Коментари - НСИ: Над 314 000 български граждани са се върнали в родината за последните 40 г. | Днес.dir.bg

НСИ: Над 314 000 български граждани са се върнали в родината за последните 40 г.

Най-много са се завърнали от Обединеното кралство - 47 хил., следва Германия - 41 хил., и Испания - 27 хил.

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Над 314 000 български граждани са се върнали в родината за последните 40 г. | Днес.dir.bg

Коментари

Да добре ... те така е станало, аз като гледам все повече българи излизат навън

Има двама от Белгия, на 44 и на 26 години, един от САЩ 42, един от Канада 50, един от Англия, 36. Всички са живели и работили, поне по 5-6 години минимум. Всички без един са с двойно гражданство. Иначе 40 човека сме общо.

Нашата генерация родени 65-75та сме 90% на вън. Вече дядовци и баби. Прилитаме за лятна и зимна ваканция до БГ да видим някой братовчед, малко винце от лозето, ако са направили и това е. Проблема за нас пред пенсия е че здравната система в БГ е ненадежна. На стари години да се занимаваш да търсиш връзки и да разпитваш кой доктор е честен, кой е шарлатан...е трудно. Ако си здрав на старини, може да се забавляваш в БГ, но инак е рисковано.

+ + +

Аз само останах да удържам фронта тук вече 25 години. :) Първите 5-10 години си мечтаех много за България, но отдавна вече хич не гледам на България толкова положително. То като изпуснеш младежките години и мацките, вече няма за кое да се натискаш, ако си свикнал и ако нямаше някакви финансови или семейни причини. По-добре на спокойствие и без простотията. Не че не искам социалния живот в Бг, но с кого като разликите в мисленето вече са толкова големи.

340000 пенсионера са се върнали 3500000 са избягали ненормална статия

300000 са се върнали а два милиона са заминали.

Зс същият период са заминали 2 000 000.

БГ статистиката е без значение.Колко хора живеят в чужбина и на са отписвани ит БГ.

вместо "мигранти" да пишете "мигриращи", че първата дума ме навежда на много мрачни мисли.

Връщат се вече на възраст, уморени, пенсионирали се там, отдали активните си години на друга страна. Хубавото е че ако имат нещо спестено го докарват тук, така се вливат пари у нас.

А Колко са ЗАМИНАЛИ? Това ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЛИ Е , защото е много НЕКАДЪРНО НАПИСАНА. - все едно сравняване на КАРТОФИ с НИЩО...

Да се направи Проучване или анкета ЗАЩО се връщат? И кои , на каква възраст. И тогава ще коментираме.

Некадърните и мързеливите се връщат обратно, в България при живи родители не се работи, а чужбина няма кой да се грижи за тях.

Както написах понадуло емиграцията не е за всеки! Попаднах на статия от вчера на Bloomberg, че и украинският скрап напуска една от най-социалните държави, дългогодишен ятак на укронацисти, понеже трябва и там да се работи, за неквалифицираните дори по 7 дни в седмицата за да оцеляват. Никой вече не желае да издържа мързеливите и некадърните, те се завръщат обратно в лайняните дупки от къде са изпълзели за да тръгнат по света. Който желае може да хвърли око на статията, "Canada Is So Expensive That Some Ukrainian Immigrants Are Leaving": https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-16/canada-is-so-expensive-that-some-ukrainian-immigrants-are-leaving#xj4y7vzkg

а колко имигрираха? :))

Дам, но 5 милиона заминаха :) А и поне още 3-4 милиона се родиха зад граница и една немалка част дори не говорят български. За тяхно щастие. Пожелавам им да скъсат всякакви връзки с тази държава :) Просто не си заслужава!

Познавам дошли до България младежи без да знаят български и повече не си и помислят да се прибират в чужбина. Дори тук записаха да учат висше, а завършилите се хванаха на работа и ходят на курсове по български.

Обърнаха целият процес :)

Като са непригодни за там, естествено е да се приберат при сродните и некадърни души в България, където с пенсията на баба ще си плащат тока и телефона, тя ще ги храни вместо да работят за всичко това. Къде се записаха да учат в Университета в Левуново или в Горно Нанадолнище? В България които не е пожелал той не си е купил диплома. На запад дипломи от задочно обучение на се признават за валиден документ за завършен курс на обучение. Качествено обучение на запад струва не по-малко от 250 000 $ или €, случайници не могат да си го позволят.

Добре че ти не си слйучайник и дойде да нахрачих хората. Ей за това заминават! Заради злобари като теб! Дано животът ти стана по-добър след храчките. Едва ли :)

Колко такива младежи познаваш и сигурно държавата им дава пари да учат ....

