60 лв. глоба за отказ при преброяването

60 лева глоба ще бъде наложена на гражданин, който откаже да се включи в започналото пробно преброяване на населението и жилищния фонд.

Обратно в новината

Коментари - 60 лв. глоба за отказ при преброяването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поправка: преброител, който използва данните на гражданите за други цели ще го глобят от 2000 до 6000 лв: http://www.nsi.bg/dokument.php?P=64&SP=102&NSP=15 (чл. 37).

А трябва ли да казвам ЕГН-то и имотното състояние на любовника си? :)

Стига рев..Някой знае ли със сигурност въз основата на кой член от НК могат да присъдят тази глоба .? Всички тук вместо да помислят малко как да намерим начин да не участваме,както винаги рев и гайди ... Ако има компетентен човек,моля да каже по какъв точно член и как ще се квалифицира отказ от пробно и предстоящо преброяване и дали това нещо не противоречи на закона за лични данни..

какви членове бе?! чисто и просто ,реших и наредих!!!

Добре де, значи аз ако откажа, съществувам и са ме преброили - демек няма за какво да ме глобяват. Ако не знаят, че съществувам, как ще ме глобят?

И защо точно 60, а не да кажем 50 или 100, така де по-кръгло. А може и 59,99 лв. Скоро някъде четох, че уволнили известен доктор задето нарекъл чиновниците в министерството олигофрени. Болезнено е прав!

И с каква цел ще се броим в компютърната ера, когато се знае и кой колко пломби и на кои зъби има по регистрите? Население и състав - виж регистрацията по местоживеене, недвижимо - виж ГИС и данъчната, доходи - пак данъчния...ролките закупена тоалетна хартия ли ще броим? Пак трошене на пари за неща от които няма да станем нито по-богати, нито ще заживеем по-добре...

Имам питане към управляващите. Тези,които съвестно се включат в анкетата ще получат ли премия от 60 до 1500лв. Досега не съм чула някой да е награден.Непрекъснато ни стресират с най-различни увеличения, глоби и такси.Би било хубаво да прочетем за някой награден за това, че е съвестен гражданин.

Аз съм един лош материал от шибания народ. Това са нови понятия в статистиката и се налага спешно да ни преброят.

Да преброят народното събрание двайсет пъти - те са им под ръка и да ги глобят,децимация,вувузели и куп други наказания

Те бъш това им требе на тех - децимация и вувузели!! Ама ако има как след вувузелите децимацията на е по 2 пъти на всеки!

ПрИброяване ... и децимация!! Децимация (от латински език убиване на всеки десети войник по ред на преброяването) e форма на наказание, използвана от римляните с цел поддържане на дисциплината във войската. А кажете ми, че сега не е по- хуманно - ако си на работа и нема как да се броиш - даваш 60-то лева и абфарен, нема да те колим! Що ти тебе да се броиш - никой не знае освен суфектконсула (от латински: consul suffectus е специален случай на римския консулат) Това требе да са преброителите - дето ако угрешат ще се глобеват с от 2 до 6000 лева! А кажете ми сега че пък нещо се е променило !

Като данните са абсолютно защитени, как цяла България вече знае как се казва първия записан и от къде е?

Ти сега на себе си ли ще вярваш или на "държавата"?

Аз на непознати не отварям ;)

Аре стига с тези комунистически методи, бе! Глоби и задължения. Ще осигурите условия! От къде на къде хората ще си зарязват работата за да може да ги преброите? Май ефекта от опашките за документи не ви увря в тъпите глави?

В комунистическа Австралия не само че глобите са по солени, но и гласуването е задължително..

има кенгура! Когато нашите зайци станат колко тях - тогИва ще ме глобяват ! Аре...

Зависи за какви глоби става въпрос ! С такова посттоталитарно просто мислене в Еворпа не минаваш! Ние се рявняваме по Европа не по Австралия!

ами аз съм адски неграмотен! не знам как да боравя с интернет и дори не мога да пиша. беден съм като църковна мишка заради бандита Бойко Борисов. как да си събера парички за компютър...искам да ме глобят, че не съм се пребройл. хайде да видим как ще стане това и като стане колко пари след това ще ми даде държавата заради собствената си простотия...

Ще саботирам системата като не се преброя. Долу!

Аз също!

