Няма да има нов световен ред, но вече няма да зависи само от един

Любомир Кючуков, зам. министър на външните работи от 2005 до 2009 г. в политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Няма да има нов световен ред, но вече няма да зависи само от един | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩОТО ГО КАЗВАТ ОТКРИТО МНОГО КЛЮЧОВИ ПОЛИТИЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ, ЗАЩОТО ГО ВИЖДАМЕ С ОЧИТЕ СИ И ЗАЩОТО ТОЗИ СУБЕКТ НЯМА ДА ВИ КАЖЕ ОТКРИТО ИСТИНАТА! ДОРИ КИСИНДЖЪР ВЕЧЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА ОТКРИТО. ТОЙ Е ГОТВЕН ОТ СТОЛЕТИЯ, ЗАДЕЙСТВА СЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ И СЕГА СЕ ЗБЪРЗВА ШЕМЕТНО, ЗАРАДИ СЪБИТИЯТА ОТПОСЛЕДНИТЕ 2-3 ГОДИНИ! ИНАЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГО ЗАДЕЙСТВАТ ОКОЛО 2050 Г. НО ТАКИВА СА НИ "ДИПЛОМАТИТЕ ОТ КАРИЕРАТА", ЗАЩОТО ТЯ Е ПАРТИЙНА КАРИЕРА, КАКТО И БИЗНЕСЪТ НИ И НЯМА ОБЩО С ОБРАЗОВАНИЕТО И ИНТЕЛЕКТА!

Пълни глупости -то новия ред се усеща тоя ми говори измислици .

да не зависи само от един?!

името и главата си, че няма да има нов световен ред? Заложи ги и двете ще паднат. Иначе си поредния платен соросоиден елемент, целящ масово заблуждаване на българите. Новият световен ред идва, долара няма да е официална валута на света вече до 2025г ще изпадне тотално. Купувайте злато и сребро и не дръжте почити никави пари в банките.

Ще има, ще има нов световен ред, другарю Кючуков, демек, над наглите САЩински и наглосаксонски престъпници ще се изредят всички поред, че дори и техните сегашни уж съюзници!

Жалкото е, че дипломат на ниво заместник-министър не съзира абсолютната нелогичност на твърдението "Няма да има нов световен ред, но вече няма да зависи от един". Защото дори това, че вече няма един, от който да зави, т.е. няма един хегемон е вече доказателство за разпадането на стария световен ред. А това вече е нов световен ред. Може да е хаотичен, може да мирен или по-скоро изпълнен с конфликти и войни, всякакъв може да е, но е нов. Е, все пак, може би човекът е търсил по-дипломатичен начин да каже, че Pax Americana вече го няма и няма и да го бъде.

Когато един, повтарям само един единствен руски роб отиде в руския или китайския рай, да поживее 3 дни, не повече, аз ще спра да вярвам, че русия е по-пропаднала от Нигерия и Китай е нещо повече от Зимбабве.

Не коментирам Русия. Но в САЩ съм живял 22 месеца - и съм видял достатъчно, за да не стъпя повече там - нищо, че имам валидна виза!

Никой не те кара насила, но веднага можеш да отскочиш до други дестинации, дето щели да променят света и да сравниш със САЩ. Ако някой успее да ми докаже, че в САЩ се живее само 10 пъти по-добре от Китай, аз ставам китайофил.

Виждаш ли? Ти можеш да живееш където си поискаш, но руснаците не могат! :))

Много, много глупаво.Личи си, че не си напускал нашата кочина.

4 пъти. Последният път за половин година...страхотно място, страхотна култура датираща десетки хиляди години преди измислените американски ценности. Хората са усмихнати и приветливи. Земята е красива, културата е богата, технологиите са развити с десетки години напред от САЩ. Какво друго да кажа...бъдещето е на Китай.

Подкрепям! Колосална, многовековна култура - Китай, срещу каруци с гюруци - САЩ.

