Коментари - Нов ракетен обстрел и въздушна тревога в Украйна. Одеса махна паметника на Екатерина II | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като съборят паметника на Екатерина, тя ще престане ли да е основателка на Одеса? Същото прави и тъпата европейска управа. Русия нямало вече да е победител във втората световна война. Това от вас ли зависи? Егати идиотизма! Открито да си признавате, че фалшифицирате историята по политически причини. Ако не беше Русия, някои европейски държави нямаше да ги има въобще на картата, включително признателна Полша. А къде ще отидат филмите за втората световна война, които гледахме по Дискавъри и Нейшънъл Географи? А историческите книги за войната? Ще ги изгорите на кладата ли?

това са западните узурпоатори, окупатори и фалшификатори! фалшиват историята денонощно! унищожават и паметници и хора! и унас взривиха мавзолея, които беше културна ценност и обща народна собственост! ама като немаме държава, немаме и прокуратура и съд и МВР и джурналя .... нищо немаме щото и акъм немаме!

Руска катастрофа – Цушима 1905 г. Резултат Решителна победа за японските военноморски сили Загуби: Русия - 21 потопени кораба (7 броненосеца), 7 пленени съда, 5045 души загинали, 803 ранени, 6016 пленени[1]. Япония - 3 миноносеца потопени, 117 души загинали, 538 ранени

1945 - Квантунската армия в окупирана Манджурия е размазана за 3 седмици, като японците са имали рядката възможност да наблюдават върху себе си как се воюва в 20-ти век. Япония - в стойка партер неясно за колко векове още.

Да, след като американците вече са хвърлили атомните бомби.

6 ; 9.08.1945 г. Атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки е военна операция, проведена от ВВС на САЩ, срещу японските градове Хирошима и Нагасаки на 6 и 9 август 1945 г., по време на Втората световна война. 9.08.1945 г. Съветското нахлуване в Манджурия (на руски: Манчжурская стратегическая наступательная операция; наричана също в американската литература операция „Августовска буря“) започва на 9 август 1945 г.,

Вече атомните бомби над Хирошима и Нагазаки не са хвърлени от САЩ, а от същзниците. Очаквам в следващата стъпа от същзниците да остане само един .... Хаха

Кубадин 1916 След победата при Кубадин българските и съюзническите войски продължават успешното си настъпление на север. Енергичното настъпление не позволява на съглашенското командване да използва новодошлите подкрепления (4-ти сибирски корпус и 3-та стрелкова руска дивизия) за нов обрат в бойните действия.[7] На 22 октомври българите влизат в Кюстенджа, след три дни – в Черна вода, а на 26 октомври – и в Хърсово. На 27 октомври офанзивата е спряна на линията Бонасчик – Ташавлу от стратегически съображения – по-голямата част от Трета армия е прехвърлена на запад, за да форсира Дунав при Свищов и да вземе участие в операциите, довели до превземането на Букурещ в началото на декември. Месец по-късно, през януари 1917 г., руско-румънските войски са изтласкани окончателно от Добруджа.[9]

Простотията с рушенето на паметници продължава, докато целият свят не стане като дърво без корен. Приятно посрещане на новата 2023 г.

Едни и същи са! Корупция, олигарски, диктатори, огромни богатства- беден народ, престъпност, проституция..... това са Русия и Украйна! Ако, не са натовците да се включат там щеше да се води нещо,като гражданска война.С намесата на САЩ- те печатат денонощно долари за да помагат на демокрацията, останалите и фалшиментото Европа ситуацията стана по тревожна и дано Русия да не губи за да няма ядрена война! Това е положението! Няма фоби, няма фили, няма янки, шваби, франсета и т.н.- светът е на кантар.Дано му се размине!

Накрая едно разумно мнение.

Думата демокрация звучи добре, но си стана гола примамка за баламурници. И нищо демократично на практика.

Не бяха натовците, едва ли щеше да се води нещо. Ама пусти интереси и мераци.

Откакто играят по американската свирка,усраинците не са направили нищо смисленно.

