Коментари - Новото правителство на Гърция положи клетва, кредиторите не го пожалиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом династията мицотакис е създала проблемите и то с фалшификации, сега да си сърба попарата от над триста милиарда евра дългове. Така, или иначе, кредиторите са непреклонни за връщането на дълга и е време гърчолята да затегнат коланите през още няколко дупки. -...Атажиментите са си ангажименти...им казаха кредиторите.

на финансите - Христос СтайKурас

гърците пак ще опитат да загърбят огромните си дългове и да се правят не неразбрали, че трябва да връщат милиардите евро заеми, с които си осигуряваха нереални заплати и пенсии. Защото очевадната истина е, така както излиза от доклада на Файненшъл таймс преди година, че гъркът получава 100% заплата и пенсия, но реално е заработил едва 78% от нея. Останалите 22% акумулират нови милиарди дълг. И това е от години (от преди 15 години), за да се стигне до тогавашния дълг от над 800 милиарда евро, когато ЕС го намали като жест на добра воля с 50%. После, в следващите години, този дълг бе намаляван два пъти с по 30% и 20% (на практика, гърците използваха много хитро и умело бежанската вълна към Европа, за да искат ликвидиране на дълговете си) и въпреки това къмднешна дата дългът на Гърция е около 325 милиарда евро. Познайте дали някога гърците ще се сетят да връщат тези огромни средства, получени и вече отдавна изхарчени от тях. Прилагат всякакви хватки, вкл. геополитически натиск, ето сега и с новиизбраното правителство... Но, така или иначе, Европа няма да си получи обратно подарените на Гърция милиарди!!!

Абе каква е тази "изборна" система при гърците, не мога да разбера: 1. Изборите бяха обявени преди месец. Кога се проведоха дебати, предизборна кампания - не е ясно ? 2. Т.н. избори, бяха в неделя, т.е. преди 48 часа. Кога успяха да преблоят всички бюлетини и Цик да обяви официално резултата? не е ясно! 3. Вчера, т.е. 24 часа след изборите, вече Беше обявен състава на правителството? Кога сформираха това правителство - не е ясно! 4. Днес, т.е. 48 часа след изборите, вече има нов кабнет? А , че кога успяха да го гласуват в парламента? Всичко това оставя усещането за крайно голяма несериозност на цялата тази политическа конструкция в Гърция!

Учуден си,защото след избори в България един месец се пазарят-кой да сложиСВОЙ човек за министър и кой колко далавери ще прави!!!

ЕС да не си заравя главата в пясъка-баба ми ли налива милиарди в земеделска държава, която не произвежда нищо освен маслини, други зарзавати и бисвитки.

Ганьо,а ти какво произвеждаш сега,като и доматите в магазина са ти вносни?!? Позаинтересувайте се,преди да пишеш...

тия с първи ден на работа и вече почнали да просят.... Идейно!!!

Ама така може ли, неделя избори и вече имат премиер и правителство? Нещо се подиграват с народа. Да вземат пример от нас как се правят избори.

Престъпника винаги се завръща на мястото на престъплението.

Ти говориш за Сорос,нали?!?

Е , браво на гърците . В неделя избори , във вторник - правителство . А наште тука един месец броят бюлетини и разтягат локуми

Системата им е по-различна. Те дават едни допълнителни проценти на спечелилият изборите, и така по-лесно се съставя правителство.

Тежко ще му е на Киро Мицов ,като управляващ,не е кефа като опозиция.Ангажиментите са си ангожимети .Когато около Олимпиадата до управлението на Ципрас пили ,пеели и яли им беше гот на гърците ,сега когато ще плащат плачат.Та не виждам и година да издържи Киро Мицов при проблемите ,които частично Ципрас реши за сметка на власта си.Същото ще се случи и с нашата България ,без да сме българите пили,яли и пеяли ще плащаме плачейки огромните кредити и заеми натрупани от 10 годишното неадекватно управление на ГЕРБ и сателитите и.Запомнете тежко и горко на тази партия или коалиция ,която изберем да управлява след ГЕРБ и Борисов.

Смешник, ти имаш ли представа колко е дългът на Гърция и колко е на България?

Жалката и политизирана Демба си е Демба неосведомена т.е.част от некачественият и прост човешки материал останал в България.Демба ,може ли да сравниш Гърция днес с България в икономическо отношение? Промишленост,развито и печелившо селско стопанство ,огромен търговски флот ,световно туристическа дистинация с безкрайни плажни ивици и т.н.Това дава възможност за договорки с кредиторите на гърците и изплащане на кредитите и заемите.На този фон Гърция имат по добра социална система ,заплати и пенсии с цени почти както в България.Та България чйто бюджет се крепи на ДДС,данъци и Еврофондовете ,не виждам как след 20021г.ще връща лихвите и главниците по кредитите и заемите.Затова Демба ще чакам коментариите ти в 2021г.

Ето моите коментари: Външен дълг на Гърция - 335 млрд. евро или 183 % от БВП. Външен дълг на България - 33 млрд. или 23 % от БВП. Това, празна тикво, означава че Гърция трабва да работи 22 месеца без да харчи нито цент за да си изплати дълга. За България ще са и нужни по малко от 3 месеца. И това е въпреки гръцката ти " Промишленост,развито и печелившо селско стопанство ,огромен търговски флот ,световно туристическа дистинация с безкрайни плажни ивици и т.н." Само един комунист може при тези цифри да се опитва да ми доказва че Гърция била в по-изгодно положение. Второ - на какво друго да се крепи един бюджет освен на ДДС, данъци и акцизи. Да не би Гръцкия да се пълни от нещо друго, ако ти знаеш от какво - обясни ми. Всъщност, я иди си купи баничка с трослките стотинки на Нинова и не се напрягай много.