с украинските електроцентрали :))

И военният министър на Русия не е ходил в казарма. Пародия на управленци са начело в Кремъл. Ще свършат като Кадафи.

Gugnelid

Ееее, то тогава къде е тръгнал Путин? Абе, а Каракачанов ходил ли е и как е влизал в униформа? Умряла работа!

да е ходил, не го гледай сега! Ама ако видиш сега Любо Ганев няма да кажеш, че е бил волейболист! И то най-добрият наш за времето си! А сега по-скоро на сумист прилича! :-)

Ти,най ги разбираш нещата.Истински капацитет си.

Той не е Министър на Отбраната, ганчо. Въпреки че като знам какъв изуйгащи 'генерал' (а вече политик) имахме ние..

човекоподобната маймуна не е служил - да но лашка путя в ботоксовия задник

Пропаганда за идиоти!

Действителността е друга сигурно - Бахмут и Угледар да не би да са руски ? :))

"Ако не е показано по рашистките ТВ канали, значи не е вЕрно", нали:))) Както бабите едно време така казваха "Ако не е показано по телевизията, значи не е вярно!" и вие така, просто не сте мръднали от соца. На такива като вас зомбита разчитат кремльовците, за да си запазят властта и окраденото от съгражданите и света. На такива като вас разчитат и многохилядната фабрика тролове, за да си получат многохилядните заплатки в долари, естествено, а не в копейки. А вие, вий си бройте копейките и се чудете за хляб или за лекарства да ги похарчите:)

А на такива тъпи тролове като теб разчитат господарите ти от Краваристан. Все пак някой трябва да "повярва" на краварската пропаганда. И задължително не трябва да е умен.

Според данните за пораженията, очевидно не е ставало дума за танкова битка, а за партизанска такава. Загубите са от мини, артирелийски обстрел и ракетни попадения. Украинските танкове са се крили някъде встрани или са действали като оръдия само!

Някакъв умно-красив трол е изакал стотици коментари, един от друг по-глупави.

Руската традиция повелява,слабият цар,изгубил войната,да бъде убит. Та Путин ще бъде разстрелян, като Чаушеску или обесен от военните и народа на някоя от Кремълските кули.

Ще му построят частна психиатрия в частна болница във вилаета му, за да го обявят за луд и да отърве съд в Хга. А след това клановете на силоваците, обкръжението от администратори и патриотарите ще се сбият кой да вземе властта. Жалка ни майка на света, ако военните установят военна диктатура.

Ами какво очаквате , двете джуджета начело , Путин и Медведев , го дават големи рамбовци и военни ястреби , но тези инфантили никога не са ходили в казарма , не знаят каква е плац , нямат ден в строя . Ако знаеха каква трагедия и пародия е руската армия, никога нямаше да почват война. Това са просто идиоти с мания за величие, без грам представа за нещата , от които други чакат насоки и така до най-ниските ново , неадекватността се наслагва и се стига до фарс и трагедия.

Ок - NYT - ясно. Украинските загуби се делят на 10 и се съобщават, руските се умножават по 10. Сменете алгоритъма бе !

Простичък, неоспорим факт от действителността - орките нападат, украинците се защитават от добре укрепени позици. Ако щеш вярвай на NYT , вземи поне попрочети военните книжки какво казват по темата ;)

Бе много сте загрижени за Русия, явно без нея не може да спите.

Когато змията умира хапе най-силно. Когато се разпада такава огромна страна неминуемо ще има сътресения по целия свят. И затова трябва да се вземе под контрол много обстоятелства да се минимизират щетите.

Втори клас ли се учеше в Угледар а не Във Угледар .

- сигурно са бързали с превода от 'най-достоверен' източник :)

Руските военни стратегии се базират на числено превъзходство и много жертви. Основна грешка е , че още смятат , че Втората световна са били успешни и следват същите стратегии , всъщност тя е тотална катастрофа въпреки победата. След нея те нямат човешки ресурс да доминират и успяват с много жертви. А сега е още по-зле, те са само половината от СССР и технологично изостанали в сравнение с него. Стават за смях и не могат да се придвижат на 20 километра до Бахмут за година.

Ясно, те ти го навират отзад, ама ти казваш, че не било еване. Бахти тъпака. Червеното знаме се развяваше над Райхстага, ама това било загуба.

Който седи върху минала слава, остава само с мечтите си и накрая пада в... бездната, щото отвсякъде му навират във всичките му дупки:)

Не знам кой прав кой крив. Но до скоро се показваше само Зеленски и се брояха големите успехи на украинците. От скоро се броят само руските загуби. А източниците на Таймс са "според украински медии и западни военни анализатори". Явно войната ще си тече още година, а кучетата ще лаят според конюнктурата. Има много желязо по нивите, но земя се владее с пехотата и се губи от калпавите политици. Има архивни филми от окупацията на Франция, Хитлер се разходи покрай Триумфалната арка, а после мирно и тихо окупаторите се изнесоха. Без разрушения, стрелби и жертви.

