Нов асфалт на 22 км от АМ „Тракия“ ще издържа на 50 градуса

Ремонтът на възлов участък от магистралата ще бъде завършен до края на юни

Обратно в новината

Коментари - Нов асфалт на 22 км от АМ „Тракия“ ще издържа на 50 градуса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех тая фирма ИСА след Асеновградско веднага спечелила поръчка за ремонта Да им е честито

Да не ви разправям кво става при нас у Провансо еле па комшиите испанци, перманентно сека година си преасвалтираме магистралите, горещина е кво да се прави. Е при вас в България сте по-добре, по на север, по-студено... е тук таме ше поправите некоя нова магистрала, но нема страшно, пожарникарса технология е използвана! Има нема ще се кърпи тук таме още стотина години.

По света откога магистралите се строят с ....БЕТОН? Аве банкянски каун....упсс хонорис-кауза, защо се строи с технология от началото на 20-ти век?

Битум не е бетон, макар че си приличат.

3евзек

Различават се само по 1-3 букви, в зависимост от диалекта.

Излизал ли си на запад от Сф ? Чехия, Австрия, Германия - аутобаните са от бетон с асфалтово покритие

На пръв поглед ми се видя - 50год. И си казах - Ехаааа...!

През лятото асфалтът се загрява до 70 градуса.

Хората с повече мозъчни гънки по света, отдавна примесват асфалта с бяла боя-оцветител, с цел да е по светъл и да не абсорбира толкова слънчевите лъчи, респективно де не се нагрява екстремално... Но това едва ли е идвало на акъла, на нашите мунчовци! Абе, карай, да върви! Кой ти гледа в тоя мрак...

Че нашият да не е черен? Ходи, гледай!

К'ви 50 градуса бе!!! Лятото, като го нагрее слънцето, тоя черен асфалт става като печка, сигурно удря и 80 градуса...

45 вече е горещо и не става за пипане. На 80 няма гума, която да не се стопи.

А шоколад ще сложат ли?

Защо не напишат Кой лапна тази поръчка? 22 км преасфалтиране без обществена поръчка. Култова далавера! Сигурно са го минали през аварийния ремонт. Фирмата изпълнител съответно го възлага на правилната фирма...

еее, кой кой... то ясно #кой какво се правиш. Ама и като знаеш какво ще направиш? ще си набиеш жената?

Е, няма да е фирма '' Батко и Братко''. Мъката ви е разбираема, но какво да се прави ?!

Като знаем приказките на боко и фандъка че всичко що стане за ремонт след месец се дължи на ''природата'' се чудя какво ли ще измисли баш боко за тези градуси като вземе че се пропука или нагъне асфалта???

А Курнеля трае като пръдня в гащи

50 градуса, Браво !!! Е, ако се напече от слънцето асфалтът може да вдигне и 150 градуса, но какво от това ... 50 градуса !

данко, посмали манго пич 150 - 300 се тая

Я колко ядящи асфалт имало тук а пък до вчера се пенявиха,че не се ядял......дежурните храчещи селски идиоти-приятен апетит дебили:)))))))))))

Ти затова толкова добре играеш Ръченица, щото ядеш само асфалт. Да ти е сладко.

Ако издържа пфи 50 градуса на сянка иди-яла, но при слънце не може да се говори за издържливост - помните ли опитите с яйца. Повърхностите, изложени на слънце, много повече се нагряват.

50 градуса на слънце или на сянка... щото на слънце вероятно понякога ги надминава. Не знам какъв асфалт ще слагат, но в Долината на смъртта, в омразната ви Америка, асфалта е без нито една пукнатина даже, при все, че там е 50 градуса на сянка ( вероятно над 60-65гр. на слънце ), 3 месеца в годината... На сина ми маратонките почнаха да се топят и замирисаха на изгоряла гума, но асфалта не беше даже леко се поразмекнал...

не е само в америка. В австралия асфалта не се пука, не се цепи, и не всеки 3 години го подновяват, кварталните улици. Бетон с шупли не съм видял. Изводът е, че в българия не знаят да правят цимент, бетон и асфалт. Просто това са трайни неща, що така в бг всичко се пука чупи и кърти не ми е ясно... до незнание е

3евзек

А как австралийският асфалт се държи зимата на -20?

Този участък беше леш. Но около 1995 година възможностите на държавата бяха много ограничени и компросите с качеството за онвоа време са разбираеми. Тогава се строеше некачествено, но за сметка на това, ... бавно!

