Нови две жертви на пътя, след като пенсионер отне предимство

Заради катастрофата е затруднено движението по Подбалканския път

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вън от шосетата!

А моториста е карал по правилата с 50? Айде - де. Всеки божи ден всички сме свидетели на "примерното управление 'на мотоциклети. Избиването на комплекси от вида" Аз съм нещо повече "и Елате ме вижте на нашето бунище' е практика на Бг мотористите, за съжаление. Ще се радвам да видя подобрение в тази насока.

По тоя път се движат страшно много мотористи и винаги са с 120+

140 Километpa в час = 38.8889 Метра в секунда Смятаите всеки сам за себе си и да ни пази Господ!

Пистовите мотори вън от шосетата!!!

С колко е карал мотора?

Жалко за жената! Бог да я прости!

При пресичането на два пътя ограничението е 60км. Предполгам, че моториста е бил със 70км/ч.

Що за старчоци карат коли? Тая мумия е убила момчето!

Убафец . Виж шофьорите в градския какви са .

Ужас Както сме се подкарали с тия катастрофи след 20 годинки ще се затрием. То всеки ден по 4 човека си отиват.

и хората масово пътуваха с автобуси, т. нар. рейсове, сега е ужас да живееш в провинцията и да нямаш кола, нямаш достъп до болница, учреждение, магазин, училище..., всичко е в областния град, а с таксита е скъпо и неудобно, тъй че какво да правят старите хора, сядат зад волана, пък каквото сабя покаже

Докога старци ще карат коли?

пенсийо?

как са наскачали, дъртофелниците, все едно жертвите им са виновни! крайно време е нещо да се направи - ама наали това го решават пак дъртаци и дъртачки, които не слизат от колите си.

тези шофьори нито гонят осемдесетака, нито са склеротици.

жената е била пътник с тоя до нея, лека й пръст.

не става дума с колко км/ч се е движила Хондата ...? С около 90 ще да е било, няма начин...! По изключение някои моторджии се движат с около 180 км/ч, което прави около 50 метра в секунда... Ако видимостта на кръстовището е около 100 м, то мотора е дошъл до вратата на пенсионера за по-малко от две секунди ...! Което означава, че пенсията трябва да направи излизането на главен път с ляв завой за не повече от секунда и половина ...Левак такъв, пенсия смотана... Аз при такава ситуация излизам на главния път за около 1/4 от секундата ...Мръсна газ, ляв волан, свирене на гуми и син пушек и ето ме на главния път ... И със 240 да се движи моторджията пак съм го изпреварил...да се пукне от яд...!

По подобна тема преди няколко дена написах, че добре да се прилага психотехнически преглед след 60 години за водачите, примерно на всеки две години и кой до кога изкара. Имаше иронични реплики - как така се прави технически преглед на човек? :)) Психотехническия изпит е от значение и ако се прилага без заобикалки съм сигурен, че и ма и 30 годишни които няма да го изкарат. А за тия дето незнаsт разликата между технически и психотехнически преглед, да си я прочетат в нета. :)) PS В Турция, предстои промяна на законодателството от рода на това че ако направиш три ПТП в две години, независимо от тежестта на ПТП, отиваш задължително на психотехнически и много вероятно е да не видиш книжка повече.

Шофьорите просто не виждат мотористите. Хем мозъкът ни е така устроен, че игнорира странни безформени мпс-та с по един фар на пътя, хем и вторите просто летят. Комбинацията от двете е причината за морът по мотористите.

И сериозни психопрегледи за всички мотористи

един плюс от мен,защото долових иронията в това което си написал....

Това ок, но какво да правим с безмозъчните донори?

На моторист вяра не може да се има

Трябва да се прилага юридическото правило : "Никой не може да ползва права , вследствие собственото си противоправно поведение..." С други думи, ако моториста е карал с повече от допустимата скорост, той не може да ползва правата на предимството, защото е бил в нарушение на закона.... Дори и посмъртно...! Ако е бил в рамките на допустимата скорост, пенсионера е капо отвсякъде !

Че кой донор спазва правилата бе, келеш?

И този като аглийския дядка, мъжът на кралицата. Единият гони сто другият осемдесет. Крайно време е след 65-70 години, пенсионерите да са на преглед всяка година, или на две и при най-малките отклонения, до тука беше. Физика, психика, всичко под лупа и който става, става който не, край с книжката. Както колата всяка година на преглед.

ще намали ли скоростите , с които карат донорите на две колела?

остарееш и ти

направо евтаназия, навършваш 70 и край, така и вие младите няма да имате ядове, докато не остареете

Защо "помиташ" коментарите мЪ Надеждооо ???

с няколко бомби ще е по евтино

нарочно си записвам като срещна или ме изпревари моторист - няма случай той да е карал под 70-90 км/ч в града или 12-+ извън! Въобще не го виждаш - като хала! После разправят, че шофьорите не ги уважавали - как да го уважаваш като не го виждаш?

тия пистарки! Нямат място на пътя! А дядката да заведе дело за дискриминацияпо възраст! Искам да видя един млад галфон с какво ще е по различен от този дядо, ако мотора лети в буквалния смисъл на думата!

Както добре знаем няма булгаропитек, който да спазва ограничението от 60 км/ч на кръстовище като това с инцидента.

