НС освободи Делян Добрев от комисията ”Белене”

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев няма да е член на временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства по проекта АЕЦ "Белене", реши НС.

Обратно в новината

Коментари - НС освободи Делян Добрев от комисията ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коя прокуратура? Тая, същата , която е последното убежище на кадрите от ДС, ще съди кадрите на ДС от енергетиката? ГЕРБ никога не са се докосвали до тези двете сфери и ако някой се опита да повдигне завесата за да се види какво става там, ръцете (че и главата) ще му бъдат моментално отсечени.

млад, еродиран, възпитан... идвайки в този град само хубави неща сме чували за г-н Добрев, политиката не я разбирам, но разбирам от чистота и тя е, че ХАСКОВО е много по-чист град от съседни ........

АЕЦ БЕЛЕНЕ Изследвания и становище на Българската академия на науките, Из-во на БАН, 31. VIII. 1990 г. ........................................................................................................................................................................................ ...................специалистите от Геофизичния и Геологическия институт на БАН не гарантират по никакъв начин сеизмичната устойчивост на терена, върху който ще се строи тази Атомна централа. През 1990 година те не са дали гаранции за терена. А какво се е променило за този 17-годишен период? Отговорът е: нищо. ................ ............................................................................................................................................................................................ Защо БАН като институция запазва едно дистанцирано мълчание сега? Какво се е случило с тези 85 учени он БАН автори на документа и защо никой от тях не реагира публично на възобновяване на мегапроекта АЕЦ Белене? Кои са авторите на тезата ИЗГРАЖДАНЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ? Защо Гърция няма атомни електроцентрали и не предвижда разискване по този въпрос в близките 30 години? Къде ще се насочи туристическият пътникопоток, ако случайно или не толкова случайно се пусне слух, че в България има радиоактивно замърсяване? И докато екипите от експерти и комисии на всички нива изясняват случаят дали слухът е верен или пък злонамерен къде ще предпочете редовият турист да летува? Статията е отпечатана във: в. Про и Анти , бр.1, 5-11 януари 2007 г.

Прокуратурата се аргументира, че като министър на икономиката, енергетиката и туризма задължение на Делян Добрев е било като изпълняващ правата на собственост (принципал) на НЕК ЕАД Цацаров, казах ти че прокурорите ти са двойкаджии на юридическите факултети, щом в празните им тикви и главно на теб ти е щукнало да повдигаш такова обвинение! За студенти 3-ти курс по Право, които са си взели изпита по "Търговско право" ще ти кажат, че принципал на НЕК ЕАД не е министъра на икономиката и енергетиката, а БЕХ ЕАД. В тази връзка на "килимчето" следва да бъдат изпълнителния директор и целият борда на директорите на БЕХ по онова време!

Бушоните почнаха да изгарят, показват се кирливите ризи... Нещо, май, не върви гладко при калинките на ББ! Добре, добре......

Прокуратурата не повдигна обвинения толкова време (от 2007 -ма) за продаденото неизгодно и съзнателно оборудване, за източените от кабинета Станишев един млрд. и 700 млн. лв., за поръчания ненужен реактор за един млрд. и 200 млн. лв., а сега едно измислено обвинение срещу Делян Добрев. Това е платена политическа поръчка в стил черен ПР!

Абе, нали говорят, че ББ още си пазел членската книжка от БКП? Що да се учудваш тогава кой дава поръчките?

Срещу кого? Р. Овчаров, Димитров и другите? Глупости. В последните си дни правителството на Орешарски гласува закон, който не позволява да се търси отговорност на висши стопански кадри и министри за причинени вреди преди 2008 година. Да ви ечестита тройната коалиция, Орешарски и другите руски подлоги- гласувайте за тях.

Винаги може да се намери закон от по-висш порядък който да обезсили по-нисшия, само воля да има от прокуратурата до дупка всичките и Димитровци, Овмчаровци, че и Станшевци са у панделото!

Хасково подкрепя, г-н- Добрев! барабар с циганетата от квартал "Орфей", тъпани, кучета, магарета, коне ще се вдигнат на протест т.е. ще го подкрепят.

сега участва в комисия проверяваща собствената му дейност?!?!?! Направо си е пълен абсурд!

Руската мафия и държава в лицето на ДПС се саморазправя с Добрев, който беше против Белене. Руските агенти от ДПС корумпираха всички институции в България точно по руски образ и подобие.

Та кой с кой се САМОРАЗПРАВЯ, че не става много ясно? Употреба на думи, чието съдържание не ти е много ясно, е по-добре да се избягва! По възможност!

Прокуратура, съд и енергетика са последните бастиони на старите и не толкова стари кадри на ДС. Герб и пръста си не могат да пъхнат в тези институции. Те им скроиха активното мероприятие "Костинброд", за сегашните избори се готви още едно. Големия северен брат трудно изпуска кокала! ВсИчката сган на руска хранилка е поставена на бойна нога. Звучи припева:"бой последен е този, дружно вси срещу ГЕРБ".