Коментари - Нова порция от чатовете: Пламен Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния | Днес.dir.bg

Нова порция от чатовете: Пламен Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния

Специализираната прокуратура разкри нови обстоятелства от чатовете на русенския бизнесмен и "Prezident-Pl. Uzunov“

Обратно в новината

Коментари - Нова порция от чатовете: Пламен Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния | Днес.dir.bg

Коментари

Ако прокуратурата не спре да се прави на медия, рейтингът й в скоро време ще падне под нулата. На тези уж учени момчета им се каза неведнъж, че като огласяват без никаква необходимост служебна информация, нарушават европейското право и конституцията, засягат същевременно основни права на гражданите, за което прокуратурата може да бъде осъдена бепроблемно /не за сефте/. Въпросът е пояснен и в решение на Конституционния съд, но те упорито продължават по формулата: “Едно си баба знае – едно си бае”. Същевременно не си вършат работата – защото ако имат данни за престъпления, трябва да предадат виновните на съд. Но вижда се, че такива намерения нямат /съдът си е сложна работа/, а са си поставили за цел да поддържат в обществото някакви измислени скандали, за да угодят /познайте на кого/. Злоупотребяват откровено със служебното си положение, което на свой ред е престъпление. Но ние, “матриала”, трябва все пак да сме благодарни, че тъй наречената “изпълнителна власт” /по-точно ОПГ/, не можа да подчини съда, както подчини прокуратурата. Ако преди време беше “махнат” председателя на ВКС и на негово място сложен удобен човек, сега “майка ни жална”, както се казва на жаргон.

Не разбрах как българския Президент ще помилва осъден в друга страна независимо коя е тя????? Едно е да пишеш някакво свое искане и да питаш може ли да стане и то не до този дето изначало се занимава с това, понеже всеки средноинтелигентен има познания че междуведомствена комиси преглежда и анализира такива искания?? Вре се гешев там дето успешно може да докаже правната си ''грамотност''..

Не рабрах как се ''лобира'' за нещо дето го няма черно на бяло като законово искане??????Гешев не проумява че все повече затъва в жълтините дето пуска защото те нямат НИЩО общо с гръмогласното му обвинение при поредната му пиар акция за обвиняване и арест...

Поредният донос на Гейшев. И какво като е лобирал да бъде пуснат българин. Ами дай тогава всички които лобираха Либия да пусне българските медици да ги осъдим и да им правим доноси.

На един съветник на президента работата му е да контактува, проучва и дава мнения на Президента, които взема решенията! Как, примерно Президентсвото да вземе решение, за помилване на осъден, ако не получи документи, характеристики и лобиране от НПО-ота, или други обществно създадени групи, или обществено известни лица? Престъпление има и прокуратурата може да се сезира в случаи, когато това лобиране и предоставяне на документи е свързано с заплатено съставяне на документи с невярно съдържание! Прокуратурата на Бойко Борисов е в глуха защита, тупка топката, за да не бъде питана за 700 -те милиона, отвлича вниоманието на медиините аудитории с абсолютни глупости, които не са нещо за база на обвинение, което може да повдигне нито на Бобоков, нито на Пламен Узунов!

Крайно време е гнусната БСП да се забрани като партия и най- изявените и личности да бъдат разстреляни както в Румъния през 1989 година.В противен случай още дълго време ще спират развитието на България и ще злепоставят страната ни.

Откъде-накъде БСП? Нито нейният лидер е осъждан престъпник, нито излиат постоянно наяве доказателства за крупни злоупотреби от нейни членове, които са във властта на всичко отгоре.

Само че в ГЕРБ има повече хора от клановете на БКП, отколкото в БСП. А точно БКП правеше мръсотиите, които сега прави ГЕРБ. Е, и БСП когато е на власт, което не се е случвало отдавна.

С общи лафове.

Шило

За да сложим край на темата- дирници, самото ви заглавие е нелепо, а съдържанието- тъпо. Пред румънския президент ли е лобирал Бобоков, че все пак осъдения да бъде помилван? Щото, наш президент не може да помилва осъдените в други държави. Второ- усещате ли се, какви напъни правите, само и само да внушите нещо? Запек ли имате, кво ли? Ясно е, че парите, които получавате трябва да се заработят, ама догодина, като посочат свободата на словото в Българшия на 130-то място, не търсете виновни другаде.

Много интересно как гешефтурата изведнъж се сдоби с компромати срещу Президента точно когато Черепа взе да показва някои много интересни работи за Боко и Севдето и едни други "близки до премиера" лица.

И какво е показал Божков срещу Премиера бе трольо президентски? Лъжи и фонтомонтажи!А прокуратурата показва истински доказателства срещу корупцията на мунлимир

Какво е показала прокуратурата бе, трольо гейберастки? Зле скалъпени фотошопнати разговори. А Божков показа реални записи и снимки срещу корупцията на Боко и свитата му.

Комунистите кръв повръщат, пари не връщат.

Боковистите само купуват апартаментчета на промоция.

А има ли изобщо някаква разлика между едните и другите?

В крайна сметка някой помилван ли е? Май за прокуратурата с пълна сила важи правилото по-добре да си държи устата затворена, отколкото да се правят на кварталната клюкарка и всички да разберат колко са неграмотни и пристрастни.

