Новата реалност през погледа на Пекин: Китайски тинк-танк анализира украинската криза

CICIR е под прекия контрол на Министерството на националната сигурност, а изводите на авторите оформят външната политика на страната

Обратно в новината

Коментари - Новата реалност през погледа на Пекин: Китайски тинк-танк анализира украинската криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кат спечели русия след 6-7 години ше почне едно оправдаване на евроатлантотитаните ква мастия бил китай... А те разбираш ли американците и еврочиновниците печелили кинти съвсем ненарочно от ситуацията, е така от алтруизъм и хуманизъм подкрепяли войната и гасели огъня с бензин.

След 6-7 години... Надай се куре на пяна жена, дето се вика. :))) Тия замръзвания и потопи не са само, защото времето е лошо. Това, че няма пари за крадене освен при воените се отразява както виждаш, доста брутално на руснаците... След 6-7 години ще имат само няколко наполовина асфалтирани улици в големите градове...

Абе тя пРоссия не можа да спечели от 1917г насам, ти сега чакаш да спечели ... Какво ще "спечели" - нова порция мизерия и нищета ?!

"а Европа е тази, която ще плати сметката от конфликта. Като доказателство за това те дават санкциите над Русия, чийто пряк ефект бе нарастването на вноса на енергоносители от САЩ в ЕС." Това е достатъчно, за да се убедим в ниското качество на мисълта на китайските анализатори. При положение, че цената на газта е такава, каквато беше преди конфликта, очевидно е, че печалбите, които преди отиваха в руския джоб, сега отиват в американския, като при това Европа не губи. В този случай китайското доказателство показва, че губи Русия, а не ЕС.

SirBob

Идиот - цената е в пъти различна. Апропо, наприви си труда дори за България да погледнеш на сайта на Газпром за периода 2021-2023 г. Центаджии неграмотни, дори не проверявате фактите.

SirBob

На сайта на Булгаргаз, т.е. Разликата в цените е в пъти.

Цената на булгаргаза не е определяща за цените в ЕС. Цената, за която говоря, се определя на борсата. В случая, взел съм борсовата цена в Холандия, която е на равнищата отпреди конфликта.

SirBob

А не, не ми давай борсови цени, които са си спекулации на западните търговци. Говорим строго за цени на тръбен газ отпреди СВО срещу спотовите цени сега. Разликата е огромна.

Вълчо, кажи му как баничката беше 7 стотинки при бай Тошо, а бозата 6!!! :))))

А това "СВО" има ли нещо общо с войната започната от просташка пРоссия в Украйна ?! Това "СВО" освена за путака има ли значение за нормалните хора ?!

"Войната в Украйна подейства като индиректен стимул за възобновяване на израелско-палестинския конфликт." Истината е друга - израелско-палестинския конфликт е инспириран от пРоссия с цел да се отклони вниманието на Запада от помощта за Украйна. Но, както често се случва, на пРоссия не се получиха нещата.

SirBob

Какво е "пРоссия"? По БЕЛ и по география двойки сме имали явно?

Същото като САШ или ФАШ, ама те някак си не те дразнят. И не, не сме имали двойка. Двойка си имал ти. :))) п.п. Двойностандартник палячовски. :)

Каква хубава дума/фраза: "тинк-танк".

SirBob

"В очите на повечето китайски анализатори Вашингтон се облагодетелства от войната в Украйна, а Европа е тази, която ще плати сметката от конфликта. " Това е очевидно и то вече се случва. Справка - потъващата Германия, чиято индустрия без евтиния руски газ фалира. Просто и ясно.

Аре чиба с това потъване бе .... То от 1917г. за плиткоумните руснаци Запада "потъва", а пРоссия изплува, вероятно като екскремент в тоалетна чиния ...

От коментара ти разбирам, че си специалист по екскрементите. (и не го оспорвам) Затова не се затормозвай с несвойствена дейност (разсъждения на тема международно положение), а се ограничи в зоната си на компетентност (екскрементите) или по точно - консумацията им!

SirBob

"Чиба" ще викаш на баща си, груйю. Ако го знаеш кой е.