Пълен глупак си брато, от злоба ще хванеш рак.

Удобно пропускате, че хората са напуснали България, защото са могли. Преди и това не можеха.

И ти удобно пропускаш, че и като можеха трябваше да се редят за визи.

Прогонени от България някои се връщат, но едва когато се пенсионират. Тези хора са дали енергията на младите си години на чужда държава, децата им са останали там и ще допринасят не за България, а за други. Трагедия! И няма кой да посочи виновните.

"Тиквата и Со"

Кой е па този юпи да ма упраа мене несимволично за 800 дни дватцать и кусор години

Единствено хубавото на Евро съюза е че ни даде възможност да избягаме от родината си не защото е лошо в нея а защото много продажни политици продадоха България и унищожават народа си. Преди демокрацията искаха да бягат само интелигенцията и скритите богаташи а сега само средната класа.

А бе той и народа не седи мирно :) Ако сметнеш кражбите на народа... ще видиш, че са справя по-добре от отнези горе.

му се иска да го разхвърлят от вятъра на източното крайбрежие , примерно...

Отгледали са децата. Направили са по некой лев и се прибират да си живеят старините. Няма нищо лошо в това.

Направете проучване, колко родени в чужбина деца, с родители българи нямат български документи заради проблеми създавани от българската администрация???? Когато отидеш да им извадиш български документи започва едно разиграване и лазене по нервите, мислят си kalinkite, че цялото време на дошлият да извади документ им принадлежи. Принтера е зад гърбът им те те изпращат някъде да им донесеш копие от документ защото е много трудно да се обърне и да си преснима... Имам 7 внуци, нито един от тях няма български документи и никой няма да пилее повече време в опит да им извади такива. И без такива си живеят добре. Всички до един говорят правилен български език с богат речник, за разлика от много обитаващи България.

Всички до един говорите правилен български език с богат речник

Полюциите на соросоидната сган нямат читатели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

изхабените и амортизирани хора, дали труда си за благоденствието на чужди държави, но нищо за Родината

А Родината какво направи за тях?

Да не са и длъжни? Нали тя ги е прогонила в чужбина.

Не е проблем да напуснеш селото..Но селянията никога не те напуска.. Франк Лойд Райт

+

Z

Последните 40 години? Че то демокрацията е само от 34! Кой блее и кой го е налегнала олигофренията? Връщат се римляните и прочие отпадък нежелан повече никъде. Тъпите, малоумните, мързеливите и некадърните. Това е светлото ни бъдеще очертавано от мафиоти, кирчовци, кокорковци и оня турчин дето вече се изживява като бълтарски султан. Аман от тъпотии писани от малоумни хора!

Абе вие Луди ли сте или се правите на Такива ! Върнали са се Пенсионерите. и точка !

Станшката ще прокарва план за демографията ни. Аз досега не съм чул за нито едно адекватно решение от този план. Държавата не желае да се връщат в Бг и затова са се върнали само 300 000 от близо 3 милиона

Защо броите само неквалифицираният скрап? Кажете колко образовани с гражданство и от ответната страна са се върнали? Редно е от тази бройка да бъдат извадени и пенсионерите. От мен да знаете, ако емигрант най-късно на третата година от престоят си зад граница не си е купил жилище там, той трудно ще оцелее и това е сигурен показател, че не е за там. За него ще е по-добре да се върне в България и да се закачи на някаква хранилка там. Калинка с гумен печат в ръката е работа мечта за всеки некадърник. Който го може в България, се оправя и в чужбина! Обратното е малко вероятно.

Чудесно. Щеше да е още по-чудесно, ако ги сравните с данните на заминалите перманентно през същия период:)

Много малко хора са се върнали. Липсват едно 2 милиона барабар и децата родени в чужбина. Тези 300 хил са нищо.

А са напуснали 2 500 000

но и 2,500,000 пак не е грешно

сигурно и причината е , че тулупа и тюфлека направиха България още по-добро място за живеене .... ха ха

над 32 000 в ковчег... над 97 000 с Тежки заболявания сал няколко хиляди мангали депортирани...

В обратната посока,защо не изнасяте данни!?

те и тея данни са шитня...няма как да кажат колко само са наминали освен тея в коФчега...

А 3 млн са напуснали

Бачкал си две години и си се върнал. Брои се. Или си учил нещо си там...

Хайде правете деца, че положението е малко плашещо...

