Коментари - "Няма зло. Има нееволюирало добро" - духовни уроци от Ваклуш Толев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И от кога една секта и водачът на тази секта имат нещо общо с духовността? Или щом има масони, зашо пък тези да не са духовни. Духовни, но изчадия.

Духовните уроци не са това, което откъсва човек от действителността, нито пък го учат да не може да прави разлика между добро и зло. Това не са духовни уроци. Разбирам Толев си крие биогарфията и то в тази част, че е около 20-годишен е бил част от фашистките групировки. Нормално е, кой ли от нас на 20-години е могъл да прави правилен избор. Комунистите лсед това са му съсипали живота. Добре, че е бил Живков. За да го амнистира. После ДС и така човекът дори не е могъл да се образова. Но да следваш нещо, което е смесица между неща, които ги има, да се провъзгласяваш за Месия. Да се идентифицираш с Православието и да говориш неща, които са в противоречие с него. Този човек защо лъже? Това не са духовни уроци. Духовните уроци са добри за емоционалното ти здраве. А тези там са ПСИХО. Повечето.

И не ми цитирай Толева. Отвори Wikipedia и я виж: дъщерята е лъжкиня като баща си. БДФ не е основан от Толева и други лъжи е писала. Като сте глуъпаци- вярвайте. Да не говорим, че вярно тези пт БДФ са били фашисти. Но сега много духовни. По-общувайте малко с тях и ще разберете, Лицемери и лъжци.

Тези са много неприятни хора. За 18 месеца явно малко му е било.

Тези вече деградираха.

Теза са супер нагли.

Стига вече сте губили времето на хората.

Слушай какво опитваш се да правиш аналогия на доброто и злото с топлото и студеното. Вече ти казах, че топлина и температура не е едно и също. Казах ти, че и топлината Е мярка за взаимодействието между две тела с различна температура, нещо като пренос на енергия. Сега как един човек усеща топлината, а как друг това не означава, че няма единица мярка за това Абсолютна и тя е Джаул, която не зависи от субективните усещания. Това какво пише в Wikipedia НЯМА НИЩО ОБШО С ТВОЯТА ТЕЗА, както и с аналогиите, които правиш. Освен това правиш аналогии с неща, които НЕ РАЗБИРАШ. И още нещо - човек трябва да подържа връзка с действителността, а не да мисли с отвлечени понятия и да прави аналогии с неща, които не разбира.

Нимааа? Мисленето по аналогия е един от най-силните методи за изследване на реалността, които човешкият разум разполага. Каквото горе, това и долу, каквото долу, това и горе. И това не са мои тези, а херметични принципи, с които дори учени като Нютон, Менделеев или Тесла са били добре запознати. Няма да те занимавам повече. Аз само малко открехнах вратата. Ти сам избираш дали да се интересуваш или да прочетеш нещо по темата.

Ха-ха.

_stankow

>>>Изправен е пред Народния съд заради възгледите си и офицерския си чин в българската царска армия. В протоколите на Народния съд не се споменава за лице с такова име. Прави се на жертва. И лъже безобразно. Проверете сами: https://narodensud.archives.bg/

Станков , и ти си бил полезен. Мислех, че си много заблуден. Но се оказа не толкова. Между другото чичо Ваклуш може да говори каквото си иска- демокрация сме. Това, което е непоносимо, че се изкарва духовен и той притежавал върховното знание. Ами не е . Дори последователите му не са наясно със света.

"... заявява, че докато е жив, с всички сили ще се бори за пълното унищожение на комунистическата идеология." За първи път чувам за този...Прочетох му биографията. 3 години изучавал МАРКСИЗМА-ЛЕНИНИЗМА. :) И умрял НЕЕВОЛЮИРАЛ...

Въобще защо губите времето на хората и ги карате да дават пари за нищо.

да им се купуват книгите и да се събират парички. Реклама. Но безплатна.

Много лъжи ви се насъбраха. И на много хора съсипахте живота и отношенията с близките. Спрете се.

Но доброто може да се превърне в зло, както и злото в добро. Защото са еднакви по природа, но различни по степен. Надявам се сега разбираш по-ясно какво е имал предвид Ваклуш ;) Ако нещо е добро, то е добро. Злото е това, което всява ужас и човек добре го разпознава. Ужасът не може да роди щастие, той ражда опустошение в душата. Абе човек, защо не се стремите към истината. А приказвате само глупости.

"Но доброто може да се превърне в зло, както и злото в добро. Защото са еднакви по природа, но различни по степен. Надявам се сега разбираш по-ясно какво е имал предвид Ваклуш ;)" Ако нещо е добро, то е добро. Злото е това, което всява ужас и човек добре го разпознава. Всички сме гледали филми на ужасите. Ужасът не може да роди щастие, торажда опустошение в душата. Абе човек, защо не се стремите към истината. А приказвате отвлечени неща.

Никога ли не си чувал репликата, че това, което за едни е добро, за други е зло и обратно? Или при една и съща температура на едни хора им е топло, а на други студено? И не си виждал добри хора, които при определени обстоятелства да станат зли или обратното? Продължавай да мислиш. В един момент сам ще откриеш истината.

