Почти три милиона се преброиха по интернет

Няколко часа преди края на електронното преброяване, НСИ вече събра данните на почти 3 милиона души.

Обратно в новината

Коментари - Почти три милиона се преброиха по интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поздравявам всички български граждани,които гласуваха електронно,с което показаха че все още сме грамотна нация и можем и да мислим държавнически ,когато решим.

Странно вчера на 09.02.2011 - намерих бележка на входа, че сме посетени от преброител и ще дойде отново на 10. - Това възможно ли е??? Нали казаха, че започват да щъкът от 10.02.!!!

Не!

Дали пък като домоуправител да не се обзаложа със комшиите че,обезателно ще има депутати които са забравили или не са имали време/от толкова работа в парламента/ да се преброят?

ТЕЗИ, КОИТО СА СЕ ПРЕБРОИЛИ ЕЛЕКТРОННО, МАЙ НЕ СА ЧЕЛИ ВЪПРОСИТЕ КАКТО ТРЯБВА. ИМА ВЪПРОС, ДАЛИ СТЕ БЕЗРАБОТЕН КЪМ ДЕНЯ НА ПРЕБРОЯВАНЕТО. И АКО ВСИЧКИ НАДЛЕЖНО СА ГО ПОПЪЛНИЛИ, А НЕ СА ИЗЛЪГАЛИ, ЧЕ РАБОТЯТ, ТО В ДЪРЖАВАТА БЕЗРАБОТИЦАТА НЕ Е 10% КАКТО ОБЯВЯВАТ, А Е НАД 30%. НО ЛИЧНО СМЯТАМ, ЧЕ НСИ И СЕГА ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ, ЗА БРОЯ НА ЦИГАНИТЕ, ЗА БЕДНИТЕ И ДР. ОТ ПРЕБРОЯВАНЕТО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ДО СЕГА СА ТРИ МИЛИОНА, В ТОВА ЧИСЛО ИМА И ИНТЕЛИГЕНТНИ ЦИГАНИ, НО ОБЩО КАТО БРОЙКА Е УЖАСНА ЦИФРАТА, ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЦИГАНИ ГОРЕ ДОЛУ...., УЖАС!!

Няма такъв въпрос към датата на преброяването ! Описваш местоработата си преди дата 3.01.2011 тоест пишеш къде си работил но това се отнася за предишната година включително до дата з1 декември 2010 година . Посочи въпроса в които се попълва актуално положение работещ илил безработен . Безработните след 0з.01.2011 няма как и няма такъв въпрос да попълнят такова нещо и да се обявят за безработни , защото ако попълнят ,че в момента са безработни то не са били безработни към дата з1 декември 2010 година защото влизат в грефа невярни данни . Аз твърдя ,че няма такъв въпрос но , ако ти си видял такъв въпорс , моля те посочи въпроса ! Аз мога да се откажа от електронното преброяване .

Един прост въпрос нали всички данни са вкарани в пустите им компютри ---- да се преброй колко жители има България е въпрос на една проста справка ----Данни имат просто да ги прочетат А хората в селата ми кмета и без това знае всичко какъв е проблема и още нещо кой какво има в къщи оставете това на съседките моля това не засяга никого

Абе това не е чак толкова добра новина,Допускам че в малките населени места да има още най-много 1 милион българи които не могат да се преброят електронно.Значи ставаме общо 4 милиона.И всичко останало нагоре са цигани,това е вече страшно.

Мног си прав. Тази информация която ще се даде най-малко ще послужи на Н С И. Тази информация е нужна за НАП /да научат колко жилища са дадени под наем/, за М В Р /кой къде живее и с кого/

А дали тези данни ще се ползват само за статистичиски цели?

Доказа се , че гражданите могат да гласуват пряко!!!!! Крайно време е държавата да назначи по един имейл на избирател. Щом отпуските се вземат, за да се почива а не се изплащат, защо купчина чиновници станаха преброители и си взеха отпуски за да работят. Как ще работят за нас като не са отпочинали?

и какво ми пука, че те са взели отпуска, когато аз съм на работа? да не седна да ги чакам? а вечер е все едно дали в отпуска

Сега, след като 3млн. в Бг са се преброили, и са свършили работата на преброителите, те ще бъдат ли намалени като бройка и дали ще им се плати за неработенето.