След десетина години ще видите като ще сте само вие и бразилците

"Бразилци "също няма да има ! Няма ли кой да ги носи на гърба си... не ги търси

хубаво е че имаме статистика. Още по-хубаво би било ако тя се използва за анализи за последствия и взимане на решения съобразно тези данни.

Официални данни Великобритания 214 хиляди българи ГЕРМАНИЯ 200 хиляди Испания 175 хиляди САЩ 162 хиляди

Глупави статистики

Подозирам манипуилация, не случайно са започнали броенето от 1980. Най-вроятно не малко са се върнали от СССР освен това еуфорията от смяната на строя е привлякла известно количество хора края на 80-те и началото на 90-те Абе по-добре би било да има динамиката на 5 годишни интервали ;-)

Прибират се пенсионери. Те не добавят никаква стойност към развитието на икономиката. Още по-зле, ще легнат на грижите на здравната ни система, а здравеопазването е най-скъпото нещо. Т.е. работещите българи ще им плащат поддържащите системи.

Се пенсионери с пеннси от Испания мойте родители се прибрах с близо общо 2000 евро на месец двамата и къде ще ги харчат в Панеленото гето

Нали това казвам, неграмотнико. Прибират се хора, които да доизживеят последните си години тук и да им плащаме огромни суми за здравеопазване. Общо 2000 евро за 2ма човека са смешна сума и в Испания ще умрат от глад. Тук ще живеят малко над прага на бедността, но за сметка на това ще струват на здравната ни система по 10 хиляди лева на месец.

До,“до прибират“-това което си написал означава,че нямаш хабер от Испания-пенсионерите имат безплатни лекарства,болнично обслужване и отстъпка в хипермаркетите простако!

Ще плащаш и хоро ще играеш.Когато се молиш за дъжд,трябва да си даваш сметка и за калта.Нали искаше да си в ЕС.Там си и там такива са правилата.

"Към 7 септември 2021 г. населението на България е 6 519 789 души. В периода между двете преброявания, 2011 - 2021 г., населението на страната намалява с 844 781 души, или с 11,5 на сто."

Благодаря ти, Боко Тиквата! Да се свети името Ти банкянско/хераковско!

...и са се завърнали или са пристигнали. Ами те могат да пристигнат за Коледа, за Нова Година и т.н. И това ли се брои?

вероятно до края на живота си не щат да са извън Бъ-я, живи + здрави

Коментари - НСИ: Над 314 000 български граждани са се върнали в родината за последните 40 г. | Днес.dir.bg

НСИ: Над 314 000 български граждани са се върнали в родината за последните 40 г.

Най-много са се завърнали от Обединеното кралство - 47 хил., следва Германия - 41 хил., и Испания - 27 хил.

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Над 314 000 български граждани са се върнали в родината за последните 40 г. | Днес.dir.bg

Коментари

Да добре ... те така е станало, аз като гледам все повече българи излизат навън

Има двама от Белгия, на 44 и на 26 години, един от САЩ 42, един от Канада 50, един от Англия, 36. Всички са живели и работили, поне по 5-6 години минимум. Всички без един са с двойно гражданство. Иначе 40 човека сме общо.

Нашата генерация родени 65-75та сме 90% на вън. Вече дядовци и баби. Прилитаме за лятна и зимна ваканция до БГ да видим някой братовчед, малко винце от лозето, ако са направили и това е. Проблема за нас пред пенсия е че здравната система в БГ е ненадежна. На стари години да се занимаваш да търсиш връзки и да разпитваш кой доктор е честен, кой е шарлатан...е трудно. Ако си здрав на старини, може да се забавляваш в БГ, но инак е рисковано.

+ + +

Аз само останах да удържам фронта тук вече 25 години. :) Първите 5-10 години си мечтаех много за България, но отдавна вече хич не гледам на България толкова положително. То като изпуснеш младежките години и мацките, вече няма за кое да се натискаш, ако си свикнал и ако нямаше някакви финансови или семейни причини. По-добре на спокойствие и без простотията. Не че не искам социалния живот в Бг, но с кого като разликите в мисленето вече са толкова големи.

340000 пенсионера са се върнали 3500000 са избягали ненормална статия

300000 са се върнали а два милиона са заминали.

Зс същият период са заминали 2 000 000.

БГ статистиката е без значение.Колко хора живеят в чужбина и на са отписвани ит БГ.

вместо "мигранти" да пишете "мигриращи", че първата дума ме навежда на много мрачни мисли.

Връщат се вече на възраст, уморени, пенсионирали се там, отдали активните си години на друга страна. Хубавото е че ако имат нещо спестено го докарват тук, така се вливат пари у нас.