Днес Германия и Франция са водещи държави в Европейския съюз. А не водят войни за връщане в исторически граници, каквато маниакална цел е поставил Путьо. И то на всяка цена, на цената на стотици хиляди загинали негови съграждани и от братските му народи с руско самосъзнание. Всъщност той провали идеята за "Русский мир" като като културно-историческа идея за международна, междудържавна и междуконтинентална общност и влияние по света. "Руският свят" е замислен като културно, цивилизационно, геополитическо и религиозно/православно понятие за интеграция, диаспорна стратегия, цивилизационен център, но се ползва от Путин и обкръжението му кремльовци като оръжие за война предимно с братските им народи от ерата на СССР и война с всеки друг народ и личност, които поддържат правото на самопределение и избора да се развиват по пътя на демокрацията на тези народи и суверинитет на техните държави и вътрешен ред да се подчинват на силата на Правото - международно и конституционално. "Исторически корени може да се намерят във всичко, когато един агресор иска да нападне някого. Основната мантра на руския президент Путин и цялата пропагандна машина е, че украинците не са отделен народ - руси, украинци и беларуси образуват триединен народ. Това, разбира се, е исторически невярно. Киевска Рус - тази голяма държава на славяни, не може да бъде монопол на Москва, както в момента го прави руската историческа наука. Какво значи Рус в IX - XI век? Това е една държава като Франкската империя. Тя включва днешните Франция, Германия, Северна Италия... - все едно те да кажат същото. Такива паралели са недопустими. Става дума за различни народи още в онова далечно време. По-късно създаденото украинско или малоруско самосъзнание има своите проекции в късното Средновековие - при Богдан Хмелницки, Мазепа и други. Някои от старите историци пишат за история на Украйна - Русия. Така че днешна Украйна има многовековна държавна традиция. Става дума за отделен народ, говорещ свой език, много близък до полския език, словашкия, а и до южнославянски като нашия. Разбира се, у нас е малко познат, тъй като руският има много по-сериозно присъствие в културата и образованието ни."

Войната е против САЩ и НАТО. 2014 г. започна с пуча в Киев, предисторията с Турчинов, Кличко, Порошенко нещо ти се губи. А твоят Путьо искаше само едно, НАТО вън от Украйна. Сега е късно да се разсъждава, ЕС е безгласна буква и не е единна.

НАТО не участва в тази война, колкото и да му се иска на путьо да се разрасне конфликта и да стане като във вица за... груповия секс, та никой да не разбере колко е изпаднала "Великая и Могучая" под неговото управление! Това е война, която беше започната от Москва, от президента Путин срещу Украйна. Още с поставянето на марионетката Янукович, който обслужи кремльовските интереси и отказа да изпълни референдума за членство на Украйна в ЕС, при който украинците решиха с голямо мнозинство да тръгнат по европейския цивилизационен път! Западът, не само НАТО-вските държави-членки, между които е и САЩ, както и всяка цивилизована държава с изключение на 6 такива са на страната на Украйна (това показа гласуването в ООН) и помагат с каквото могат. Дори, последно се включи и Саудитска Арабия, когато преди опет дни за първи път от 30 години техен представител, саудитският външен министър посети Украйна и обяви, че ЗАПОЧВА да подкрепя Украйна в отвоюването на своя суверинитет. В крайна сметка Украйна ще трябва да вземе собственото си суверенно решение за това как да защити територията си и как да сложи край на тази война. Но най-важният играч във всичко това очевидно е президентът Путин, който започна тази война, воден от фашистките си възгледи и имперски болни амбиции.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Метрополитена в София е руски. Козлудуй може би е джигитайски.

Така де, затова е антирусофилския вирус. Веднъж за винаги да приключим с тях! :)) Руската пропаганда трябва на английски вече да я провеждат, щото младите не говорят руски. :)))

Всъщност пишеш глупости. Има и трактори - Rostselmash 1000, и комбайни - Rostselmash NOVA330, и влакове - Сапсан, и перални- Evgo. И телевизори имат - Sber.

Само да ти кажа,всичко това което изброил в ЕС и САЩ китайско. Така че направи сметка.

Западът печели от технологиите, които е създал и продава лицензи, а и от евтината работна ръка на китайците:)

Руските военни стратегии са закопали не една държава , обучавана военно от московци. Типичен пример са Сирия и Египет, които изгубиха две войни с Израел при трикратно предимство в оръжие и 30 пъти по-голямо население. Следва да се отбележи , че руснаците през втората война им бяха доставили оръжие за милиарди, последна дума на тогавашната техника, като системата Куб, каквато дори държавите от Варшавския договор още нямаха. Сега руснаците нямат вече даже и адекватно за такава война оръжие, а военните им експерти и изпълнители са все така малоумни

А ако имахме обща граница, с 1 милион руснака подкокоросвани от Путин, каква песен щяхте да пеете???

Има си ред - рашистите са си планирали първо Беларус да анексират до 2025 г., да присъединят до 2030 г., междувременно едно блицкригче за Молдова, после прибалтийските републики, Германия естествено е лелеяна тяхан мечта и т.н., чак до Лисабон е програмата ни минимум:) А България си мислят, че им е губерния и сателит още от соца, та чак до сега, щото са ни изкупили Черноморието и по други курорти, както си имат и стабилна 5-та колона сред наш'те политици и публични агит'про:)

А русите се наакаха! Руската армия се е разгащила!

Вярно, леопардите още не смеят да се поокалят! Току виж останали си там в калта! :-)

Само мюсюлманина Кадиров е руснак.Изпрати на фронта и тримата си синове, съответно на 15,16,17 години.От кремълската върхушка и олигарсите няма нито един на фронта. Животът им е скъп,ще се загуби генния материал и няма кой да наследи милиардите и именията в Европа.

Крадените от руския народ пари!

Какъв генен матрял ше наследят

Иначе близки до Рамзан Кадиров бизнесмени като Валид Корчагин започнаха разграбването на апетитни активи: https://m.offnews.bg/news/Sviat-12/Blizki-do-Ramzan-Kadirov-biznesmeni-zapochnaha-razgrabvaneto-na-apetit795272.html

Слава усраина! Слава кокаина Джуджето пак дърпа магистралки