Още отсега статистиката има ще е грешна. Няколко познати ме помолиха да ги "преброя" по интернет защото им е нудобно от мизерията, в която живеят. При въпроса "С какво се отоплява жилището" НЯМА отговор - НЕ СЕ ОТОПЛЯВА. А тези хора наистина не се отопляват, мръзнат си със семействата и се радват, че тази зима е топла. Обаче и те се водят преброени по интернет, значи имат компютри. Пълна измислица е това броене. А само аз познавам маса хора, които отказаха да изреждат какви уреди притежават и писаха по 1 нещо на случаен принцип, само за да ги пусне системата, защото там не е предвиден отговор НЯМАМ!

В крайна сметка най-важно е да се види колко хора сме останали в България. Ако си мислиш ,че на някой му дреме как живееш, много се заблуждаваш. За съжаление!

никъде не дават телефон на който да се обадим за фалшиви преброители......освен в полицията дали има телефон за проверка на преброител

Че имаме ли толкоз калабалък?

Това е сигурен и ясен сигнал за търтеите от държавната администрация, че трябва да бъдат въведени максимално много електронни услуги. Лесни бързи достъпни, а не да чакаш на опашка където да ти се кара някоя баба за някаква справка, например колко и какви данъци имаш да плащаш. Така ще се спестят доста пари за по важни неща.

3 милиона имат интернет, най-вероятно са регистрирали поне още 1 човек. Станаха 6 милиона. Как ще преброим циганите?

имат дръжки, аз лично преброих n броя, които нямат интернет, но не искат да се разправят с преброители

-Е що не ме питат как съм? -Как си? -Мани не питай.

А що като съм под наем трябва АЗ да портя личните данни на собственика??? Каква съм аз, че да казвам на преброителя ЕГН-то на трето лице (хазяите), адрес по ЛК и т.н. Апартаменттът е регистриран в данъчното, плаща се и данък в/у наема. Да си вземат инфото от там, а не от мен. А длъжна ли съм да знам квадратурата на жилището??? И дали кухнята е бокс или кухня. Накрая да не излезе, че имаме егати и големите апартаменти...с кухня и баня с размерите на СПА...хахаха. А как да докажа, че придобивките в апартамента не са мои??? Пълно шменти капели е с това преброяване

noname - още нещо и няма да ти досаждам повече . От няколко статистически данни мога да извадя различни видове статистики - такива каквито са угодни и зависи за какви хора са . Ако е за повишаване на доходадите на фирмата (ефективност) , статистиката ще е една , ако е за продажба дори и на цяла фирма статистиката ще е друга но ще гледам от по старите данни ... както бума на пика - хаченето по Коледа и Нова Година ( 24- 31 декември)

МНОГО ПРАВИЛНО СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ! ИМА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СТАТИСТИКИ И ТЕ ЗАВИСЯТ ОТ ТОЗИ КОЙТО ГИ ПЛАЩА! ТО СИ Е ЦЯЛА НАУКА!

Най-интересното ще излезе от раздел - телевизор , аудио уредба и други от този раздел . Та данните от този радел ще бъдат ,че американците , китайците и японците взети заедно - ряпа ще ядат ! Нищо ,че в света масово изплозват ПЛАЗМА , ТФТ , ЛЕД и 3-Д технология за домашно гледане , докато при нас преобладаващото е телевизор с кинескоп ! Но ще четем много скоро тези данни и да се надявам ,че дир.бг ще пусне и пододяща тема за да може да пишем .

Убеден съм ,че всички скоро ще забравим какво сме попълвали и за какво става дума вътре във въпросника . Аз лично си спомням не повече от 10-20 % от въпросите в анкетата . Та вземете си всички тези листове като ВИ вземат номерчето , защото регистрирали сме се попълни ли сме , но утре ще забравим за какво става въпрос в това преброяване . И както татко ми казваше : умните пишат глупавите се мъчат да помнят ... Отнася ,се и за теб ЛИЛАВА ! :))))

Интересно, след като основната цел на преброяването е да се определи количествено и качествено населението на България и жилищния фонд, защо никъде няма въпрос кой колко жилища притежава. Имам поне трима познати, които притежават повече от едно жилище и някои от тях са празни - не живее никой - нито собственик, нито са дадени под наем? С каква ли цел е направено?!?

От тия данни никаква имуществена представа не може да се получи - за 2000 лв може да се купи всичката домакинска техника и електроника - втора употреба, съборетина на сило /къща за отдих/ и примерно стара Лада. Статистиката ще те отчете толкова богат, колкото притежател на палатиера - примерно в Бояна. ----- Голяма мъгла е това преброяване.