По-добре мисли ти, може пък след време да започне да се отдава мисленето. Че в момента си под абсолютната нула. Ха-ха.

Що триете бе Да ви еба путката майна

Нека прочете Библията този човечец!

Дирници, да го ева - кво заблуждавате хората? Значи ако това е така според тоя дървен философ, то няма и добро, ами просто има еволюирало зло - аре мислете малко логически с тия шамандури дето ви крепят шапките.

Точно така, пич, правилно си схванал. Според херметичните принципи доброто и злото са просто два полюса (степени) на едно и също нещо. Както топлото и студеното са степени (полюси) на едно и също нещо, което наричаме температура. Затова няма как доброто да унищожи злото или обратното. Но доброто може да се превърне в зло, както и злото в добро. Защото са еднакви по природа, но различни по степен. Надявам се сега разбираш по-ясно какво е имал предвид Ваклуш ;)

Доброто и злото е в душата на човека. Това първо, ако човек не може да различни доброто от злото, той и не може да направи правилен избор. Не е Ваклуш Толев човека, който ЗНАЕ какво е добро и зло. И второ, значи казвате, че няма зло, а добро, което не е еволщирало. Ок. Но нали и човек бил неевщлирал БОГ. По пътя на логиката следва, че човек е лош, след като злото било добро недоразвито. Извинявай, но може и да има някаква истина в някои схващания на Ваклуш. Но има толкова много противоречия, лъжи и празни слова, че просто сте жалки. По делата им ще ги познаете. Да.

Няма противоречия, пич. Всички противоречия във вселената могат да се помирят. Някой ден и ти ще разбереш, че това са две страни на една и съща монета. И както в случая с топлото и студеното, всичко е въпрос на степени, на вибрации. А тогава и ти ще си еволюирал и вече ще си схванал защо Орфей твърди, че сме смъртни богове.

"И както в случая с топлото и студеното, всичко е въпрос на степени, на вибрации. " Абе ти какво разбираш от топло и от студено? Каква е разликата между топло и студено? Знаеш ли? Освен това не са вибрации, а хаотично движение на молекулите. А и да се затопли нещо и да започне движение е необходима енергия отвън. Вярно, че сте примитивни. Поне физика да знаехте.

Абе научи физика първо, пък тогава давай променрт с топло и студено. Доброто и злото са проявления на човешката душа, но това не значи че едното било недоразвито. Напротив Божественото учение казва, че ще си спаси душата само този, който повярва в доброто. Абе вие Сатанисти ли сте ?

Леле, колко си умен и колко много разбираш от физика, а? Хайде да отворим кака Уикипедия и да видим какво пише там за температурата, а? Чети: https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0

Ами чети ти бе. температура и топлина не е едно и също. Пак грешка. Да бе учил повече физика. Топлина е различно от температура. Пфу. И учението ви е такова.

Колкото е вярно, че топлина и температура е едно и съшо, толкова е вярно и че доброто е зло. Ужасът за едни може и да е добро за други. Но никога всяващия ужас не е добър. Толкова.

По-скоро човек трябва да внимава, когато работи с тези понятия. В миналото топлината се е смятала за вид енергия, но по правилно е да се разглежда като мярка за въздействие (или взаимодействието) между две термодинамични системи с различни температури. Така е защото няма закон за запазване на количеството топлина. Има закон за запазване на енергитяа.

""Тя е свързана също със субективните усещания за топло и студено" Има и гифче демонстриращо трептенето. Ама човек как да убеди най-големия умник на планетата?" Не разбрах за какво спориме вече? Да има такова нещо в Wikipedia. Но от това не следва, че температура и топлина е едно и също. Нито пък, че можеш да правиш с това анаалогия в духовния свят. Толкова. Топлината е нещо като вид трансфер на енергия между две тела с различна температура. Температурата е мярка. А между другото ТЕЗИ величини СЕ ИЗРАЗЯВАТ С аБСОЛЮТНИ ЕДИНИЦИ, А не с това кой какво усещал. Извинявай, но много бъркаш и не мога повече да си губя времето, за да ти пиша елементарни истини.

Дядото е ПРАЗНОсловец много приказки и се губи нишката на мисълта. Иначе ЗЛО ИМА и НАЙ-големия номер на лукавия ДЯВОЛА е да накара всички да повярват че не съществува ато е казано във БИБЛИЯТА трябва да се води битка с-у ПОДнебесните духове на тъмнината.Това е БОРБАта с-у ЗЛОто Между другото Ваклуш е от едно пловдивско село земляк със СТЕФАН ЯНЕВ съшата мижутурка и масон в разбиранията за света кат него

Набират известни и богати, за да ги учат на мъдрост. Накрая те откъсват от близките ти.

Дайте конкретен пример, моля!

Толев обичаше да се рекламира в пик и в blitz. Явно медийната среда става все по.... Съжалявам. Но то се вижда. Рекламират го все в .....

