Нравствената полиция на талибаните забрани празнуването на свети Валентин

На прочутата улица на цветята в Кабул магазините бяха пълни с гирлянди във формата на сърца и червени плюшени животни, но в тях нямаше никакви клиенти

Обратно в новината

Коментари - Нравствената полиция на талибаните забрани празнуването на свети Валентин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждате ли ги тия клошари на снимката? Ей тия биха като маче в дирек "най-великата" армия на света :) евала, евала, победителите не ги съдят!

скоро и в раша.....

Що за глупости !!! Това е католически протестантски празник !!! Те са мюсюлмани най малкото !!! Мислите че всички трябва да живеят както нас ??? Това е откачено !!! Затова е красив светът защото е различен !!

не е редно да бъде забранено. И защо казваш "като нас"? Ние сме православни. Но не сме седнал ида забраняваме един празник. Преи това празни кна влюбените!

Защо празнуваме коледа по католически ? А велигден по православно ? Това нормално ли е ? От повърхностна гледна точка за хората е все тая ! И затова всичко в държавата е все тая !!

СЪГЛАСЕН

Тия американците добре ин оставиха оръжие, да видим кога ще ги активират да отворят нов фронт

Само не разбрах как тези диваци толкова лесно си върнаха властта, при условие, че обикновените хора едва ли ги подкрепят. Кой ги финансира, за да си върнат властта? При условие, че американците наляха 80 милиарда в една оказала се куха армия, която трябваше да защити Афганистан от ислямистите, които дори не са подкрепяни от обикновените хора. За мен там нещата са абсолютна мистерия, в този Афганистан потънаха поред колониална Англия, съветска Русия и сега капиталистически САЩ, като азиатски "Бермудски триъгълник" са...

Откъде знаеш, че не са подкрепяни от обикновените хора? Защото си гледал Рамбо 3 и четеш западна преса? Това е друга култура, друга религия, други традиции, защо смяташ, че можеш да ги разбереш? Кой си ти, че да им даваш наклон? Жените били забулени и им трябвало демокрация. Има страни в Африка където на момичетата им обезобразяват гениталиите, защо никой не бърза да им помогне на тях? Защото оттам не може да се черпят нито ресурси, нито влияние.

Отлична новина ,забрана за този гнусен западен празник

Днес Валентин, утре бардаци, вдругиден прайд. Нали виждат западната свободия докъде доведе.

Ще се чества, свети опиум, машала

А у нас като се чества Трифон Зарезан сещаш ли се колко пиянски изпълнения ще има? Мислиш, че хората масово кротко ще се веселят с по няколко питиета ли? Да видим на 15ти какви кървави новини ще четем.

Какво има да се празнува тоя празник на похотта и разврата?

Ами който иска да празнува Свети Валентин да напуска Афганистан и да идва в Европа. Аз и в Америка и Обединеното Кралство бих ги поканил, ама няма да ги пуснат без виза. А като сме на темата - ако в Кабул не им разрешават да си купят цветя и плюшено мече, а го има на витрината, то пък в други държави ако нямаш пари и не можеш да си го купиш не е ли подобно.

Не е, защото тия са талибани и с гадове, а в другия случай са капиталисти и са пичове, а ти си прост и тъп ако не можеш да си изкараш пари да си купиш едно мече и бонбони.

kakvi policai bre...s japanki?

То на всеки брадат козел му се иска да забрани свети Валентин. Така де, няма да се депресира покрай празника, човекът.

Да не се лъжем, доста нежелани бременностти започват на този "празник". Между другото любопитен съм колко мъже ще почучат подарък от милата.

Не знам от кога и от къде е снимката ама ми прави впечатление, че има само един клашник. От къде ли са другите оръжия?

Как от къде са тези оръжия? Голяма и демократична Америка им ги остави. Оръжия на стойност цели 80 млрд. долара имат и навярно са по-добре въоръжени от украинците с малкото западна техника която имат!? аххахаха

Преди много години Афганистан се беше присъединил към т.нар. социалистическа общност. Под ръководството на Бабрак Кармал беше поел курс към светска държава. Много афганистански младежи се образоваха в соц.лагера. Дори на Кабул му викаха "малката София". Това разбира се не се хареса на краварската пасмина, защото изгубиха маковите си полета и огромните си печалби от разпространение на наркотици. Затова финансираха и въоръжиха муджахидините и талибаните, за да започнат война срещу светското правителство, което се обърна за помощ към СССР. За по-тъпите, нека гледат краварските измишльотини в Рамбо-3 (или 4. не помня кой по-точно, защото съм дърт). И така там се завъртя цикълът на "демократизиране" по краварски, който доведе до днешната ситуация. От него пострадаха дори самите Съединени Краварски Щати! Помните ли историческите кадри от летището на Кабул, когато крава-момчетата бягаха от тази държава. Както скоро ще бягат от всички окупирани от тях земи.

