Нови 53 случая на Делта варианта на Covid-19 у нас

Вирусът е регистриран в 15 области в страната в периода 21 юни - 8 юли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е че делта вече излиза че е в две трети от случаите. Това говори че си е яко агресивен и заразен този вариант. Като гледам броя на починалите измежду тези на които са секвенирали пробите, явно и хич не е безобиден. Не ще и да чуе за ничии опорки и още по-малко да се съобрази с тях делтата.

Лъжат те бе,глупчооо!

БОли ме фара, аз съм ваксиниран.

бОли ни фара, изкарахме настинката на крак.

3евзек

А капацитетът на белия дроб спадна ли с 20%? Все още е предостатъчен и не боли. Чак след години ще се усети.

чак па 3 млн. Видяхме коко се РАЗБОЛЯХА и колко УМРЯХА. Май сме с най-големия процент на смъртност на тази "настинка" от която лятно време умират по 800 руснака... бах таз лятна настинка.

тия числа за нищо ги нямаш. Някаква нова бройна систена ли са измислили? де са 420 000, де са 3 000 000 В България на 420 000 са умрели 61 000... нищо работа,а ? Настинка.

При 91% доказана асимптоматика на чумата на 21-ви век, колко пък да не са 3млн.?

твърде невзрачен ще да дойде този, иначе добре маркетиран и пакетиран, най-вече “медиен” вариант. Иначе, и като фонетика, и като семантика, звучи силно, внушително, и на латинските, и на славянските, а сигурно и на мандарин. Но като планирано изпълнение - 10 пъти по-ниска смъртност при 11 пъти (поне засега) по-висока заразяемост. Е във Франция и Гърция хвана дикиш, ама май май в 196 други държави и територии останахме само с неизпълнени обещания и досадна реклама.. Може и по-добре. Ред в хаоса и работа, работа и пак работа трябва.

Има 10 пъти по-ниска смъртност, освен в Русия, където обхватът на ваксинацията няма нищо общо с този в другите държави. Или причината според теб е друга?

Все в някакви ребуси ме вкарваш.. Чакай да помисля и ще си напиша домашното и за Русия ;)

3евзек

Не съм аз виновен, че ми се явяваш 100 пъти под най-различни имена и всеки път получаваш различен вариант на теста. Но сега, след като вече знам, мога да ти подскажа, за да не се мъчиш толкова - и в Русия, и в ОК доминира делта. Кое е различното?

Виж два, три пъти може ;) Май май ще се окаже, че дебатираш с повече от един човечец тук.

3евзек

След като не са 100, но може да са два-три, значи може и 20-30. Общото ви е, че не можете да решите нито един ребус, затова дори да сте повече от един човечец, все сте един дол дренки.

Пробвай с добро ;)

3евзек

Какво значи с добро? Аз ли имам да пиша домашно за Русия?

Трябва ми време да се събера. След това ще аргументирам качествено за Русия. Онзи ден те обявих за интелигентен човек, но понякога предобряш. Сега разбирам и участниците тук, които изразяват негодуванието си към теб по-обострено и необрано. Баси, май се натоварИх при мисълта, че ще изгубиш единствения си що-годе умерен събеседник на тема чумата на века.

Започна се

Това е добре,Делтата е най лекият и най несмъртоносният вирус от всичките,а и тук няма хора,няма как да има нова вълна при близо 500 000 преминали през вируса и близо милион ваксинирали се! България не е гъсто населена и тия проблеми с вълните няма да ги има,както в другите държави. Примерно в Израел живеят близо 10 милиона души на територия,колко Врачанска област. Смъртността трябва рязко да намалее,защото младите карат вируса безсимптомно,а и Делтата е най леката мутация. Ваксините не пазят от вируса,пазят до някъде от по тежкото му изкарване,но не са 100%-ва гаранция. Най добрата гаранция,че няма да се заразиш от вируса е,ако си го изкарал 1 път!

Те така разправяхте и през миналото лято, когато всичи го бяха "изкарали" на крак, макар че тогава никаква истинска вълна нямаше.

аз съм доктор. От двама ни очевидно аз съм този, който е видял не един и двама човека да страдат жестоко и да умират от ковид. Аз от двама ни съм този който се е потил дълги, дълги часове в заешкия костюм. Пак аз съм този който даде огромно количество извънредни дежурства заради повече работа и болни колеги. Защо точно реши че пак го искам това? И кой си ти че да обясняваш на хората какво искам аз?

Вие сте от старата медицина. А г-жа зевзек е специализант по новомедицина, новоматематика и тролене.

