Новият водопровод на Перник за 20 млн.лв. не работи, вземат вода от "Студена"

Налягането е голямо, тръбите се пукат, министър Емил Димитров пише до Министерски съвет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА питат University of Pernik как се прави това.

85 год. човек строил водопровода в Перни го обясни това преди два месеца по телевизията. Ам прости кратуни пари искат да усвоят, а къде каскетков?

tzani@

Всичката работа на гербаджиите и техните фирми на хранилка е такава!

Дет съ вика ние едни плочки не можем да наредим. Сиреч, за какъв водопровод говорите? Днес боко детсъвикато ще провери обекта с джипката. Ще има и 2 часа брифинг за грандиозните гробарски успехи. Няма ни Сингапур, ни Корея, нито Пунта мара!

Хей Режима на ГЕРБ... Върнете ми 30те милиона които откраднахте за Цирк водопровод от София до Перник !!! Искам си достъпа до Основно Хуманитарно Право...достъп до вода !!

Е това го разправяше един пенсиониран хидро-инженер, отговарял за мрежата около София, още преди да почнат строежа на новия водопровод. Според него няма тръби, които да издържат на нужното налягане. Оказа се прав човека, жив и здрав да е. Жалко че сегашните "инженери" явно са толкова зле.

Споко 'ФОКУСТНИКА',ще извади още 30 милки от Ръкавчето си

ИЗВИКАЙТЕ БОРИСОВ И ЖУРНАЛИСТКИТЕ ДА СЕ СНИМАТ ПРЕД ТОВА ЗА КОЕТО ТОЛКОВА МНОГО ГОВОРЕШЕ И ГО СНИМАХА ЧЕ И НА БАС СЕ ХВАЩАШЕ - ВСИЧКАТА МУ РАБОТА Е ТАКАВА САМО ТЪРСИ КЪДЕ СА КАМЕРИТЕ ДАЛИ ГО СНИМАТ ЧЕ НАЛИ ПОСЛЕ ЩЕ ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ - ВЕЧЕ Е ДОСТА ТЪЖНО ВСИЧКО

Аз съм хидринженер и Бокото да ме извика за консултант!Дайте му един ъглошлайф Ф230 мм.,вместо ножица, да открие обекта.

Така се получава,когато пожарникари и счетоводители строят водопроводи, а коремни хирурзи лекуват инфекции. Да си генерал не означава, че си всичколог.

От повишените дебит и налягане, за да се захрани Перник през софийския водопровод, ще започнат да се пукат и тръбите в София. Дано спрат окончателно този експеримент, защото от огромните загуби и София ще остане без вода!

Налягането е точно толкова колкото е. Кухи са ви кратуните.

Сега ще видите, като се самосезира Гешев!

tzani@

Има да чакаме!

Братя, перничани. Не се сърдете. Толкова си можем. Даже и да не крадем. Няма как. Капацитет няма, ора няма, техника няма, умения и опит няма. Време няма, качество няма, нищо няма. Затова се мийте в легените и икономисвайте водата. Благодарете на оня 60 годишния водопровод от ония ужасни времена, дето ми разпраят, че било много страшно!

и не забравяйте да хапвате фурми. Полезни са много!

Уиуе, дека ми е водата?

Министър Димитров е написал писмо до Мин.съвет да се оправи проблема.Мин.съвет е дал препоръки на Емил Димитров, министерството да инвестира още 27 милиона лв. в инфраструктурата на гр.Перник.И готово.Пайп систем да работят!

Предлагам: 1.Целищт Кбинет да подаде оставка и персонално да възмезди финансовите средства по построяването 2.Катедра "Хидравлика" в Техническия Университет да бъде закрита 3.Ктедри "ВиК" във Вузовете в Р.България да бъдат закрити, след като няма един инженер, който да излезе с името си срещу безумията на Премиера и кликата му!

Некадърници!!! Бърз съд и затвор!

Че не свикнахте ли?!

Карай да върви, важното е, че се отчете дейност... Пък и какво са за тиквата едни 27 млн. - джобна пара дет се вика.

tzani@

Той милиард и нещо даде за една снимка с Тръмп, та сега за такава "дребна" сума ще се кахъри.