Цената на газта в ЕС е на равнищата отпреди конфликта. Което значи, че или руския газ не е бил евтин, или че даже и Германската индустрия да се свива, причината не е в цената на газта.

SirBob

Не бе, хич не е в цената на газа. Айде да ги сравниш преди и след, и после пиши глупости.

Европа трябва да научи, че за да има мир, не трябва да има русия.

И кой точно ще унищожи Русия?

Обединеният свят. Един успя да обедини света срещу себе си през 1939г. Путлер върви по стъпките му...

На света не му трябва зараза каквато е пРоссия!!! Един свят без пРоссия би бил едно много по добро място за живот ...

SirBob

Без Русия европейска икономика просто няма да има. Справка - Германия. Това е ФАКТ.

Фактът е, че при несравнимо по-малка територия, ресурси, население немската икономика е два пъти по-голяма от руската.

Това, кога с Германия? :))) Питам да знам, дали да си купувам нова едра техника или да изстискам всичко от тая дето я имам и да ходя към русия за добър живот? :)))

Самтаймс уин, самтаймс люн. Самтаймс тинк, самтаймс танк.

Ех, кога ще ги стигнем тинк-танковете... българите нито тинкат, нито танкат...

"Научен" институт, пряко подчинен на китайското разузнаване, публикува нещо си в списанието което сам си издава... а тъй междудругото ЦРУ твърди че една от задачите на този "институт" е да оказва влияние върху чуждестранните дипломати в Китай, и не не да ги бие а просто да ги въвежда в заблуждение, та и затова уж говорят за конфликта Украйна-Русия но тънко пробутват идеята че засега САЩ не трябва да се притесняват за Тайван... което лично мен ме кара да почна да се притеснявам за Тайван, при това много;)

Четете Библията, всичко е написано. И В Данийл 7, и в Откровението... Описан е геополитиески конфликт. Най-важният. С най-големи последици. Пише за Райха дето беше вдигнат от Земята и после му бе дадено човешко сърце (ЕС - над него небето (син флаг) с 12 звезди, в краката му месечината(Северна Африка)), пише за мечката захапала трите ребра (тръзъбеца на Украйна), която изяжда много месо (постоянно наричат военната им стратегия "месомелачка"), пише за възхода на Китай. Пише, че Мечката и ЕС ще престанат да съществуват политически. И глобалината икономика. И пише за Агнето - за голямата Жертва. Има ли смисъл да казвам за коя държава стъава дума? Някой люде парадират, че са Православни, а не познават текстовете на Библията.

Аз претендирам, че съм атеист и България по конституция е секуларна държава. Съответно не би трябвало да има никакво значение какво пише в библията и ли някой друг религиозен текст. Религиозните хора в България трябва да се отнасят с уважение към тези факти също както очакват ние да се отнасяме с уважение към тях. Иначе няма да се разберем.

Аз си написах мнението, ти твоето... Бъди жив и здрав.

Мисията на религиозните хора е да проповядват както са проповядвали апостолите. Който чул, чул. Специално такъв като тебе е много далеч, но Бог чука на всяка врата.

Как следва да се преведе "Тинк Танк" на български?

Ако си представим Олигархията като животно тинк-танка е мозъка. Може би трябва да се превежда като "Пропагандно-идеологически институт"?

мозъчен тръст

Най-вероятно става въпрос за някакъв китайски държавен институт който няма нищо общо със западните частни тинк-танкс като организация и предназначение. Просто журналиста се е направил на интересен.

"Как следва да се преведе "Тинк Танк" на български?" Аналитичен център. Друг е въпросът, че никой сериозен аналитичен център няма да си публикува резултатите в пресата за свободно четене.

Публикуват една част, а друга е засекретена. Такава беше и социологията на Петър Емил Митев по Тошово време,,,,

Украинската армия атакува с дронове цели в Русия и анексирания Крим! Службата за сигурност на Украйна: Ударихме руски радар за 100 млн. долара, превърнахме го в гевгир.

Унищожили са С-400 за да покажат слабото място на Израел по удара в Иран

За 10 трилиона са унищожили !