3евзек

Г-н Пекар, Така ви се струва. Просто нивото ви е толкова ниско, че в сравниение с теб дори амебата е професор. По каквото си избереш.

И така ще изредят всички букви от азбуката, след тва е "омега вариант". Не се спряха с лъжите

па ти не се спря да троиш. от ИПто ти има над 7 прякора.

Не лъжете. Стъкмистиката си личи.

Докато има страхливи мишки котараците ще се зъбят. Изкараха един по остър грип по страшен от ебола и бобонска чума. По лошо от световна война и супер вулкан. Спрете се щото скоро ако вече не е почнало хората ще ви пометат и покрай вас ще загазят и честни и спосо.бни лекари

Господа БОКЛУЦИ, Бубонната чума вече се лекува, а този "по-остър грип" - все още не. Пък и вече не сме 13-и век, когато животът на робите и хората от простолюдието е струвал 1-2 копейки. Животът вече е висша ценност, елате в 21-и век най-сетне!

Плашеща статистика! Все едно са открили нов вариант Ебола, а не на Кашлицата

бах таз кашлица с 4 000 000 умрели

4 милиоа за 2 години , а вяка година умират по 7 милиона от глад и без ковид - тоест 14 милиона от глад и 4 от ковид (половината съмнителни)

Само до сега тази годинина са умрели около 5 милиона от глад! Къде са грижите за тези хора, къде се трилионите изсипани за спасяването им?

ама това са РЕГИСТРИРАНИТЕ в що-годе водещи някаква статистика. или си мислиш, че в Бразилия ги регистрират всички. Да не говорим за С. Корея дето нямали въобще корона. А какво да кажем за Сомалия и т.н... аре да мислим преди да тролим. Ха сега ми кажи - в Русия днес 800 човека умряха ли от глад? Щото 800 умряха от Корона ПО ДАННИ НА КРЕМЪЛ!

https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-10-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-10/ Това значи е лъжа:))))))) НА бесилото.

Кирчо, Как точно репродуктивното число противоречи на каквото и да било? Да не би пак да са те "информирали" от онзи източник, според който новозаразените твърдо намаляват?

Трол Зевзек ВСЯВАЩИЯ СТРАХ И ПАНИКА Кантарджиев каза, че 10 заразени заразяват 10 здрави, НО СПОРЕД ПОКАЗАНОТО В СТАТИЯТА ТОВА НЕ Е ТАКА, т.е. ВСЯВАЩИЯ СТРАХ И ПАНИКА Кантарджиев пак ЛЪЖЕ. НА бесилото.

Трол Зевзек, източника, според който новозаразените вчера твърдо се покачват, а днес твърдо намаляват е ДИРа, сайта към който си Трол, към който работиш. НЕ МАНИПУЛИРАЙ. УМРИ.

3евзек

Кирчо, Защо лъжеш бе? В дир-а не са публикували такива твърди работи нито вчера, нито днес. Ако в главата ти се е пръкнал някакъв извод, подобен на оня за мигача, който в рамките на 10 секунди ту работи, ту не работи, после пак работи, после пак не работи... Колеблива материя са дневните показания напоследък. Затова в такъв случай се гледат седмичните. А те преди 2 седмици намаляваха, преди седмица бяха в застой, а сега растат. Треперят ли ти вече мартинките от този факт? А като си отворил приказка какво е казал Кантарджиев... Не те ли е срам да взимаш променяща се информация от преди седмица и да я пробутваш като актуална към днешна дата? Какво пречи тогава 10 да са заразявали 10, а сега да заразяват 11 или 12? Миналото лято 13 бяха достатъчни, за да дадат силен старт на есенния сезон. Май на теб ще ти се наложи да ходиш на бесилото?

Е, и? Настинка като настинка.

Бах тая настинка юли месец, дето умират хора от нея. То тука още сме добре, но виж Русия, Индонезия, Бразилия...

Много се знае, от какво умират с тези манипулирани тестове, където в Германия доказаха, че над 20 центрофуги на пробата дават фалшиво положителни резултати, а в Танзания изкарваха плодове и кози положителни за ковид!

от настинка ли умират лятно време по 800 човека в Русия?

Чакам гама варианта. Локдауни до изчерпване на гръцката азбука.

Това заглавия ще доведе до оргазъм Локумчев.

Къде е Банско в таблицата? Като стигнат 4 там и пълна карантина, както миналата година! За една починала много възрастна жена с много съпътстващи заболявания - пълен локдаун, както миналата година!

И как така Пловдив е като Добрич..., каква страхотна статистика.... ВЯРВАМЕ И!