И какво стана като се работи денем и нощем.Изхаби парите изтормози работниците а работата е на минус .Много минуси се събраха май и то големи.Съжалявам но не ставаш за пастир на хора а на овце.Аре беце вземай тоягата и бегай.Стига толкова ,че като си се наел чак и господ ще изместиш от престола

Не работи защото ВОЖДА не е отрязал лентичката, нали така откриваше заводи,магистрали и други обекти.

еми така е, един хидроинженер имаше в таз държава, а той взе че се пенсионира и сега тецове купува. ех, какви хидроинженери имаше навремето, а сега какво? една вада не могат да направят.

да у м р е т е неумити у р о д и

Професор д-р на медицинските науки и академик по всички инженерни науки, великият книжовник н.в. Бойко Борисов да даде мъдро решение за възникналия неочакван проблем!!!

...хидроинженера Ахмед Доган,Ще му се платят консултански още 27 милиона и проблема ще бъде решен! Хем ще имам и братска дялба.

Активната глупост!

Няма нищо по-опасно от АГРАСИВНИЯТ ИДИОТИН-ГЕРБЕРАСТ, мислеш се за месия!

Гербаджииско строителство. Магистрали с вълнообразна настилка, мостове клатещи се от преминаващ пешеходец, Ларгото, графа.... ремонти на ремонтите... И водопровод с тръби като за канализация в тоалетна.... На цена като за гребен канал... Ама нали плащаме, тяхната работа е да усвояват.

0

Вълничките до Ст. Загора са на Станишев, нека сме коректни.

Тази "триумфална" водоснабдително-аварийна политическа акция е още едно потвърждение на интересната мисъл "Няма нищо по-опасно от активната глупост".

Е, погледни от добрата страна на ситуацията - Мало Бучино вече е със статут на балнеолечебен и спа курорт - има си гейзери!

КОГА, ще видим главният виновник ББ в затвора! Стига сме търпяли тази бандитска шайка!

В техниката не се борави с категории като голямо, малко, средно. Това са разговорни понятия на Пунта Мара. Няма голямо налягане, няма малко налягане. Има "толкова". Лесно е за изчисляване като като се знае разликата във височините /падът/. От там насетне за студентите и за хората със средно специално образование е фасулска работа да подберат правилно тръбите. То и в живота е така. Няма малко или много бременна жена.

Продължение,след като се изчисли налягането се подбира начина за свалянето му до 6 атмосфери чрез разщирителя-резервоар,но ако той се окаже,че трябва да е с много големи размери се прави малък ВЕЦ,който да отнеме енергията на водата,така Мало Бучено ще продава ток.Това се знае от старите проектанти,които сега гледат сеир,имаше на този сайт предупреждение,че това ще се случи.

Тва многу сложно бееее ...хората в частност човека е (са) връзвали маркуч на чешмата и са давали вода на комшията...затова са си мислели че колко му е едни тръби да турнат и да дадът вода на комшийския перник...с маркуча става що па с търби да не сатаа..и човека рекъл копайте аз туй вече съм го праил...и смее ли некой да рече не....

Нима е новина, че нещо построено "със съдействието на Столична община" не работи?

Така ще бъде винаги, докато всички кадърни хора напускат България и отиват да работят в страните от западна Европа и САЩ за по-високи заплати. Ту не се задържат дори селскостопански работници, камо ли хидроинженери.

За още 10-20 милиона и ще е пушка /водна/. Хубавите неща се правят от конкретни хора, струват повечко пари и винаги имат нужда от доплащане.

Висша форма на некомпетентност. Да не можеш да сметнеш толкова-по-толкова-вода-от-толкова-височина -> толкова налягане. Как пък не взехте един истински хидроинженер да ви каже какви тръби трябва да се сложат и че това няма как да стане за 20-30-60-100-200 дни. Само изхабихте 20 милиона и един куп вода, която изтече в полето. Който е взел решение да се прави този тръбопровод, да плаща двайсетте милиона от джоба си. Щото без смяна на тези тръби ИЗЦЯЛО! - няма да стане.

ГЕРБ да върне парите - връщането да започне СЕГА.

...Платено ! Иии....всичко е точно, защото.....тарарарарраааааааа

По-рано казваха: Хубава работа, ама циганска. Сега добавят: Хубава работа, ама българска. За 30 години, особено през последните 10 години, изчезна всякаква компетентност по горните етажи на властта. Там, горе все индивиди със зеленчукови имена, калинки, търтеи, натегачи и обикновени некадърници. Те не помагат, а пречат, срещу тлъсти заплати, на скромните работяги долу. Нека не се чудим, че построили водопровода, ама той взел, че се пръснал. За тях тези 20 милиона са джобни пари. Нали има глупаци, които им ги изработват!

