НСМ: Великобритания нарушава правата на европейските граждани след Брекзит

Независимата служба за мониторинг каза пред лондонски съд, че схемата за даване на право на установяване в страната незаконно изисква от близо 2,6 милиона европейци да кандидатстват повторно

Обратно в новината

Коментари - НСМ: Великобритания нарушава правата на европейските граждани след Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям бъзик - гръмнаха им газопровода и сега от "острова " ще се наслаждават на "ЕС дискотеката на континента", 2 часа има, 2 няма ток, а газ хептен!!!

Никой не може да ми нарежда, кой да пускам в къщата си!

Пак имигрантски вълнения. Как винаги се намират недоразбрани да се оплачат. Всички нормално образовани хора, които познавам в УК, си взеха статуса и не са имали никакви проблеми.

Това е вярно, бТВ. Ти всеки срещнат ли пускаш у вас?

От първо лице,сблъскал се с проблема,ще споделя какво е положението.Този статут на предварителна отседналост го даваха само с началото лесно,когато беше платен и после върнаха парите. Сега вече отказват същите 5 годишно статути,просто защото им е казано да не издават,колкото и да не ви се вярва.Моя 5 годишен статут на предварителна отседналост сега го заменям за постоянен,понеже втория такъв изисква 5 години пребиваване в Англия.Еми не ми го дават и не се обясняват защо Така че не е по-различно на този изгнил остров от българските своеволия,същите чиновници,дето им нареждат и блокират всичко,за да покажат на ЕС,че могат да си правят каквото си искат.Жалко подобие на държава,пълна с даунове и маимуни,това е истината.

Не точно така! Договорите трябва да спазват. Има споразумение за Брекзит между EC и UK, което поставя Великобритания и нейните граждани в много по-облагодетелствано положение спрямо други държави. Така че, или ще спазват това, което са подписали, или реципрочни ограничения и визи за англичаните в ЕС.

Става ясно че в управлението им има кръгове, които работят в подкрепа на мигранти от Азия и в ущърб на тези идващи от ЕС.

Така правят свободните държави, създават правила за да се спазват!

Има причина за да не ти го дават. Който е с изрядни документи го получава за ден-два след като подаде формата онлайн. Има изисквания и ако си ги спазил ти дават постоянен статут, иначе ти отказват.

Да махат всички араби като оня който искаше да им става - Министър Председател !!!

От месеци се боря, имам всички документи и ме лашкат като чувал с картофи. Ад е! Накрая ще се прибера.

Напротив,няма причина.Плащал съм данъци редовно като "нает" и "самонает",имам не малко познати-някой им го дават без да искат нищо,но повечето искат банкови извлечения,за да докажат,че са пребивавали.Нямя смисъл да си измислям,не съм първия случай,може да прочетеш и за хора с документи за пребиваване как има случай с черни печати,които естествено ще бъдат оборени в съд най-вероятно,освен ако дауновете с техните "велика" англо-саксонска правосъдна система не отхвърлят тотално правата на европейците.Жалка държава,в която от както излязоха от ЕС,бюрокрацията се гаври с източно-европейците директно(най-големите данъкоплатци и най-работливи в трудоемки сектори, дето другите имигранти не искат да работят ,а за сметка на всичко-непрестанна помощ към Африканската джунгла под формата на соц.помощи.Аз се прибирам с удоволствие в родината,и без това от преди година си го наумих,Англия затъва и никога няма да бъде това,което е било.

Да, накрая ще трябва да се прибереш или преместиш, ако не получиш статут, това е така. Пет години работил ли си през повечето време, за колко време си напускал страната, присъди имаш и т.н. Много малко е вероятно да има объркване, за да имаш проблеми, има нещо в обстоятелствата ти, което е пречка. Работя в тази сфера и съм уверена, че не е без причина. Дано го получиш!

Подайте молба за гражданство. Преминавате тест, ''Лайф ин ди Ю КЕЙ'', за който трябва да се подготвите, отнема, не повече от седмица, Тест за ниво на владене на английски език. Трябва да покриете ниво за говорим английски, ... И готово. Никой няма да ви закача, след това. Уловката - ами, плаща се яко. За всеки един от горепосочените документи + молбата за гражданство. Беше около 1300 лири молбата, сега не знам, колко е. Подгответе си паспортни снимки. Ще ви е необходим и БГ паспорта, при подаване на документите. По принцип, нямат право да ви отказват подновяване на статут за пребиваване. Можете да ги съдите, до дупка! Адвокати по човешки права, колкото искате в Кралството. Ако, спечелят делото, взимат част от обезщетенията ви. Има и имиграционни адвокатски кантори, те също могат да ви помогнат, за придобиване на статут за постоянно пребиваване. Както, вече споменах, всичко е за пари тук. Желая ви успех!