"... От държавното обвинение съобщават, че са установени нови обстоятелства ..." За къщата в Барселона ли става въпрос? Или за пачките в чекмеджето? Ами поздравления за прокуратурата, защото хората наистина ги интересува много повече на кого е къщата и какви са тези пачки. Нали прокуратурата действа в интерес на българския гражданин? Нали Гешев като божий инструмент това го повтаря сутрин и вечер? Затова Бог го бил създал - да разследва корупцията по високите етажи на властта. Ами да действа. Без значение кое първо ще разнищва - къщата или пачките...

Може пък да става въпрос за Прокопиев и останалите, дето ги оправдаха вчера, а каскета заяви, че били изгубили битката. То провали да искаш от Боко и свитата му.

Щрек е прост селянин

Трябва да се поддържа някак си темата внушаваща корупция в президентството. И те се стараят! Измислена е дълга и сложна схема, която би трябвало да обърка обикновения човек и той да не е в състояние да се ориентира за какво става въпрос. Та за какво става въпрос с две думи? Наш сънародник е извършил данъчно престъпление в Румъния и румънски съд го осъжда на 6 години затвор.Това става през 2014 година. Веднага същата година ни го връщат, но кой знае защо той не влиза в затвора. Това става чак след 4 години през 2018 година. Българска организация в Румъния пише писмо на Президента с искане за неговото помилване.За да стане това трябва да се преведат на български език съответните решения на румънският съд и да се изпратят в президентството. Пламен Бобоков е поел ангажимент към този комитет да им съдейства, защото процедурата е тежка и тромава. Иска съдействие от съветника на президента. Къде е престъплението? Къде е нарушен законът? Президентът има право да помилва или да отклони молбата. Това вече той преценява като се запознае с фактите. Не съм чувал да се е произнесъл по казуса.

Бухалката на Премиера - Прокуратурата се излага в случая! Това, което поднася като информация за дейността на Президентският съветник няма никакви улики за престъпление по закон, а просто е една рутинна дейност по проучване на казуси, по която президента взема решения! Понеже Премиера е прост и той както самият се изразява , че народа е прост, му пробутва масирана медиина заблуда, че в Президенството се правят законинарушения, без да има такива! Това в бокса се нарича "глуха защита"! До кога ли ще издържи! А, може да получи силна и безответна презокенска помощ и тогава ще разберат всички, кой, как и защо кара влака в България.

Ако бил дошъл на власт корупция нямало да има. Като гледам прецедента направо си е взел съветник по корупцията, а не по антикорупцията. И като си помислиш, че тоя е бил и министър на вътрешните работи в служебния кабинет, става ясно че гумен жадев яко се е наточил за мангизи...ако има власт, корупция няма да има, ще има грабеж. Впрочем вече сме го следали този филм, когато фалираха банките при комунягите и заплатата ми беше 10 долара!

Би ли посочил в какво точно се състои корупцията?Май говориш просто така, лаф да става!

Яжте ми топлите лайна всички комунисти!!!!!

За психиатър си чадо, а не да правиш коментари в "ДИР-а"!

Лапайте пацулаааааааааа!

Шило

Чета и препрочитам, ама все не мога да намеря, къде става дума за помилване на този човек? Осъден е в Румъния, доколкото става ясно, май вече или си е изтърпял наказанието или в крайна сметка е оправдан.

И още нещо- президентът може да помилва тези, които търпят наказание тук по признати от български съд присъди. А тоя са го искали румънците да търпи там наказанието си. Така че, поредната долна помия се излива върху Радев.

Не съм убеден в това което казвате. Нашите медици в Либия ги помилваха на секундата ,въпреки че бяха осъдени в Либия.

:))) Глей ся - ти не разбираш. Проблемът е огромен и е в това, че този може да излезе от затвора БЕЗ да си е платил данък освобождение на гербопитеците.

Общественият интерес към шкафчето е многократно по голям. Всеки се пита, истински ли са снимките или са постановка. Ако е първото, защо Борисов не е задържан под стража? Ако е второто, кой има многократен достъп до спалнята на Борисов и може безнаказано да внася и изнася пачки пари и кюлчета злато? Този/тази някой/някоя утре може да внесе пистолет и да заложи бомба под леглото на нашия “любим” премиер,

Днес в коментар по Хоризонт , бившият приятел на Борисов - Цветан Цветанов заяви, че тези снимки могат да бъдат направени само от човек който е преспивал с Борисов. Цветанов нито за момент не прояви съмнение , че тези снимки са автентични.

ВСИчки комунисти: ЯЖТЕ ЛАЙНА!!!!!!

Шило

може ли всички комунисти да ти го набият в г.за? С 200?

Може ли някой от тук коментиращите известни с това, че за тях ГЕШЕВ радост, които освен това в болшинството си имат надлежен стаж от лежане по затворите, което пък е единствения фактор за юридическата им грамотност, да обясни детайлно какво в качените чатове е незаконосъобразно, кое е нарушение по НК и кой текст от НК го определя като такова! Защото по същество това е по-скоро тема на клюкарките по пейките край блока, а не осъзната реакция на прокурор. В цяла България хората си говорят по най-различни теми, но това не е престъпление. Както и няма нищо компрометиращо в тези чатове.

То ако имаше нещо компрометиращо в тези чатове, те щяха да бъдат най- силното доказателство на прокуратурата и щяха да го пазят с 9 ключа в каса. Колкото и нисък да е професионализма на къскетурата, там има и кадърни прокурори които много добре знаят, че тези чатове няма да издържат и пред най-поръчковият български съд. Целта е съвсем друга - да се отклони вниманието от записите и снимките с Борисов.