В същото време когато бандеровците рушат паметници в градовете по полетата техният брой се умножава със шеметна скорост.

А НИЕ КОГА ЩЕ МАХНЕМ ШМАЙЗЕРА? В КОЯ ДЪРЖАВА ИМА ПАМЕТНИК НА ОКУПАТОРИ?

В България бе. Нарича се "Паметник на американските летци бомбардирали България" . В Хирошима дали има.

До Виена.

Това е резултата от руската агресия. В Украйна никога не са обичали руснаците. По времето на СССР глутници полуграмотни руснаци биваха назначавани за големи началници и считаха украинците за хора второ качество. И докато в Таджикистан тоя номер можеше да ммине, това Прибалтика, Украйна, Грузия, Армения, пък и Беларусь тоя номер не минаваше. Просто защото там живеят качествени хора. По качествени от самите руснаци. И това води до антируски настроения Такъв див антирусизъм обаче е възможен вследствие на дива омраза. Която е следствие от военните престъпления на Русия. Всъщност, основния резултат от руската агресия в Украйна ще бъде пълната дерусификация на Украйна. И подобно на други държави от бившия соц лагер Русия и думата руснак ще се третират като мръсни думи. А след неминуемия фалит на Русия, живота на всички руснаци ще стане ужасяващ И много руснаци, които всъщност мразят Путьо и путьовците около ще страдат несправедливо заради тази пасмина.

я прочети за бунтовете в Казахстан 1986, да видиш коко са били щастливи казахите при СССРе-то

Откога украинците станаха качествени хора? От 10 месеца ли? Нали беше само проституция, корупция и мафия? Какво правят парите само.

То и в Македония не обичат българите.

Събаряне на исторически паметници,борба с всяка неукраинска култура и образование, затваряне на българските училища са главно оръжие на Окрайна в борбата за постигане на западна демокрация , равнопоставеност и свобода за всички???

БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА ГИ ЗАТВОРИХА РУСКИТЕ ОРКИ, СЛЕД КАТО ОКУПИРАХА ЮГА НА УКРАЙНА. ДАЖЕ ДНЕС МИТРОФАНОВА ДАВАШЕ ОБЯСНЕНИЯ ЗАЩО СА ЗАТВОРЕНИ

Една лъжа повторена 100 пъти не става истина, дори когато се натрапва от фашисти ! Украинците забраниха всякакви различни от укро-училищата много преди започването на военните действия !

В Киев ток има само където има генератори. Навсякъде в Украйна са на свещи. Много са грешни и скоро ток няма да имат. Но пък сметките в офшорките на Зеленски растат. Гробищата в Украйна и Полша, Роже.

Това ще доведе само до допълнителна омраза към Русия. И освен паметника на Екатерина Велика ще махнат всички паметници свързани с Русия. Въобще Русия и всичко руско ще стават мръсни думи.

А за долнопробната тирания, прехранваща се с природни ресурси, какво да кажем? „Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин“ – ревва русофилистикът. Нима? Босненците турци ли са (османски до 1908), а албанци и севермаци (1913), а иракчани, сирийци, палестинци и т.н. (1918)? А кюрдите? „Руснаците ни освободиха.“ Както във всяка уважаваща себе си тирания и в Русия решенията се вземат еднолично, в случая от Александър II – етнически немец, както и всички руски царе (титлата е българска) след Петър I. Никой не е питал нито мужика, нито обозните коне какво мислят. Мнозинството от руската интелигенция съчувства на българите, но нима не е така и на Запад: Гладстон, Виктор Юго, Макгахан...? Защо тогава западняците не ни освободиха ли? А кой изобщо е тръгнал да ни освобождава? Защото Русия отива да завладява Проливите и Цариград. Нашето освобождение е нежелано за Русия следствие от този й мираж, продължил до 1945. Ние сме само повод, а не причина. Да се подчертае: това е десетата (10-та) Руско-Турска война! И другите ли войни са заради нас? При това не е последната! Явно не сме били достатъчно освободени, та пак... Не от добро чувство, а от интерес. След това Русия винаги е била срещу нас (1885, 1913, 1916 и т.н. и т.н.)– ние сме й препречвали пътя, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес. Любопитно е, че българинът – винаги подозрителен и готов да търси користни мотиви и далавера, по отношение на освобождението е идеалист. Единственият български идеализъм. Набързо: Ако са ни освободили, то трябва да сме свободни, а не зависими от тях. Другото е по думите на Левски „Стани, куме, да седна.“ Ако са ни освободили 1878, то са ни окупирали 1944. Пито - платено. Един човек трябва да е благодарен на друг. Една нация на друга – никога. Това я прави зависима и ограничава суверенитета й. Американците спасяват Франция през Първата световна и я освобождават през Втората. Благодарни ли са французите? През 2015 юбилейното издание на Фигаро, посветено на освобождението на Франция, споменава американците на...18-та страница.