Сериозна грешка се оказа. Вярно ,че филмите показваха добрите фндаменталисти. Нещо като Седящия бик, който е само позитивен герой и плаче за Майката природа от лошия бял човек.... Сега се чудят как да се извъртят настрана така ,че да не попадне погледа им натам.

Забравихте, че св. Валентин е празникът на хомосексуалната любов, така тачена от католическите скотове-педофили!

Нищо общо с хомо, лесбо и т.н. Просто празник. По твоята логика Зарезан е на алкохолиците а?

поредната велика победа на хамерика!

Не трябва да се ограничава свободата да празнуваш каквото искаш. На тези на които им харесва, да се замислят за емиграция в Афганистан, Русия, Беларус, ДРСК и т.н.

на 9-ти септември може ли манифестация, пардон "прайд" или ком-пърформанс

С автоматите казват какво ще става.Това да не са ти пингвини с вратовръзки

те с тези явно американците не можаха да се оправят макар, че те ги създадоха навремето, ако си спомняте. САЩ само боклуци създават по света, а после се чудят защо не се получавали нещата.... няма как да стане!

Довечера ще направат по един свети Ебелин и готово.

Нещо еврогейско и атланто-содомитско?! пу, да та ...... ....... дано.

браво и в българия трябва да забранят тези измислени чествания днес е трифон зарезан християнски празник

Идиоти на изток, идиоти на запад

Нищо подобно. По православния календар свети Трифон се чества на 1 февруари. Както си написал днес е Трифон Зарезан ама това не е християнски а народен празник и е чисто български.

Един много странен въпрос имам... от къде на къде една религия трябва да приема празник на друга религия, че и да го празнува? Тук изобщо става дума за съвсем различни култури! Как изобщо ви минават подобни мисли през главата? Естесвено че ще ги забранява, това за тях е враждебна идеолология... Просто...

Мисюлманите в България честват Тергьов ден с агне като християните. В доста населени места мюсюлманите честват празника на родното си място, който по същество е на някой християнски празник.

Да, в това няма нищо лошо! Всеки има право да празнува каквото иска. Ние тук го приемаме така. Това обаче не означава, че всички други трябва до го приемат така! Освен всичко друго, Християнството е "живяло" по нашите земи векове преди да се появи мюсюлманството, което предполага, че християнските празници са ... насадени в главата на народа. Християните честваме и много езически празници ( и традиции), но с вековете толкова са се оплели, че вече дори не си даваме сметка за това! Това се нарича родова памет, каква родова памет има католически празник, на територията на страна, където сигурно няма нито един католик?

Браво!

Верно от къв зор требва да празнуват някъкъв си празник? Каква връзка има бай Вальо със една държава която има древни традиции и култура и наследство?

Източноправославният "бай Вальо" трябва да празнува имен ден на 10 Февруарий. 10 Февруарий * Св. свщмчк Харалампий Чудотворец. Св. мчца Валентина (Блажи се)

за там трябва ядрен взрив !

Бил Гейц?

Защо трябва ядрен взрив? Защото техните възгледи не съвпадат с нашите и затова трябва да ги избиваме? На какво основание смятаме, че нашите възлгеди са по-правилни от техните? Ядрения взрив там, не те ли прави същия сатрап, за каквито ги смяташ тях? Разумния човек приема, че на Света има неща, които са различни от неговия мироглед и дори и да не ги разбира, приема и уважава тяхното съществуване. Това, че не си съгласен с нещо, не означава че трябва да го унищожиш, а ако смяташ, че си прав, убеди го в правотата си. Не ти си единствения който заслужава да живее!

Ма виж ги к`ви са готини бе!!! Ще емигрирам в Авганистан! Много ми харесва! :)))

Тия са наши момчета от факултета бе това е братчеда Роберто в ляво

е св. Вальо.