Убиецът в Осло - ултрадесен християнин екстремист

Мотивът на заподозрения за двойните атаки, при които загинаха най-малко 92 души, се оказва все още неясен.

Обратно в новината

Коментари - Убиецът в Осло - ултрадесен християнин екстремист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама никой ли не беше видял какво пише този изверг ?Какви са тези служби и анализатори ,дето са го пропуснали?

Убиецът в Осло - ултрадесен християнин екстремист - за тоя ако е убил дете да го режат грам по грам

ам то у френско се чуди човек дали е поопаднал у африка у англииско се чуди дали е попаднал човек у индииско...има си право този да погърми...

"Тя е в остновата на най- развитата цивилизация на човечеството"- за това в ИЗВЕСТНА степен си прав, НО да твърдиш, че религия, минала през СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ , например, си е чист субективизъм!!! Религията мн.прилича на пътя, водещ към ада, но осеян с добри и възвишени намерения- това е така, защото религията се използваот управляващите, за да подтиска и манипулира масите и да ги накара да измира по бойните полета...Едиствено изключение прави будизма, който не е ночно религия, а духовно учение.

Не смей дори да произнасяш подобни лъжи и мерзости! Какво знаеш ти за Жабокрек, бе шушумиго неедна, та пишеш помийни слова?!? Ще ви се да извратите историята, но ние още сме живи и я знаем каква е в действителност. А действителността е че невинни дечица бяха избити от фашистчетата в Ястребино, а Жабокрек десетки партизани намериха смъртта си. Пишете глупости, шушумиги, но точно американците, на които се кланяте сега, пращаха с парашути оръжие на българските партизани за да се бият с фашистите. Както сега народът мечтае да види заточени в Белене всички самозабравили се новобогаташи, така и след девети такива пълнеха лагерите. За съжаление там попадаха и честни и порядъчни хора, но те бяха малко и то бяха жертва на саморазправата на някой в момента власт имеещ

Истината за Жабокрек е пределно проста - терористи избиват ранени германски войници. НЕВЪОРЪЖЕНИ. Защото ако бяха въоръжени лошо им с епишеше. Дса стреляш по германската войска не е като да обираш мандри - Червената армия го знае най-добре. И американската, между впрочем. Но да стреляш по ранени войници е престъпление - и затова заловените партизани са били третирани като престъпмници. Каквито и всъщност са. За щастие (на партизанте) те не са били чак толкова много (под 1000 души до лятото на 1944, за последните няколко дни са излезли масово - все пак лятото си е друго. Пък и Съветската армия наближава. Но на 9-ти септември са не повече от 3 хил. души. То всъщност това е бройката от 10-ти септември, когато уж са слезли от планините. И куцо, кьораво и сакато се е писало партизанин) и войската и жандарметията е нямало чак толкова кого да гони. НО КОЙТО СЕ Е ПРАВИЛ НА ИНТЕРЕСЕН ГО Е ОТНАСЯЛ.

АЗ БЯХ ТАМ , А ТИ НЕ. АЗ ЗНАМ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО - ТИ НЕ! МЛЪКНИ НАЙ-СЕТНЕ И ПРЕСТАНИ ДА ПЪЛНИШ ФОРУМИТЕ С ТВОИТЕ ЛЪЖЛИВИ БЕЗУМИЯ!

Присъдата, за найзловещите - в цялата човешка история престъпления, е произнесена- неоспорена и изпълнена спещу фашистите и и техните лакеи по цвета. Ако има пропуснати...никога не е късно? Нали така?

Защо тие партизанското име "Шушумигата" ? Защо само ти си жив още? Колко ти плащат и не е ли време да кажеш ИСТИНАТА, ама наистина истината ?

ДАНО НЕ СЕ ПРЪКНЕ НЯКОЙ ТАКЪВ ИЗРОД И У НАС,ЗАЩОТО С ТАЗИ БЕЗЗЪБА ДАНС ЩЕ БЕРЕМЕ МНОГО ЯДОВЕ!!!!