Забележи, колко са малко бройките! Това е за подклаждане на страха у хората.

Това е бройката само на секвенираните проби, умнико!

Това нищо не променя.

Демокрадичния агитпроп много (не)умело ги води към нов локдаун ... Обаче хората се събуждат все повече и ги е страх не от митичния китайски картона-вирус, а от реалните глад, мизерия и разорение до които водят мерките и теглилките на борба с него! Долу медицинския ковид-фашизъм!

Материал за размисъл: Израел 21.07.2021: "От 143 хоспитализирани пациенти 58% са били ваксинирани, 39% изобщо не са били, а 3% са били частично ваксинирани."

Проблемът не е, че се съобщава за тежки случаи на ковид сред ваксинирани. Беше логично да се случи. Проблемът е, че съобщенията са от все повече държави (последно Русия) и при това от официални източници. А това означава, че септември-октомври ще ни кажат, че много съжаляват, но ваксините не дават очакваната защита и единствената работеща мярка си остава самоизолацията... Емпирично съм открила за себе си, че стигне ли се до точката "Казвах ли ти", по-добре просто да се отмести фокуса и да се нулира темата. Всяко по-нататъшно обяснение е напълно безмислено.

гледам гледам гледам... и единственото нещо което намирам в нет-а е ТОВЯ пост и никъде другаде. що така? Не че те наричам лъжец, ама....

https://www.jpost.com/health-science/coronavirus-in-israel-what-do-we-know-about-the-143-hospitalized-people-674508?utmsource=spotim&utmmedium=spotimrecirculation&utmcampaign=boost&utmcontent=07-20-21&fbclid=IwAR3onqNLsrBvPQT-wueSD6bNj2i7dFhiv7cW31kjSZ4nZj3TOACaiATcEk

Интересно щеше да е да се знае с кой вариант са заразени. Лошото е, че колкото по-вече заболели има - толкова повече ще стават вариантите.

почетох почетох и не видях тия "ваксинираните" на какви години са. Само за справка - 3х се ваксинирам с/у хепатит Б с редовната ваксина - 3х не правя анти тела - нонреспондер. Шанса е 1:240 000. Ваксинирах се с друга ваксина - веднага направих антитела. Та... пита се в задачата - колко от тези хоспитализирани са имали антитела и не са били дартаци над 8- гподини с износена имунна система, или хора с рак и екстремно високо кръвно (и в двата случая доказано, че не образуват антитела)

Локдауните освен, че както се доказа нищо не решават, а напротив дават време и възможност на вируса да си мутира естествено.

Материал за размисъл: Русия 21.07.2021: "От 143 войници пациенти 58% са били хомосексуални , 39% бисексуални , а 3% а сексуални."

аха... и ИП сменячката като включиш си мислиш, че някой ще ти повярва повече на измислицата :))))

При ваксинирнаи с 2 дози около 80% от рисковите, 58% хоспитализирани показват три пъти по-нисък риск от хоспитализация. Всеки може да даде материал за размисъл, обаче малцина владеят математиката от 6-и клас достатъчно добре, за да могат да завършат и самия размисъл, като пресметнат за какво точно става дума.

Ти си силна в три дисциплини: новомедицина, новоматематика и тролене.

3евзек

Г-жо Зевзек, Ти човешки пол не можеш да определиш правилно, пък си тръгнала да даваш оценки кой какъв специалист бил. Ше ви се не види и джендърите...

Този цирк, ще продължи докато има хора ,които продължават да им вярват. Олигофрени ще има винаги така че...

Докато има телета ще има и касапи.

До Омега има още много време. След това почваме с китайските йероглифи.

Толкова е изгодни, че няма да остане азбука на света да не използват! Ще посегнат и на извънземните после.

Няколко публични екзекуции на ваксъри ще решат проблема с всякакви вируси и ваксини

Почни със СЗО, после щатите, след това обясни на каралите тежко инфекцията че са си фантазирали, а на умрелите че ковид не им е съкратил живота...

Айде стига говори глупости. Вземете се притеснете, че нямате ваксинирани, та да ви пазят от Делта варианта! Смешници.

Зависи кое точно наричаш проблем с вируси и ваксини. Определено ще реши проблема на вече ненужните ти колеги, на които иначе тепърва им предстои да подпишат анекс за отказ от отговорност при предстоящата евта... ъъъ... ваксинация.

Защо има толкова малко проби в големите градове???

Ти да не мислиш, че просто така са решили да дадат едни 100 кинта за тест? Нужен им е отрицателния тест за да идат на почивка нейде.

Секвенирането и анализа точния варрант не се плаща от заразения за момента!