НЦИОМ: ГЕРБ запазва преднина от 6,4% пред БСП

Ако изборите за Народно събрание бяха днес, със сигурност в следващия парламент щяха да попаднат ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака". Това сочат данни на две социологически агенции - държавната НЦИОМ и АФИС. Според първата обаче партията на Бойко Борисов държи преднина пред левицата от 6,4%, а според втората - с 5,1%.

Обратно в новината

Коментари - НЦИОМ: ГЕРБ запазва преднина от 6,4% пред БСП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъка, мъка. Толкова черен ПР изляха комунистите в медиите, а ГЕРБ пак ще ги бият.

е тва преднина ли е никой не брои факта че избирателната активност ще е ужасяващо ниска хората са наясно че изборите обслужват съвсем различни интереси от тези които се афишират

Изборните нагласи: Герб 27%, БСП 16%, ДПС 5%, Атака 4%, СДС 3%, РЗС 2.5%, Марешки 2.1%, Кунева 2%. Другите всички са под 1.5%.

много хора са нагласени да не гласуват бройте и тях

Абе, как стана така, че Волен, който след близо 3-те години подкрепа на ГЕРБ беше политически труп и едва ли имаше повече от 1 % подкрепа, изведнъж социолозите започнаха да му дават поне 5 %. Което при 60 % избирателна активност са си неговите дежурни около 20 депутата. През последните 2 месеца до началото на предизборната кампания той беше кажи-речи всеки ден в някоя ефирна телевизия, а през първите му години в политиката бягаха от него като от крастав. Дали не го съживиха, просто за да обере националистическия вот и да вкара една солидна групичка бъдещи независими депутати, обявили съпричастност към каузата на ГЕРБ. На него ще му оставят 10 човека, за да си взема субсидийката и да ползва привилегиите на парламентарна група. Оставете го този мишок, потърсете истинските националисти.

Просто много ни дойде: комунизъм, после социализъм, след това социалистически преход, след това социалистическо-царско-турско управление, после криза... Колкото и да обичам социалистите те са като злокачествен тумор и са метастазирали в цялата държава, като най- животозастрашаващите образувания са в службите за сигурност.

Много странно се получи - "Атака" се присламчи към протестиращите и с крясъци и викове си вдигна процентите. Има неща, за които Сидеров е прав, но като цяло е агресивен, с неприятно излъчване. А и не вярвам, че е загрижен само за народа. По-скоро му е важно да влезе в парламента. "Келепир има в тая работа"...беше казал преди век един нашенец. Жалко.

Един човек влиза в ресторант, където робот стои зад плота вместо барман. Отива човекът на бара, а роботът го пита: -Колко е Вашето IQ? -150 казал човека. Роботът веднага му сипва 16-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологийте и т.н. Човекът остава много впечатлен от вечерта и затова и на другата вечер решава да тества робота. Когато роботът го пита за неговото IQ той казва 80. Веднага роботът му сервира бира и му говори за футбол, карти, любими ястия, жени и пр. Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново. На третия ден същият влиза и казва IQ=0 Роботът, без да го пита, му налива една карнобатска и казва: -И кво прайме ся? Пак ще гласуваме за ГЕРБ, нали?

Ами баба Пръмовица каде е? Нали щеше да снася "кукувиче яйце"в гнездото на ДСБ?

Още помня предизборната кампания, когато Иван Костов очакваше втори мандат. Дори самият той беше повярвал на социологическите проучвания. Резултатите от изборите обаче показаха друго и той млъкна за години. Сега дори няма изгледи да влезе в парламента. Трябва да сме много мазохистичен народ, за да си изберем пак същите мутри да ни управляват. Освен ако изборите не бъдат манипулирани де...

Споко бе човек! Хората не са "толкова мазохистичен народ" а и си спомнят управлението на Жан Виденов - та едва ли ще гласуват за тези мутри. Та мутрите пак ще са си в опозиция.

