Съветът за сигурност на ООН не постигна съгласие за турската военна операция в Сирия

САЩ ще предприемат наказателни мерки срещу Анкара, ако тя извърши "нехуманни и несъразмерни" действия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истинското наказание е изваждане на Турция от митническия съюз, да видим колко време ще останат там чуждите фабрики като трябва да плащат мито при износ за Европа.

Някой може ли да ми посочи друг пример в съвета за сигурност в ООН в който съюзникът на нападнатата държава да е против резолюция, която да накара агресора да прекрати военни действия? Дали световните лидери са добре психически?

Неведоми са пътищата на руско-турската дружба.

А нашите два тиквени Генерала защо никой не ги пита. Те ще решат кризата с 2 обаждания и 5 малоумни изречения.

Турция води тази война с една единствена цел, да попречи на кюрдите да създадат собствена държава. Кюрдите в Турция са 15 милиона, най-много са там и населяват съседни области със сирийските кюрди. Стане ли нещо да се основе кюрдска държава Турция ги губи. Кюрдите не са турци и нямат нищо общо с турците, Турция просто ги е завладяла навремето и ги владее в момента.

Германия ще ги накаже Жестоко , Ще им построи Завод за Автомобили WV ! Нека да бачкат да им дойде акъла . " Работата ще Ви направи Свободни " !!!!

САЩ и особено Русия имат доста странни позиции за турската военна агресия. При това са наясно, че Турция цели да ликвидира кюрдите (геноцид по международното право) и същевременно да анексира сирийски територии, които да турцизира (каквото всъщност е правила и преди). Вместо да подкрепят принципните позиции на европейските държави и дори на Израел, тези две страни се ослушват – най-вероятно, защото си правят сметка за предишни и предстоящи изгодни оръжейни сделки. На фона на започналата война приказките за търсене на политическо решение са „мижай да те лажим“. Не е ли по-редно първо да се спре военната интервенция, пък тогава да се водят преговори и постигане на споразумения. Впрочем Ердоган предупреди всички, че войските му ще навлезат в сирийска територия. Не се е чуло, по този въпрос да е говорил с Башар Асад. Защо? Дали не е поради факта, че не търси политическо решение?

Рушлямско-анадолската чалмарска коалиция голем го вади ама мек. Скоро пак ще се редят за помощи както много пъти са го правили и преди.

Ипотентна организация е ООН и ще бъде такава, докато се намира в САЩ и зависи от САЩ.

Ердо им се заканваше на ЕС, а тея джендъри му се радват.

само Путя му се радва и го брани като квачка пиленцето си.

Междувременно Доналд Тръмп каза, че САЩ имат три възможности за действие след предприетото турско настъпление в Сирия и една от тях е посредничество между Турция и кюрдите, предадоха световните агенции. Aбе Тръмп ,толкова сте жалки,че нямам думи. Единственото,което трябваше да направиш бе да не изтегляш американските войски от Североизточна Сирия.

Няма страшно. Меркел ще реши проблема.... Всички кюрди в Мюнхен.

Турция много добре се възползва от празните приказки! ЕС - просто смешници!

Вече не Турция, а ЕС ще се съобразява според Турция.

Путлер, Реджеб, Асад и Аятолаха срещу света. Какво ли си въобразяват тия сатрапи? Лирата ще стане по-евтина и от тоалетна хартия тип "рубла". ЩЕ си ядат танковете и ракетите тия вманиачени психопати. Дори и клоунът Тръмп няма да ги спаси.

И как точно 30км буферна зона на турско сирийската граница бърка Запада? Помисли за 30 секунди и ще видиш че турчина не прави нищо против Западните интереси....за това и му се разрешава да действа.

Мале мале...големи разбирачи сте тука :-) Не е необходимо да усложняваш нещата...за тюркието това е жизнено важно...за другите като САЩ и Европа това не е почти от никакво значение. Но понеже трябва да покажат някаква активност, евроатлантиците пускат разни изказвания. Може да сте сигурни че ако тази акция някак си застрашаваше Американските/Западни интереси, тюркието НИКОГА не би си позволило да действа на собствена глава! Тука опира до приоритети...нищо друго. За тюркието това е най висок приоритет, за Западняците това не променя абсолютно нищо и заради това не предприемат никакви мерки. Недейте да придавате разни измислени геройски качества и характеристики на мустакатият анадолец. Вярвайте ми ...няма такива. Просто са му разрешили, защото за англосаксонската мафия това по никакъв начин не им застрашава интересите а и може да сте убедени че мустакият анадолски селянин дори е бил принудил да си плати за това.