изпуснали сте д о с т а неща: психопат,нарцист, егоист,злобен,сатанист, измамник,нагъл,безмилостен,хладен,жесток,яден за власт,пълен с омраза, измама, нестабилен, наркоман.... тоя човек вйобще не е християнин и не е бил- така се нарича сам, за разлика от мюсюлманите за да го четат така наречените "християни" от европа и по сайотовете... с една дума сатанист!!! ето го и резултата! сатаната само може да убива! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Продавачо, май не си разбрал смисъла на коментара ми. А, ако и наистина си търговец на такава стока, не ме учудва това, което казваш. Колкото до мюсюлманите, и там издишаш с информацията. Въобще жената е материя , от която най-малко разбират сводниците и занимаващите се с порнография - в най-общо смисъл. П.С. Доказателство за това е фактът, че на коментара ми се отзовават не въпросните дами, а мъж...

Докосвате се до един от най-големите проблеми на скандинавците като цяло! Сигурен живот, висок стандарт, липса на социални конфликти и напрежение, студен климат (т.е. кръвта не кипи) и т.н. - с други думи отслабена жизнена сила с всички последствия от това. Не случайно внасят ( натурализират лесно) източно-европейци и цветнокожи. Порнографията проходи от Дания и скандинавските страни. Поинтересувайте се какви секти действат в същите тези страни и защо много от младежите там са разочаровани и са податливи на влияния, като тези "мотивирали" това зомби в Норвегия. За тези проблеми обаче в пресата не се пише, а се сочат тези страни като рай на соц. мир и благоденствие. Е, сега видяхме обратната страна на медала...

как никойо не разбра че 9 години се е приготвял за тоя сатанински план. написал 1 500 страници....купил 6 тона тор и обяснил дори как се приготвят бомбите. направил "само" една а имал материял за още 20... а и койо му е дал "правото" да има 3 законни оръжия? купил фермата отпреди месец но вйобще не торял на полето. не бил войоник защото трябвало да гледа "болната си майока"...тъпчел се със стероиди и с о м р а з а....манифеста си пратил до много "съмисчленици " из европа. а последния в койото говори за убийоствата е пратил с а м о час преди да стане тази адска трагедия .... и пак и пак казват че по закон "му се полагали 21 години...." абе тука хората о т д а в н а са си загубили разума, за да мислят пропорционално или н о р м а л н о!!! мир на праха на тия невинни деца! а за тоя сатанист - няма подходящ закон! написал, че иска да бъде мъченик... тойо сам се е осъдил на вечна смърт в ада! това е ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Точно така е! Аз препоръчвам на който не е разбрал- да му прочете писанията!! Те говорят, не крещят съвсем ясно много повече от всички изписани тука мнения... И като ги прочете да се замисли какво става... страшно е!

Това тук е снимка от личния сайт на Андерс във Фейсбук. Аз си дадох труда да разгледам и в Уикипедия. Все повече се убеждавам - това момче е лузър. Син на дипломат, разведени родители. (В Норвегия се развеждат по 15 пъти и се женят още по толкова). Израснал с майка си. Фермата му се намира край границата с Швеция. Живеел е в престижен квартал на Осло. Икономист по образование. Служил е в армията... Просто момъкът е прегрял - много му е дошло напрежението. Зверството, с което е стрерял (с отровни куршуми!) по младежите, показва колко гняв се е насъбрал у Андерс.... По-затворени и интровертни от норвежците са само китайци и японци.

Убиването на човек от човек се е появило,когато е липсвала храна.Норвегия е държава осигурила народа си с всичко материално!Значи им е болен духът,Луди са?!

Бай Иване, смущава ме ориентацията ти. Говори за комплекси. От постинга ти става ясно, че не само си късокрак и космат, но и ревнив и злобен. Какво става, жените ли не те харесват? Няма и да те харесват, докато си склонен към насилие...

Скъпи дами, защо си мислите, че на някой мъж му пука от вашите "претенции"...и че въобще претенциите ви са основателни?! Не разбрахте ли най-после, че тъкмо поради това мъжете губят интерес към вас...а в същото време гей-парадите се увеличават, ви е се принуждавате да ползвате помощни средства!...