началничката на кабинета на б.б. не беше ли шефка на нциом?

Кой ли Ви вярва ?Оня ден Иво Прокопиев поръчал анкета и Боряна лъже по поръчка , днес Държавно проучване маже след Борянка !Я се скрийте бе !На 12.05 гледайте ГОЛЕМИТЕ ИЗНЕНАДИ!!!

..да, когато критична маса народ е глупава и неинформирана,логично ще си избере и себеподобни да я управляват.

Ако това е вярно, значи българите са много прост народ, който ненапразно е бил 500 години под турско и си заслужава съдбата на чакан, тъпкан и унижаван.

Ти си прост, а СОЦ-а сере кръв вече 4 години. Още 4 и ще сме без БСП. Колко ще е хубаво!

Бойко винаги печели а серГЕЯ се е наср.л от страх.

Имам една идея но не знам как да се осъществи.Да се направи един форум в интернет и всеки да има възможност до пише за своеволията като шуробаджанашки назначения, обществени поръчки и т.н.в цяла България които ГЕРБ е направила през своето управление.Като се пишат само достоверни и проверени факти.

Всички които са назначени от ГЕРБ на държавната хранилка ще гласуват за ГЕРБ.Всеки е свободен да си гласува по свой избор но лошото е че тези партийно назначени хора са изключително некъдърни назначени без конкурси.Което е в абсолютно противоречие с нашите закони.

Шопе, ти си просто тъп като шоп! Аз мразя БСП и всичките и производни крадльовци, мошеници, наркотрафиканти и прстъпници. И ще гласувам за ГЕРБ по идейни причини, защото обичам България, а ГЕРБ доказа, че може да чисти България от всички соц-боклуци.

Тази преднина ще бъде за секунди стопена на изборите, защото голяма част от народа ни се отврати от тази корумпирана партия ГЕРБ и тогава Бойко ще гледа като отровен , както гледаше Тодор Живков и Чаушеску когато ги свалиха от власт!

IQ146

Ето обещанията на ГЕРБ 2009 г. ако иска някой да го излъжат отново, да гласува за тях. ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ 01 юни 2009 г. Пет приоритета на управлението Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество Превръщане на България в основен фактор на стабилност в региона и света, уважаван член на Европейския съюз Благоденствие и просперитет за българските граждани и българската икономика Подобряване на социалната сигурност. Създаване на благоприятна и здравословна среда на живот Развитие на човешкия капитал на нацията за по-високо национално самочувствие.

БЛАГОДАРЯ НА ГЕРБ ЗА ВИСОКИТЕ ПЕНСИЙ НА РОДИТЕЛИТЕ МИ,ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ НАПРАВЛЕНИЯ ОТ ДЖИПИТАТА,ЗА ГОЛЕМИЯ ИЗБОР ПРИ ЗАПОЧВАНЕ НА РАБОТА,ЗА ВЪЗХОДА В МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС,ЗА МАГИСТРАЛИТЕ ПО КОИТО ПЪТУВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЗА ТОВА ЧЕ ЗА ВСИЧКО ИМАТ ПАРИ.

Това което искаш го няма в нито една страна в европейския съюз!Особенно по време на криза!На всякъде спад,задържане на пенсии,орязване на бюджети,а ние искаме точно обратното!Какъв народ,какво чудо!Цяла Европа е притихнала и се чуди как и накъде да тръгне,ние само искаме!Като гледах тази вечер "Хрътките"-за ТЕЛК-овете,вече знам ,че в България има 1милион инвалиди!Тъй,че сърдите се не сърдите,"матриала" не става!

