120 хил. безработни повече това лято

През второто тримесечие на годината безработните в страната са 342 200, а коефициентът на безработица - 10%, обяви Националният статистически институт.

Обратно в новината

Коментари - 120 хил. безработни повече това лято | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм от тези с върнатите земи. Обработвах ги две години - аз садих, мургавите братя през нощща скубаха разсада и го продаваха по пазара; аз поливах, плевих, прекопавах - мургавите братя обираха почти всичко малко преди да узрее .... И така два сезона-две лета. От тогава вече 16 години ми пустеят земите, защото никой не желае да работи ЗАЛУДО!!! А аз съм безработна....

Безброй са успехите на Бойко Борисов и неговото правителство!

Ако всички знаеха каква простотия е в тия бюра по труда. Човек се регистрирва и онази лелка му казва, че трябва да идва редовно да гледа обявите за работа. И с това се изчерпва всичко с което те помагат. Че аз мога и без да се регистрирам да отида до таблото и да прегледам обявите. Затова и огромна част от безработните просто не се регистрират. Че те ако се регнат, процента не 15 ами 25% ще стане.

ТОЧНО ЗА ТОВА СЕ ОТКАЗАХ ДА ХОДЯ В БЮРОТО ПО ТРУДА! ОТВРАТИТЕЛНА ПОДИГРАВКА С ХОРАТА! ХИЧ НЕ ГИ Е ЕНЯ ДА НАМИРАТ РАБОТА НА НЯКОГО, НАЛИ СИ ПОЛУЧАВАТ НЕЗАСЛУЖЕНА ЗАПЛАТА!

Безработицата е такава, каквато я обяви Боботко. Ако Той каже, че няма безработица... значи няма. И като ни казва, че се справят за Мн. Добър 5 ... значи е така!!! Други мнения да няма, че... :-)))))

много правилно разсъждение - трябва и останали те да повярват в това и нещата ще се оправят! Що ли не си изберем Бойко направо за цар?

Ето к'ви малоумни ни управляват: 15 Юни 2010 09:14 Новини Дянков: Започваме да излизаме от кризата. Министърът прогнозира, че към края на лятото българите ще усетят "в джоба и в хладилниците си" позитивния ход на икономиката.

Ми да, джобовете вече ще са празни както и хладилниците. Естествено, че ще усетим точно по тези два индикатора.

А КОЛКО СА ТЕЗИ НАД 50 КОИТО НЕ ГИ ИСКАТ НИКЪДЕ И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА НЕГРАМОТНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ СА С ПО НЯКОЛКО ДИПЛОМИ? А? АЗ СЪМ ОТ ТЯХ И МИ Е БОЛНО, ЗАЩОТО МОГА МНОГО ДА БЪДА ПОЛЕЗНА НА БЪЛГАРИЯ, ОСОБЕНО СЕГА! АКО НЕ СТАВАШ ЗА ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ, УМИРАЙ И СИ ИЗБЪРШИ ЗАДНИКА С ДИПЛОМИТЕ! НАВСЯКЪДЕ ТЪРСЯТ МЛАДИ, НЕГРАМОТНИ ПОСЛУШКОВЦИ! НИЕ ДА УМИРАМЕ, ТЪКМО НЯМА И ПЕНСИЯ ДА ДОЖИВЕЕМЕ ДА ПРАВИМЕ РАЗХОДИ САМО НА БЮДЖЕТА!

Марги,това е най-добрата възраст,но никой и не иска да чуе за нас.

УВИ! НЕ СМЕ УДОБНИ ЗА НЕГРАМОТНИТЕ ПОМИЯРИ, НАРЕКЛИ СЕБЕ СИ РАБОТОДАТЕЛИ, ЗАЩОТО МОЖЕМЕ И ЗНАЕМЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА НИ ЗАЛЪГВАТ СЪС ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!

Няма работа къде да се цаним и да я работим. Не можем и бизнес да си отворим, защото ще ни спукат от данъци и такси - по-зле е тоя вариант. Па не можем и навън да избягаме, в някоя държава, все ще е по добре от България. Обаче пък няма пари да си платя и на агенция за това или пък сам да си потърся там работа... Гле`й са к`во положение, а? А някъде на границата, в тъмното се чува: "ВИЕ БЕГАЙТЕЕЕ..... МЕНЕ МЕ ФАТИА......." Куба, Куба, Куба, Куба, Куба, Куба

Всичко това е неверно - има снижение на безработица и то осезаемо! Господин Борисов направо свали рая на земята, те пак недоволни! Не виждате ли, че криза в България вече няма, откакто я няма тройната коалиция, а пък от септември джоба на всеки ще е пълен, както ви го каза и самият Господин Дянков! И от изобилието ако сте недоволни, защо не плакахте, когато нямахте нищо - нито работа, нито пари, когтато беше Станишев!

Кога за последно отиде на психиатър?

Докторе, на Додо и психиатър не може да му помогне. Искрено се надявам да е саркастичен, но май наистина мисли това, което казва... жалко. Издухал е гарнитурата тотално...