Целата е да ни покажат ,че не сме най-нещастните хора в Е.С а най- тъпите ! Защото да имаш жилище, телевизор , аудио уредба , кола и компютър то значи ,че не знаеш за какво си нещастен и това всеки може да ти го докаже . А пари ,че нямаш или с тези пари които получаваш , че не можеш да си платиш дори текущите разходи това си е твои проблем . Все пак , ако ИМАШ ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРИДОБИВКИ ги продаваш И СИ ПЛАЩАШ ПАРНОТО И ТОКА НАПРИМЕР :))) надявам се ,че ме разбра !

можеха и повече , ако работеше системата , откакто е онлайн , не мога да се вържа.затова и не се преброих

Как от 3 милона българи точно ти не можа ..... Писнало ми е от ламери !

Нали не искаш да кажеш, че 3 милиона българи са се вързали онлайн със системата? Ако е вярно, че в системата основно са се наврели жени представи си какъв информационен хаос е настанал вътре!

сладур и останалите 4 мил. ли са ламери? не че държа да се преброя и без това не живея в БГ и не е редно , ама реших да видя какво е , и за съжаление сайта не се отваря от първия ден .

Засягам още една тема от преброяването това е въпроса за - майчин език ! Аз какъв език трябва да напиша след като не само аз но и в родът ни не се говори и не знаем цигански език . Майка ми и татко ми също не знаят цигански език . Много ясно ,че съм написал български език . Според мен въпроса трябваше да бъде говорите ли и пишете ли на български език . Много са циганите които не говорят и не разбират цигански език , но защо след като се правят такива анкети тези които са ги подготвили не знаят това нещо . Но с излишни подробности е пълно .

Ама тоя въпрос е незадължителен за отговор бе. Кой го интересува? Я не му се връзвай толкоз!

Защо смяташ така , след като има толкова излишни въпроси . Според мен всички въпроси трябваше да са със задължителни отговори , защото знаеш каква изопачена статистика ще тръгне после . От най-тъжните хора защото живота ни е такъв , може да ни изкарат като най-ухилените и весели малоумници ... Има собствено жилище -кола -телевизор-аудио уредба -dvd - според статистиката ,ще излезе ,че не знаем какво искаме .

ЩОМ МАЙКА ТИ И БАЩА ТИ НЕ ЗНАЯТ ЦИГАНСКИ И ПЪРВИТЕ ДУМИЧКИ СИ ЧУЛ НА БЪЛГАРСКИ МНОГО ПРАВИЛНО СИ НАПИСАЛ - БЪЛГАРСКИ! ВАЖНО Е КАКВО ЧУВСТВУВАШ!

Привет ЛИЛАВА ! Много здраве и успехи през тази година :)))

А защо не се използва това преброяване и за нещо полезно? Например въпросите искаме ли нова конституция, по-малко депутати, съд за сключилите неизгодни договори за България, разкрепостяване от Тополофикация и много други. Защото това не е държава и това не е народ.

То добри въпроси, но се предполага, че на тях се отговаря анонимно.

Дали сте безработен към момента на преброяването, такъв въпрос НЯМА! Съгласен съм с теб ,че данните трябваше да са от деня на преброяването . Но така щяха да излезнат и многото безработни освободени след 3-ти януари 2011 . Януари 2011 год. е пиков момент в които са освободени страшно много хора от работа , но с тези данни излиза ,че безработните ще са доста по-малко . Предполагам ,че много хора са видяли този въпрос а въпроса е : получавали ли сте доходи за периода 24-31 декември 2010 .

Въпрсът е: Работили ли сте поне един час през периода 24-30 януари 2011 г. срещу заплащане в пари, натура или друг доход? Не будалкай хората.

Защо казваш ,че будалкам хората . Не ти ли е ясно ,че с такъв въпрос не-отнесен към дата на преброяването ще излезнат други данни за безработицата НО С ДАННИ ЗА ГОДИНА 2011 . Защо въпраса не е формулиран към датата на преброяването РАБОТИТЕ ЛИ ИЛИ СТЕ БЕЗРАБОТЕН ! Прочети още веднъж анкетета или по точно прочети между редовете ! Ако си освободен от работа след 30-ти януари 2011 не можеш да го отразиш , а от това излиза - НАПРАВИ СИ СМЕТКАТА САМ !

давам си кода само на този преброител който ми даде четирите лева иначе пак ще ме брои -така е справедливо

САМО В ИНТЕРНЕТ, МОЖЕШ ДА УЗНАЕШ ИСТИНАТА И ДА СЕ ЧУВСТВАШ ,СВОБОДЕН! СТАНЕТЕ НЕЗАВИСИМИ----ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИНТЕРНЕТ!!!