Докога донорите ще карат мотори?

Канят се да правят тестове на шофьорите на всеки десет години и да ни прибират паричките. Сега ни плашат с катастрофи на възрастни водачи, че да им мине номера.

НЕ е заради възрастта, а в незачитане последици от нарушение на правилата за движение по пътищата...каквото правят шофьори и на други възрасти,при съзнаване на риска от завоя да излезе мпс,но "бързат" по прекия път с пресичане непрекъсната осева линия пред завой, което си е зобранено, и рискът е като при " руска ролетка", особено за пътуващия на седалката до шофьора,и мотористи...- иззад завоя е излязъл мотористът, който също няма видимост заради завоя на пътя ,извън града..Трябвало е по-нататък по пътя да смени посоката на движение ,и вече в другата ,отсрещна страна на пътя да отбие вдясно, по посоката на движение..ИЗВОД- Да се спазват принципи и правила за безопасност на движението,винаги ...Това,разбира се, важи за всяко нещо. Рискът се изчислява и съответно има мерки и подход за намаляване риска от нещастен случай ,смърт ,т.е. всички закони и принципи да се спазват от всеки ...

Фатални или тежки наранявания се увеличава пропорционално на скоростта на движение -това са високо енергийни сблъсъци,особено за пряко изложените на удара -пешеходци,мотористи,на съответното място в колата...При скорост над 70 км/час се очакват тежки травми,над 100 см/час -фатални травми за уязвимите пешеходци,мотористи ,пътници в мпс,и участници в движинието...ЗАЧИТАНЕТО НА ЖИВОТА ,на чуждия и своя живот ,ИЗИСКВА спазването на принципи,правила и закони

Нали се сещате с колко е карал "мотористът" при ограничение 60 км/ч на всички подобни кръстовища. За да успее да убие пътник в колата ... Хора - спазвайте си знаците, защото физиката не прощава.

Предимство се отнема, когато на определено място и отрязък от време има повече от един участник в движението. В ЗДвП няма дефиниция за "пенсионер".

goose

Също както няма булгаропитек, бил той и професор, който да зачита разни досадни знации маркировка, които му забраняват да прави ляв завой там и не му пука, че застрашава както живота на човека до него, така и на други участници

goose

Точно защото физиката си е физика - достатъчни са и 50 километра, за да влезе мотора вътре в колата ... 300 килограма маса с контактна точка под сантиметър на предната гума буквално си е като нож за ламарините.

при 120км/ч това са 33 метра в секунда. При 100 метра видимост това прави 3 секунди при 70км/ч това са 20 метра в с екунда. Никой не намалява от 90 на 60, обикновено сваля до 70. При 100 метра видимост това са 5 секунди. Смятате ли че точно тия 2 секунди биха стигнали на лудия пенсионер да извърши нарушението което доказано отнема живот, а именно пресичане на двойна непрекъсната линия? На 30 години съм, карам мотор от 6 месеца. Когато бях на 23 кола спряла на платното отстрани (изглеждаше паркирала) без никакви светлини, реши да направи обратен завой на няма 20 метра пред мен. Застана напреки на пътя и спря защото от другата страна идваха коли. Вече виждах как убивам този човек на място. Извадих късмет че водачите от насрещното видяха какво ще стане, набиха спирачки. Аз минах в дясната лента и галфона някак си се изтегли. От тази случка насам аз обратен завой на забранено място НЕ правя, предпочитам да мина още 50-100-500 метра. И знам че това което убива е двойната непрекъсната линия. ОТ шока не успях да видя дали щофьора е на мъж/жена/пенсионер или пубертет. Важното е че щях да го лежа за разумно човешно същество... Респект към всички хора участници в движение, но смятам че над определена възраст около 60 години трябва да има проверовъчни всеки 2 години. Всички знаем как се взима психо тест, медицинско, технически преглед и какви луди компромиси се правя с превозните средства. Докато всички тия документи ги раздават като лотарийни билети, положението ще става все по тежко.

Трябва да гоним идиотите от парламента. Специално са отнели това ни право. При социализма го имаше.

Това си е валидно положение откакто е написан ЗДП. Тук няколко трола от партийни централи ни насъскват и все-повече искат тоталитарен контрол, какъвто нямаше и по-рано. Изпити, дискриминация, тестове... Няма полза от тях, има пряка вреда. Почти всички закони на Герб са незаконни, но нямаме право да ги оспорим, например.

Ти какви коли караш? Защото в моята няма да влезе с 50. Скоростта има значение, поне физиката, която аз съм учил го твърди. Ти каква физика си учил... ми става ясно като ти чета мисълта.

goose

Виждал съм покет байк да преминава през кола като през масло. Ако наистина беше учил физика, щеше да знаеш, че не е важна само скоростта а и площта на контакт между двете тела. Замисли се защо режещите инструменти се правят с остър ръб, дали за да не може с по-малка приложена сила да получиш по-голям ефект? И какво ще стане, ако гилотина от 100 килограма падне върху колата ти в сравнение с еднотонен плътен блок? Кога какви поражения ще има?

щом радев старши може, и всеки друг пенсионер може да отнема предимство! да не сте му написали акт, че ще дойде местния лидер на бсп да ви търси сметка!