Пак се осра!. Айде, дома!!

така ще говориш само на овцете си, другарю

Ша му кажем, другарко.

Престани с тези нелепи ЛЪЖИ !!! Ако БЪЛГАРИЯ НЕ БЕШЕ ОСВОБОДЕНА ОТ РУСИЯ ПРЕЗ 1878 г. Щеше да бъде поделена между СЪРБИЯ РУМЪНИЯ И ГЪРЦИЯ !!! Активно са против България на БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС !!!!!

Абе трябвало е Екатерина да Ви остави на османците....да го ядете ря..зания...какви хубави ханъми щяха да станат украинките в султанския харем

виждам много съвпадения с любимия им на укритата Запад ..и там събаряха паметници... я да вземат да издигнат паметник на бандерко с високо вдигната ръка а до него и паметник на един хамерикански дженерал

Историята си е история. Глупаците рушат.

Кога и ние ще изринем МОЧА и альоша?

Това неща на майка ти и баща ти ли са?!

Това са паметници на завоевателите и напълно основателно потомците на древните шумери ги премахват, а на тяхно място ще бъдат издигнати на велики украинци прославили люлката на цивилизацията по света и между тях непременно ще бъде на великият украински пълководец Олександр Македоненко, обединил древният свят и вдъхновяващ днешните славни украински пълководци.

Тарасе, те, укрите, такованка, и Черно море са изкопали.

Спорът е за Босфора.

Дировеее, що не можем да ви репликираме троловете бе? Нещо много се дразните като ги затапваме.

Па, аз и за тапа не ставам!?

Фактите говорят само едно, че в Женева е имало Ялта 2. Бай дън тънко преде там, Путин им го ръгна здраво, НАТО да се изнася от цяла източна Европа иначе ще ядете хурките и сармите. Покрайнината я пишете бегала вече, догодина няма да има такъв субект, а нашите плъхоци соросоиди ще избягат като от потъващ кораб.

Я си яж там кротко лайната и не се обаждай. Помияр малоумен.

Ходи в Рашка-лайняшка при Путкин

Аз съм си в Родината бе, кухар, а ти бегай на майната си в някое мръсно западно гето. Само че ще си гризеш ушите там от глад. За тролене няма да ти дадат кинти.

Родината ти е Индия,бе цвят лилав.

Виpтyaлнитe пoбeди нa Зeлeнcки пpoдължaвaт! Тoй cтoй в бyнкepa и нe гo e гpижa зa oбикнoвeнитe гpaждaни. Пoдигpa ce c Бългapия и ни изпpaти кypвa oт кapиepaтa зa Пocлaник, към кoятo дa ce oбpъщaмe c "Вaшe/Нeйнo Пpeвъзхoдитeлcтвo".

Нещо се бъркаш кой се крие по бункери, ватник.

паметник идва от памет. Нещо да се помни, за добри или лоши примери и постъпки в историята, за де не се повтарят грешки. Който заличава памет, иска да създаде нови лъжи - интерпретации и възприятие на битието. Стари грешки с нови персонажи. Скивайте гротеската от архитектурни ансамбли паметници на супер-човеците македонци.