Всичко това е много интересно. Но предизвика в мен едни въпроси, на които няма отговор в статията и изявлението на Каскетурата: Как така, лице изтърпяващо наказание в български затвор, не само че има смартфон, но и напълно спокойно и редовно си чати с когото и да било? Как така Министерството на правосъдието, в чието разпореждане са затворите и охраната на цялата съдебна власт (имат специална собствена полиция за това) и Каскетурата не са знаели или са допуснали това? Защо Барни Ръбъл - Кирилов и съответните шефове на са погнати от Каскетурата Му за реално оказаното от тях съдействие на един осъден и изтърпяващ присъда затворник? Ако Каскетурата е знаела, защо си е траяла? Кой ще понесе отговорност - Гешев също е в кюпа, щото чатовете са от април... а и нали е негово супертайното Бюро за прикриване на престъпниците, даващи исканите от тях необходими показания срещу посочените от каскетурата хора?

Сега е наред ушатия!

пак ще настъпи мотиката

И какво от това, че някакви си хора са разговаряли. Хората могат да си говорят всичко. А какво е нередното ако някой помоли някого да предаде документи, в които няма нищо нередно. Няма разлика дали един документ ще бъде изпратен от посредник физическо лице или по пощата. Интересно е защо при липса на доказателства за извършено престъпление се опитват да печелят общественото мнение в несъстоятелни публикации? Все пак добре известна е истината, че щом общественото мнение влезе в съдебната зала правосъдието с изнизва през прозореца. Кой така активно се бори против правосъдието в България?

Хайде сега - нова задача за всички Радевисти - време е да натискате минусите до побъкване за всеки, който се опитва да мисли. Поздрави

Да си чул или видял някъде бандитите от 90-те, сега известни като партия ГЕРБ, да мислят?

Няма как един , който симпатизира на Борисов да може да мисли. Обратното би означавало, че Борисов отново е излъгал, като казва , че се разбира само с простите.

Слаба ракия си Гешо, съда ще каже !!

Президентския съветник не взима решения нито може да се разпорежда!Това е функция на Президента.В случая съветника взема поръчката а Радев я задейства.Те не го правят ей така за нищо ????Какво би станало ако Радев управлява държавата.

Ако Радев управлява държавата ще има справедливост при разпределението и преразпределението, а корупцията ще бъде сведена до минимум. Защото все пак един пилот минал пълно обучение и усъвършенстване в български и американски академии, освен това е генерал, истински, а не измислен без един ден работа в службите. А ако не ви е ясно това то нека разгледаме гражданските специалности - примерно на ББ и на РР. Румен Радев е с гражданска специалност инженер, с квалификация да бъде пилот в гражданската авиация, а Бойко Борисов е с гражданска специалност водопроводчик. И в ето това се състои разликата между този който е Президент избран от останалите около 70 % българи и този, който ни го натресе ДПС за генерал...

Ще се преразпределя, че чак ушите ти ще пукат, що консултации ще се платят.

Ако Радев управляваше държавата, то председателят на НС няма ше да бъде наричана "кърджалийска п...ка" !!!

Зел. чорап ти го каза, той управлява дрон и Миг-29. Държава няма да управлява

Не ти се връзвам Гешо, не вървой !!

Прокуратурата с този подход може да разпространи каквото си иска по всяко едно висящо дело, нищо че няма обвиняеми лица и ние да четем глупости в захлас с години. Ами утре ако някой непослушен съдия вземе, че реши че чатовете не са събрани по надлежния ред по НПК и ги изключи като доказателства, кво прайм? Да не говорим, че явно никой спецпрокурор не е чел чл.107, ал.3 от НПК: Съдът и органите на досъдебното производство събират и проверяват както доказателствата, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателствата, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Изразяване на предварително мнение от прокурора за виновността на дадено лице още при събиране на доказателствата и предварителната им оценка чрез медиите е очевадна липсва на обективност, респ. - основание за отвод.

да се чудиш днес. Нека да помогнат на прокуратурата да събере смекчаващи вината обстоятелства. А иначе работата на прокурора в подобни дела е да изразява становище за виновност, на адвоката обратното, а съдията решава. Вероятно къде по-добре би било за таз групичка прокурора да каже, че няма достатъчно данни за престъпление и толкоз, нали тъй се научихте да става през годините, за недосегаемите

"Бойко внася боклуци!" - оказа се, че това го правят олигарси на БСП с личната помощ на секретаря на Радев и със 100% сигурност и Радев знае и получава нещо за това. Ако не - още по-зле за него. "Бойко гори боклуци!" - горят боклуци ТЕЦ-овете на БСП. Да напомня, че пак БСП продадоха ТЕЦ на Доган. Бойко наистина трябва да гори боклуци. Червени боклуци. Иначе няма шанс за тази страна!

Можеш само да ми попиш к0ра и то с устни.

Спомни си тази простотия след изборите. Като отчетете още една загуба. Ако не си я спомниш ти, аз ще ти я припомня.

Това е само малка част от злоупотребите с власт на ушатия фатмак.Той е свързан и с Нинова, Божков и друга подобна гмеж.Вече никога няма да спечелят избори за президент и парламент.Червени отрепки.

Паричките са на привършване, а тяхното со е тяхно

Това е Секретарят по АНТИКОРУПЦИЯ на Радев! Смятайте какво прави секретаря по корупция...

