Нова епоха в отношенията между Анкара и Атина: Ердоган ще посети Гърция през есента

Кириакос Мицотакис и Реджеп Ердоган ще председателстват заседанието на Съвета за сътрудничество на високо равнище в Солун

Обратно в новината

Коментари - Нова епоха в отношенията между Анкара и Атина: Ердоган ще посети Гърция през есента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган обяви желанието си да обсъди с Путин ситуацията около зърнената сделка, която изтича на 17 юли т.г. По думите му от първия ден на военния конфликт в Украйна Турция не е пропуснала нито един военен кораб на НАТО през своите проливи. Намекът към Путин му е, че ако той не разреши продължаването и, Турция ще пропусне бойните кораби на НАТО да преминат през Босфора. Ердоган отбеляза също, че повече от 33 милиона тона храни са доставени на световните пазари благодарение на сделката за зърно. Но днес 14.07.2023 год. в обедните новини по Централната руска телевизия, съобщиха че Путин нито желае да говори по телефона или най-малко пък да се среща с Ердоган в близко време. Това е един достоен отговор на един голям политик, към един подлец и лицемер.

Подлец и лицемер е ботоксовия капут в кремъл .

Ердоган е единствения държавник и политик с когото ботоксовия бункерен "герой" може да разговаря в момента. Лъжеш като настъпана блядка моме, защото Путя ще ходи в Турция през Август. Това от руZZката тролеферма сте големи подлизурковци, манипулатори и лъжци.

Всеки наясно с действията и прогреса на проучването и експлоатацията на газовите находища в източното средиземноморие знае, че това щеше да се случи. Все пак интереса клати феса, а и Гърция не решават сами.

Stanko

Ще пусне Швеция в НАТО и ще цуне гърците:издърпаха ушите на Ердоган.

Издърпаха му топките.

Когато гърци и турци си сътрудничат, бог да пази България.

?

Защо в мен възникват асоциации с договора за ненападение между Сталин и Хитлер?..

Свобода за Кюрдистан.

Щом ти се иска много, можеш да им дадеш земи и да си живете заедно със здраве. Нали сте братовчеди с кюрдите.

Всички обиждат или се възхищават на Ердгоан. Истината е че той прави каквото може за посоката на Турция - тази която той разбира като правилна - и маневрира в тези рамки. Посоката на Турция е малко като тази на Англия. Тоест, в посока там където вече имат влияние и исторически показатели. Тази посока са тюрко езичните народи и държави на изток. Турция много добре знае че никога няма да бъде част от ЕС. Няма да споменавам причините, защото мисля че са повече от очевидни. Но ако може да се пребори за поне по добри търговски връзки с ЕС, това ще бъде повече от достатъчно! За да стане това обаче, ще трябва малко да оправи отношението с членките на ЕС с които има проблеми и могът да наложат вето на подобни усилия. Ерго защо, се е хванал да ходи в Гърция и да се разбира.

Ердоган направи рязък и цялостен обрат във външната политика на Турция. Загърби напълно Русия и затопля отношенията с Гърция. Явно е разбрал, че оста Русия-Иран не струва пет пари. Струва ми се, че по природните и божиите закони на Ердо не му остава много време в политиката. Интересно е да се наблюдават тези промени, тъй като с остаряването автократите само задълбочават грешките си (например Путлер). Турция обаче е едно голямо изключение. Явно се търси редакция и излизане от потенциялната изолация, в която би била поставена Анкара, ако продължава да развива антизападна политика.

Толкова умееш да мислиш, колко и иметото ти умее да воюва! Гола вода се оказаха в Украйна! Пълна излагация и ташак! За това и спряха да ги ползват ВСУ.

Лъжеш като за световно бляд. Все още ги ползват от ВСУ и се оказа на сполучливия боен дрон в историята. Купуват го от 30 страни и още 15 чакат на опашка. Лично Путя помоли Ердоган за Турски дронове вкл. Байрактари.

Направи свирка на Зеленски, след това започна да се мазни на Америка и сега пак любов с гърците. Явно яко го е закъсал султана.

Зеленски е пич. Но виж, по свирките си пада ботоксовото джудже. Питайте Пригожин.

За един мандат 3-4 епохи сменят.

Сигурен знак че Турция ще влиза в ЕС

Сигурен знак, че му трябва време за османската политика която води.... Не е готов...

"Османската политика" е в тъпите и болкни мозъци на гръцките политици.

Малко вероятно е да се присъедини към ЕС, но ако това стане, нас ще.ни асимилират окончателно

И как точно ще ни асимилират.

2-2,5млн роми след десетилетие и милиони българи-пенсионери ли? За какво са им, а и територията ни в този вид - да си развалят отношенията за нищо със Запада и да тръгне някакъв антитурски фронт на Балканите, за който веднага ще се намерят желаещи(Гърция си има немалко население в тяхната част на Родопите с афинитет към Турция). Икономически Турция, а и Украйна в ЕС щяха да дадат икономически живец на Европа, но като цяло лицето на ЕС като много западен и либерален проект щеше да замине в историята.

Върти опашка. Ердоган се оказа много непостоянен. Въобще не може да му се има доверие.

На кого да се има доверие? На путлер? На лавров?

Тоя пак е намислил да показва характер и сигурно скоро ще се пазари пак за нещо с Путин, та... да си вдигне цената "с това сближаване" с ЕС, Гърция, САЩ...

браво, това прави НАТО, обединява народите

Да, НАТО обединява народите срещу себе си!

Щото нали тъй казваше, “ще дойдем някоя вечер…

Ама през ноща ли ще идва?

Турция иска да нападне Гърция и да завземе още от територията й. Ердо иска да възроди Отоманската империя и да стане император.

Радои Ралин , ако се ненавидят барем да се видят ! Каквото и да правят ние сме хапнали дръвцето от 33г очаквани и по големи беди ВЕРВАЙТЕ ДПС , че ни затрия ?!?

Мисля,че в интерес и на България е,да си оправят отношенията най-накрая. Не знам защо,като посещавам Турция/не на пазар/,се чуствам по-добре,отколкото във Византия. Всъщност,поне 5 основателни причини бих изтъкнал,но това е др.тема.

Не съм много сигурен, че е добре за България, Гърция и Турция, които винаги са били наши врагове, да си оправят отношенията!

ще я посети ама на танк

Който въвежда « нови епохи» я със САЩ, сега с Гърция, утре с Лунатиците? Да си гледа здравето, че не ми е шикерено!

Ся гръцкия Карбонарис да вземе едно интервю от Захаро Петлешкова, да им обясни тя как се прави междусъседска външна политика, кой е терорист, и как всъщност русия мисли доброто и на двата народа! Ех какъв по-мирен свят би бил това!

БРАВО !!!

Това са новите игри на амадолския тиранин. Вече никой не му вярва.

А само преди година Ердоган заплашваше Гърция с война заради газовите находища.

Говоренето на Ердоган през последната една година беше за вътрешна употреба заради изборите

“ Нова епоха в отношенията между Анкара и Атина: Ердоган ще посети Гърция през есента” Това всъщност е нов жесток удар за Путин и шайката негодници в Кремъл.

На вас троловете само за плюене срещу Русия ли ви плащат?! Какво го засяга Путин какви ще са отношенията между Турция и Гърция?!

През ноща ли?