Колко некачествено е било, след като му се прави ремонт след 23 години. За справка пътищата на Б1 и Б2 не издържат и по 5.

за един приятел ли питаш?

За майка ти...

майка ми е на 80, да е жива и здрава... как се казваха такива като теб? баболюбец?

Ама какви са тия градуси - наклон, по Фаренхайт, на въздуха, на водата или на хасфалта?

На ракията! Негодувахте, че асфалта не се яде. Ето този става за мезе.

При колко градуса се яде хасфалта!

При 55 като омекне малко и е готов.

Според мен проблема там не е в асфалта, а в това какъв материал е използван за насипването на пътя. Явно някой е откраднал пари и е използвал некачествена баластра, за това сляга пътя. Сега като сложат нов асфалт ще продължи да сляга и след няколко години ще изглежда по същия начин. За мен това е поредното безумно харчене на пари. А защо този ремонт не се направи докато пътя беше в гаранция и за сметка на изпълнителя мисля, че на всички е ясно.

Като ти е толкова ясно, поне прочете ли коя година е пуснат в експлоатация ? Или викаш, Ганьо да си покаже простотията, пък няма и да седне да чете

А кога ще асфалтират дупките по ул."Костенски водопад" в Стрелбище, или изкрадоха парите и дупките се водят асфалтирани !!!!

Е нали преди 1-2 години го ремонтираха основно! Оплаквай се от Данчето, не от държавата!

Като го краднат половината и вместо на 50, ще издържа на 25 градуса :))

Пак добре, че градусите не са дадени по Фаренхайт, защото тогава вместо до 120, щеше да издържа до 60, които са само 15 по Целзий.

Ка си знаят комуноидите как се крадне,то те друго и не знаят и за това си мислят,че те каквото правят и другите са като тях

вие за по сигурно си спирайте тировете при и над 35 градуса,много вера на нашия асфалт да му нямате,че е правен по швейцарската технология на шоколада

Трябваше ли пътят да стане пълен леш, че тогава да си тръснете гъза? Нали затова Свинетката вдигна винетката? Да се поддържат пътищата! Ама вие не можете т.нар. магистрали да поддържате, а какво остава за другите пътища. И не че няма достатъчно пари, а защото се краде много, като за последно! Ха дано да ви е за последно!

Дъртия,тъпия и грозния гад не разбра ли,че няма да дочака комунизЪмЪ да му дойде пак...….следващия живот селски и гледай тогава пак да си в Балкана

Еййй, айде - пак ще топнете човчиците;) Ами да видите и отсечката до Карнобат, а, дето като падне малко сняг и всичкия отива на магистралата - там щяхте да залесявате, да вдигате мрежи и т.н., че да не седим като малоумни с часове в преспите!

казал съм ти чорапогащник,че там на морето от йодните изпарения сте все гламави......през зимата се тръгва екипиран а не като на море но за това "требе и акъл"!!!

То и аз съм ти писала къде да си навреш "мъдрите съвети", ама от дир-а ми го трият;)

А останалата част до Бургас като я строихте, не можахте ли по същия начин? И сега взичко е леш... Ама друго си е да ремонтираш още 200+ километра като изтече гаранцията.

Новата част оправете, слабоумници некадърни, там е смъртния риск, всички бягат в лявата лента!

Още по-лошо е при дъжд-аквапланингът е готов.

А "старият" кога беше положен?

Стааашно заглавие! А при 35-градусовите жеги, когато асфалта се нагрява до 60-70 градуса ... кво прайм? Заглавие за цъкащи - 50 градуса ... "ц-ц-ц-ц, брях, много добър бе" ... а на практика нищо особено ... ма нали трябва нещо да се напише, което да изглежда изключително ... че да не правят впечатление необосновано-високите цени за този ремонт. Асфалт-паша не случайно се хвана точно на тази хранилка!

Е, крайно време беше.. Значи като завършат ремонта ще имаме 22 км магистрала... най-накрая...

суперско. там е най за ремонт

Звучи добре на хартия, но ще го видим след време на практика! Само се съмнявам, че ще си спазят сроковоте. Надлеза на 46км вече 4 месеца го правят, а са стигнали само до носещите колони, уж трябваше до април да е готов! Случвало ми се е да минавам от там към 4 часа, няма жива душа! Българска му работа!

Чел си предизборната програма на Волен.