Що си требе ,си е нужно.Крайно време е цялата русофилистична сган в България да поеме към безкрайните сибирски полета

Това някаква евроатлантическа ценност ли е?

САЩ ще има по-голямо население от Китай. САЩ са обречени да бъдат за векове най-великата и единствена Световна сила. Индонезия и Индия - никога не биха могли да бъдат конкуренция на САЩ. Така че САЩ остават за следващите векове. Учете английски! И след 1000 години ще бъде световен език.

Кой ти е дилъра?Да ме запознаеш,да поръчам.Страхотна друсавица ти предлага!

Китайски експерт: Русия със сигурност ще загуби в Украйна Професор Фънг Юджун, китайски експерти по руско-евразийските въпроси, заяви че Русия със сигурност ще загуби войната в Украйна. Той е директор на Центъра за руски и централноазиатски изследвания на Университета Фудан в Шанхай. Войната между Русия и Украйна е катастрофална и за двете страни. Тъй като нито една от страните не се радва на огромно предимство, а политическите им позиции са напълно противоположни, боевете едва ли ще приключат скоро. Едно нещо обаче е ясно: конфликтът е преломен момент след края на Студената война, който ще има дълбоко и трайно глобално въздействие Четири основни фактора ще окажат влияние върху хода на войната. Първият е нивото на съпротива и национално единство, демонстрирано от украинците, което до този момент е изключително. Вторият е международната подкрепа за Украйна, която, въпреки че напоследък не отговаря на очакванията на страната, остава широка. Третият фактор е естеството на съвременната война - състезание, което се върти около комбинацията от индустриална мощ и системи за командване, контрол, комуникации и разузнаване. Една от причините, поради които Русия изпитва трудности в тази война, е, че тя все още не се е възстановила от драматичната деиндустриализация, която претърпя след разпадането на Съветския съюз. Последният фактор е информацията. Когато става въпрос за вземане на решения, Владимир Путин е затворен в информационен пашкул, благодарение на това, че е на власт толкова дълго време. Руският президент и неговият екип за национална сигурност нямат достъп до точни разузнавателни данни. Системата, с която те работят, не разполага с ефективен механизъм за коригиране на грешките. Украинските им колеги са по-гъвкави и ефективни. Имайки предвид тези фактори, Русия ще бъде принудена да се оттегли от всички окупирани украински територии, включително Крим.

пффф

Това изглежда като наше преразказване на нещо от професор Фън Юджун. Който казва малко по-различни неща. :) Нищо де, нека се радва тролетарята. :)) Любознателните може да потърсят професора. :))) Има го преведено на български.

Трол пише за тролетариат :)))

пффф

Руски, не бъркай тия дето пишем без пари с тия дето пишете за пари. :)))

е, все пак, не е лошо да се пише правилно, освен ако не е откровено на разговорен. нъл тъй?

Няма конфликт Русия с Украйна. Има конфликт запада срещу Русия.

Може и така да е, но Западът все още не е разбрал напълно. Само 60%-70% го усещат по този начин. Освен това Западът няма загуби поне за момента...

Конфликт има, но той е цивилизационен! И виж историята, тя показва кой побеждава, и това не са ретроградните сили! Запада от поне 50 години се е отказъл от завземане на територия, а установява влиянието си чрез Икономика. Това е цивилизования начин, никой не те кара да купуваш силово наложена стока, а тази която е най-добре за теб. Обратно - Русия и ретроградните сили още живеят с идеята от средновековието, че влияние и богатство се печели чрез война и завземане на територия. И това е ТОЧНО така, но с една голяма подробност! От завзета територия печелят САМО управниците - щото крадът каквото завземат, в хаоса няма закони и ред, танка и войника с автомата стреля по несъгласните и краде каквото може (стига някоя баба да не го подлъже и черпи с отровни пирожки). Но не и народа - за него остава сметката за възтановяване на тази територия. Русия и след 50 години НЕ Може да възтанови завзетите територии - те са унищожени материално и обезлюдени (ако предположим, че успее да ги задържи, в което аз не вярвам). Хубавото в товз изследване е правилния извод на Китайците - икономика има докато някой не тръгне с оръжие да те превзема. Абсолютно правилно, защото днес е съседа ти, утре си ти. Вълк който е гладен яде агнета и няма добро или лошо агне, а само това което хване.

