Нова схема за измами: Не вдигайте, ако ви звънят от Словения

Начините да източат пари от телефона или сметките ви са много, бъдете внимателни, съветват експерти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде не пишете глуости, че се излагате. То бива неграмотен народ, бива неграмотни журналисти ама това вече е въпрос на проста логика, а не на знание. Как точно ще те таксуват, когато някой ти звъни (изключваме роуминга разбира се, това е съвсем друга ситуация)? Пълна глупост. Разбира се, ако си будала и върнеш обаждането, ще се набълбукаш яко, ама то вече си е ако си прост, тогава сам си си виновен.

С такъв тъп отговор от оператора сигурно е клиент ма А1 клетникът ;(

И кат ми звъннат на предплатената прима, в която няма пари, какво ще ми вземат? Стига писали глупости! Таксуват се само изходящи обаждания.

В тази статия не са го описали ясно. Във видео от друга медия Гаджев казва, че след първото обаждане е набрал номера! Не е вдигал. После се е усетил. Познам го от доста години, в едно училище и квартал бяхме. Както може би знаете е известен треньор, има до лимита 5 000 фейсбук добавени и говори с всякакви непознати хора. Може да му звъннат от някой чуждестранен спортен бранд да рекламира техни стоки например (както се е случвало.) И на мен по 2 пъти Събота и Неделя. Нямам приложение да ми изписва държава, но видях след първото позвъняване, че не е нашият +359 и това е достатъчно - не очаквам бизнес обаждания от чужбина. Проверих Словенския код и съвсем ме загубиха.

Ами на телефона не се изписва , че звъни от Словения , Джибути ,Конго,САЩ или Русия ! Само по номер , не всеки може да усети ,че е търсен от там. Скоро в някаква новина пишеше, че са прегледани записи преди две години и открито някакво криминално действие! Това лъжа ли е или не е ? Ако не е лъжа , защо мобилните оператори не дават записи и телефони на ало измамниците , за да бъдат разкрити и да забранят опцията "скрит номер ?

the1_

Може. Зависи от телефона. Моят си ми изписва от коя страна е входящото обаждане.

така е, и не само държава, но дори щат и/или област. Е, това, разбира се, не важи за телефоните тип "нокиа с фенерче" :-)

the1_

За щат или област не мога да кажа нищо. Поне тук в УК нямам подобна опция

Колко още ''фишеци'' ще да пускате за да замазвате поредната идиотщина гербераска??? Как ще ти таксуват входящо и то ще отива в джоба на притежателя на телефона???? Измислете нещо реално ако ви стигат акълите а на хората ще да кажа че няма за какво да вдигат на телефон с различен от 359 код отпред ако нямат близки връзки с някой от търсещата страна..

the1_

Глупости! Много хора комуникират с много страни!

Тогава да си плащат комуникациите ама като толкова ''комуникират'' как не са разбрали че само ИЗХОДЯЩИ се таксуват...

the1_

Тогава ще седите гладни! Оказва се, и входящ разгово може да се таксува ;) малко вътрешна информация от единият от операторите в БГ!

Всичко прилича на летен фейк...аман. Ако върнете обаждане ви таксуват иначе няма как...

Таксуват се само изходящи разговори. Ако някой оператор ми поиска пари за входящи отиваме на съд 8-9 евро. Аман от педерастки измами на САМИТЕ ОПЕРАТОРИ !!! справка : http://www.telenor.bg/bg/content/%D1%80%D0%BE%D1%83%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3

Това са някакви глупости. Входящи обаждания не се таксуват. Ако ще и от луната да са.

Защо никой не попита конкретно ВХОДЯЩИ или ИЗХОДЯЩИ обаждания се таксуват? Няма как да ви таксуват Входящо обаждане, дори ще набутате тези, които ви се обаждат ако успеете да им вдигнете преди да са затворили, защото те изчакват само един сигнал и затварят. Таксува се само ако вие им позвъните, така че до кога ще се върти тази непроверена новина в пространството?!

Аман от неграмотници! Разбира се, че има начини и случаи на законно таксуване на входящи повиквания. За всичко има начин. Така, както се таксува входящия роуминг, така може да се таксува и входящ разговор. Входящо с таксуват и повикванията на "безплатните" номера 0800хххххх. Няма нищо безплатно. Просто фирмата, която има интерес клиентите да я избират, плаща за техните повиквания - ВХОДЯЩО, а за въпросните клиенти разговорът е безплатен, въпреки, че е ИЗХОДЯЩ.. Въпрос на договаряне и елементарни настройки от страна на оператора. Друг е въпросът, че коректният оператор не трябва да ви таксува по този начин, ако не ви е предупредил, тоест включил това условие в договора. Нашите бандюги обаче ви взимат паричките с оправданието, че те имали договор с отсрещния оператор да му плащат за входящи обаждания или най-често изобщо не се оправдават, а само те размотават и те съветват да не вдигаш на този и онзи номер, да не отговаряш и даже да не отваряш есемеси и прочее идиотизми, но пари не връщат. И всичко това, защото като цялата ни държавна администрация, така и Комисията за регулиране на съобщенията е пълна само с неграмотни до идиотизъм и мързеливи до смърт служители и ще забрани тази пркатика чак след като бъде натисната от Европа. Потърпете 2-3 години и това ще стане. Гарантирам ви. Но тогава ще се появи друга измама, за която тези, които трябва да предотвратяват измамите не са се сетили.

ajovev@

Да, възможно е така да е настроено от оператора, но това е много подло от негова страна. А и няма ли го в договора на частните абонати, че са им безплатни входящите разговори в собствената им страна, не е роуминг това??!?

аз имах такова обаждане, но не съм чула телефона и после не върнах обаждане

ajovev@

Нещо не ми става ясно как така ще те таксуват за ВХОДЯЩ разговор?!?! Нали се таксуват само изходящите!!! Сега ако той е връщал обаждането и ги е набирал това е съвсем друго.

Бе много ме съмнява тая работа.

Вчера аз и жена ми получихме такива обаждания в рамките на 1 час. Хубавото е, че и двамата нямаме познати точно в Словения и не вдигнахме. Лошото е, че очевидно мобилният оператор продава бази данни на такива измамници.

Няма начин чужд оператор да вземе пари ДИРЕКТНО ОТ ВАС. Той ги взима от ВАШИЯ ОПЕРАТОР - ВИВАКОМ, А1, ТЕЛЕНОР, който ги взим от вас. Въпросните български оператори имат всички средства да контролират и НЕ ЗАПЛАЩАТ такъв род злоумишлени повиквания, но не го правят, защото взимат съответния процент от сумата. Така че моля въпросните велики специалисти да не ни съветват, особено възрастните ни родители и децата ни, да си контролират любопитството, а да посъветват със солени глоби въпросните оператори да си контролират партньорите оператори, които им натрисат подобен трафик.