Язък че е от "кариерата"!?!?! От "демократичната"-нали? Ето заради това НЕ може да направи стойностен анализ на предстоящите в Света промени! Нов световен ред ЩЕ И М А -но няма да зависи от САЩ и ЕС!!!!!!! Новото време води до нови реалности в икономиката! А добре знаем че икономиката движи прогреса ! Сега САЩ и слугуващият му ЕС разбиха икономиката на Европа поставяйки политиката на чело-тази грешка не се прощава!!! Тя се ПЛАЩА!!!!

И кой ще постави този нов световен ред?? Да не би да си мислиш, че ще са гладните китайци и опиканите руснаци? Или сенегалците и сомалийците. Малко си не наясно с промените в света, мурзилке малка!!!

Адаш ти от Тея де немое анализират прогресо а?

Русия не зависи от никого.

Една година по-късно: Русия си призна за загубата на десантния кораб ”Саратов”....Първоначално казаха, че е лъжа и корабът е в пълна изправност...Както за Курск за Чернобил, за южнокорейския самолет и редица други. Само комунисти като тоя от снимката вярват на най-големите лъжци в света...

Ни внушава руските бълнувания как Европа бива ,,заробена” от САЩ,но Русия и Китай ще я освободят. Истината е че и Русия и Китай са много зависими от САЩ и Европа и са безсилни да променят това.Но продължават са си блъскат главите в стената наречена най силните демокрации в света

Още ли има хора, вярващи че в САЩ и Европа има демокрация?

Даа, малък Ганьо!!! Затова младите отиваме там да работим и учим. Никой от нас не вярва на руската пропаганда, че в русия е много хубаво и е център на вселената. Шах и Мат, руски троле!!!

барман-тъпанар, защото ти дават 10лв. повече

Добре са ви промили мозъците на вас, "младите". Че там било рай и никъде другаде не се живее нормално. Да отивате на запад, за работите за тях, да търсите парите на всяка цена (а често там живеете като скотове). Но ви оставиха нарочно тъпи, цели поколения, за да не разсъждавате, а да повтаряте като папагали това, което "казаха" по телевизора. Точно като моята баба и дядо ми.

Това заглавие е признание, че досега е имало световен диктат.

Много им се услади на сащисаните - 800 военни бази по целия свят, ЕС на колене. Мерак им беше да уседнат в Укропия, ама май им се размина. Обаче фалитът им предстои. Не се бойте, деца - празно няма да има, китайците ги чакат отдавна - нацията с най-трудолюбив народ. Всяка година се дипломират над един милион висшисти. Произвежда всичко и пласират из целия свят. Осигуриха си и енергоносителите.

Европа и САЩ са най големият,богат и мощен съюз на света бе трольо путлераски.На колене и на лакти е Путин пред Китай и Иран.Защото си повярва на собствените лъжи и пренебрегна предупрежденията на Европа,САЩ и НАТО,че този път няма да му се размине.И си го натътрузи през балтона

ЕС вече не го брой. А САЩ с $32 трлн външен дълг и $137 трлн вътрешен такъв хич не ми ги хвали, и те са тръгнали накъде киреча, особено пък с BLM!

Е де от тебе какво завиди бе че си пъхаш гагата Барба Ганьос определя Геополитиката Тъпън

щом казваш.... нишо че сащ вече всеки ги наритва

Не е ясно ще има ли нов световен ред, но е ясно че няма да го има стария. То вече го няма реално.

Липсата на световен ред, може да доведе само до едно, хаос и трета световна война. Трябва да си много зле с мисленето, за да го искаш !

сащ искат, да са единствен и пълновластен господар, да поробят другите. Или ще се откажат и ще приемат много полюсен свят и ще си поробват само техните си граждани или ще потънат. Разбира се, те най-вероятно няма да се откажат, защото са пред фалит, всъщност са фалирали, още не е обявено само.

Досега хаоса и войните идваха точно от този стар ред!