има конфликт на варварството срещу цивилизацията. Този път русия ще загуби.

Шолц се молел бил. А кЕтай говори за очаквани загуби от Германия. Милите червенотиквеници у нас - ПО-ПРОСТИ И ОТ КИТАЙКИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Англичаните вярваха, че Германия ще клекне заради автомоблите, руснаците вряваха, че германците ще клекнат заради газа... Пък германците не клякат. :))) Китайците вярват, че ще могат да се оправят без Западните си пазари. Пък нещо се задъхват и без да са тотално отрязани. :))) Преди да атакуват Тайван ще трябва да изчакат 10-15 години да може САЩ и Западът да създата своя промишленост да правят чипове. Ако Китайците си мислят, че някой ще ги омстави да сложат ръка на чиповеете в Тайван по-добре да помислят пак. Ако пък тайванците не ги минират и вдигнат във въздуха тия предприятия преди да влезат китайците вътре - те пък на!

Силно се съмянвам , че китайците вярват , че могат да се оправят без западните пазари. За разлика от ония късия , чичо Си действа със съвсем ралични методи. Сега си има болна Русламяи , която да му продава ресурси на безценица и да се облагодетелствува от сканциите срещу нея . В същото време "захлебава" сериозно от изонса за САЩ, Япония, ЕС и Южна Корея. Налазил е икономически Африка.Та последното нещо от , което има нужда е военен конфликт.

Прави си, ама, диктатора става сутрин, решава че е БОГ и заповядва нападение. Реалността няма никакво значение, а след като е избил/премахнал другомислещите, послушковците изпълняват. Опарих се с Руски акции преди войната, 1 ЕУР няма да сложа в Китайски / Тайвайски. Дето има война има много загуби ... който дрънка оръжие да си го яде него. Китай закъсва икономически яко, имат 300% общ държавен и общински дълг. При такова ниво - само лихвите не можеш си плаща и се обявява фалит. В техния случай, няма да обявят фалит, китайското население ще го издуха яко...

Е, то Африка не е точно цветя и рози за Пекни. :) Нещо са го закъсали там. Преструктуриране на заеми. Едно друго. Като дължиш 10 000 лева на банката, тя те държи. Като и дължиш 100 000 000 ти я държиш. Нали така? :)

Китай, бавно и методично тинктанква отзад уса и ес)

Дори и да предположим , че това е така ..теб какво те радва ?!

Радва ме, че го турят отзад на твоите любимци, дето ти плащат хонорара !

С този грапав език е пркрасно усещането.

Китайците казват това което е в сегашната действителност. Абсолютна точна прогноза какво го чака светът никой не може да каже. Светът върви по един път който никой не може да преддскаже и управлява. Така е било от време оно и така ще бъде и за напред. Светът си върви по един път и никой не може да го предскаже и предвиди. Човекът е който го разбира и донякъде го преживява, всичко друго живо го консумеира ден за ден.

Яко порене на атлантопитека. Китайците не пасат трева.. вече.

Очертава се яко секс с къси многомилиардни пишки за Россия.

Яко бандерина за укропидерастите :)

аве РФ едва ои обаче ти гюбек кючекли чалгопитека ше бъдеш тъпкан отсекаде и от всички, но най вкче от резаните маткапи. пестин голини са та тъпкаои па ше те тъпчат. помощ нема нема и да има... ББААХАХА

В Лондон се напълни с украински проститутки, хубави тела, но отвратителни мутри, още по-отвратителен глас, а за държанието да не говорим. Откак се напълни с укромърша, почнах да харесвам тъмните бежанци. Хохлата трябва да се превъзпита

колко ти дават да миеш чинии в Лондон бе, кьорпе?

поне взимам паунди!!! А ти бе к'алъф ?

Откровенията на застаряваща българска проститутка в Лондон, путинистка, правилно госпожа сте се ориентирала към тъмни мигранти за клиенти.