Нас са ни "освободили" от фашизма Трети украински фронт ! В България убити украинци няма , има умрели от препиване .

абе ...мозък той фронта се казваш така...България като е имала македонски фронт македонци ли са били...абе от коя пу...тка проззТа Ви ражда такив...а гал..фон и бе

Няма проблеми, Руснаците ще дойдат и отново ще възстановят паметника.

По често по добре.

lu4ka

Екатерина Велика е пруска принцеса, родена в Прусия, ама на територията на днешна Полша, направила е Русия най-силаната империя, основала град в Русия, на територията на днешна Усрайна. Ако гледаме само по днешна територия, хохлите бутат паметник на полякиня. Защо? Ако гледаме по предишната територия, Усрайна е част от Русия. И к'во пра'им с'я!?!?

връзка с ушанките, следователно да се маха, а защо катедралния храм на България се казва нз си кой??? В Белград е еди си как, навсякъде си имат свои имена, само у нас централната улица Цар Освободител, централна църква някакъв варяг, цар на кон гледа в НС, пасолство колкото пентагона, куп шпиони, кога ще махаме имена на улици, национализиране на рафинерията и т.н. хайде пак сме последни на опашката още си държим МОЧА ...

lu4ka

Сериозно ли си толкова тъп??? Аутодафето ли ти е хоби!?

паметник идва от памет. Нещо да се помни, за добри или лоши примери и постъпки в историята, за де не се повтарят грешки. Който заличава памет, иска да създаде нови лъжи /интерпретации и възприятие на битието/. Това автоматично води до стари грешки с нови персонажи.

да вземеш да се изнесеш от България, а? Кеф ти Брюксел, кеф ти Вашингтон, а? Само че там няма да ти дадат пари за тролене, нещастнико. Ще си гризеш ушите от глад.

Екатерина е графиня, родом от АНХАЛТ - днешна провинция Саксония -Анхалт в източната част на Германия. Каква ти Полша.....

lu4ka

Princess Sophie of Anhalt-Zerbst 2 May [O.S. 21 April] 1729 Stettin, Pomerania, Prussia, Holy Roman Empire (now Szczecin, Poland)

Народ, който безогледно премахва паметниците си е обречен на заличаване. Няма история, няма народ и държава, но нацизма е достатъчно прост, за да осмисли това!

Одеса е създадена от Екатерина велика следователно е руски град и ще се върне към Русия.

Екатерина II), родена София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст не е рускиня и Одеса според аксиомата не е руски град.

и за киев. Той е македонски

а ние кога..“Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”. Логично и закономерно беше това разтурване. Както е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия, която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком “Лада” и кожено палто за своята другарка.

"Одеса махна паметника..." Тия продължават да копаят към дъното. Надявам се Русия скоро да освободи тези територии от варварите

Бутайте паметниците и дворците и слагайте на новите герои …:-(((

герои ще са на над 1000 години!

lu4ka

Македонците са на повече.

Че като махнаха паметника цъфнаха...

да видя коня, альошата и моча в същото положение, в което сега се намират екатерина -2 и суворов - на земята!

И какво? Живота ще стане по-хубав ли ? Ще има богатства за всички? Ще има мир и благоденствие? . Като бутнаха мавзолея, цъфнахме и вързахме сигурно ? Кога ще бутнем и паметника на американските летци, които са убили достатъчно българи по времето на ВСВ? Гледаме историята както на нас ни е кеф ми се струва. Народ, който не познава миналото си , няма да има бъдеще.

Този на американските летци сега е пред посолството им. Ще трябва и двете в комплект да бутнем, което впрочем е най-добро за България.

Украинците възстановили паметника, а после пак го разрушили... - "Защо така?" - "Ами дебили, сър!"

Руснаците разрушили паметниците на Сталин а сега строят нови... -"Защо така?" -"Блядки, сър"

Тъпите укри си серат на историята

На мястото на премахнатия паметник в Одеса, на основателите на града, на постамента ще се издигне нова композиция: на бащите на Нацията(украинската нация) - Порошенко, Зеленски, Турчинов! На различни места около централната композиция ще има и бюстове на изявени и значими украйнски дейци: Брятя Кличко, Степан Бандера, Антонио Бандерас, Шон Пен, Бай Дън и др. Засега се спори само за Тарас Шефченко.