Тези тъпи и плоски кремълски опорки. Защо въобще ни замивате с влажните сънища на Путлер и неговите привърженици? Живота на хората в Северна Корея, Сирия, Иран, цяла Африка и още куп страни в Азия, кога е зависил от този "един"? Китай не сътрудничи с РФ, защото за Китай има един съюзник и това е Китай. Си отиде в Москва за да маркира интересите си, НО си тръгна един ден по-рано, отказа да поеме финансово "великите нови" проекти и отказа увеличаване на количествата газ и въглеводороди. За първи път нарече руския народ "наш по-малък брат", до сега винаги са ги наричали "наш партньор".В китайската преса се съощи, че другаря Си е на посещение в чуждина, но не се споменава къде. Тъпите руснаци разрешиха на бункерния старец да ги продаде на Китай, без да си дават сметка, какво означава това. "Гнилия запад" си плащаше като поп всичко, а Китай ще ги превърне във васал. Всяко село си заслужава кмета, е казъл народа.

Точен анализ, ама малоумните нашенци с петолъчки на челото, дето не са помирисвали Русия няма как да го разберат

Здравейте. Не намирам никъде цитат, където, да се споменава "наш по-малък брат". Може ли да кажете източниците на твърденията си? Знам, че срещата завърши с "Предстои промяна, която не се е случвала от 100 години", "Ние заедно ще направим тази промяна", предаде преводачът на китайския лидер на руския президент.

Когато информацията, която ползвате е само от сайтове като Дир.бг и руски източници, тя е представена изкривено, за да работи пропагандата. Търсете мнението на китаеведите и ще разберете истината. Китайса преса едва ли можете да четете, но може да потърсите все пак. Основния проблем на РФ е, че винаги е разчитала на "полезните идиоти", а в България това са около 20% от населението. Да си против Путин не те прави русофоб, а само човек с критическо мислене.

Горби се опта да напррави промяна в китай и се роди Тянанмън. Тян ан мън пък роди Фалун Дафа

Ние българите сме с Русия. Нашият духовен и физически световен център е Москва.

Аз не съм с Русия, и съм българин, патриот и родолюбец! Русия никога не ни е мислила доброто, ако мислите обратното вземете се образовайте малко в исторически план. Така че - да питам пак - кои сте вие тия българи?

Всъщност Русия е страната, която най-много добро ни е сторила от целия свят.

И май е единствената , която ни е правила добро. Сегашните ни "съюзници" ни прецакват и преди , и сега

Ами тия сме Бьлгарите дето НЕ сме западни мекерета щото историята е една колкото пьти сме били на страната на запада все сме губили и Сега пак ще е сьщото Ако не сменим управляващата ни паплач

И аз питам вие пък кои сте,77 верни приятели на сенилния старец.

Москва е новичт център в многоплярния нов свят

Новият център ще е от три държави: Русия, Китай и Индия.

Щом светът няма да се ръководи само от едно място, означава че новият световен ред вече е въведен.

Фондация “Институт за икономика и международни отношения” /ИИМО/ е основан през 2003 като неправителствена организация,... даже няма да му чета глупостите най-интересно ми стана , че на сайта им няма информация за финансирането им

Трябва ли да има?

Напротив чиче, новият световен ред е вече в ход, само дето стария още не отстъпва и се съпротивлява. Но от бивш световен, ще се превърне в регионален ред.

Така е, светът много се измени за последната година. Но едва ли в посока желана от Русия.

Ко речи??? Още един пишман аналЛизатор....

Едно време тогавашните управляващи лижеха г...за на Москва, ама го правеха някак си по-дискретно. Сегашните правят същото спрямо Вашингтон, но отгоре на всичко го правят демонстративно и се хвалят с това. И изглежда по традиция пак сме на губещата страна...

Дискретно? А желанието за 16 република? Спомням си един министър председател Гриша Филипов пуснат ни от Москва който не говореше дори български.