Оказва се, че масово проститутките са рускини срамуващи се от произхода си и представящи се за украйнки. Най-голямата морална деградация е в азиатски Путинистан.

нямам търпение да се почва, има толкова български подлоги за бесене по стълбовете Народен съд 2 ще бъде красив атлантидите на време махайте жълто синия парцал от фейсбук, има все още време да се спасите

Хе хе, кой си пък ти бе, диванен пръдльо? Щото сте много смели, затова ли дядо ти шумкарския партизанин се кри в гората и куража му стигаше да обира на хората мандрите. Ела да ме обесиш, да видим как ще стане!

Много пинг-понг има в тази статия........

Китайците си гледат интереса. Ако им е изгодно да са с Украйна, ще са с Украйна. Проблемът е, че България е с който кажат "братята" хАмериканци.

Е доста реалистичен и умерен. Няма ги гейташките пожелателни изхвърляния типични за европейските анализатори и пропагандни медии. Две са основните неща. Русия има всички шансове да надделее във войната на изтощение и да, Европа ще плати цената на войната. Щатите избегнаха непосредствен постковидатен фалит като си избърсаха анала с европейските си "младши съюзници", като създадоха изкуствено търсене на "военна сигурност" в Европа и европейците чрез марионетните си лидери купиха продукта..

Какво значение има реалността през мишите очички на Си,Ким или ПУ? Аре стига ни занимавате с азиатски диктатори и ценности,може ли Дир.ру.?..

Какво значение има реалността през мишите очички на Си,Ким или ПУ? Аре стига ни занимавате с азиатски диктатори и ценности,може ли Дир.ру.?..

Какво значение има реалността през мишите очички на Си,Ким или ПУ? Аре стига ни занимавате с азиатски диктатори и ценности,може ли Дир.ру.?..

"Новата реалност през погледа на Пекин: Китайски тинк-танк" Поредната журналистическа измишльотина. Аналитичните записки се дават на съответните държавни органи за служебно ползване, а не се публикуват в ежедневниците.

Ако се установи рускии мир на територията ни няма да можете да гледате шампионска лига и западни първенства,а по цял ден ще слушате речите на Пусин?

не знам да дават Путин всеки ден по телевизията в Русия, но зеления педал ежечасно си показва големия нос и не само по хохол ТВ, ами и нашите ни информират какво е казал просещич изрод

Прочетох на английски, не знам дали е оригиналът, но това което са пуснали. Много избирателен превод са направили на български. Китайците май най-трезво гледат на ситуацията, много вярна е статията, но превода са го направили малко (или много) в евроатлантическа перспектива. Като цяло, горко ни в Европа…

Нали уж ватата отдавна сте се оринтирали на Изток и зобате вече Мандарин за да сте по-услужливи на новите шефове? Май нещо не върви науката :)

и що тъй си толкова тъпо гурбетживотно? ти наши си ориентиран на еврониви и еурогурбетлък и чираклък, къв годириш тук да квичиш? иши и от калната еуронива та изритаа... ББААХАХА

Тинк-тонк тик-ток ли е на китайски,а дир.ру?

Абе вие среиозно ли смятате, че рашките немогат да ги занулят тея за няколко месеца?! Аре спрете с простотиите си

Могат ама..не искат. Щото 'прекалено високата духовност' им пречи..

Тук въпросът е не да изтребят цивилното население на Украйна, а да разкарат продажниците с минимални щети за останалите ... Дори и да вярва човек на масмедийната пропаганда за чиповете и тоалетните чинии, като мигне два пъти ще разбере, че войната е за самосъзнанието на хората...

И как върви борбата за умовете и сърцата на украинците - 'любовта' към Раша е нараснала с геометрична прогресия от началото на спецобосрацията, нали..

Ма Зеленият магнат в недвижими имоти постоянно врещи за "предатели". А след като Залужни се изнесе в Англия половината от екипа му генерали мина на страната на Русия. Специална операция правиха да изнесат на един от тях семейството в Русия. Ма тия неща в Посолството не ви ги казват.:)

Иди тва и го викни насред Майдана..... :))))