Като си спомня предното преброяване - е мерси, не! Идва някаква отвеяна патка, задава въпроси от серия тъпи: - Имате ли печка? - Не. (по онова време нямах). - А не може да нямате, пиша да! А хладилник? - Не. - Няма как да нямате хладилник! Пиша един. Ей за това не желая да участвам в преброяването! Пълна идиотия и подправяне на данни.

ш0 лева не са чак толкова много пари.боикотираите тези нахални простаци. не ги допускаите до домовете си , нямат работа по домовете ви , само сте наброикат какво осте има за крадене. а он лине не могат д ави задалжат д аучаствате в никакво преброяване.да не би да са ви купили цомпутри , или пак да са ви платили интернет.а бе , я им теглете наистина една маина , няма ли наи - накраи да станете народ .осазнаите се , а не ревете само из форумите.повтарям ви , никакво преброяване , боикот! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато правиха последното преброяване описваха и вещите в къщи.Защо???

и на кой тъпанар му е нужно това преброяване

Банкя е нашто бъдеще...да живей...))) мухлоьвци

На всеки е ясно, че това преборяване цели всъщност "опис на имуществото". Бройката ни, така или иначе, чрез преброяване няма да е по-точна от стастическа извадка. Така че, предпочитам да ме глобят веднъж 60 лв., отколкото да ме посетят взломаджийските бригади или пък да плащам данък, защото имам телевизор.

никви 60 лв не давам. имам служебно оръжие - нека да дойдат да си ги вземат да видим как ще стане!

Няма да се преброявам и няма да сътруднича. Няма и да плащам. Ако ме принудят - давам грешни данни.

Тези преброявания са прикрито средство за терор. Влизат ти в къщата, оглеждат какво има, задават ти лични въпроси и т.н. малко като рекетьори

Затова започнаха да закриват театрите - няма нужда от тях! Прибираш се вечер, пускаш си новините по който и да е канал и гледаш театри колкото искаш!

Аз съм ЗА с 2 ръце! Не може само да се иска от тази държава, трябва и нещо да се даде.

аз пък съм с три крака против ... и средният е за теб....)))) а сега викай Боко и Цецу да те спасяват...

Че какво ми е дала тази "държава" след 1989 г., че аз да имам да и давам?!

Хиляди благодарности към умника,който е измислил това! От простолюдието,свикнало да си плаща,да благодари,да се извинява и да спазва всички закони,писани очевидно само за него!!!

Абе аз като информатик не съм сигурен дали искам да си дам данните и то онлайн. Мисля, че си плащам 60те лева и съм по-доволен.

Колкото и да се оптягам мозъчните влакна, не разбирам смисъла от това преброяване! Не се знае колко лични карти са издадени ли или някой иска да усвоява евро средства? Всички българи имат лични карти, а за попълването им бая листи се писаха. Сега да не искат да разберат кой с кой живее или се иска опис на имуществото? От кога се гласува закон, даващ право на статистическа агенция да налага глоби за несъдействие ( то полицията няма такива права!).

Данните щели да бъдат защитени? и малко по-долу се чете как Иван, на еди колко си години се регистрирал :)) Само дето не сте му сложили ЕГН и номер на лична карта и му правим фирма на негово име :)

А ГЛОБА ЧЕ ДИШАМ ВЪЗДУХА ЩЕ ИМАЛИ?

Я ми дайте някакакъв IBAN, където да ги преведа тия кирливи 60 кинта, щото време за глупости нямам :)))

Още не съм почнал да попълвам сериозно и се започва с глупостите. Въпрос за сградата: Какъв вид е сградата -отбелязвам блок. Колко етажа - пиша 6, ама може да са и 5, щото не съм сигурен колко е - не съм ги броил, а и не съм се заглеждал. Въпрос: Колко жилища има в сградата? - Е аз откъде да знам, като живея на втория етаж и не съм ги броил. Има пощенски кутии, ама след моя номер не съм ги преглеждал... Не ми се мисли какво има нататък!

Става въпрос за онлайн преброяване... ясно ми е колко защитени ще са ми данните като знам какви телета работят в държавната администрация и колко са на ти с компутурите....

ш00 ще им дам- ако ме намерят

добре де нали сега събират всички данни на хората за новите документи. Да си ги вземат от там, или пак трошим пари за преброяване

Хан Куку да се брои за двама!