Не видях претенции от страна на Жена и Тигърка. Да, тия двете съдят по външността. Но теб що те дразни това? Толкова могат, толкова виждат. Ти обвиняваш дами като тези за мъжката хомосексуалност. Мюсюлманите пък карат жените да си слагат чаршафи по главите с обвинение, че жените изкушавали мъжете. Качествените мъже никого не обвиняват. И не прибягват до насилие - няма нужда. В случая коментирам твоите забележки, а не онзи от снимката горе. Ако ме питаш за него - мирише ми на лузър. И душата му плаче - такова му е излъчването. Не е щастлив човек.

права си, тоя ми се вижда по-женствен от моята Цецка! Ще го либа него вече.. ама май ща го окепенчат! Та ще требва да ходя до Норвегия да рева за освобождаването му или да си намеря друг "викинг". Дано има други такива, че ние "късокраките" и "косматите " вече сме на зор ;-)

Ало концепцията, Ако тв СКАТ ти е проблемът, ти направо си решил всички проблеми. Я вземи гледай в прайм тайма БНТ1, БТВ и Нова ТВ и ще загубиш надежда за това , че живееш в нормална държава и сред нормални хора. Като имаш предвид, че СКАТ е кабелна ТВ, а въпросните три са ефирни (!) и съществува образуванието, наречено СЕМ.

Ейй, ама що си толкуз хубав, бе!!!

Гледай делата и мотивите му. А те са твърде объркани, за да се вярва, че това е главният терорист. И медии/полиция днес казват едно, утре друго. Първо беше мюсюлманин-емигрант, после - фашист от село. Работата е по-дебела, отколкото ни я представят.

В същност, ако трябва да съм сериозна и аз така мисля. Мисля, че нещата не са това, което се мъчат да представят.

Смешниците ли са журналисти, или журналистите са смешници? Какъв християнин е масон 3-та степен?!

написчете че не е християнин! христос каза: "обичаите враговете си"....и осчте "дявола идва да открадне и у б и е, а аз доидох за да имат ж и в о т в изобилие"-/цитат от библията жохан 10:10./ ами и тука "писарите" са объркани-христос каза-" не четете писанията..." фактически "писарите" искат да каяз че не е мюсюлманин-ама това не го прави християнин!!! та това бяха и са с а м о деца!!! какви врагове!? казах -екстремист психопат. може и да е бил дрогиран... а тука полицията говори само с маика му.къде се е юрнал басчтата-ако не е на оня свят? всичко почва от семейоството. а как никойо не разбра защо тойо купи 6 цели тона изкуствен тор??? год хепл норваъ!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами така е налагат ти се правила отгор, по които требва да играеш независимо дали си съгласен,или не.трябва да слушам и гледам надупени мюсулмани в центъра на софия и да гледам циганските им физиономии,и трябва да им се радвам,да съм щастлив с превръщането на българия в циганска страна прогонване на белото население и настаняване на циганизма и турцизма,надупени задници и виещи високоговорители.и какво ако протестираш ,ако искаш да си запазиш страната от изкривяване? веднага се превръщаш в античовек.да ви дам само един пример,в израел има закон,които непозволява неевреин да сключи брак с евреин,и това е нормално,това е закона според американците и трябва да се спазва.когато обаче опре до закони в наща правораздавателна система тогава се появяват думичките нарушаване на човешки права и т.н.я идете в мюсулманска страна например и проповядваите друго вероизповедание да видиме какво ще стане

Ето, така простовато без интелект телевизия СКАТ обяснява нещата на обществото ни. За това тя за мен не се отличава от останалото сиво, безлично и слугинажно медийно пространство на България.

Казаното от 44magnum е самата действителност в България. Аз не гледам телевизия.