Браво, овчици! Все така изпълнителни да бъдете и като почнат да ви стрижат!

Този форум все повече се превръща в систематизатор на ненормалници.

Тъй вярно така е от години.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ПРЕБРОИХА ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ.ТОВА ПОКАЗВА ЧЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО ПРОТИВ ШУРО-БАДЖАНА-ЩИНАТА В ОБЩИНИТЕ.УСПЕХ.

преброяваите се за да не им се дават пари на преброителите

Че защо да не им дават? Те не са ли хора? Това е все същото като да кажеш да не ти дават заплата. Аз няма да се преброя в интернет, защото никой от управляващите така и не каза къда ще отидат спестените пари (в левият или в десният им джоб)

да не им дават защото за да си преброител трябва връзки от сорта мой свой случайни няма безработните трябваше да са с предимство ама като нямат свой човек в общината да гладуват

пак ще им дават пари - така каза шефката на НСИ по тв. Ще им плащат, в зависимот от попълнените карти и представените уникални кодове, които преброителите ще събират от преброилите се по интернет.

Много добра новина! Представете си какъв ефект ще има за всички нас, ако и чиновниците проумеят ползата от въвеждането на електронните услуги в ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ на България! Само тогава ще отпаднат всички мързеливи, надути и некадърни чиновници, които си мислят, че трябва ние да ги бслужваме, а не те нас! Дано!

вярно,мой!

КЪДЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ РАБОТА НЕГРАМОТНИТЕ? КАТО ЗНАМ НАД 15 ПРОГРАМИ С КОМПА, АЗ СЪМ БЕЗ РАБОТА ОТ ТАКИВА!

И не само това! Представяш ли си какво голямо количество e-mail-и ще съберат на ДАНС и МВР?! Така, като следят трафика ... ама ти си знаеш нали? Аз затова специално си направих нов мейл адрес и вече никога няма да го ползвам за "неофициални" контакти!

ЗА ТОВА ГРАМОТНИТЕ ХОРА ИМАТ ПО НЯКОЛКО ЕЛЕКТРОННИ АДРЕСА И ВСЕКИ Е С РАЗЛИЧНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!

е как да се преброя в германя като не ми се отваря саита тука? голяма олигофреня. да доидат да ме преборят тука като са такива тарикати. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тебе или няма да те броят, или ще те броят по обичаен у нас адрес, но като временно отсъстващо лице.

не че не мога да мина с впн... ама не е това мое задулжение... все ми е тази дали ще ме броят или не. всичко се прави да видят коко данаци им убягват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

АНКЕТАТА КОЯТО ПРЕБРОИТЕЛИТЕ ЩЕ ПРАВЯТ ПО ДОМОВЕТЕ, ТРЯБВА ДА Е С ИСТИННИ ДАННИ ЗА БРОЯ НА ХОРАТА И ПР. , НО НЕ КАКВИТО СА ТЕ КЪМ ДЕНЯ НА ПОСЕЩЕНИЕТО, А КАКВИТО СА БИЛИ КЪМ ДАТА 01.02.2011г. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ТАЗИ НАЙ-ВАЖНА ЗА СТАТИСТИЧЕСКОТО АНАЛИЗИРАНЕ ПОДРОБНОСТ ПРОПУСНАХА ДА ИЗЯСНЯТ ОТ ЕКРАНА В БЕЗКРАЙНО РАЗВОДНЕНИТЕ НОВИНИ ПО КАМПАНИЯТА.

И я се преброих, па сум си се сащата, писах че работим метачка и немам теливизор ай сиктир оттука. Докато се броеме, и оппаа, къщата падъна и се срути, ама ние чанга-ранга изгорихме кашоните дето беха покърива и се повеселихме. И пребруителката се фключи, и чааветата, и стана голем кварътален копон, разбиаш ли. Ма що не питат дали праиме секъс и гюбеци и колъко пати се къпеме у локъвата пред бифшета къща? Токъ немаме и си го хносиме у тенджерата да си светиме и да гъледаме у комъшията некой убав хсериял и да се расплачеме с горъката геруеса дет секи я такова и се си ходи натъкована сека сериа. Елате па догодина да се броиме и ше сме хповече и с парес и по Евъропата да ръботиме и да пътувъме и така. Мноо шукара е тва пребърояване како да знаеш. Миналиа хпът като ме брояха, брояха и па забременех.

Тъпо, не си интересен! Такива коментари би трябвало да се трият.

Прав си и те подкрепям!

па ми е смешно