нещо са в грешка...нищо не се нарушава...ако в момента на кандидатстване нямаш 5г. в UK ти се дава право на временно пребиваване...защото може да си стъпил 1 ден преди последния ден за подаване на документи и да ти разрешат да останеш с временен статут който трябва да подновиш когато се навършат 5г....ако не го подновиш например си се върнал в Бг го губиш

С това се занимавам от години. Хитрягите подали нулеви декларации, не внасят данъци и осигуровки и искат постоянен статут. Да, ама НЕ както казваше покойният вече Петко Бочаров. Даваш и после ще вземеш. Не даваш и нищо не вземаш. Тарикатите да се прибират откъдето са дошли, в UK номерата им не минават.

Много оптимистично! Би било интересно да видя как един средностатистически българин ще вземе теста след една подготовка. Или ще докаже ново на английски език, ако не говори повече от това, което му се налага на работата. Пишейки това, не визирам господина под името "Никола". Имам предвид по принцип как стоят нещата.

Мери,успокой се,прибираме се,само ти си примерна гражданка,платила по-малко данъци може би от майчинските,знаем много като теб.Пак казвам-не се изкарвам жертва,умрял съм и за статута,но-не съм съден,пратих всичко необходимо, доказващо,че не съм отсъствал повече от 6 месеца.Обработката на документи няма лимит,може и да ми дадат статут,може и не,може и след 1 месец,може и след 40 год.Все пак живеем в 21 век-за да видите,че не е права Мери,влезте в една-две групи във фейсбук-settled/pre-settled статус и четете.Не е случайно,че коментираме под тази новина-роднина на някой от европейските чиновничета е засегнат и сега е повдигнал въпроса.Иначе до по-долния коментар-благодаря за съветите и вниманието,нямам интерес към английското гражданство,въпреки всичките му ползи и факта,че съм "ограничен" в избора на държава за емиграция,завършвайки Английската гимназия и говорейки само английски за съжаление,но освен българско, друго гражданство не искам да имам по логични или не мой убеждения.И ще ги оставя да затворят вратата ми за идване на Острова,принципно сте абсолютно прав/а,мога да се боря за правата си и съм го правил,но този път ще пропусна-повече милея да се прибера,5 години живот като емигрант ми стигат.А такива,като Мери,които си знаят тяхното и още вярват в правотата-под път и над път.Успех,Мери, продължавай да мразиш и да не вярваш на източноевропейците,ти вече си англичанка все пак,не българка!

Саксония не е у съюзо може да си прави Ко иска.... между другото и у съюзо си праеха Ко сакат... Само булгаристан е съюзнически Анален алпинист.

що за глупости пишете право на гражданство имате когато вземете settled status

Руши , кръстил си се с индийско име но по едно си българин, когято нещо не стане започваш да обиждаш..ако изпълнявяш всички критерии трябва да си потърсиш правата..така е редно...а прав си от Родината по мило няма България е прекрасна но жалко че държавата хич я няма и богатите са боклуци...повечето..Аз също живея в чужбина

е не всичко опира до твоята черга

Мери е права принципно! Няма нужда да давам пример с някои българи по паспорт и предимно на помощи и с разлепени снимки из метрото, нали:). Предполагам, че тя също няма точно теб предвид, давайки примера, а говори общо. Вероятно ще получиш статут, но като каза "повече от 6 месеца", това означава ли, че през тези около пет години си бил извън кралството за повече от месец? Или примерно 5 месеца? Ако е така - може да е проблем. Успех!

При регистриран бизнес, тук, няма как да ви изхвърлят - ако сте ''селф-имплойд'' или ООД. Не тежите на никой, не сте на помощи! Което е важно, тук! Ако имате национален осигурителен номер, няма институция, която да ви изхвърли! Ако, сте завършил езикова гимназия, то теста за говорим английски сте го покрил, още преди да дойдете тук. Аз, живея в Кралството от 21 г... Знам им всичките номера, повярвайте - всичко е за пари. Системата им е тромава и бавна. Повечето държавни служители са бавноразвиващи се, за съжаление. Успех и не се отказвайте от правата си! Борете се! И послушайте сърцето си, не се отказвайте, само защото баба Пена и кака Мара, са ви казали така! НЕ уважавайте мнения, които се стремят да ви сломят! Мислете и планирайте СВОЕТО бъдеще.

Прекрасна, прекрасна, колко да е прекрасна! Просто е родина, хубава, лоша, такава родина ни се е паднала! Обичам я като родина, но чак пък да я превъзнасям. Ако ние обитаващите я бяхме "на място", нямаше да сме на туй дередже! Но манталитет, какво да се прави. Със здраве!