Хе хе хе ,вижда ти се интелектуалното ниво! СКАТ не съществува в западното медийно пространство, а само в българското. А световно известно е, че българското се намира на 77- мо место в света и най- ниско ниво в Европа по свобода на словото и манипулативно предаване на новините, без нито един обективен анализ за вътрешното и външно положение, обяснения на обществените процеси. Пълна скръб! Вижда се по твоя език и мислене, както и от личностите, които каните на интервюта в СКАТ- все стари муцуни и дървени комунистически глави. Нови личности сред 8 милионната българска диаспора по света и у нас за вас няма, пък и страха да ви засенчат е голям. И партията ви е такава, която сега правите- пълна с комунистическо мислене, плод на болните амбиции на собствениците да си направят партия с хората на Сидеров , да влязат с неговите 9% в Парламента, да си клатят там краката като него и прибирал заплати и субсидии от общата хазна. Супер националноотговорна позиция ! Нарциси и половина!

Бил против исляма. Че защо не се препаса с взрив, да отиде в Пакистан и там да се самовзриви, а уби толкова християни?

норвежците, както и германците намаляват като нации, а придошлите, главно мусулмани напротив- увеличават се непрестанно и привилегиите и паричните помощи за тях нямат краи..ето защо е написал във феисбук, че живота един убеден е по-смислен и ценен от живота на 100 000 души, които мислят само за своите интереси, това поражда омразата...

След като имат такива форуми и там, явно в Европа, който държи на националната си идентичност, култура и традиции е нацист! Аз мислех, че само българската култура е на загиване. А то, цяла Европа реве от мултикултурализма, имиграцията и хората имат проблеми с проислямските си правителства. Колкото до терористичния акт, според мен е мюсюлманска провокация.

КОГАТО ГОВОРИМ ЗА СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРЕДВИД , ЧЕ ТОЧНО В ТАЗИ ЧАСТ ОТ ПОЛИНИЧЕСКИЯ СПЕКТЪР СА СЪБРАНИ ТЕЗИ КОИТО СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЗА БОГОИЗБРАНИ. На едно подсъзнателно ниво разбирам, че това събиране на младежи превърнали се в жертва на този НЕОНАЦИСКИ ястреб е с расово етнически състав различаваш се от този на местното население. АКО ТОВА Е ТАКА СКАНДАЛА СЪС СЛУЧВАЩОТО СЕ В НОРВЕГИЯ И ИСТИНСКИТЕ ПРОЦЕСИ КОИТО ВЪРВЯТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ Й. Потвърждаването на подобна хипотеза показва легитимация на неонацизма в Европа. НЕ ИСКАМДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА Е ТАКА, НО АКО Е ТО ОЗНАЧАВА ЧЕ СА ТРЪГНАЛИ ПРОЦЕСИ КОИТО МНОГО ТРУЗНО ЩЕ БЪДАТ СПРЕНИ.

КРАС, пускам ти тук в отговор един стар мой постинг ог вчера/////Никак не е скучно в Скандинавието. Народите там имат изградена най- високоразвитата Welfare state, призната за най- добрия модел правова и социална държава в света. И добре осъзнават какво са построили, за това нациите се вълнуват само от едно- да защитят и съхранят своята Welfare state. Welfare state започна да се строи след ВСВойна и е изградена от западните социалдемократи( социалистите), но откак приеха американския неолиберализъм 80-90 те години , станаха неолибералисти и се преместиха в дясно, започнаха да унищожават заедно с десните своето собствено творение Welfare state. Това са големи партии и да били най -големите в левия фронт. Откак се преместиха надясно социалистите оголиха левия фронт и предадоха своята Welfare state, превърната се в най- големите предадели на старата лява политическа идея и проамерикански марионетки. Останаха без идеология, от тях се отелиха не малка група и станаха националсоциалисти новите неонацисти. Управляващата Работническа партия в Норвегия са именно тези социалисти. Тя извърши най десни действия- държи войски в Афганистан, прати самолети да бомбардират Кадафи...Тава са средства, взимани от бюджета и отиват вместо за социални нужди, за водене на безсмислени войни или подпомагане на западните банки кредитори на Гърция и страните "пигс". А десните неолибералисти са именно представители на най -богатото финансово съсловие от частни банки в Европа.. В заключение ще кажа две неща: 1) За това не успя социалдемократът Дертлиев, неговия опит да създаде социалдемокрацията в България съвпадна с именно тези световни промени в социалдемокрацията, той беше идеалист, носеше идеите на социалдемокрацията от времето непосредствено след ВСВойна ,когато тя започна да строи Welfare state , 2) И това е една от причините БСП да не може да се изгради като истинска лява социалдемократическа партия, а стигна само до бандитско ниво.