Социалисти крадци и престъпници. Къде е новината тука?

Mного "активна " тази прокуратура, публикуват пълни глупости, които надуват като балони, а за Тиквата пълно мълчание! Няма Мишо бирата, няма Вальо Танов( все покойници при странни обстоятелства) няма Кокинов, няма Барселона, няма шкафчета с евро, абе НЯМА! Смешна прокуратура! Но Кьовеши идва!

Поредният отчаян опит на каскетурата да отклони общественото внимание от далаверите на Бойко, Vladdi и Мента. Ако си спомняте Бобокови бяха арестувани по обвинение , че незаконно внасят боклук в България. Очевидно от тази трънка няма да изкочи заек и това обвинение беше забравено и никой от каскетурата вече не говори за това. Сега каскетурата се опитва да изрови търговия с влияние от тези чатове между Бобоков и президентският секретар . Известни съдии считат , че каскетурата пуска тези чатове, защото знае много добре, че те няма да издържат пред никой съд , още повече, че в тях липсва основното условие за търговия с влияние - обещание или предаване на облага от Бобоков на президентския секретар за извършените услуги. В това отношение христоматиен пример за търговия с влияние е съпорта пред Комисията по хазарта , обещан от Домузчиев срещу получаване на облага от 20 млн. на месец от Божков за тази услуга. Само ,че както казва самият Гешев : “А,бе, аз обичам да се праим на луд .........." и каскетурата се прави, че не вижда търговията с влияние на Домузчиев. В случая с Бобокови целта на пускането на тези чатове е да се отклони вниманието на обществото от записите и снимките които компрометират жестоко Борисов не само в българия , но и в Европа.

Вие по рождение ли сте така или отпосле ви стана?

И ние се учим вече от Баце. Правим се на прости за да ни е лесно.

За "Бай Тошо" не знам, ама за тебе съм сигурен - ограничен си по рождение! С какво не си съгласен в написаното от "Бай Тошо"? В какво не е прав? Всъщност, май и ти си съгласен с него, ама пусти центове, трябва да се пишат глупости на килограм... Щото има норма, спусната от Козяк и от Севдето, нали?

Руският президент Путин награди вчера доброволката в борбата с ковид Светлана Ануреева с орден Пирогов! Нашият президент се занимава с простотии и замазваници. Огромна разлика с истинските президенти.

Плюс.

Той е милиционер назначен за главен прокурор. Би трябвало да има юритидечско образование. Но той няма. Най добре е вместо да се прави на прокурор да кандидатства в СУ. И ако там признаят дипломата от милиционерското училище в село Симеоново да запише право. Не може измежду всички прокурори да няма някой който да е завършил право на правилното място.

Яжте ми лайната!!!!!!

В затвора престъпник. Заедно с политиците които са ти правили услугите. Срам. Червен срам. Опа, такова нещо няма, те нагли.

Някак си ми се струва неправилно тези скрИйншотове да се разпространяват в публичното пространство... Нали са част от обвинителен материал - улика?

И как улика са, освен за тъпотията на каскета.

Ако някой сайт ги беше разпространил, как щеше да е? Ако не бяха публикувани в Америка факти за Уотъргейт, всичко щеше да се замете под килима.

че Клепоухото & Ко. яко са влачили гювеч и са мазали дебели филии.

Божков ще вкара Правителството и Главния Прокурор в Обяснителен режим ! Месирки как сте с Тулупите ! Гледайте 7/8 при Хаджи Тошко ще има пак сензация и стрес за Управляващите !

ще

Долу комунягите и селският им електорат!!!!!!!!

Мъка а! Ближеш си раните, ама не помага, свършили сте тоя път и съдържанието на ШКАФА и КОЙ и ДПСарите няма да ви помогнат

Колкото и да си правоверен зеленочорапко, не можеш да отречеш, здравата оцапахте пейзажа. Сега трябва малко тъмнинааааа...

Яжте лайна всички комунисти!!!!!!! Гълтайте!!!!!!

О значи Синьото ГЕРБ казваш да яде ,там са повече комунисти от всяка друга партия , разбра ли фекалио!

Гласувай за тях тогава, щом са комунисти!!!!!!

Чисто Милицейски работи ! Гешев ти си Прокурор , а не Милиционер Старшина ?

Той е прокурор само по назначение, иначе манталитета му е на НКВД-функционер от времето на Сталин.

Не знам защо се пускат тия СМС-и, за мен те говорят само за безумието на Каскета. Не виждам АБСОЛЮТНО нищо незаконно или укоримо в тях. Вероятно дори герберските тюфлеци ще им е трудно да измислят нещо.

можеш ли да четеш ?

Той за четене нищо не споменава , само за "виждане" :)))

Е кво прочете бе плужек?!?

че групичка чиновници, воглаве с управомощения от конституцията да помилва президент, изпълнява тези си функции извън определения от закона ред, за да получи облага бъларски айдук, осъден от Румънски съд, който доста хитро са ни го хързулнали да си лежи в наш затвор.

Май си рядко туп и малоумен Невиждал, тъп като червен трол

Какво лошо има в това да освободиш някого , в случая Българин от Съд в Чужда страна ! Аз ако имах власт щях да лобирам за Иванчева , която сега ще Осъди и Удари България в Стразбург ! Оставка на Правителството на Диктатора Бойко Методиев Борисов и неговия Слуга Гешев ! Долу ГЕРБ и Свобода за Българите !