Идиотите или не знаят за това, или го пропускат покрай ушите си (както и много други факти) все едно никога не е било. Ама ние знаем и помним какви идиотии свършиха комунистите и съветските им приятелчета. Съсипаха държавата след 1944 за 10 години и после още 35 почти нищо не направиха. А сега и старите ръждиви танкове и самолети дето НИЩО не става от тях се стискат да сменят.

Така я съсипаха държават от 1945 до 1989, че имахме развито производво на световно ниво, безплатно здравеопазване и качествено безплатно образование, имахме армия и можехме сами да се защитаваме. народът ни постоянно растеше и беше достигнал около 9 милиона българи. А при последвалата демокрация: индустрията ни бе разрушена и разпродадена, здравеопазването стана непосилно за много хора, учениците с функционално неграмотни, армията ни не е способна да ни защитава самостоятелно... От октомври 2021 насам броят на хората, които Българската хранителна банка подкрепя, се е увеличил с над 60%. Така нуждаещи се от подобно подпомагане у нас вече са над 1,5 млн. души. "Под официалната линия на бедност са 1 млн. и 532 хил. души в България. Доход само 218 лв. над официалната линия на бедност от 504 лева имат 2 млн. и 800 хил. души." Това от 6.52 милиона души според последното преброяване са. 23.4% под линията на бедност, 42.9% с 218 лв. над линията на бедност. Тоест общо, около 66.3% от българите са около линията на бедност. Населението на България се е стопило рекордно - с близо милион души за 10 години. Това отчетоха от Националния статистически институт (НСИ) като резултат от Преброяване 2021. Спрямо 2011 в момента в страната живеят с 844 000 българи по-малко.

ЕЕЕ бате щом ти казваш така ше бъде Не познаваш мойто айше повече познава

Най-голямата територия на земята не може да достигне икономиката на Италия дори. Не говорим за Франция, Великобритания или Германия по отделно. И същата тази територия организирана от 200 години да напада съседите си за ресурси има претенции да е световна сила. Само защото има ядрено оръжие и новичок, няма как да стане.

Те това ще е новия световен ред.

Ооо, ще има, ще имаааа

Новият световен ред е като стария. Който служи и се подчинява на Великата Русия ще живее, а който не - ще бъде унищожен, като всички други нацисти!

Я си

Руснаците са идиоти!

Ето какви гламави хора управляват България! Новият световен ред вече има очертани граници. Въпросът е къде е България в цялата картина!? Първо фалит, и после осъзнаване криворазбраната демокрация!

От България нищо не зависи, Русия ясно е определила границите си и ние спадаме към централните и области!

Започна да им пари и скоро ще им стане гпрещо. Дори и да не стане гпляма патаклама, достатачно е да блокират оманския залив. Следва сбогом САЩ.

Истината е една че Америка от световна ще остане само регионална сила каквато е била преди втората световна война.

Полюсите са два и такива ще си останат. Смяна маже да има и ще има но само на единия. ЕС не участва за сега в географията той е балансьор, но добре ориантиран за баланс

Доста наведен леко надупен

Хитрец. Не по врат а по шия.

Икономиката и БВП на ЕС е по-голям от БВП на останалите страни на земята. Кой тогава е лидер?

Това е вярно само ако към ЕС добавиш САЩ.

При нужда с килограм брашно можеш да направиш 4 - 5 хляба. С 1000 долара или евро можеш да си обършеш задника, и то ако ги имаш налични в брой. Надявам се да схвана какво искам да кажа относно прословутия БВП.

Дончо, икономиката на ЕС може да е била голяма, но целта на САЩ е да загива! Досега беше зависима от руския газ, а за напред ще е зависима от американския газ! Каква е разликата? Ако си малко умен, ще разбереш, че САЩ си решеват икономическите проблеми, за сметка на ЕС!

Мурзилките изпращат влакови композиции танкове Т 55 за фронта и говорят за нов световен ред. Живеят паралелна реалност , не са излезли още от 60 те години на миналия век.

