Новият голям въпрос - ще има ли отговор на отговора? Израел обсъжда удар по ядрени инсталации

Байдън е отправил молба към Нетаняху да не отвръща и да смята събитията за победа, като го е предупредил, че САЩ няма да участват в настъпателни операции

Обратно в новината

Коментари - Новият голям въпрос - ще има ли отговор на отговора? Израел обсъжда удар по ядрени инсталации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе тия тъпанари евреите замислят ли се,че една ядрена бомба ще им е много и непризнатата и изкуствено създадена от краварите държавица ще я няма за минути.Краварите тогава няма да могат да им помогнат защото те видяха какво се случи с базата им в Рамщайн.Един самолет не можа да излети.

Сащ нямало да нападат иран , ама пазят израел заедно с други колониалисти. Все едно да държат на иран ръцете зад гърба и да оставят великата еврейска армия да го бие в корема. Едните големи демократи , другите много оправни и боесобни. Всичките мазни демагози

Израел е ядрена държава и една такава бомба, означава ответен ядрен удар. Молете се да не стане!

Кравите подвиха опашки ! Звездните пудели и те ще подвият опашка ! Без големия батко, звездния пудел ще трябва да сгъва цирка и да си търси нова територия за заселване !

Ей ся разбрах, че Световният Цирк продължава, сигурно тоя удар е като септемврийския на Хамаз-пълен фейк ;))) Обаче си чакам инвазията на извънземни, докато и тва не ни разиграят им казвам, че МЕСТЯ!!!

Ако го направят чичо Сам ще резне джобните и работата ще отида на Усрайна номер 2.. Израел е на гол тумбак чифте пищови без САЩ. Факт.

Рискът от ескалация към тотална война остава реален. Техеран вероятно се тревожи, че Израел ще удари обектите на напредналата му ядрена програма, които са разкрити като прикритие за разработване на ядрени оръжия. Междувременно САЩ вече се справят с атаките на бунтовниците хути, присъединени към Иран, срещу кораби в Червено море. Очакванията са за доставка на огромно количество оръжия за Украйна.

САЩ не се справят с нищо. Предложиха им мир ако спрат да атакуват кораби. Украйна ще види оръжие през крив макарон ако нещата с Израел се затегнат.

Евреите май настъпиха мотиката от грешната страна.

Те не, ама ти си я настъпвал много пъти.

Холокост, а? Малко ви е ...

"...Джо Байдън е казал на Бенямин Нетаняху да смята събитията през изминалата нощ за победа за Израел,... " Да ти вържат ръцете . Да ти смачкат "кофат" ,и да те убеждават ,че си победил.... Абе не е ли време бай Джо да мине на психотест ?

Без финансовтаа и военна помощ от саш, изрел е нищо, което показва, че еврейскта държава е прокси на сащ, както е и бандеристан.

"САЩ правят това, което им кажем ние." - израелски мин.председател пред Кнесета (техния "парламент")

Инженерче

Абе, той и Карлсон уж живее на покрива, и е с перка в зъга ама ... С течение на времето държави и империи имат свойството да са във възход и падение. Същото е и със САЩ и Израел. Мислите ли, че ако САЩ закъсат, ще помогнат на последните?

Не вярвам евреите да са талокова глупави да провокират Иран до такава степен. Щото за разлика от преди, сега ще получат ядрен отговор от Иран и Пакистан.