Обаче ако тази крадлива фризьорка не осъди България ще дойдеш ли и да ти пръсна тъпия задник?

Ти да неси Манаф Албански ?

Манаф си ТИ, но съвсем обикновен манаф!

Не бе пич, цялата история е да се "окаля" президента и де се премести прожектора от записите и чекмеджетата !

За много хитър ли се смяташ, сельо?????

Цялата работа е Мунята да спре да се прави на Клоун! Седнал е върху Уй и колкота павече мърда..., толкова па-навътре влиза. А ти си плямпай!

Няма смисъл да се "каля", той сам се е омазал до ушите

И защо да се каля преЦедента? Той сам се е окалял достатъчно.

Да, каква лошо има да помилваш всички финансови престъпници, изнасилвачи, убийци, педофили, мафиоти, наркодилъри, само защото са БЪЛГАРИ?

стига да са си платили, а тоз ми се струва, че е платил авансово, доста е настоятелен

А бе подложко, ти не прочете ли, че румънския съд го е оправдал, пък нашите са го арестували заради стара заповед. Та на въпроса могат да се помилват, защото могат да станат и хора като е написал поета. Единствено троловете на герб не подлежат на очовечване.

Не четеш ли, не можеш да мислиш ли - не знам. Румънците са го осъдили, но вместо да го тикнат в техния зандан, те ни го пращат през границата, и нашия айдук щастлив. Ама Румъните хитри - пускат го за издирване и после в нашия пандиз си лежи присъдата. Та затуй иска помилване, по втория начин.

Леле, какво лято предстои!!! На някои хора свят ще им се вие. А вие, драги сънародници, пак ходете за гъби, вместо до изборните секции!

Следващия път пак си изберет Президент от БСП Нещастници

Е ми естествено, че ще изберем, даже ще ти кажа кой ще - СЪЩИЯТ

Ееее, друго си е мангалите от Ботев да си изберат даскалица от Белчин баня. Още ѝ виси муцуната на циганската кръчма.

Въпросът е с какво Пламен хитлера държи радев

Money, money. На тоя, който е платил изборите

Не е истина какви неща се публикуват в медиите, това изглежда абсурдно и несъстоятелно. Явно държавните служители го тълкуват по друг начин.

Тоз, който радееше за светлина, му лъсна задника. Само не казвай, че не е знаел

Руската мафия - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ!

Да ядат лайна!!!!!

Коментари - Нова порция от чатовете: Пламен Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния | Днес.dir.bg

Нова порция от чатовете: Пламен Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния

Специализираната прокуратура разкри нови обстоятелства от чатовете на русенския бизнесмен и "Prezident-Pl. Uzunov“

Обратно в новината

Коментари - Нова порция от чатовете: Пламен Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния | Днес.dir.bg

Коментари

Ако прокуратурата не спре да се прави на медия, рейтингът й в скоро време ще падне под нулата. На тези уж учени момчета им се каза неведнъж, че като огласяват без никаква необходимост служебна информация, нарушават европейското право и конституцията, засягат същевременно основни права на гражданите, за което прокуратурата може да бъде осъдена бепроблемно /не за сефте/. Въпросът е пояснен и в решение на Конституционния съд, но те упорито продължават по формулата: “Едно си баба знае – едно си бае”. Същевременно не си вършат работата – защото ако имат данни за престъпления, трябва да предадат виновните на съд. Но вижда се, че такива намерения нямат /съдът си е сложна работа/, а са си поставили за цел да поддържат в обществото някакви измислени скандали, за да угодят /познайте на кого/. Злоупотребяват откровено със служебното си положение, което на свой ред е престъпление. Но ние, “матриала”, трябва все пак да сме благодарни, че тъй наречената “изпълнителна власт” /по-точно ОПГ/, не можа да подчини съда, както подчини прокуратурата. Ако преди време беше “махнат” председателя на ВКС и на негово място сложен удобен човек, сега “майка ни жална”, както се казва на жаргон.

Не разбрах как българския Президент ще помилва осъден в друга страна независимо коя е тя????? Едно е да пишеш някакво свое искане и да питаш може ли да стане и то не до този дето изначало се занимава с това, понеже всеки средноинтелигентен има познания че междуведомствена комиси преглежда и анализира такива искания?? Вре се гешев там дето успешно може да докаже правната си ''грамотност''..

Не рабрах как се ''лобира'' за нещо дето го няма черно на бяло като законово искане??????Гешев не проумява че все повече затъва в жълтините дето пуска защото те нямат НИЩО общо с гръмогласното му обвинение при поредната му пиар акция за обвиняване и арест...

Поредният донос на Гейшев. И какво като е лобирал да бъде пуснат българин. Ами дай тогава всички които лобираха Либия да пусне българските медици да ги осъдим и да им правим доноси.

На един съветник на президента работата му е да контактува, проучва и дава мнения на Президента, които взема решенията! Как, примерно Президентсвото да вземе решение, за помилване на осъден, ако не получи документи, характеристики и лобиране от НПО-ота, или други обществно създадени групи, или обществено известни лица? Престъпление има и прокуратурата може да се сезира в случаи, когато това лобиране и предоставяне на документи е свързано с заплатено съставяне на документи с невярно съдържание! Прокуратурата на Бойко Борисов е в глуха защита, тупка топката, за да не бъде питана за 700 -те милиона, отвлича вниоманието на медиините аудитории с абсолютни глупости, които не са нещо за база на обвинение, което може да повдигне нито на Бобоков, нито на Пламен Узунов!

