НСИ: Ако не предадете кода си от онлайн преброяването, няма да бъдете глобени

2 152 368 души са се преброили електронно, сочат данните на Института към днешна дата

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Ако не предадете кода си от онлайн преброяването, няма да бъдете глобени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да видя как ще глобите 1-2 милиона човека, които няма да се преброят.

Побъркахте този народ от безумните си тъпащини! Нали затова беше електронното предброяване, уж да облекчало хората, а сега трябва да си лепим със съседите листчета по външните врати с кода, ако случайно някой се накани да намине...Ама знае ли човек кой ще е и вие ли ще ни плащате после липсите и щетите след "неканените гости"??? И децата така ги учите - уж електронни дневници и всичко он-лайн, но за всеки случай нека да си има и от старите дневници на класа....... Във всичко сте били и сте разкрачени и това ще ви затрие един ден, само дано да го дочакаме!

На 2 пъти започвам да преброявам мен и семейството ми, но след като ми поискат информация и за майчиното ми мляко и се отказвам. Абсурдно е да искат освен трите имена и ЕГН, л.к. номер, кога и къде е издадена и до кога е валидна, точен Адрес и какво ли още не. Започвам и се отказвам. Съжалявам. Нямам вяра на сайта им, още повече, че домейна им е регистриран в Сингапур. Ако минат ще се преброя, ако не -сори. Следващия път.

Преброих се онлайн. И "гости" не посрещам със сините парцали на муцуните.

Тия работи се искат само с една единствена цел. Някой друг да не се представи за теб.

Туй предаване на числа касае само преброителя да си получи заплата. На системата не ѝ трябва нали тя ги генерира тия кодове. От друга страна колкото повече бележки съберат това доказва, че не е свършили нищо, свършили сме го ние не преброителите.

То пък оставаше и да те глобят. Преброяваш се електронно, пък трябва на някой да дадеш хартия. Това само в БГ може да съществува. Само някакви простотии. Толкова закърнели мозъци...

Ако по някаква причина ви е невъзможно, не се безпокойте - няма да бъдете глобени, а преброяването ви е завършено и валидно, категорични са от НСИ. Защо бе!????? Защо ИДИОТСКИ ПРАКТИКИ!????? Какъв е смисълът от електронното преброяване като накрая трябва да си дадеш номера на някакъв преброител?!!!! Що за идиотия е това!!!???? В кооперацията ми има 5 празни апартамента. На вратите им стоят бележки - свържете се с мен! Е кой да се свърже с вас, като собствениците отдавна са починали, а наследниците са се запиляли по широкия свят!? Кой да се свърже?!!!

Още се чудя какъв е смисъла от това преброяване - цялата информация, която искат я има пръсната по общинска и държавна администрация - лична карта / къде ли нямат тези данни/, имот / общината/ , брой живущи в домакинството/ домова книга/, сал броя хладилници и паници не ти знаят, а това няма как да го докажат, ако се търси автентичност на данните. Ако си съберат данните по служебен път ще ни преброят много по-достоверно, ама така по-лесно - всеки сам да си пише, многооо по-лесно им е.

А религията и вероизповеданието, дали го знаят? А дали знаят, че ако имаш три жилища, които се водят на твое име, а ти живееш в едно заедно със семейството ти, това дали го знаят. А дали знаят, че леля ти от Варна е била 3 месеца в София при теб, защото е ходила на прегледи, изследвания и т.н.?

Ако не си дадеш номера на Преброителя, той как ще знае, че си се преброил електронно? А ако нямаш компютър или си някакъв еко-човек и мразиш електрониката и искаш да те преброят на хартия, та Преброителя е длъжен, ако не си се преброил електронно да те преброи на карта.

Това с вероизповеданията е въпрос, на който може да не отговаряш. демек не си длъжен да даваш данни за здравното си състояние и вероизповедание. По другите въпроси няма вариант на който да не отговориш. А лелята за един ден не променя броя на хората в домакинството.

За празните апартаменти. Та за тях трябва Домоуправителя да знае. В чужбина Управителя се грижи за всичко. При нас, не се грижи за нищо!!!

Информация за имотите на твое име ги има в т.нар. Имотен регистър. Служебно може да се извадят тези данни. Физически няма как да живееш на три места едновременно, освен ако не си намерил начин да се разтрояваш. Ако живееш в едното жилище и даваш под наем другите две, примерно, тази информация я има в общината, НАП и къде ли не. Ако си в чужбина през последната година и живееш там - това също може да се установи.

Нито телефон нито имейл е залепил. Питахме в кметството и там не му знаят следите. Ако благоволи да поработи, кода ще му го дам лично. Да дойде той да ме потърси.

Цялата информация, за това кои адреси са преброени онлайн, я има във всяка общинска преброителна комисия.Въпрос на организация е контрольора да предаде на преброителя всички кодове от неговия район и изобщо да няма нужда да минава през тези адреси,които са се преброили по интернет... Но тук на тази територия, никога нищо правено от държавна служба, не е било в интерес и да е по-лесно за обикновения човек.

В нашия вход кодовете от електронното преброяване стоят на вратите вече 10 дена. Хубавецът преброител е лепнАл на вратата долу на входа една бележка, че е много зает и много хора са му на главата и да му се пращат кодовете по интернет. Чак ми стана неудобно, че така му нарушаваме спокойствието, да трябва да се качи по етажите, вместо да си лежи у тях.

И ако не се "преброя" - как ще ме намерят, за да ме глобят? И какъв е смисъла да ме "броят", след като вече знаят, че ме има? Ако не знаят, че ме има - как точно ще ме глобят?

Преди 10г на нашата улица никой не мина да види дали има живи хора,за преброяване.

Неуспешна валидация на recaptcha!

И как точно от анкетната карта се разбира колко жилища имаш? Имам наследствена къща, в която НЕ живея. Жена ми има наследствена вила в която НЕ живее. Как точно бе разбирачо, от НСИ ще уловят тези имоти?

Същата работа и при нас. Седи долу на входа една добра женица и "брои ли брои" тези дето минават край нея. Казвам ѝ че код ми е залепен на вратата, ама видиш ли не можела да мине край всички апартаменти. Голям майтап са им сайтовете, анкетните карти, преброителите и всичките организатори на това т.нар. преброяване. Май преброиха баламурниците.

Я сега да излезе кандидатът за мин.председател от ИТН Николай Василев и да каже къде отидоха онези 190 млн. лв за електронно правителство по ОПАК, след като в 21-ви век се броим с мейли, (щото с един мейл не мо е повече от едно домакинство), а за проверка минава Калинка да събере кодчето от мейла. Алоооооу, балахурници..... Хората управляват милиони от телефоните си, а вие броите апартаменти с кухни и без кухни.

да видя през шпионкара QR кода на преброителя, че е ваксиниран, иначе не му отварям да не ме зарази с Ковид. Ама ха!