Ако са истински тези предполагаеми резултати,наистина хората в България сме лош "матриал".Държавата се тресе от корупционни схеми и скандали който ГЕРБ създаде.Посочете ресор от където да не се е крадяло?Аз разбирам от митници/но не съм в системата/ и отдавна в форума предупреждавах за скорошни огромни престъпления.Първите хубавци изгърмяха но махнете и Танов,Кирилова и н-ка на М-ца Русе Веско рушвета.Сега нареждат отново схемата в Бургас като назначават забележете за 45 дни заместика на рушвета.В момента през Русе можеш да прекараш всичко ако си платиш.Този престъпен "бастион" рано или късно ще гръмне.

Лош матриал си ТИ! Аз гласувам за ГЕРБ. И против БСП-Турската Мафия!

Ще гласувам за ГЕРБ,защото затвори кранчетата на мързеливите и крадливи бе-се-пари.Те нямат право да се наричат комунисти,защото комунист и капиталист са абсолютно противоположни.Яд ме е че докараха държавата до такава мизерия и затова подкрепям ГЕРБ.

Ще гласуваш за ГЕРБ щото си на хранилката умнико.Такива като теб е...а м.....а на България.Продажници сте се родили и такива ще си останете.

Айде стига с тия хранилки бе !Като бяха комунистите на власт нямаше ли хранилки?В тая държава има и работещи и мислещи хора?Знаят за кого да гласуват!Аман от гладнаи крадлива сган/Електората на БСП/!

Ха, ха! Забелязвате ли че ГЕРБ не правят кампания по медиите! Тя не им е нужна! Когато БСП плюе по ГЕРБ, ГЕРБ вдига процента! Когато ДПС плюе по ГЕРБ, ГЕРБ вдига процента! КОГАТО Пръмова, Станишев, Местан, Костов и Доган ПЕЯТ В ЕДИННЕН ХОР против ГЕРБ! ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА РЕКЛАМА ЗА ГЕРБ И Бойко Борисов! Не може алтернативата на ГЕРБ да бъдат креатурните на ДС образувания ДПС, БСП и Атака, това е абсурдно!

"Аз Борко Тиквониев, откраднах над 12 млрд. лева, най-малко. И нема да ги въна преди 12.05.2013г"....из показанията

НЦИОМ да не забрави прогнозите след изборите. Може и друга песен да запеят всички платени социологически агенции. Мисля, че обикновените хора са на друго мнение.

Е ми ще запеят защото новите ще ги изритат, но то това е съдбата на псевдо професионалистите, залагащи на угодничество и продажност.

Пожарникарят, вече с плюнки почна да разгаря пожарът, който го изпепелява

Боже, моля те, Боже, моля те,Боже, моля те, опазни ни от ГЕРБ и и нейния

Хора , в главите ви е каша. Така са Ви напълнили главите с компромати, дезинформация, манипулации, че накрая въобще не можете да мислите и вземете решение. В такъв случай, послушайте страничните наблюдатели, ЕС напр. Те напр. казват: истинските европейци в Б-я са Царя, Меглена Кунева и на тях се доверете. Всичко останало е ченгеджийски манипулации.

Звучиш като тв реклама за разхлабително. Кой европеец и кога е казал "Истинските европейци в България са ...."

Не мога да повярвам, че безработните ще гласуват за ГЕРБ. Не мога да повярвам, че всички българи, обявени за престъпници от бившите управляващи от ГЕРБ ще гласуват за обвинителите си. Всички съсловия бяха обвинени, като се започне с майките, пенсионерите, производителите, земеделците, лекарите, търговците и още...Всички ние се оказахме заобиколени с престъпници. Какви са тези проценти? Това е безумие. Никога няма да гласувам за партия, която не показа уважение към своите граждани. Дори сега предизборно продължава да обижда. ГЕРБ не заслужават нашето уважение.

Ама теб, никой не те задължава да гласуваш за ГЕРБ. И без теб, ГЕРБ ще спечели !...

Ще спечели на куково лято или пък когато тези от социологичните български агенции си видят ушите без огледало.