Крайно време е гнусната БСП да се забрани като партия и най- изявените и личности да бъдат разстреляни както в Румъния през 1989 година.В противен случай още дълго време ще спират развитието на България и ще злепоставят страната ни.

Откъде-накъде БСП? Нито нейният лидер е осъждан престъпник, нито излиат постоянно наяве доказателства за крупни злоупотреби от нейни членове, които са във властта на всичко отгоре.

Само че в ГЕРБ има повече хора от клановете на БКП, отколкото в БСП. А точно БКП правеше мръсотиите, които сега прави ГЕРБ. Е, и БСП когато е на власт, което не се е случвало отдавна.

С общи лафове.

Шило

За да сложим край на темата- дирници, самото ви заглавие е нелепо, а съдържанието- тъпо. Пред румънския президент ли е лобирал Бобоков, че все пак осъдения да бъде помилван? Щото, наш президент не може да помилва осъдените в други държави. Второ- усещате ли се, какви напъни правите, само и само да внушите нещо? Запек ли имате, кво ли? Ясно е, че парите, които получавате трябва да се заработят, ама догодина, като посочат свободата на словото в Българшия на 130-то място, не търсете виновни другаде.

Много интересно как гешефтурата изведнъж се сдоби с компромати срещу Президента точно когато Черепа взе да показва някои много интересни работи за Боко и Севдето и едни други "близки до премиера" лица.

И какво е показал Божков срещу Премиера бе трольо президентски? Лъжи и фонтомонтажи!А прокуратурата показва истински доказателства срещу корупцията на мунлимир

Какво е показала прокуратурата бе, трольо гейберастки? Зле скалъпени фотошопнати разговори. А Божков показа реални записи и снимки срещу корупцията на Боко и свитата му.

Комунистите кръв повръщат, пари не връщат.

Боковистите само купуват апартаментчета на промоция.

А има ли изобщо някаква разлика между едните и другите?

В крайна сметка някой помилван ли е? Май за прокуратурата с пълна сила важи правилото по-добре да си държи устата затворена, отколкото да се правят на кварталната клюкарка и всички да разберат колко са неграмотни и пристрастни.

"... От държавното обвинение съобщават, че са установени нови обстоятелства ..." За къщата в Барселона ли става въпрос? Или за пачките в чекмеджето? Ами поздравления за прокуратурата, защото хората наистина ги интересува много повече на кого е къщата и какви са тези пачки. Нали прокуратурата действа в интерес на българския гражданин? Нали Гешев като божий инструмент това го повтаря сутрин и вечер? Затова Бог го бил създал - да разследва корупцията по високите етажи на властта. Ами да действа. Без значение кое първо ще разнищва - къщата или пачките...

Може пък да става въпрос за Прокопиев и останалите, дето ги оправдаха вчера, а каскета заяви, че били изгубили битката. То провали да искаш от Боко и свитата му.

Щрек е прост селянин

Трябва да се поддържа някак си темата внушаваща корупция в президентството. И те се стараят! Измислена е дълга и сложна схема, която би трябвало да обърка обикновения човек и той да не е в състояние да се ориентира за какво става въпрос. Та за какво става въпрос с две думи? Наш сънародник е извършил данъчно престъпление в Румъния и румънски съд го осъжда на 6 години затвор.Това става през 2014 година. Веднага същата година ни го връщат, но кой знае защо той не влиза в затвора. Това става чак след 4 години през 2018 година. Българска организация в Румъния пише писмо на Президента с искане за неговото помилване.За да стане това трябва да се преведат на български език съответните решения на румънският съд и да се изпратят в президентството. Пламен Бобоков е поел ангажимент към този комитет да им съдейства, защото процедурата е тежка и тромава. Иска съдействие от съветника на президента. Къде е престъплението? Къде е нарушен законът? Президентът има право да помилва или да отклони молбата. Това вече той преценява като се запознае с фактите. Не съм чувал да се е произнесъл по казуса.

Бухалката на Премиера - Прокуратурата се излага в случая! Това, което поднася като информация за дейността на Президентският съветник няма никакви улики за престъпление по закон, а просто е една рутинна дейност по проучване на казуси, по която президента взема решения! Понеже Премиера е прост и той както самият се изразява , че народа е прост, му пробутва масирана медиина заблуда, че в Президенството се правят законинарушения, без да има такива! Това в бокса се нарича "глуха защита"! До кога ли ще издържи! А, може да получи силна и безответна презокенска помощ и тогава ще разберат всички, кой, как и защо кара влака в България.

Ако бил дошъл на власт корупция нямало да има. Като гледам прецедента направо си е взел съветник по корупцията, а не по антикорупцията. И като си помислиш, че тоя е бил и министър на вътрешните работи в служебния кабинет, става ясно че гумен жадев яко се е наточил за мангизи...ако има власт, корупция няма да има, ще има грабеж. Впрочем вече сме го следали този филм, когато фалираха банките при комунягите и заплатата ми беше 10 долара!

Би ли посочил в какво точно се състои корупцията?Май говориш просто така, лаф да става!

Яжте ми топлите лайна всички комунисти!!!!!

За психиатър си чадо, а не да правиш коментари в "ДИР-а"!