Налягането не е голямо. Налягането е точно толкова колкото трябва да бъде, съгласно физичните закони и хитроинженерите ви го казаха, дори посочиха точките, в които ще се пръскат тръбите.

ХиТроинженерите много ми хареса.Най добрия хиТроеженер е Ахмед Доган, но не го поканиха като консултант ,ако беша той всичко щеше да е точно.

Не е смешно. Баце ти е по-голям хидроинженер. И, изобщо, по-голям от всички и всичко.

Имаше и едни специалисти в чашате на яз.Студена за усвояване на средства, всички телевизии бяха там на извор Боснек .Някой може ли да каже и там какви пари бяха усвоени??????????

Сега виновни ще изкарат много субекти. Ревизоро, по ТВ, не изглеждаше самоуверен и нагъл като друг път. Явно усеща, че му готвят шута. И софиянци са виновни - трябваше да носят вода в Перник с шишета и дамаджани. И ВиК-то им е виновно. Но най са си виновни перничани. Ми ... искат да пият вода. Че и да готвят, да се къпят. И вътрешни тоалетни да ползват. Да вземат пример от Драгалевци - богашки квартал, а тоалетните им са на септични ями. Перничани да си изкопаят външни, до панелките, нужници.

Господ е на небето. Аз съм наместникът Му на земята. Аз по дефоулт съм невинен. И не ме занимавайте с вашите си дреболии. Сега имам по-важни задачи. И не споменавайте напразно името МИ. /балкански рев и ++/

Чудесна илюстрация на това колко голяма некомпетентност цари в нашата държава на всички нива.... Как да вярвам на мерките на Щаба, които за капак през ден ги сменят

Не знам как ги мислят тия неща ... не съм хидроинженер, но това ми прилича на висша форма на некомпетентност. Много късогледо мислене. Не става така - няма вода - хоп, взимаме една тръбичка, от тук, докарваме водата там и всичко е наред. Но така е - в ерата на Гай Тиквоний е така ... сами си хвърлихме жребия. Явно и такива като него правят подобни системи. Такова нещо се проектира с години, а не - ай да положим тръбата, и да видим "кво ши стани". Защото сега имаме една къща на груб строеж без прозорци и нищо, платили сме за нея ние, данъкоплатците, и не можем да живеем в нея. Във всяка нормална държава виновните за такава немарливост се наказват. Само в България или някоя държава от третия свят "тръбите се пукат", в тунелите "лампите падат" три месеца след преглед ... абе ... идилия. Но така е в ерата на Гай Тиквоний. Той си е добре - живее си и си подкастря магнолиите и си мисли, че всичко ни е цветя и рози. Само дето три милиона емигрирахме, два по неговото време! Надали би се замислил над това, което казвам, защото надали би му било интересно, но на мен ми е болно за хората, принудени да плащат непосилни данъци за ей такива неща!

Нищо му няма на водопровода. Проблемът е във ВиК мрежата на Перник и той е от 40 години.

Проблемът е в самите перничани, че ги има!

срещу само десет милиона сега ще се построи трасе, което да влива водата директно в язовир Студена...

Преди да започне строежа на тръбопровода,един възрастен хидроинженер каза,че нищо няма да се получи.

Някой да не е очаквал да работи!

Понеже водното налягане,не може да преодолее въздушното такова в главата на Бойко,...-и затова!!..,-така се получава!

Честито ! 20 млн. за аматьори...и пак системата не работи. За перничани - стойте си в къщи, защото голямото писане тепърва ще предстои, а вода за лятото - забрави.

Още преди да започнат строителството на водопровода, специалистите им казаха, че тези тръби няма да издържат на това налягане. Дори имаше такъв събеседник по ТВ. Ма, може ли банкянския да слуша чуждо мнение на наши учени? ТОЙ знае всичко. Парите са затова - да се усвояват. Учените са излишни некадърници, които искат да Му клатят властта. Защо не се качи на хеликоптер и да оглежда трасето /и да се бие в гърдите/. Интересно, кой ли сега ще опере пешкира?