А Колко са ЗАМИНАЛИ? Това ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЛИ Е , защото е много НЕКАДЪРНО НАПИСАНА. - все едно сравняване на КАРТОФИ с НИЩО...

Да се направи Проучване или анкета ЗАЩО се връщат? И кои , на каква възраст. И тогава ще коментираме.

Некадърните и мързеливите се връщат обратно, в България при живи родители не се работи, а чужбина няма кой да се грижи за тях.

Както написах понадуло емиграцията не е за всеки! Попаднах на статия от вчера на Bloomberg, че и украинският скрап напуска една от най-социалните държави, дългогодишен ятак на укронацисти, понеже трябва и там да се работи, за неквалифицираните дори по 7 дни в седмицата за да оцеляват. Никой вече не желае да издържа мързеливите и некадърните, те се завръщат обратно в лайняните дупки от къде са изпълзели за да тръгнат по света. Който желае може да хвърли око на статията, "Canada Is So Expensive That Some Ukrainian Immigrants Are Leaving": https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-16/canada-is-so-expensive-that-some-ukrainian-immigrants-are-leaving#xj4y7vzkg

а колко имигрираха? :))

Дам, но 5 милиона заминаха :) А и поне още 3-4 милиона се родиха зад граница и една немалка част дори не говорят български. За тяхно щастие. Пожелавам им да скъсат всякакви връзки с тази държава :) Просто не си заслужава!

Познавам дошли до България младежи без да знаят български и повече не си и помислят да се прибират в чужбина. Дори тук записаха да учат висше, а завършилите се хванаха на работа и ходят на курсове по български.

Обърнаха целият процес :)

Като са непригодни за там, естествено е да се приберат при сродните и некадърни души в България, където с пенсията на баба ще си плащат тока и телефона, тя ще ги храни вместо да работят за всичко това. Къде се записаха да учат в Университета в Левуново или в Горно Нанадолнище? В България които не е пожелал той не си е купил диплома. На запад дипломи от задочно обучение на се признават за валиден документ за завършен курс на обучение. Качествено обучение на запад струва не по-малко от 250 000 $ или €, случайници не могат да си го позволят.

Добре че ти не си слйучайник и дойде да нахрачих хората. Ей за това заминават! Заради злобари като теб! Дано животът ти стана по-добър след храчките. Едва ли :)

Колко такива младежи познаваш и сигурно държавата им дава пари да учат ....

Пълен глупак си брато, от злоба ще хванеш рак.

Удобно пропускате, че хората са напуснали България, защото са могли. Преди и това не можеха.

И ти удобно пропускаш, че и като можеха трябваше да се редят за визи.

Прогонени от България някои се връщат, но едва когато се пенсионират. Тези хора са дали енергията на младите си години на чужда държава, децата им са останали там и ще допринасят не за България, а за други. Трагедия! И няма кой да посочи виновните.

"Тиквата и Со"

Кой е па този юпи да ма упраа мене несимволично за 800 дни дватцать и кусор години

Единствено хубавото на Евро съюза е че ни даде възможност да избягаме от родината си не защото е лошо в нея а защото много продажни политици продадоха България и унищожават народа си. Преди демокрацията искаха да бягат само интелигенцията и скритите богаташи а сега само средната класа.

А бе той и народа не седи мирно :) Ако сметнеш кражбите на народа... ще видиш, че са справя по-добре от отнези горе.

му се иска да го разхвърлят от вятъра на източното крайбрежие , примерно...

Отгледали са децата. Направили са по некой лев и се прибират да си живеят старините. Няма нищо лошо в това.

Направете проучване, колко родени в чужбина деца, с родители българи нямат български документи заради проблеми създавани от българската администрация???? Когато отидеш да им извадиш български документи започва едно разиграване и лазене по нервите, мислят си kalinkite, че цялото време на дошлият да извади документ им принадлежи. Принтера е зад гърбът им те те изпращат някъде да им донесеш копие от документ защото е много трудно да се обърне и да си преснима... Имам 7 внуци, нито един от тях няма български документи и никой няма да пилее повече време в опит да им извади такива. И без такива си живеят добре. Всички до един говорят правилен български език с богат речник, за разлика от много обитаващи България.

Всички до един говорите правилен български език с богат речник

Полюциите на соросоидната сган нямат читатели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

изхабените и амортизирани хора, дали труда си за благоденствието на чужди държави, но нищо за Родината

А Родината какво направи за тях?

Да не са и длъжни? Нали тя ги е прогонила в чужбина.