Takaaaaaaa, СерГей изщрака патроните без резултат ....... Ами сега :-)

А според ЧЕРВЕНИТЕ СОЦИОЛОЗИ(ПОДЛОГИ), Кольо, Кънчо и Андрей разликата м/у ГЕРБ и БСП е, има няма 1% ! А какъв скандал спретнаха, на Мира Радева, тези трима комуняги !...

Не позволявайте поредната ченгеджийска боза да ви повлияе. Едно време бяха досиета - отвориха ги. Сега са срс-та и това ще отмине... всеки път старото ДС-действа по аналогичен начин.

За тези години не се ли научихте, че: "Животът на давещите се е в ръцете на самите давещи се!" От тук е извода, че която и партия да дойде на власт няма да се затича да ви помага... както е било и до сега. Аз се надявам да няма коалиционно правителство, защото така никой не поема отговорност за нищо...

ivo10

Да, но вероятността става все по-голяма и то на коалиция на БСП с някой си.

Социологическите агенции са като партиите.Вече никой не им вярва,а те правят допитване след допитване срещу заплащане.Това е като да купуваш гласове.Хората се бъзикат на техните анкети,а тия льохмани го приемат за чиста монета.И за тях е нужна прокурорска проверка;от къде им се "снася"тази информация.Ще разкрия една тайна;в НС ще влязат 8/осем/ партии.

КЪДЕ СТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ДА ПОКАЖЕТЕ ПЛАКАТА С ПАРТИИТЕ ПРОДАЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ - ГЕРБ, БСП,СДС, ДПС, АТАКА, ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ГРОБОКОПАЧИ ГЕРБ - НАЙ-НЕКЪДЪРНОТО, НАЙ-МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, САМО КАЛИНКИ ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА БСП- ТО ДАЖЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОМЕНТИРА ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА КОСТОВ И СИЕ - ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА ЦЯЛОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА ОТ НЕГО, А НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ГОЛЯМОТО МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА ОТ 11.01.2012 Г. САМО ЗАРАДИ ТАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА Е С РАИРАНА ДРЕШКА ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА КУНЕВА-ПРЪМОВА - ВЕЧЕ ДЕВОЙЧЕТО ТРЯБВАШЕ ДА Е БЛИЗО ДО СЛИВЕН ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО КОЗЛОДУЙ. ДА ГЛАСУВАШ ПАК ЗА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ СИ МНОГО, АМА МНОГО УМОПОМРАЧЕН, ИЛИ СИ ПРОСТО МАЗОХИСТ, ИЛИ ПРОСТО ИСКАШ ДА СИ ОСТАНЕШ РОБ.

ivo10

Дай идея тогава, но само не казвай АТАКА. Няма да стане.

Я си оправете данните, 1е сте смешни. ГЕРБ се дънят .Уволнявар назначени от тях висши чиновници, корумпирани, отклонявали средства от ЗОП,. Миро Мършата е разследван.Какво водачество могат да имат такива бандюги с покровител физкултурник и бодигарда на Маджо и Маргините, а ? Айде оправете си данните и излезте с извинение пред гражданите на България.

Тези "проучвания" са напълно измислени и поръчани от герб и бсп. Истината е че мен, моето семейство, мой близки и приятели никога не са питани за кого ще гласуват. Така че измамата е ясна. Аз знам маса хора които не искат и да чуят за тези разбоиници. Много хора ми казват че ще глауват за някои по-умерени и нормални като Коалиция Център НДСВ К Дал. Затова и аз реших да гласувам с Номер 6

ivo10

Между другото, предложенията на Мария Капон са най-реалистични и биха имали ефект върху икономиката и състоянието на хората. Идеи, които биха проработили наистина. От другите партии просто лъха популизъм и липса на реална връзка на идеите им и действителността.