Реклама. Жалко, че не е платена. Този дедо агитираше всички да гласуват за Симеон. Накрая и дъщеря му се обедини с Борисов, уж бе демократка. Стига сте ми го навирали. Истинските неща са прости. И разбираеми за хората.

Май ще постигнат обратния ефект. И по-добре. Хората не са глупаци. 30-те години демокрация ни научиха.

Тоя дядо, защо взеха напоследък да го рекламират?

Ами заприличват все повече на тези от масонските ложи. Рекламират го, защото Сдружението Път на мъдростта трябва да е на печалба. Но стават все по-опасни. Самото т.нар. учение е вредно за емоционалното здраве на човека. То отрича чуствата и отрича семейството. А самия Толев се е провъзгласил за преродения Усус, който най-добре от всички преди него разбирал светите писания. Казва, че няма зло и т.н. С две думи всички достижения на съвременната психология са в разрез с идеите му относно човешкатапсихика. Ами чел е- но все стара литература. А доказателството на идеите му са в митологиите. Тълкува ги като стар жрец. Все повече ми заприличват на наследници на масоните. Голяма разлика няма. Ваклуш Толев политически бе свързан със Симеон. Прави си изводите. Иначе според т.нар ученици е пророк. Търсят богати и известни, за да ги ц.о.ца.т.

Нищо вярно не си написал. Нито едно.

"Казва, че няма зло и т.н. " И от това ли се отрече. И това ли не е вярно. Отдавна ви наблюдавам. Много лъжи събрахте.

Обикновен гностик, първо мислех, че е от сектата на Дънов.

Остава да повярвам на някой провъзгласил се за пророк и който тълкувал Исус по-добре от всички преди него. Да.

Толев вярва, че доказателството на "мъдростите" са в митологиите. Но......митологиите са просто едни непроверени твърдения, плод на човешкото въображение. Има и научно обяснение.

Нямало зло. Верно- нямало. Всеки човек трябва да може да различава доброто от злото. Човек бил Бог, ама нееволирал. Сега това може да го разправяш на маса и ако някой ти се върже за частен случай.. Но да правиш от такива неща учение. Прекалено е.

Ти си идиот! Ето това вече не е прекалено.

Ти пък нали си духовен наследник на някаъв луд. Така ли защитавате "словото на Учителя си"? Аргументите ви са такива, драги. Е, същото мислим за вас. То даже други аргументи няма.

Този учи да не познаваме злото и доброто. И въобще всичките ми "мъдрости" са в стил, не се доверявай на чуствата ти. Това учение е вредено за емоционалното здраве на човека. Някакви умопомрачения. Смята се за пророк и най-лошото е, че се опитва да го играе православен и да говори, че той най-добре тълкувал и разбирал православието. И как го разбира? Дори в семейството не вярваше.

Ваклуш Толев не е никакъв пророк. Внимавайте много. Първо, основава някакво сдружение, което щяло да ни налага някакви ценности. Да видим какви: че нямало зло. Или пък че човек бил бог, ама в развитие. Обърнете внимание, че той говори неща, които са самоизключващи се. Освен това какво ценности, че налага в Обществото този човек? Първо, това че си чел много не те прави нито месия, нито пък някакъв прероден бог. И други нще мога да напиша но спирам до тук. Мислете хора. Миналото е добро, когато се учим от него, а не и да го налагаме за бъдще. Този човек даже не е съвременен. Дъщеря му с кой ли не влезе в политиката. Последният бе мутрата. Иначе тя да- практичен човек е. Научила се е как да печели от глупаците.

Защо да са взаимоизключващи се? Нещо не си схванал, пич. Според херметичните принципи доброто и злото са просто два полюса (степени) на едно и също нещо. Както топлото и студеното са степени (полюси) на едно и също нещо, което наричаме температура. Затова няма как доброто да унищожи злото или обратното. Но доброто може да се превърне в зло, както и злото в добро. Защото са еднакви по природа, но различни по степен. А колкото до човека - още Орфей е казал, че сме смъртни богове. Някой ден и ти ще еволюираш достатъчно и ще се смаеш какви способности всъщност притежаваш. И тогава ще разбереш какво е имал предвид Ваклуш ;)

Са лесни за продаване - дълбоко в нас всеки вярва, че има някаква чистота, светлина, добрина. И, че не дорасъл до нея. Т.нар. мъдреци (а сега - мотивационни лектори) успешно експлоатират тази ни особеност и трупат пачки. Надеждата се продава най-лесно, защото всеки я купува на драго сърце !

Много точно казано. Комунистите и нацистите също са се опитвали да бърникат там, и да трупат полит. дивиденти.

просто е чел Лао Дзъ преди другите и дълбокомислено повтаря прочетеното.

Ти направо закопа половината население на планетата, това китайци индиици и мюсюлмани

Хора знайте , че само Господ Исус Христос спасява човешката душа . Само Той прощава грехове и изцелява . Четете Божието Слово то е Истината . Да не ви подлъже никой с хубави приказки - по делата ще ги познаете !

Ти направо закопа половината население на планетата, това китайци индиици и мюсюлмани