му е пределно ясно, че т.н. "Международна коалиция" работи за създаването на кюрдска държава , нещо като случая с Косово ...И среду никаква ИД не се бори и не "напредва" ...Което на Турция никак не и отърва , защото ще се откъсне и част от нейната територия ! В крайна сметка не се разбира "европейските държави" в Съвета на ООН (излиза че те са някакъв отделен съвет) какво правят -защитават държавата Сирия на Асад или някаква друга Сирия ? И не се разбира по какво се различава нахлуването на войските на "Международната коалиция" в Сирия преди няколко години без да е поканена от правителството на Сирия от сегашното нахлуване на Турция пак на територията на Сирия и пак непоканена ...!

Най-смешното е, колко жалък е ЕС. Вчера Ердоган ги заплашва като квартален побойник, че ще пусне бежанци, че даже и подигравателно им го казва "Ей, ЕС...", а те ще издават осъдителни декларацийки. Цирк и пълна нефелност на ЕС мухлясали управници.

ООН години наред си затваря очите за американците настанили се с бази и войници на Сирийска територия, ама ООН мълчат като, сега се загрижили изведнъж. Когато излязат официално с декларация и "изгонят" или обявят за незаконно и наложат някакви мерки срещу всеки, който не е поканен официално от Сирийската държава там, тогава могат да дават смислени декларацийки. Точно това, макар и дипломатично им е казал руския представител, ако прочетете внимателно статията.

от начлото на войната в Сиря, бай ерДоги беше на страната на опозицията срещу Асад, защото меракът му бе да прсвои територия в Сев. Сирия. Сега, след разгрома на противниците на Асад, изглежда ерДоги ще е големият победител в таз мръсна война - ще гепи Сев. Сирия под претекст на създаваане на буферна зона.

Ние с кое нато сме - с турското или американското ?

Ние сме разкрачени ! Стъпили сме и на турското и на американското !

ситуацията е различна от тази в Източна Покрайна: наложиха яки санкции на Русия, но за Турция им е жал.

Целия свят наблюдава геноцид на живо на един цял народ на цинично обявен за терорист. Извършител Турция с подкрепата на русия.

А когато янките бомбят, тогава не е геноцид, така ли? Тогава е демократично...

Турско-цигански свят. Душа да ни е яка хора!

САЩ играят на въже ! Отеглиха се от Сирия,с което разчистиха пъте на Турция за настъпление. Сега били против ! Мтого жалки !

САЩ се отеглиха заради русия иначе конфликта ще ескалира.

Русия се спотайва в базите. Къде я намести.

Че САЩ се осраха сега е ясно. Но защо не коментирате Русия, която в случая подкрепя Турция?

да се коментира Русия?!?

Другите държави насила направиха Турция и Русия съюзници ,като наложиха сакции и на двете. Това ги кара да се съюзят за обща борба !

Е каква ще е тая сделка с Кюрдите? Кюрдите искат свобода. Искат собствена държава. Защо се поддържат искъствените Ирак и Сирия. Такива държави никога не е имало. Това са измислици във нефелния Вррсайски договор. Прост англичаните са идвали от изток а французите от запад и са разделили територията на Ирак от изток и Сирия от запад. Това преди първата световна е било османска империя поробила местните народи. Явно е, че такова произволно деление на границите създава проблеми за хората. Защо не са разделили териториите по етническите линии за да формират що годе едно национални държави? Защо Кюрдите си нямат държава? Подобно е при нас на Балканите - Сталин решил да прави Югославия и хоп появила се Македонска славиянска нация с куп лъжи ........две балкански войни, първата световна и войната при разпадането на Пгославия заради подобни глупости сме се трепали на Балканите......

е имало кюрдска държава философе?

За ПСВ Сталин е виновен! И за Пуничесмите също.

Там е работата, че не е никак произволно делението, а точно по такъв начин, че хомогенното етнически население да бъде разделено, а в новите държави да има недоминирщо етническо или конфесионално население. Резултатите ги виждаме днес.

САЩ ще предприемат наказателни мерки срещу Турция, ако тя извърши "нехуманни и несъразмерни" ... като какво - избиване на местното население ???

Може би ако завладеят нефтените полета, които САЩ с толкова труд и лишения окупира.

Ха, Ердоган взе страха на всички. Никой не посмя дори да заклейми инвазията срещу територията на суверенна държава! Такава ООН просто не е нужно.

И заводът на Фолксваген отново се насочи към България.

Kenn1111

Докато едните говорят другите стрелят и си правят кавото си искат.Реално Турция запчна от доста време война там и тъпи наименования и заявления че това било миротворна операция са прах в очите на наивниците там и по света!