на тези избори ще спечели БСП, понеже аз няма да гласувам за ГЕРБ, като предния път. А няма да гласувам за ГЕРБ, понеже са същите мошеници като комунистите. Така че парите ще решат....... и циганите.

ivo10

Имаш парвото да гласуваш дори за Слави Бинев. Въпросът е там, че ни чака коалиционно управление и много вероятно краткотраен кабинет. Следователно политическа нестабилност, която при нас ще премине със сигурност в икономическа нестабилност. Тогава още повече хора ще останат без работа и няма да могат да си плащат сметките. Като не гласувате за ГЕРБ не означава, че избора е правилен. Това ще покаже времето. След изборите може да се заформи такава каша, че управлението на ГЕРБ да ни се стори суперуспешно. Целта на БСП е чрез демагогски обещания и компромати да стопи разликата с ГЕРБ и състави коалиционно управление, тъй като ГЕРБ при такова съотнешение на силите няма да има с кого да състави коалиция. Така се оформя доста реална ситуация да ни управлява БСП с ДПС и отново да ни разкажат игрите.

ОПРАВИХА Няма как някой да ти се върже

Мнозина мислят като теб. Големия въпрос обаче е кого ще псува народа следващата зима, защото новата тройна коалиция ще направи страшни поразии. След това остава атакистите да вземат властта и директно можем зачеркнем тая държава.

Ама какви 6%, бе , вие чувате ли се? 64% са, ама какво говоря аз, 640 % преднина има ГЕРБ. Е, сега като им взеха Бургаската митница, може да купят до 600 %, ама къде е 6, къде 600.

Бате, давам ти пример за АЕЦ Козлодуй, който е типичен за цялото управление на ГЕРБ : "В доклада е описан и случай на обществена поръчка, при който печели кандидат, предложил три пъти по-висока цена от останалите кандидати, при възложен критерий най-ниска цена". Това е повсеместен стил на крадене, който даже не се крие и е безочливо нагъл. И ако за тия далавераджии гласува някой, той няма да е интелигентен, средна класа, образован и деен, както си въобразяваш. А ще бъде с два пръста чело, една мозъчна гънка и две мозъчни молекули. Не се напъвай и ти да бъдеш от тая "интелигенция"

Не мислите ли че днес войната за изборите не се води в дир а по места с проверени и платежоспособни хора. няма смисъл да сте клакьори. и бум на коментари. редовите читатели и писатели в дир не трябва да стават прасе с прасе. не че съм против моника.. просто много взе да се осира нивото на форума. все пак някои пишат безплатно и държат на предпазни средства в общуването със спинозни. Скапани, прости,мързеливи, пияни, самотни, сакати,чели недочели, набъркали се в правопиша като мафия ...познати. почистете бардака от тъпанари! нека не серем там където споделяме лични чувства към политици. нека не забравяме че нашия по по най враг е ЦЕНЗОРА на ДИР. Ние пишем - на него плащат. И не черпи дори! Да го уволняват моменталически тази спамозна гадина дето знае да се вре само под полите на младите комсомолки със наследство. не се пипай момиче - не ти говоря на пръста. ... а какъв хубав коментар можеше да бъде. кочина.

да поправя пръстта на момичето да се чете като пръстена на момичето. все пак злато и сребро могат да убиват микроби като нас. ако повече имаха защитни средства в достатъчно количество..нямаше да пишем тук.

Напълно съм съгласен с Вас аз съм на 6ш години съм и ще гласувам за ГЕРБ всичко друго е една голяма химера

"Това сочат данни на две социологически агенции - държавната НЦИОМ и АФИС." Не ни сочете тези "агенции", моля. Достатъчно са станали за присмех. Полза от тях - никаква.

Социологическа агенция "Афис":ГЕРБ запазва предимство пред БСП, но партията на бившия премиер Бойко Борисов е изчерпала потенциала си. БСП разполага с резерви, които би могла да оползотвори до края на предизборната кампания.