Укрофашистите спряха тока и водата на Донецк преди 8 години, но това е гУд. На Крим прерязаха водата - пак гУд. Е с тяхните гУд по тяхната глава!

Това се случва със всяка страна на която правителството и е платено от Сорос! Унищожава се! Трябва да забраним в България организацията на Сорос - " отворено общество", иначе ни чака същата мизерия, както в Украйна!

Сводка от укропитеците- "През нощта руската армия нанесе удар по енергийната инфраструктура на Харков с помощта на 13 ирански безпилотни самолета "Шахид-136". Единадесет от тези дронове са свалени, съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили"... ОСТАНАЛИТЕ 2 са поразили цялата енергоинфраструктура на половин усрайна!!! :)) Ей тия чипове от пералните са голЕма работа баси! Сега като им свършат и те на руснаците и започнат да ползват чиповете от печките ще стане интересно.

и ракетите свършиха укрите са пред Москва баси ...

... в някои други зони на мозака ви. Ако беше пълномащабна и инвазия както правят сащ и нато досега украйна да е израна,прекопана и засадена с брезички. само, че руснаците дават жертви за да пазят хората . няма други като тях по света !

Слава Україні! Героям слава!

Абе ТРОЛей, ти за най много минуси за нула време ли се бориш,или си на същото като зеленясалия дрОгар?

Друг път

Путин е агресор и това е безспорно по всички международни норми. Но е безспорно и че Украинците се превръщат в македонци:))))

Е как бе, нали британското разузнаване разузна, че още през м.април на руснаците им били свършили ракетите?

Ами те сега си правят нови с чиповете от пералните,виж колко са ефективни-пускат 13, укропитеците "свалят"11 а останалите 2 съсипват цялата енергосистема на усрайна... Като почнат да слагат и чиповете от печките тогава ще стане интересно.... :)))

Александър Суворов руски пълководец от български произход. Нацистите само бой ги спира посегнаха и на паметниците.

Какъв български произход бе троле?

Чети, чети не е вредно.

Използване на данни за пожари на НАСА за наблюдение на военни зони

Информационна война. Руснаците са като невръстни деца в сравнение с англоговорящите.

Като слушаш укро пропагандата , че свалили 99% от ракетите и дроновете можем да се сетим за подобна аналогия.Между краката на украинката Олеся бяха пуснати два милиона сперматозоиди.Отбраната унищожи 1999999 от тях , но един свърши работата и сега Олеся е забременена с русначе.Тези нещастници останаха без половината си енергетика , а другата половина е на път да бъде ликвидирана, а те бодряшки рапортуват, че всичко е на ред.

Горене на книги; събаряне на историческо наследство....Човек не може да избяга от миналото. Цивилизованите общества приемат миналото и се адаптираш към настоящето когато това минало е пагубно. Например потомци на нацисти.

Хаха, ще мине зимата и ще дойде лятото. Много ми е интересно тогава по какво ще стрелят орките. Разбира се, те няма да изкарат толкова. Разпада върви с пълна сила

ама само в твоите мисли! Айде нещо по-умно измисли, че за разпада вече 30 години слушаме!

Нищо не ни остава, освен да благодарим на премъдрия пророк Мохамед, за това, че предвидливо е забранил на мюсулманите да издигат статуи и сега на територията няма нито един паметник, свързан с половин хилядолетното турско робство.

lu4ka

"Решението за демонтиране на паметниците на основателите на града..." Последно, когато е основан града, Русия ли е било или Усрайна?

за този факт укрите "скромно" мълчат. Само дето Екатерина втора коя е била, а. Като хитлеристите които горяха книги, така и новите такива в Окрайна забраниха езици, паметници, книги и де шо се сетиш. Щото и един там в Райха бе казвал - когато чуя думата култура, се хващам за кобура.