Когато аз пристигнах, да живея в Британия, нямаше ''сетълмънт'' и не бяхме у ЕС. Нищо не му пречи да се свърже с имиграционни адвокати, за да разбере правата си. за да действа адекватно, а не 5 мисирки, да му казвате, че няма шанс, да остане .... Това, не е вярно! Какво сте го захапали, все едно само вие сте с права у Обединеното Кралство. И сте уловили бог, за шлифъра... Хайде, по-спокойно.

Давате неточна информация. НИН не означава автоматично получаване на уседналост! И с НИН може да не получите статут уседналост! По принцип!

lu4ka

Абе не е баш така работата с гражданството. Първо двата теста струват £250. После тестовете са 45 с по 24 въпроса- иска си учене. После двама гаранти, които задължително са ситизен, по- възрастни от 26г.и да те познават повече от 3 години, като трябва да се представят доказателства за това. После доказателства за адрес , къде си учил, къде си работил, банкови извлечения за 5години назад, писмата от HMRC за данъци пак за 5 години, писмо от счетоводителя ти или трудовите ти договори, после едно две неща , плащаш 1300 че са ти обработили документите и чак тогава паспорта, за който плащаш 80 . Процедурата отнема една година, а за самия паспорт може да чакаш поне още 6 месеца.

Тестът ''Живот в крталството'' е 50 лири, теста за разговорен английски е 150, станаха 200 лири, тези 50 отгоре, комисион ли са? Тестът за ''живот в кралството'' НЕ е труден. Ако сте живели тук, повече от 5 г., нямате никакви проблеми, за подсигуряаването на всичко необходимо.

Добре че младежът не желае английско гражданство, та госпожата да не Ви обвини, че искате да го сломите :), като една истинска "мисирка", цитирам я! :) Да се надяваме, че молбата на младежа е някъде на опашка, където служителката е в майчинство и това е причина за забавянето:). Пък и освен всичко английско гражданство може да получи и след сватба с поданик/чка на кралството:). Като ще разглеждаме варианти, да не пропускаме и този. Отново желая успех на момчето, а на "каките Пени и бабите Мари" малко по-реалистично, че животът е кратък и само със "следване на сърцето" не става, трябва си и разум! Със здраве и избягвайте обиди - кака Пена, баба Мара, онези с Даун - всички сме за малко и е хубаво, че сме срещнали в пространството. За да си помогнем!

Вие, като подадохте молби, за ''сетълмънт'', не ви ли искаха НИН?! Този номер ви е за цял живот, влизате или излизате от кралството, той си стои, като вашето ЕГН. На базата на този номер, излиза и останалата информация за вас, включително, какво, къде и как плащате, ... Без него нищо не можете да стартирате, нито работа, нито бизнес. Та, ако е живял тук 5 год, поне този номер има. И, ако го има и може да докаже престоя си, в кралството, и е подавал данъчни декларации, какъв е проблема?! Че, го осъдихте и го пратихте да си ходи. Мисирки, прости! Наистина, за толкова години, ми писна да гледам как българи/ българки се подиграват на други българи/ българки, ... И, ако не можете да помогнете и да датете кураж на човек, по-добре не му пречете! Едната с това се занимавала .... другата, подучула нещо - кака Мара, баба Пена и накрая, влезна и стрина Гена. Няма невъзможни неща! Всяка съдба е строго индивидуална. Има изход от ситуацията, ако не му се прибира в БГ-гетото! Бракът с поданик на кралството, не е решение и не е за всеки! То има и годежна виза, ама няма да изпадаме в лирични отклонения. Трябва му юридическа помощ, която може да получи и безплатно, като позвъни на САВ, примерно.

ооооооооооооооооооо,каква изненада-англ. са натовци и европейци!

Има известна истина в това което казваш. Бая далавера има със емигрантите извън Европа.

Много зависи на какъв чиновник са ти попаднали документите в Home Office. Един път откажат ли ти дори да е от тяхно недоглеждане след това е ад за да продължиш. Понякога си трябва адвокат ама той е бая пари ,от 3000 нагоре. И да спечелиш делото всичко си е за твоя сметка ,даже и извинявай няма.

От 2000 нагоре барабар с паспорта. Но първо трябва да имаш 5 години законно пребиваване след това да подадеш документи за постоянно пребиваване и една година след това да си гражданин на UK.

елементарно на парче! Това сега е само малка част от глобалния провал и гаф с напускането на ЕС. Помислиха се за нещо повече и различно, но се оказа /боже, каква изненада!/, че и те ходели в тоалетната като всички останали, да не повярва човек! Затова да си търпят последиците и всъщност са главният виновник за половината сегашен хаос!

Смени си дрогата кавал!! Облекчи си аналните сърбежи!!