НСИ свали прага на бедност, но хората под нея се увеличиха

През 2016 година линията на бедност общо в нашата страна е била 308,17 лева месечно на лице от домакинството, отчете НСИ.

Обратно в новината

Коментари - НСИ свали прага на бедност, но хората под нея се увеличиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората в провинцията умират от глад, страх, ромски произвол, липса на лекари, а медиите всеки ден ни хвърлят прах в очите с глупави новини за болтове, азбуки и т.н. никому ненужни глупости...

много важно като народа страда,подхващайте темата за Путин как така онзи комунист Радев смее да го кани без да е питал Методи и Евгени!? Интересна тема ,може и парички да паднат ,ако джафкаме правилно! Това е важно, а че тая нощ бандюгите са насилили и заклали поредната старица - ами тя си е виновна щом има 5 лв ,ако нямаше или ако не беше жива нямаше нея да оберат!Скоро ще дойде Видов ден - нашето общество колкото и да е инертно вече препуска към него с бясна скорост!

Ей това някак си не можах да го осъзная: "...при работещите на пълно работни време рискът за изпадане в бедност е бил четири пъти по-висок от този при трудещите се на пълно работно време (42,2% спрямо 10,2%)"

Крият колко сме бедни? Тръмп пък иска само милиардери за министри..Бедните са лузъри и не стават.

Не можах да разбера, за тая стъкмистика, която е и нереялна, "усвоени" ли са евросредства или ще се усвоят?

Как нивото на бедността може да пада при непрекъснато нарастващите цени на хранителни стоки, горива, енергия и услуги?! Това започва да прилича на зловещата приказка, в която най-щастлив и доволен от всичко се оказал мъртвия, защото нито имал нужда от нещо, нито пък изпитвал някакви чуства или потребности! За такива ли ни имате?!

Почваме да си плащаме за да ходим работа. 500 лв. заплата, цените скачат, младите през Терминал 2. На по-зле. Бедността намалявала ? Не ставаме.

Като прочетеш доклада и виждаш , че 54% са БЕДНИТЕ

Към Гърция задръствания от бедни хора отиващи на море.

2000-те хилади семейства и обслужващият им персонал + кръжащите окол тях фирми получатели на общ.поръчки /общо стават 25 хиляди души/ за народа на България ли го представяш.Ми това са 0,35 % от БГ.

под прага са около 50%,като в некои райони прехвърля 75%!? Кощунство е да се гаврите с несретата ,в която изпадна народа ни последните 20 години! София и Пловдив не са БЪЛГАРИЯ!! А и в СОФИЯ колко бедняци има!

правиме прага на бедност 20 ст. и бедни няма да има.само мнооооого малко богати.

Да не стане само отрицателно число, че пенсиите вместо да се дават ще се вземат . . .

СТрахотна инициатива! Ако свалят прага на 20лв., ще преборят бедността окончателно.. ;)

НСИ , като подлога на властта, отдавна е доказал неспособността си да генерира какво да е смислено и поне малко реално проучване. от гръмкото име е останало само ендо чиновническо свърталище , което услужливо изпълнява каквото му се каже , но пък служители си седят в кабинетчетата и си прибират запплатките и бонусчетата.

Стъмистиката пак даде рамо на властващите изкарвайки точно като властващите че народа е тъхп и прост:(((( При повсеместното увеличение на много стоки и услуги от ежедневието едва ли сме станали толкова ''богати'' както искат тези да ни изкарат...Когато тия всичките анализатори и властващи започнат да получават този праг на ''бедност'' ще да видите колко бързо ще да скочи няколкократно...Сега нещо не им схващам и логиката дето намалили измисления праг ама хората под него се увеличили???а оък боко ката ден се хвали как процъфтяваме и как ''средната заплата'' растяла>?.

цените на храните се покачват а прага на бедност пада????????? явно никой нормален не е останал в тая територия

Ма, колеги, проверявайте си цифрите! Пак се пропуснали някои десетичен знак!

падна този праг на бедността не можах да разбера. Коя структуроопределяща цена на стоки/услуги се понижи. Сигурно цената на съвестта на статистиците.

Сега ще отчетат една нова статистика, че бедността е намаляла. Това е целта на операцията

Като изключим пенсионерите (и то не всички), на всички ни е ясно, кои са бедните. Затова: ДГД бедните. Такова ни е тежкото наследство в източна Европа - миризливи социални маргинали на социални помощи.

Важно е, че "комунизмът си отиде". И сега има банани !

при социализма бедните бяхме 95%.

Когато трябваше да се вдигат заплатите на депутатите, изфабрикуваха, че средната заплата за страната е надхвърлила 1000 лв. и оп, държавната администрация "се усмихна". Когато се касае за хората с ниски доходи - прага на бедността пада. "За кучета и котки може, а за прасета - не!"

За тях всичко е разрешено,щом е свързано с пари.Не ви ли ,,трепва,,сърцето като толкова много бедни.Пилеете безотговорно,,милион давате за броене на комари,, т.е. да ги откраднете,а за ,,блудният народ който ви търпи,, по една уранова вода.Вразумете се,затова народът ви мрази,общите пари са само за вас ненаситници.

Камунезки лъжи! Едно време пенсията на баба ми беше 30 лв.

Сегашната равностойност на 200 лв.

Прагът на бедност може да спадне при ДЕФЛАЦИЯ! Но такава не съм усетил да има. Напротив!!! Не знам "стъкмистиците " къде са учили и как ги "стъкмяват"!!!

Ромската етническа общност да се научи да се труди ,не само да харчи готова народна пара , и тогава няма да са бедни...!?Че ..заплащането у нас Не отговаря на евро-стандартите..-така е ..,но пък и работа и препитание може да се намери даже и у нас ...,стига да не си мързелив..,болен и придирчив ..на работата...!?

И за какво са всичките тези безсмислени числа? ЗА КАКВО?!?

Ти да не искаш "клатикурците" да стоят гладни? И те деца хранят/ То не ,че парите не излизат от джоба на работещите/, и те любовници имат.... Хайде бъди малко "ТОЛЕРАНТЕН"! Малко ли "ромове" храним ,та 50-60 000 от тия ще ни натегнат? Не ,че не ни "натягат" изотзад ,де!

Е, сега поне статистиката ще "порозовее"...

Да го направят този праг 10,20 лв. Така Домусчиев Газовата Камера, ще е спокоен и весел

Едно противно първеню,начело на крадливата олигархия.