Лапайте пацулаааааааааа!

Шило

Чета и препрочитам, ама все не мога да намеря, къде става дума за помилване на този човек? Осъден е в Румъния, доколкото става ясно, май вече или си е изтърпял наказанието или в крайна сметка е оправдан.

И още нещо- президентът може да помилва тези, които търпят наказание тук по признати от български съд присъди. А тоя са го искали румънците да търпи там наказанието си. Така че, поредната долна помия се излива върху Радев.

Не съм убеден в това което казвате. Нашите медици в Либия ги помилваха на секундата ,въпреки че бяха осъдени в Либия.

:))) Глей ся - ти не разбираш. Проблемът е огромен и е в това, че този може да излезе от затвора БЕЗ да си е платил данък освобождение на гербопитеците.

Общественият интерес към шкафчето е многократно по голям. Всеки се пита, истински ли са снимките или са постановка. Ако е първото, защо Борисов не е задържан под стража? Ако е второто, кой има многократен достъп до спалнята на Борисов и може безнаказано да внася и изнася пачки пари и кюлчета злато? Този/тази някой/някоя утре може да внесе пистолет и да заложи бомба под леглото на нашия “любим” премиер,

Днес в коментар по Хоризонт , бившият приятел на Борисов - Цветан Цветанов заяви, че тези снимки могат да бъдат направени само от човек който е преспивал с Борисов. Цветанов нито за момент не прояви съмнение , че тези снимки са автентични.

ВСИчки комунисти: ЯЖТЕ ЛАЙНА!!!!!!

Шило

може ли всички комунисти да ти го набият в г.за? С 200?

Може ли някой от тук коментиращите известни с това, че за тях ГЕШЕВ радост, които освен това в болшинството си имат надлежен стаж от лежане по затворите, което пък е единствения фактор за юридическата им грамотност, да обясни детайлно какво в качените чатове е незаконосъобразно, кое е нарушение по НК и кой текст от НК го определя като такова! Защото по същество това е по-скоро тема на клюкарките по пейките край блока, а не осъзната реакция на прокурор. В цяла България хората си говорят по най-различни теми, но това не е престъпление. Както и няма нищо компрометиращо в тези чатове.

То ако имаше нещо компрометиращо в тези чатове, те щяха да бъдат най- силното доказателство на прокуратурата и щяха да го пазят с 9 ключа в каса. Колкото и нисък да е професионализма на къскетурата, там има и кадърни прокурори които много добре знаят, че тези чатове няма да издържат и пред най-поръчковият български съд. Целта е съвсем друга - да се отклони вниманието от записите и снимките с Борисов.

Всичко това е много интересно. Но предизвика в мен едни въпроси, на които няма отговор в статията и изявлението на Каскетурата: Как така, лице изтърпяващо наказание в български затвор, не само че има смартфон, но и напълно спокойно и редовно си чати с когото и да било? Как така Министерството на правосъдието, в чието разпореждане са затворите и охраната на цялата съдебна власт (имат специална собствена полиция за това) и Каскетурата не са знаели или са допуснали това? Защо Барни Ръбъл - Кирилов и съответните шефове на са погнати от Каскетурата Му за реално оказаното от тях съдействие на един осъден и изтърпяващ присъда затворник? Ако Каскетурата е знаела, защо си е траяла? Кой ще понесе отговорност - Гешев също е в кюпа, щото чатовете са от април... а и нали е негово супертайното Бюро за прикриване на престъпниците, даващи исканите от тях необходими показания срещу посочените от каскетурата хора?

Сега е наред ушатия!

пак ще настъпи мотиката

И какво от това, че някакви си хора са разговаряли. Хората могат да си говорят всичко. А какво е нередното ако някой помоли някого да предаде документи, в които няма нищо нередно. Няма разлика дали един документ ще бъде изпратен от посредник физическо лице или по пощата. Интересно е защо при липса на доказателства за извършено престъпление се опитват да печелят общественото мнение в несъстоятелни публикации? Все пак добре известна е истината, че щом общественото мнение влезе в съдебната зала правосъдието с изнизва през прозореца. Кой така активно се бори против правосъдието в България?

Хайде сега - нова задача за всички Радевисти - време е да натискате минусите до побъкване за всеки, който се опитва да мисли. Поздрави

Да си чул или видял някъде бандитите от 90-те, сега известни като партия ГЕРБ, да мислят?

Няма как един , който симпатизира на Борисов да може да мисли. Обратното би означавало, че Борисов отново е излъгал, като казва , че се разбира само с простите.

Слаба ракия си Гешо, съда ще каже !!

Президентския съветник не взима решения нито може да се разпорежда!Това е функция на Президента.В случая съветника взема поръчката а Радев я задейства.Те не го правят ей така за нищо ????Какво би станало ако Радев управлява държавата.

Ако Радев управлява държавата ще има справедливост при разпределението и преразпределението, а корупцията ще бъде сведена до минимум. Защото все пак един пилот минал пълно обучение и усъвършенстване в български и американски академии, освен това е генерал, истински, а не измислен без един ден работа в службите. А ако не ви е ясно това то нека разгледаме гражданските специалности - примерно на ББ и на РР. Румен Радев е с гражданска специалност инженер, с квалификация да бъде пилот в гражданската авиация, а Бойко Борисов е с гражданска специалност водопроводчик. И в ето това се състои разликата между този който е Президент избран от останалите около 70 % българи и този, който ни го натресе ДПС за генерал...