Не е проблем да напуснеш селото..Но селянията никога не те напуска.. Франк Лойд Райт

+

Z

Последните 40 години? Че то демокрацията е само от 34! Кой блее и кой го е налегнала олигофренията? Връщат се римляните и прочие отпадък нежелан повече никъде. Тъпите, малоумните, мързеливите и некадърните. Това е светлото ни бъдеще очертавано от мафиоти, кирчовци, кокорковци и оня турчин дето вече се изживява като бълтарски султан. Аман от тъпотии писани от малоумни хора!

Абе вие Луди ли сте или се правите на Такива ! Върнали са се Пенсионерите. и точка !

Станшката ще прокарва план за демографията ни. Аз досега не съм чул за нито едно адекватно решение от този план. Държавата не желае да се връщат в Бг и затова са се върнали само 300 000 от близо 3 милиона

Защо броите само неквалифицираният скрап? Кажете колко образовани с гражданство и от ответната страна са се върнали? Редно е от тази бройка да бъдат извадени и пенсионерите. От мен да знаете, ако емигрант най-късно на третата година от престоят си зад граница не си е купил жилище там, той трудно ще оцелее и това е сигурен показател, че не е за там. За него ще е по-добре да се върне в България и да се закачи на някаква хранилка там. Калинка с гумен печат в ръката е работа мечта за всеки некадърник. Който го може в България, се оправя и в чужбина! Обратното е малко вероятно.

Чудесно. Щеше да е още по-чудесно, ако ги сравните с данните на заминалите перманентно през същия период:)

Много малко хора са се върнали. Липсват едно 2 милиона барабар и децата родени в чужбина. Тези 300 хил са нищо.

А са напуснали 2 500 000

но и 2,500,000 пак не е грешно

сигурно и причината е , че тулупа и тюфлека направиха България още по-добро място за живеене .... ха ха

над 32 000 в ковчег... над 97 000 с Тежки заболявания сал няколко хиляди мангали депортирани...

В обратната посока,защо не изнасяте данни!?

те и тея данни са шитня...няма как да кажат колко само са наминали освен тея в коФчега...

А 3 млн са напуснали

Бачкал си две години и си се върнал. Брои се. Или си учил нещо си там...

Хайде правете деца, че положението е малко плашещо...

След десетина години ще видите като ще сте само вие и бразилците

"Бразилци "също няма да има ! Няма ли кой да ги носи на гърба си... не ги търси

хубаво е че имаме статистика. Още по-хубаво би било ако тя се използва за анализи за последствия и взимане на решения съобразно тези данни.

Официални данни Великобритания 214 хиляди българи ГЕРМАНИЯ 200 хиляди Испания 175 хиляди САЩ 162 хиляди

Глупави статистики

Подозирам манипуилация, не случайно са започнали броенето от 1980. Най-вроятно не малко са се върнали от СССР освен това еуфорията от смяната на строя е привлякла известно количество хора края на 80-те и началото на 90-те Абе по-добре би било да има динамиката на 5 годишни интервали ;-)

Прибират се пенсионери. Те не добавят никаква стойност към развитието на икономиката. Още по-зле, ще легнат на грижите на здравната ни система, а здравеопазването е най-скъпото нещо. Т.е. работещите българи ще им плащат поддържащите системи.

Се пенсионери с пеннси от Испания мойте родители се прибрах с близо общо 2000 евро на месец двамата и къде ще ги харчат в Панеленото гето

Нали това казвам, неграмотнико. Прибират се хора, които да доизживеят последните си години тук и да им плащаме огромни суми за здравеопазване. Общо 2000 евро за 2ма човека са смешна сума и в Испания ще умрат от глад. Тук ще живеят малко над прага на бедността, но за сметка на това ще струват на здравната ни система по 10 хиляди лева на месец.

До,“до прибират“-това което си написал означава,че нямаш хабер от Испания-пенсионерите имат безплатни лекарства,болнично обслужване и отстъпка в хипермаркетите простако!

Ще плащаш и хоро ще играеш.Когато се молиш за дъжд,трябва да си даваш сметка и за калта.Нали искаше да си в ЕС.Там си и там такива са правилата.

"Към 7 септември 2021 г. населението на България е 6 519 789 души. В периода между двете преброявания, 2011 - 2021 г., населението на страната намалява с 844 781 души, или с 11,5 на сто."

Благодаря ти, Боко Тиквата! Да се свети името Ти банкянско/хераковско!

...и са се завърнали или са пристигнали. Ами те могат да пристигнат за Коледа, за Нова Година и т.н. И това ли се брои?

вероятно до края на живота си не щат да са извън Бъ-я, живи + здрави