17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иранската демокрация е като българската. В Иран има избори, президент, парламент и накрая управляват аятоласите. В Иран също има избори, президент, парламент и накрая управлява назачената за посланик (губернатор) от президента на САЩ г-жа Херо Мустафа...

Лукойл нещо не ми се вижда американски

Докато чалмите са на власт.Нищо хубаво за Иранският народ!

"Новият ирански президент Раиси - ултраконсерватор, повел война с корупцията" Ясно! Нещо като иранския Румен Радев...

Румбата поне може да кара самолет. Тоя какво може? От 20 годишен работи като протеже и убиец на аятоласите

свещения град Машхад (Североизточен Иран), във вихъра на победилата Ислямска революция от 1979 г. Раиси още двайсетгодишен е назначен за главен прокурор на Карадж... 1-свещен ? 2-как на 19 се става главен прокурор ? 3-Въз основа на въпрос 2 - ще се бори с корупцията?

Прокурор на град Кередж, а не гл. Пронурор, в шиитските семинарии се изучава право от14 и 15 годишна възраст, на 20 вече си достатъчно юрист, а и в шиизма си семинарист до края на живота си...

Карадж е предградие на Техеран, та все едно окръжен прокурор. В Иран всичко е медресе - кеф ти духовно, кеф ти светско. Прокурор там се става по сходен начин както се е ставало председател на ревтрибунал при болшевиките. Тоя хубостник пък си е и омотал главата в чернен тюрбан, т.е. се прави, че е доказан потомък на Мохамед. Хем персиец, хем братчед. Неслучайно колкото са по-серт шиити, толкова са по-подкупни, а тези най-религиозните и революционно настроените ти ставаха първи приятели, започнеше ли на частна аудиенция да вадиш Балантайнз-а. И на квадратните Джони Уокър налитаха, обаче тези правоъгълните им бяха като магнит. Та ще ги оправи той и даже не за 800 дни като нас навремето, а за 700 - ха, ха.

И този г-н ще бори корупцията. Корупцията е най-упоритото същество на планетата, 8млрд честни и неопетнени души я борят, и нямат шанс. А той ще организира ли честни и прозрачни или направо ще ги изкопира от нас?