Малко информация: Т-55 е създаден за война в условията на ядрен взрив и заразяване. Снабден е с уреди за филтриране на въздуха и поддържане на свръхналягане вътре. Практически без електроника, а съществуващата е екранирана и защитена от ЕМИ (електромагнитния импулс) при ядрен взрив. Това в каква посока те води?

Никога не си виждал Т-55, вероятно и на картинка. Там електроника няма.

Аз какво съм написал ? А радиостанцията какво е ?

Да, да, ламповите радиостанции са "електроника".

"Америка и държави от Европа губят африканския петрол. Всички петролни имотни компании на запада са национализирани в Африка. Изземване на държавната собственост върху всички активи на американската компания Exxon Mobile, както и на френския гигант Total Petroleum и английски компании. Африканските страни вече не се нуждаят от САЩ, Англия и Франция"

Да бе, да, ама не, да перифразирам великия Петко Бочаров. Видяхме коренното население на Африка какви ги свърши - пример ЮАР. Съсипаха си държавата, като изгониха и/или ограничиха правата на белите. Без белите (това вкл. и китайците) африканците нищо не могат да постигнат. Отделно, че Китай изкупи и зароби 75% от Африка, разчитайки на корупцията, с която иначе толкова много се бори в самия Китай.

Убиеца на руснаци и производителя на хилки за тенис на маса ще управляват Света.

Никога не е зависило само от един. Това са "дъвките" на кремълските подлоги. И както никога не е зависило само от един, така и винаги ще има един "най", на когото ще се пада отговорността да бъде и "световен полицай", защото без такъв, светът ще потъне в тирания и мракобесие, както е било през "тъмното" средновековие, когато е нямало един отявлен лидер. Нека всеки сам прецени, дали за него този "най" е по-добре да бъде САЩ, Европа, или Китай. Други нямат потенциал за тази работа. Преценете си, кое ви е по на сърце, европейските ценности възприети и от САЩ, или китайския авторитаризъм и диктатура... И чак тогава си изберете, какво да "филите" и какво да "фобите", защото после връщане няма. Ще трябва да минат векове, преди да дойде "нов световен ред".

Няма кой да те разбере. Краставиците скочиха, и трябва да събирам пари за захар, че без захар няма да ми стане ракията.

То самото заглави "Няма да има нов световен ред, но вече няма да зависи само от един" директно показва, че ще има нов световен ред.

Нашите нагаждачи се чудят на къде да се завъртят.

Г- н Министър, Явно Вие сам си противоречите- нов ред да ,именно вече няма да зависи от един както "казвате" Жалко ,много ниско ниво ни управлява сега Дьржавата

Тук се размириса на кравешки тор ..... и простотия амирикана

Тез пък кой ги пита?

Ще има нов световен ред , колкото и да не им се иска на краварите. Твърде много си позволиха като подпалиха война в Европа, която може да прерасне във световна !

Айде, поредния който вина на бялото черно. Напомням, Русия нападна Украйна, не САЩ - Русия. Обратното твърдение е глупост, късогледство и лъжа! Както и да е, парите дето изкарвате от тролене ще ги дадете за лекарства. А ако не го правите за пари, значи имате сериозен интелектуален дефицит, и по-добре си спрете доброволно интернета!

аз пък да припомня пак - не се гледа само последното действие, а какво е довело до него, първопричината за всичко в Украйна е още от 2014, ама на идиоти с промити мозъци не може да се обяснява

И какво, САЩ нападнаха Крим през 2014, може би?

Другаря Кючуков, как така е бил посланик в загниващия Лондон, а не е предпочел братски Каракас.

Лицето няма капацитет да зашие копче, но ръси "умности" в ефир. Половината неща са известни, другата половина - неверни. Дори ChatGPT би измислил по-добър анализ на международното положение. А вероятно това лице е взел и хонорар отнякъде, примерно ми се върти в главата цифрата 4000 ... не знам защо .

Sa na vseki kilometar

САЩ и Китай ще се бият до последния рушняк в Украйна.