Ще се преразпределя, че чак ушите ти ще пукат, що консултации ще се платят.

Ако Радев управляваше държавата, то председателят на НС няма ше да бъде наричана "кърджалийска п...ка" !!!

Зел. чорап ти го каза, той управлява дрон и Миг-29. Държава няма да управлява

Не ти се връзвам Гешо, не вървой !!

Прокуратурата с този подход може да разпространи каквото си иска по всяко едно висящо дело, нищо че няма обвиняеми лица и ние да четем глупости в захлас с години. Ами утре ако някой непослушен съдия вземе, че реши че чатовете не са събрани по надлежния ред по НПК и ги изключи като доказателства, кво прайм? Да не говорим, че явно никой спецпрокурор не е чел чл.107, ал.3 от НПК: Съдът и органите на досъдебното производство събират и проверяват както доказателствата, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателствата, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Изразяване на предварително мнение от прокурора за виновността на дадено лице още при събиране на доказателствата и предварителната им оценка чрез медиите е очевадна липсва на обективност, респ. - основание за отвод.

да се чудиш днес. Нека да помогнат на прокуратурата да събере смекчаващи вината обстоятелства. А иначе работата на прокурора в подобни дела е да изразява становище за виновност, на адвоката обратното, а съдията решава. Вероятно къде по-добре би било за таз групичка прокурора да каже, че няма достатъчно данни за престъпление и толкоз, нали тъй се научихте да става през годините, за недосегаемите

"Бойко внася боклуци!" - оказа се, че това го правят олигарси на БСП с личната помощ на секретаря на Радев и със 100% сигурност и Радев знае и получава нещо за това. Ако не - още по-зле за него. "Бойко гори боклуци!" - горят боклуци ТЕЦ-овете на БСП. Да напомня, че пак БСП продадоха ТЕЦ на Доган. Бойко наистина трябва да гори боклуци. Червени боклуци. Иначе няма шанс за тази страна!

Можеш само да ми попиш к0ра и то с устни.

Спомни си тази простотия след изборите. Като отчетете още една загуба. Ако не си я спомниш ти, аз ще ти я припомня.

Това е само малка част от злоупотребите с власт на ушатия фатмак.Той е свързан и с Нинова, Божков и друга подобна гмеж.Вече никога няма да спечелят избори за президент и парламент.Червени отрепки.

Паричките са на привършване, а тяхното со е тяхно

Това е Секретарят по АНТИКОРУПЦИЯ на Радев! Смятайте какво прави секретаря по корупция...

Социалисти крадци и престъпници. Къде е новината тука?

Mного "активна " тази прокуратура, публикуват пълни глупости, които надуват като балони, а за Тиквата пълно мълчание! Няма Мишо бирата, няма Вальо Танов( все покойници при странни обстоятелства) няма Кокинов, няма Барселона, няма шкафчета с евро, абе НЯМА! Смешна прокуратура! Но Кьовеши идва!

Поредният отчаян опит на каскетурата да отклони общественото внимание от далаверите на Бойко, Vladdi и Мента. Ако си спомняте Бобокови бяха арестувани по обвинение , че незаконно внасят боклук в България. Очевидно от тази трънка няма да изкочи заек и това обвинение беше забравено и никой от каскетурата вече не говори за това. Сега каскетурата се опитва да изрови търговия с влияние от тези чатове между Бобоков и президентският секретар . Известни съдии считат , че каскетурата пуска тези чатове, защото знае много добре, че те няма да издържат пред никой съд , още повече, че в тях липсва основното условие за търговия с влияние - обещание или предаване на облага от Бобоков на президентския секретар за извършените услуги. В това отношение христоматиен пример за търговия с влияние е съпорта пред Комисията по хазарта , обещан от Домузчиев срещу получаване на облага от 20 млн. на месец от Божков за тази услуга. Само ,че както казва самият Гешев : “А,бе, аз обичам да се праим на луд .........." и каскетурата се прави, че не вижда търговията с влияние на Домузчиев. В случая с Бобокови целта на пускането на тези чатове е да се отклони вниманието на обществото от записите и снимките които компрометират жестоко Борисов не само в българия , но и в Европа.

Вие по рождение ли сте така или отпосле ви стана?

И ние се учим вече от Баце. Правим се на прости за да ни е лесно.

За "Бай Тошо" не знам, ама за тебе съм сигурен - ограничен си по рождение! С какво не си съгласен в написаното от "Бай Тошо"? В какво не е прав? Всъщност, май и ти си съгласен с него, ама пусти центове, трябва да се пишат глупости на килограм... Щото има норма, спусната от Козяк и от Севдето, нали?

Руският президент Путин награди вчера доброволката в борбата с ковид Светлана Ануреева с орден Пирогов! Нашият президент се занимава с простотии и замазваници. Огромна разлика с истинските президенти.

Плюс.

Той е милиционер назначен за главен прокурор. Би трябвало да има юритидечско образование. Но той няма. Най добре е вместо да се прави на прокурор да кандидатства в СУ. И ако там признаят дипломата от милиционерското училище в село Симеоново да запише право. Не може измежду всички прокурори да няма някой който да е завършил право на правилното място.

Яжте ми лайната!!!!!!

В затвора престъпник. Заедно с политиците които са ти правили услугите. Срам. Червен срам. Опа, такова нещо няма, те нагли.