Коментари - Ново отваряне на дебата за финансирането на партиите. Подкрепяте ли? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми нали са все патриоти, които дават и мило и драго за България и българите?! Никакво друго финансиране освен членски внос - нито държавно, нито дарения от фирми и физически лица, нито доходи от имоти! И никаква друга помощ - материална, организационна или под каквато и да е друга форма. И всяко нарушение като получаване на каквото и да било извън членския внос автоматично да води до наказателно запориране на сметките им за срок от 5 години, а при повторно нарушение - разпускане на партията по съдебен ред.

Кой ще дебатира финансирането на партиите? Самите партии ще дебатират и накрая ще гласуват. Само на мен ли ми се струва, че има нещо извратено в това? Кой ще гласува против собственото си финансиране? За сега само ИТН се отказаха от субсидията си, всички станали си прибраха парите и си ги поделиха по братски.

Хем държавата им яко дава,хем фирмите като тия крипто...... измамни пари.Ама как толкова много похарчат

Прав си за дебатите. Помня, Борисов се хвалеше и то многократно, как фондация Конрад Аденауер им помагала за изборите и за други дейности - с пари и материални средства. А в Закона за политическите партии има изрична забрана за поолучаване на каквато и да било помощ от чуждестранни физически и юридически лица. И кво - нито съд, нито прокуратура, нито от другите партии казаха нещо по тези негови изявления ...

20% от доходите на всяка калинка в администрацията да се дават на ГЕРБ СДС другите като си намерят калинки.

отпадане на всякакво финансиране на политическите партии

Що ли си мисля, че сега ще се опитат да махнат държавната субсидия, но тия като герб и ДПС, дето имат дебели сметки ще са без проблеми, а другите ги спонсорират американците.Само БСП и Възраждане зависят от държавната субсидия. А конкретно Възраждане нямат никакви приходи...

Последните години се видя, че от партии няма никаква полза за държавата . Изобщо се утвърди една практика за създаване на организации, вкл. Комитети, агенции, институти по “алабалистика”, които комфортно се разполагат на държавната трапеза и се прехранват добре от някакви дейности без смисъл и полезност. Като се прибавят тези хора към бройката държавни служители, излиза, че половината софиянци в работоспособна възраст не произвеждат нищо материално. И подобни се роят все повече. Познавам активист на партия, в която са една шепа съмишленици само за процента субсидия и да си организират банкетчета. Държат си офис за сладки раздумки, излизат на светло само по избори. Все се намират 1процент избиратели да гласуват за тях! И така вече 20 години?! Трябва да се вдигне и процента за влизане в парламента! Назряла е необходимост от съкращаване броя на депутатите. Но никой не го прави, защото от който зависи, “няма да си бутне паничката, я!”. Направо съм омерзен и наистина стресиран от безвластието и безотговорността , които са взели превес в България! А ми говорят същите безхаберници за европейска общност и евро!

Глупав дневен ред за отвличане на вниманието. В момента има жизненоважни въпроси, за които се мълчи.

НАЛИ ПОСЛУШАХТЕ СЛАВИ ДА СЕ НАМАЛИ СУБСИДИЯТА????? И ТАКА БОЖКОВ И ЦВЕТАНОВ ДИРИЖИРАХА ПРОТЕСТИТЕ. И ПРОДЪЛЖИХА С НЕКСО ХЕКСО ИЛИ КВОТО Е ТАМ. МИЛИАРДИ ДА СЕ СВАЛИ ГЕШЕВ.. АБСУРДИСТАН

Този "дебат" се отваря ВИНАГИ когато идват избори от ВСЯКА популистка партия и 1-2 месеца след изборите, всичко потъва

Аз не познавам някой да е доволен от парите които получава. С колкото и да се финансират, все ще са им малко и ще са готови да се наведат тук-таме за да вземат някоя пара отгоре.

да се обявяват публично целите в началото на мандата и техния срок за постигане от 1 месец до 4 години (до края на амндата), на съответния процент изпълнени цели да се отпуска съответната сума, и със заплатите трябва да се направи така - влизаш на минималната - ако работиш добре може да вземеш и 10-15 бона на месец, ако не изпълняваш нищо , нямаш предложения, изказвания и участия в комисии да си взимаш 700 лева колкото и пазача в мола, защото и двамата нищо не правите !

аз викам да им се заплаща за свършена работа. У парламентот си и не правиш правителство и закони: ПЛАТИ СЪГЪ ЕДНИ 100 МИЛКИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. Че си им изгубил времето и надеждите!

Всеки модел за финансиране на партии е корупционен ! Затова не трябва да се финансират от държавата !

Викаш като в Америка - дарения безчет от многобройните дебели приятели и корпорации, и след това като влезнат в Конгреса или Сената и почват да връщат заемите със закони..ю

Илиян Илиев

И там няма дарения безчет ! Там максимум който може да дари човек е 5000$ ! Затова кантори които се занимават как да се даряват милиони !

да ги подкрепям, е сега като ни дадат надника че им го внесем целио! Нека имат ората, и те одат у кенефа кат назе.