Руска пропаганда от Възраждане

Какво ще се случи след това ще зависи от три фактора Ударът на Иран на израелска територия е зашеметяваща ескалация между двете страни, измествайки конфликта между двете от скрит в открит. Какво ще се случи по-нататък ще зависи от три фактора: дали поддръжниците на Иран, включително Хусите и Хизбула, ще се присъединят към боевете; дали има жертви в Израел или дали неговите отбранителни системи, комбинирани с подкрепата на САЩ, предотвратяват значителни щети; и в крайна сметка от това как Израел реши да отговори. Иранските удари се извършват на фона на намаляващите глобални симпатии към Израел и нарастващото напрежение в отношенията между Байдън и Нетаняху. Към момента на писане Съединените щати, Обединеното кралство, Франция и Германия са обявили подкрепа за Израел, тъй като неговите граждани се оттеглят в бомбоубежища, но както беше в случая с Газа, по-нататъшната ескалация може да изчерпи тази обществена подкрепа. Байдън, от своя страна, даде да се разбере, че всяка неприязън, която може да се е появила между двамата лидери, е строго риторична: партньорството на САЩ с Израел остава желязно. Споделеният ангажимент за справяне със заплахата, представлявана от Иран, също е много по-дълбок от всякакви различия, които двете страни може да имат по отношение на бъдещето на палестинските територии. Все пак Съединените щати могат лично да насърчат Израел да реагира сдържано в постоянни усилия да се опита да предотврати разрастването на регионална война. Това несъмнено ще се сблъска с желанието на Израел да възстанови възпирането и да се утвърди в това, което той вижда като война срещу тероризма, който наруши суверенните му граници по безпрецедентен начин. Кармиел Арбит е чуждестранен старши сътрудник за програмите за Близкия изток и Инициативата за сигурност на Скоукрофт в Близкия изток в Атлантическия съвет.

В Чалмария освен да произвеждат копия на това или онова откраднато или подарено от Запада - нямат друг потенциал. Затова нищо не направиха сега, нищо няма да направят и в бъдеще - освен да се надупят на другите резняци (евреите) и да го поемат. ДО 1980 Иран беше светска и развита държава. После дойдоха ония дето си бият главата У земята 5 пъти дневно - какво да очакваме? П.С. имам приятели българи - мюсюлмани (помаци и турци) - не си бият главата 5 пъти дневно - и пак са си правоверни.

Млъквай бе павиан. Чалмата е явно на твоята глава, не на тяхната. Иранската нация е най образованата в целия свят, с най голям процент вишисти и поради санкциите са принудени да произвеждат почти всичко. Имат големи научни постижения почти във всички области, особено във военната. Не напразно техните дронове са най добрите. В случая кабинетът на Байдън показва разум и предлага задоволително решение и за двете страни, но чафутиге няма да го послушат. Проблемът ще е техен. Да не чакат подкрепа от щатите.

Иранският режим току-що направи огромна стратегическа грешна преценка Непосредствените последици от атаките с ирански дрон, крилати ракети и балистични ракети срещу Израел няма да станат известни след няколко часа, но изглежда, че иранският режим е направил огромна стратегическа грешна преценка. Вместо да остави израелците разделени между тези, които искат да победят Хамас, и тези, които искат да видят връщането на заложниците, отвлечени от Хамас на 7 октомври, иранският режим изглежда ясно даде да се разбере, реагирайки прекалено, че Израел трябва да направи всичко възможно премахване на заплахата от Хамас. В противен случай Израел ще бъде изправен пред нови вълни от ракетни и ракетни атаки от съседната къща, а не от няколко часа разстояние. Иран можеше да избере по-слаб отговор на удара от 1 април срещу група лидери на силите Кудс, които се срещаха в Дамаск. Независимо от успеха или неуспеха на тазвечершните атаки от военна гледна точка, от политическа гледна точка големият брой изстреляни дронове и ракети – и фактът, че са изстреляни от иранска територия към израелска територия – ще има по-трайно въздействие от физически последствия, които ще бъдат фокусирани след няколко часа. Иран до тази вечер разчиташе на „правдоподобно отричане“, като използваше проксита, за да атакува израелски цели в Израел и други страни. Тази маска вече е свалена. Иранските надежди за оцеляването на Хамас, което Иран ще отчете като "победа", без значение колко израелски и палестински цивилни загинаха, изглеждат по-малко вероятни тази вечер, отколкото дори преди ден. Израелската решимост беше засилена. — Томас С. Уорик е старши сътрудник и директор на проекта „Бъдещето на ДХС“ в Атлантическия съвет. Той е служил в Държавния департамент от 1997-2007 г. и като заместник-помощник-секретар по политиката за борба с тероризма в Министерството на вътрешната сигурност на САЩ от 2008 г. до 2019 г.