кви глупости дрънкаш??? тия часи половина се драпат по ташаците докато сие намесят....що не си включиш малко гънките????

ей учения ,каква история разказваш бе смешник и мекере руско ? кой ти каза и отде прочете ,че княз Борис или май беше Богорис в летописите че бил си убил сина бе мангал неук ? ВЗЕМЕТЕ И ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА В ОРИГИНАЛ ,нали си бил в западнало-европейска държава ,не си ли чувал за "фулденските анали" вземи ги прочети в оригинал бе ,смешник па тогава се изказвай и за религията и християнска и друга ,мамицата ти подлога руско -гръцка с мания за неква византия дето половината и императори за българи бе келеш тъп !!!

Ослепир бе простако, ослепил е големия си син Владимир и го вкарал в манастир.

За плюещите Дир-а и журналистите: От сайта на BBC (британска медия, уважаеми!): "Police said the man was answering questions and they described him as a right-wing Christian fundamentalist." Статията се нарича "Norway mourns twin attack victims".

И кво като е ВВС, има и Ройтерс ,има france 24 и прочее. ВВС не е единствената, нито бог. Ама така им отърва...

Скъпи идея, моля направи си труда да му намериш манифеста (най-свободно си стои в Интернет) и после пак ще поговорим за идеите на човека (написани от самия него, а не представени от нито една медия!). Кълна се, по-смразяващо четиво на крайно десен може би е само "Моята борба" (признавам, не съм я чела)!

"А кво като е BBC"- ами такова- твърдеше, че НИТО ЕДНА европейска медия не го била наричала така. Просто не е вярно- ТАКОВА!

Едно не ми е ясно, защо полицията е чакала час и половина, преди да се намеси!!! Пълно безумие!!! Ченгетата да се считат за виновни наравно с убиеца.

Някой си играе много опасни игрички с религиозните чувства на хората в глобален мащаб и това не води към нищо добро. Ислямски екстремизъм, после християнски, после война и така към апокалипсиса.

За съжаление масата (в световен мащаб) не е толкова умна, за да го разбере! Не разбирам защо правителствата не водят открити войни за територии и всякакви други блага, а непременно "обличат" нещата в религиозни или други подобни причини?!! Това е риторичен въпрос, разбира се! Правят го, защото, ако промиеш мозъка на народа си, държиш го необразован, беден и т.н., то тогава можеш да го контролираш и манипулираш почти на 100%, да го нахъсваш да се хвърла в боя, като камикадзе..

живея в осло и следя новините тук през цялото време. убиецут е регистрирал фирма за производство на зеленчуци, но самият тож е израстнал в богатата част на осло. а не вув ферма. фирмата е използвал за да може да купува големи количества тор без да буде заподозрян. а торут е използвал за да направи бомбите. това не е някакув загубен фермер. бил е много добре организиран и хладнокрувен убиец. ялко за всички убити деца! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Така е. Поздрави от Осло!

..вероятно се преживява за спасител на страната си!

ОЩЕ ЕДИН ФАКТ КОЙТО КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО СЕ ПРОПУСКА ОТ МЕДИИТЕ : Според Асошиейтед прес правителството на Норвегия е заявило, че на 1 август напълно ще приключи участието си в мисията си в Либия !!!!!!! Министърката на отбраната Грете Фарему е казал, че очаква разбиране от съюзниците в НАТО, Норвегия има малки военновъздушни сили и не може да поддържа участието на голям брой изтребители дълго време. КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД ТОЗИ ИНЦИДЕНТ - ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛИ УЧАСТИЕТО НА нОРВЕГИЯ В ЛИБИЙСКАТА ВОЙНА ИЛИ ЩЕ СЕ ОТТЕГЛИ ОТ НЕЯ ?? Ще видим след 01.август.

