22.3% от населението под прага на бедност за 2010-а

Линията на бедност за 2010 г. е 283.75 лв. средномесечно на лице от домакинство. Под прага на бедност са били 1 673.5 хил. души, или 22.3% от населението. Най-висок размер на линията на бедност има област София, а с най-нисък размер е Търговище.

Обратно в новината

Коментари - 22.3% от населението под прага на бедност за 2010-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сите ке се спанете ф мен

сетиласе мара да се побара *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БЕДЕН , НО ЧЕСТЕН ! ЧЕСТЕН-ЗА ТОВА.....БЕДЕН !

Жалко че няма разбивка по етнически групи и малцинства. Все повече ще стават те.

Мда... по полов признак делят, а по друг - не.

"Най-нисък процент има в област Перник (3.9%)" Пред винкела всички са равни.

НЯКОЙ, НЯКОГА, НЯКЪДЕ беше казал,че бедността не е порок! ГЕРБ - сега ми напомнят тази сентенция и ме карат да се чувствам щастлива,когато имам възможност да си купя продукт от растителни мазнини с мляко, салам или кренвирш с мирис на месо, дървени домати от при поредната промоция на някоя от големите вериги, 1/3 от необходимите ми лекарствени препарати, да си платя тока, водата, телефона на разрушените от ГЕРБ монополи, данъците и конци да си закърпя чорапогащника и гащите. А, това концерти, театри, изложби , кина, книги, почивки - са буржоазни прищевки .

ВСИЧКИ СМЕ БЕДНИ! УРАААААААААА..........

44% от българите са лишени от материални блага. Никой нищо не им дарява. Статистическата служба на ЕС, разбира се, няма пред вид чиновници, съдии и прокурори, на които незнайни благодетели даряват имоти, раздават премии по няколко хиляди или няколко десетки хиляди лева /а ако няма кой да им раздаде, си ги раздават сами, вземат си ги чрез държавни поръчки за съпруга или си ги открадват чрез роднински фирми ... Въобще стремителния летеж към дъното на всевъзможните класации в края на годината, накара родните статистици да извадят от ръкава изследвания от 2010 година, за да намалят поне малко процентите!

Привет на всички които 20г. и повече не работят.

А ДАЛИ ЩЕ НИ КАЖЕ БОРИСОВ КОЛКО БЕ ПРОЦЕНТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ ПРЕЗ 80-те?????(може би 25 процента или всеки четвърти е ровил по кофите за боклук????). Виждате какво огромно количество от данни и показатели има. Тяхната обработка и съответно извеждане на заключение има ОГРОМНА ДОЗА СУБЕКТИВИЗЪМ. Все пак от НСИ са ДОСТА КОРЕКТНИ. НЕКОРЕКТЕН е този който твърди, че сме надминали "ЗЛАТНИТЕ 80-те години" с 22,3 процента под прага на бедност.

22% е повече от два пъти по-добре от сега, а сега е три пъти по-добре от утре. бългаският модел на бедняшки праг и гърците не го разбират...

21 век, България, Европа, 22.3% под прага... И тия палячовци, управлявашите, ще ни убеждават че сме много добре. Заради тия се срамувам че съм българка.

А ти какво искаш бе баби? Може би 99% милионери, возещи се на мерцедеси? Е отде да дойде?

Ако малките дрисльовци в трудоспособна възраст запретнат ръкави и започнат да работят, нещата ще потръгнат. Ама не - трябва да се седи по кафенетата и да се пуши против дискриминацията. Разберете, че с масов паразитлък не се гради богатство.

kgb777kgb

Май сме само двама дето си мислим , че за да не си беден трябва да работиш ??? Останалите няколко милиона започват изречението с думи като - да даде , не дават , държавата защо не.... , те тия от правителството .... , не ни дават ...!!! А като ги наблюдаваш БЕЗ да знаят какво се вижда - яко шльокавица , седене по кафенета , ядене и пиене здраво , НО пари нямало !!! Да поясня за тия дето вече плюят - има НАИСТИНА бедни хора ,но колко са ???

3евзек

За да не си беден, трабва да работиш, но не само. Трябва да работиш каквото трябва, а често то е не каквото си учил.

фона на безработицата, която реално имаме опредеям коментара ти като отвратителна подигравка с хората! Това е културния вариант да опиша поста ти!За другия сам се досети,нали си умен и най вече работлив.....

имаме работа колкото щеш, само дето претенциите са много по-големи от способностите и уменията. Като не можеш да правиш нищо друго освен да чистиш кенефи, еми почни като чистач на кенефи. Пак е по-добре от 3 висшета в мизерни университети и специалности, студент до 35-40 години и нула възможности...

Това са данни за настоящото хилядолетие, но мен живо ме интересува къде сме били през миналото хилядолетие. Защо никой не публикува данни за тогава? Изобщо не питам за 2012 г. - данните за нея може би ще се появят чак през 3012 г., ама няма как да ги доживея...

И аз искам да знам първо за миналия век!!!:)))

Данните или някакви подобни сигурно са публикувани от ЦРУ и/или световната банка. Потърсете.

"В кабинета отчетоха, че сме задминали златните 80-те години" се изцепи г-н -Хвали ме уста, оти ке те посе*(р)ем А НСИ скромно сподели-22.3% от населението под прага на бедност за 2010-а" Без коментар!

2012 г. си отива, а за нея нямат думи.

Да бе да нали днеска Винету каза че по-добре не сме били.... да му е #$%^&^%$#!&*^&%$%$#!!!

Каква е тая публикация? Нещо станало през 2010 и изследвано през 2011 година се публикува 15 дни преди да започне 2013 г.

....... тънка червена линия

СЕМЕЙСТВО С ДВЕ ДЕЦА ,САМО МЪЖЪТ ИМА РАБОТА ЗА 600ЛВ.ТОВА ЗА КАКВО СЕМЕЙСТВО МИНАВА?

За гладно! С лошо семейно планиране. Който неможе да си го позволи да не ражда деца. Казвам го от позицията на човек израстнал в относителна бедност. Горе-долу 600 лв. за четиричленно семейство натъпкано в гарсониера. Спаси ни картофената нива насело.

А ти що си мислиш, че кат са ги раждали тия деца само мъжа е бачкал бе ??? И то за тия пари. Аман от разни разбирачи дет изобщо не виждат кво става в малките градове, със съкращенията и намалянето на заплатите.

Точно .То и ти си лошо планиран , защо ли вобще си се раждал малоумник

"Да си ГЕРБер не е лесно" нананана!

Във ВМЗ Сопот получават 60 лева заплата. Тези хора в Аушвиц ли работят или в държавно предприятие, което е превърнато от настоящото правителство в лагер на смъртта ??? ИЛИ ПЪК КАТО НЯМАТ ПАРИ ДА ПЛАТЯТ ЗАПЛАТИТЕ Е ДОБРЕ РАБОТНИЦИТЕ ДА ЦЕСИРАТ ВЗЕМАНЕТО С РПГ-та , ПОСЛЕ ДА ОТИДАТ И СЕ НАРЕДЯН ПРЕД ПАРЛАМЕНТА , МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ. Могат да им направят такива коледни фоерверки, че грабливата птица Дянков ще прелети океана обратно само за броени часове. В Колумбия го чакат с наточени ножове.

разбира се,че в Аушвиц-България-най-големия концлагер на съвремието и особено от както щедро ни обгазяват в последните 4 години!