Страхотен анализ, само една малка подробност-Хамас са клон на Мюсюлманските Братя и са радикализирани сунити. Иранците са шиити и нямат нищо общо с Хамас. Виж Хисбула е друго нещо.

Изглежда Албърт Пайк ще се окаже прав. Има клип в ютуб на български за него и по-конкретно за едно негово писмо. Намерете клипа и го гледайте, после ще ми бъдете благодарни.

Скоро ще има печени арабели в изобилие.

Иранците не са араби. Мюсулмани са, но не са араби.

Все тая, кебапа ще е от резаци.

Тази операция вече е в ход

Ако е за ядрени съоръжения и Израел има такива. Тая микро територия там думне ли се нещо радиоактивно става необитаема.

Две баби си седели на пейката пред блока и си говорили, едната казала : -Чу ли ма, снощи израелците са изпържили 10 000 резака! А другата била малко глуха и отговорила :Нищо не е ,10 преди инфлацията...

Русия и Иран вече не съществуват за света. Обявени извън закона! Разрешени са за обстрел.

В Мета ли?

Евреите са ядасони май. Явно прашката на Давид доста неща е пропуснала да улови и иранците са ги нацепили здраво с рязана задна прашка...

Така ли е във вашите мокри сънища ,руски пидор?

фащисаните еурогееве бъркате рашките с пидорастлъка, след като той си е типично ваше изобретение и патент... Но какво да очакваш от "хора", които на черното викат "бяло", на жените - "мъже", на лъжата - "истина", на простотията и слободията - "демокрация"... Така си живеете вие.. в илюзии и самозаблуди, че дугите са такива, каквито сте точно вие.

Иран скоро ще опита от най-новата израелска рецепта - тарамбуки фламбе

Накратко - остаря лъвът и стана за ташак на маймуните.

че това, което навремето чичкото с мустачките не довърши, сега ще трябва в много по-злокачествен стадий да го довършват арабите и кой знае кои още...

Най-добре кръстоносците да дойдат

Иранците, не са араби а перси. За всичко останало си прав. Незаконната ционистка държава, може скоро да приключи.

Не е така! Хората са си хора! Политиците сеят омраза. В случая с евреите - ония с бомбетата и плитките, а при арабите са ходжите с чалмите. Всеки иска нормален живот, ама това е бриянтен пример за това, как радикалната религия промива мозъци. Едните се считат за богоизбрани, другите си бият по пет пъти на ден главата в земята ...

Ще им отсвирят не само ядрената програма, ами и целия промишлен потенциал да правят нещо по-различно от леко стрелково оръжие. Сега дадоха повод на Запада да го направи.

виждам само доларови знаци

кравар, и изобщо - наглосакс мине, трева не никне!

Верно ли бе ватнико клети муахахахахах

Що ма ,а рашка-говняшка където мине какво никне?

Освен удар по Иран ще има и наземна операция в Иемен до месец

Тия глупаци са напълнили Ютюб с видеоклипове как изстрелват балистични ракети по Израел

Както е тръгнало няма да доживеем шоуто кой ще е новия президент на ФАЩ!!!

Дзън, 20 кАпейками...

Евтини са минетите при теб.

Това ще е логичен отговор предвид използването на балистични ракети Кхейбар и Сейджил от Иран по удара снощи. Следващият път може да са с ядрени бойни глави

Равносметката от снощната атака - 300 изстреляни ракети/дрона, едно леко ранено момиче и леки поражения по инфраструктурата. Почти всичко е свалено преди да стигне до Израел. Иран е един балон под налягане. Интересно е да видим как ще ги удари Израел. Със сигурност ще боли повече

мда много холивудски филми гледаш, с 150 дрона Иранците отсвирха едни 500 млрд ПВО ракети на Израел, като пуснат още 4-5 вълни от дронове и на израелците ще им свършат ПВО ракетите, и после?