Жан Виденовата зима ще е песен в сравнение с Бойковата зима! За годината инфлацията ще стане 25%, безработните реално са 1 мил., фалити много, съдия изпълнителите ще имат доста работа, а времето, калта, ямите и дупки по пътищата ще са в хармония с финансите и настроението на хората. Всеки път на избори избираме по-малкото зло и все се оказваме по-зле и по-зле!

По време на Жан Виденовата криза хората загубиха спестяванията си , а при Бойко Борисовата зима ще останат БЕЗ РАБОТА , и то веднага след бума на КРЕДЕТИТЕ през 2006/2007 г. Какво ни чака ?? Ами ще видим , но едно е сигурно бум на върнати жиища /най вече в София /, заради необлслужвани кредити , бум на върнати коли / вече започна .... / , ииииии ......безброй акции на МВР, та да не се замисляме за дареджето си !

така е, но никой не го вижда това! Защото губейки спестявания остава работата и от там пак се успява, а сега освен спестявания и без възможност за препитание просто няма изход! Става по-лошо и от национална катастрофа, но пак някой друг ще е виновен!

Я ги лажем, че им бачкам; они ме лажат, че ми плащат, и те така си я караме от памтивека. До Второ пришествие. Па нищо български нема по магазините, само разтворимите сокчета с боя и химикал, къдет ги праат у некое мазе. Сеа че ручам истинско месо, ама требе да бачкам и кога спим, за да си донадам 9.90 за кг! Сеа разбраате ли картинката? Кои са си ручали месо, пак че си го ручат; кои не кат менека, па че си муат бахура и арианата с краешник лебец.....

Как така 10 %? Да не са забравили колегите някоя и друга нула? Ако не са, наесенес и зимъска ще видите що ще чиним.....

Алоо, г-н Дянков, нали излизахме от кризата, безработицата пада а експорта избута икономиката нагоре??? Благодарим ви!!!

Ако отчетем коректно реалната бройка хора в работна възраст(т.е. без под- и над-праговите възрасти и махнем ... малцинствените) -- цифрата е далеч над 1/3 (една трета ! ) А това е индикация за потенциални бум-прас-тряс .(и за балканското хъркане на `някои`)

кво ни чака....теглиш си куршума и отиваш в рая, то тука бетер ада стана

На колко ли от тези безработни са им върнали земи?Земята е основно средство за производство .Вички с върнати земи какви безработни се пишат-да ходят да си обработват земите.

Без пари как се обработва? Държавата трябва да отпусне пари, ама отпускат на малка част. Накрая продаваш земята и пак свършваш парит.

боико борисов да строи магистрали за проститутки и наркодилари,.... моловете сащо да станат бордеи ..щото това е икономиката на бг проститутки и дебели вратове с дрога

Абе нещо да нямате грешка? НСИ и г-н Борисов и г-н Дянков , до вчера разправяха,че безработицата е намаляла? Сигурно не са преброили безработните предали вече богу дух. Баба викаше,че пилците се броят наесен, а ние ще ги преброим през зимата дето ни очаква!

"данни на Агенцията по заетостта, които се базират на регистрираните лица без работа 9.23% Данните на НСИ, цитирани по-горе, са тримесечни и са от анкети-10.3%." ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА

Данните сигурно са верни и противоречат на изнесеното от Бойко. Сега е ред на Ц. Цветанов да проведе една акция "Статистиците" и да ги научи как се публикуват данни без съгласието и указанията на Бойко.

Хаха. "Статистиците" много добре казано! To be continued..

Ама моля ви се не лъжете. ББ ги преброи и каза че с толкова са по-малко и статистиката прие преброяването му за факт

истински безработните са толкова колко са здравно неосигурените ,а те са 1 700 000.а наи лошото тепурва предстои през есента и зимата

Абе тия от преброяването на халтави ли се правят, че скриват РЕАЛНАТА истина за безработицата? Тяхната майка? Демагогия вкарват нещо, а?

демек, реално безработни - регистрирани и объзсърчени (последните не се включват от статинстиката в числото на безработните) са 559 600 души!

Ами ние сме за Гинес,И ДЕПУТАТИ ЛЪЖАТ КАКТО СИ ЗНАЯТ.това е жалка България.преселвайте се където и да е,само там не,не,не и не!!!!!

Ало, каква безработица на 64 години? В момента все още правото на труд в България е гарантирано до 60 години за жените и 63 години за мъжете. То у нас май не е толкова парво на труд, а задължение за труд, ама нейсе. А ако броим циганите, може би трябва да ги смятаме от 12 годишна възраст. Само дето те нямат желание да работят в целия този възрастов диапазон. А ако някой академик от БАН или висш добре платен държавен чиновник се оплаква че никой не ще да му даде държавна работа след като е навършил 100 години, това пък е друга, ама съвсем друга история.

64 години все още не осигуряват каквато и да била пенсия! А в България ПРАВО НА ТРУД въобще не е гарантирано за каквато и да била възраст!