ТОВА си е чиста проба ПОРЪЧКОВА ЛЪЖА.Слушайки какво си говорят хората из града явно НЦИОМ твърде много са се постарали да търсят подходящи хора за допитването си.Питам ги аз КАКВО ЩЕ ГОВОРЯТ СЛИД 12 Май и ще носят ли някаква отговорност ,ако това се окажат ЛЪЖЛИВИ ПРОУЧВАНИЯ.

Кои хора из града? Колеги? Съученици? Защото аз се движа в други среди явно. Или в друг град? Надявам се да са верни проучванията и да се увеличи преднината на ГЕРБ.

Аз пък не се надявам. ГЕРБ са се вкопчили във власта, като САДАМ в землянката си! Надявам се да има умни хора, които ще гласуват против това некомпетентно управление. Проблемът е че такава криза ни натресоха за 3,5 години че жална ни майка, по добре да бягаме. Тук да си останат държавните служители с високите заплати! но при толкова връзкари няма кой да работи и то се вижда!

Така е гласоподавателите на герб според мен ще бъдат под 1 000 000 при 1 678 000 на изборите през 2009г ,затова защото агнетата свършиха ..........това е

Колкото ида вие яд ГЕРБЕРИ, ние си имаме левият електорат. Той може само да се увеличава. А вашата партия след 3 -4 мандата няма да я има, както СДС. Проблемът е че внашите редици има много маскари и разпиляват вота. Да но да спечелите изборите, да ви помете народа, всичко се вижда БАРОВЦИ всичко!

Вашата партия е като кола с леви педали и десен волан. Да не говорим кои са ръчичките дето въртят волана и тъпчат педалите. Да ти кажа ли кои са? Въпрос на време е сами прогледнете ида да бъде спряна от движение.

Знаете ли каква е разликата между герб, бспдпс, атакаоод и пръмовица? Практически никаква, всички те няма да направят нищо, за да ни повишат значително жизненото равнище? НИЩО!!! НАРОДЕ!!!

rado_7_6@

Нормално, задачата на Държавата е да осигурява ред и правила на играта. Личното благоденствие си е РАБОТА на кандидат-благоденстващия. Ако ГЕРБ нямат втори мандат това е категорично доказателство, че Българинът е малоумен. Всъщност един не особено приятел на България го е казал точно - Демокрацията осигурява, че никой Народ не може да бъде управляван по-добре от колкото заслужава :)

има за герб

Онегавон

Ами явно не сме дорасли като народ, да си изберем достойни управляващи, защото по всичко личи, че герб пак ще управлява! Но дано този път се погрижи за дребния и средния бизнес! Както и за много други проблеми! Поне те са популисти, които държат на общественото мнение и от кумова срама се опитват да вкарват малко ред, за да си помислим, че са много по-добри от бспдпс!

Да хвърлим боба, каква статистика днес 4 утре 5 в другиден 6%. И се наявам никога ГЕРБ да ни управлява. Не може селският пъдар да е кмет! Нямат потенциал в ридиците си, кой учил, кой не до учил, кой цигари продавал, друг банички, трети тато охранявал! СТИГА фискултурници в управлението.

Булдозера казва да изчистим БОКЛУЦИТЕ за един ден.

Да ги изчистим. Започваме с ГЕРБ на изборите!

ФиСкултурници а, смешко? Жалки, некомпетентни, направо НЕГРАМОТНИ отрепки!

С тези партии пак оставаме на дъното! Ей, съвземете се, хора! Нима искате пак да ни управляват негодниците, които ни съсипаха България? Стига гласувахте за мафиотски партии като герб, бспдпс, атакаоод, пръмовица!!! Ако отново изберем тези партии, това ще означава, че Българинът е станал мазохист!

Надявам се преднината на ГЕРБ да се увеличи защото не искам да ме управляват старите муцуни на бесепето!

След като народа е толкова много задръстен,продължава да философства,да взема двадесет тридесет лева и да гласува за тези дето го побъркват..............заслужава си съдбата!Много жалко!