500 млрд изглежда така - 500 000 000 000 500 млрд ПВО ракети знаеш ли как биха изглеждали ? :) Ти тия цифри ги нямаш за нищо, бе, "умник" Похарчили са 500 млн. долара за ракетите, това е факта който искаш да кажеш, но не ти стига капацитет. А знаеш ли за колко щяха да са щетите ако не бяха похарчили тия 500 милиона? А колко струва 1 човешки живот - дай ми цена, да се запознаем. Израел е богата държава, не ги мисли ...

повтаряш ми думите и накрая нищо не каза, Израел не е богата държава, те са просто един паразит смучещ от другите, най-вече от САЩ, ако американците им спрат парите и оръжията Израел са умрели за 1 седмица

Може да стане страшно в региона, че и по-далеч.

Е, той, Израел, нали затуй удари посолството на Иран - за да предизвика отговор, че да му "отговори", на свой ред. Като с палестинците в Газа - тормоз, докато ги предизвика, пък после "демократичен" геноцид, с подкрепата на "международната обност". Най-вероятно, са разбрали, че Иран е близо до възможност за ядрена бомба. И сега "справедливо" ще ги бомбардират.

И мирът в Света ще настъпи като стане Израел като Газа в момента!!!

Тит Флавий, Испанската инквизиция създателката на сафаридите, постоянните погроми в Полша и Русия, Хитлер, какво е общото?

Изглежда арабите са прави в желанието си да заличат еврейската, постоянно създаваща проблеми, държава, хахаха Това със сигурност значи война и предаване на зеленски на руснаците, хахаха, а да и Китай трябва да са луди за да пропуснат момента да си решат проблема с Тайван, хахаха

И като си отвори очите червеният банан беше забит до дръжката в миризливата ти жопа, а?

В иран пак ще хвърчат лайна,чалми и петолъчки!

Да бъдат избити всички терористи до 9-то коляно. Смърт за боклуците!

2060 г. Зимните Олимпийски игри в Кейптаун. Норвежките астматици отново шампиони в биатлона!!!

Управляващите Израел си мислят, че те могат да атакуват други държави без отговор и че имат това право.

ти тъп ли си, иранците чрез хамас нападнаха първи израел на 07.10 хамас вече е в историята, наред е хизбула и всички др. проксита на ислямистите

След снощният цирк се обзалагам, че талибаните в Афганистан ще получат сериозна военна помощ от Израел и САЩ чрез Пакистан Лани лято талибаните направиха сериозна патаклама с иранците заради водата на река Хелманд. Очаквам повторение в най-скоро време.

Ако Израел не отговори тия брадатите ще се сметнат за по-силни и ще атакуват пак. Това е все едно двама да се скарат на паркинга пред блока, единия да зашлеви шамарер на другия, и последния да свие уши и да наведе глава....НЕ СТВА ТАКА. ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЕВРЕЙТЕ ИМАТ ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-МОДЕРНИ УРЪЖИЯ ОТ ТЕЗИ БРАДАТИТЕ....

И евреите са брадати. Всъщност като братя са. Не разбирам, защо трябва да се избиват помежду си...

Първо, не са братя, а са братовчеди. Второ, са братовчеди не с иранците-персийци, а с арабите. Трето, арабите са семити точно както и евреите. Четвърто, иранците са арийци, точно както немците и индийците.

Политиците си играят с огъня и като нищо ще спретнат голяма война. А простолюдието ще плати сметката с живота си и с имота си.

"Си Ен Ен пък информира, че Джо Байдън е казал на Бенджамин Нетаняху" - Гледам, сменили са му името. Да не би да са му напечатали вече и американския паспорт?

Ами той има американско гражданство или поне е имал, а Бениамин на английски е Бенджамин, на руски Вениамин, така че.

А пък на македонски е витамин.

Дир знаят какво обсъжда Израел? Уау!!! Впечатлен съм.

знаят ве, руските агенти не спят и по цял ден пускат телепатичните си способности