забравяш още нещо- малка Норвегия има 1200 души войска в Афганистан 0ПЪРВИ ЯСТРЕБИ и вече 5 години и все още не е казала дали ще ги изтегля.

ИМА НЕЩО КОЕТО ПОКАЗВА СОЦИАЛНИЯ ПРОФИЛ НА ТОЗИ ВИКИНГ: "Заподозреният за двете атаки в Норвегия е бил ЧЛЕН на шведски неонацистки интернет форум." И ОЩЕ НЕЩО : "В него (във форума) има около 22 хиляди членове от региона. "Нордиск", основан през 2007 година, се самоописва като портал на тема "Скандинавската идентичност, култура и традиции". Сред дискутираните в него теми според "Експо" често има такива с расистка природа." КАК МИСЛИШ , КАКВИ ЧУСТВА ИСПИТВАТ ТЕЗИ 22 ХИЛЯДИ ВИКИНГИ КЪМ БОГОИЗБРАНИТЕ КОИТО БЕЗ СЪМНЕНИЕ СА ПУСНАЛИ ПИПЪЛЦАТА СИ И В ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА?? Убеден съм , че тази армия от викинги съвсем не ги долюбва. СИТУАЦИЯТА В ЕВРОПА Е НА ПЪТ ДА ПОВТОРИ СЪБИТИЯ ОТ МИНАЛОТО КОИТО В УСЛОВИЯТА НА СЪВРЕМЕННАТА КОМУНИКАЦИЯ ЩЕ УСКОРЯТ ПРОЦЕСИТЕ И ЩЕ ГИ НАПРАВЯТ НЕПРЕДСКАЗУЕМИ. Липсва само ФЮРЕРА. А не е ли станалото заявка на този Андерс да се превърне във водач.

Кога мултикултурализмът ще спре да е идеология, имаща за цел да деконструира европейската култура, традиции, идентичност и национални държави?" Ясно е, когато бъде заместен от транскултурализма.

смехурани разни.... то и в ЕС всички са равни само дето Германия и Франция са по-равни...толкоз зоа националните държави

Да се молим,дано приятелчето на Бойко,Болен Сайдеров,не е изкрейзил като тоя побъркан нацист.

Извинявам се за невежеството, но как и за колко време, с конвенционално огнестрелно оръжие, един човек избива 85 души (без ранени!), а пет са "изпарени", в неизвестност? Опс, преди това е заложил бомба, опустошила цял квартал. Това да не е кино?! От началото на трагедията норвежките власти не са много по приказките (адмирации, за което), но приемането на подобни несъответствия, от редовните писачи тук, не стои добре. Нещо повече - приказките за десен/ляв екстремизъм, за ислямски/християнски фундаментълизъм са напълно неуместни - информация НЯМА. В Норвегия се е случило нещо УЖАСНО, системата за сигурност работи (или се опитва) и когато има достоверен резултат ще бъде представен. Празните дрънканици на тема "сърби ме мене некъде" са идиотски.

Да, именно, това е въпроса. Не се връзва нещо в картинката. Че е екстремист и т.н., добре, но как, в същото време е и толкова добър стрелец??? Странно е, меко казано.

Атентаторът е бил член на клуб по стрелба и там е тренирал да стреля така точно. Не е бил осъждан и е притежавал законно оръжие. На острова е бил с облечен с полицейска униформа, имал е автоматично оръжие и много муниции. Жалко - толкова невероятно красив мъж, а всъщност фанатик и убиец...

Я, какъв хубав мъж бил тоя викинг, жалко, че е превъртял! Не ми се вярва обаче, да е организирал сам цялата патаклама. Ако приемем, че не е превъртял, то със сигурност има намесени някакви сериозни мотиви. Какви са - предстои да разберем. Ако пък е полудял, жалко че не са го усетили навреме, да го приберат.

ХАХАХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААА, ох не, стига. Стига, не е прилично да разсмиваш така хората под тази трагична новина. Вземи да прочетеш малко европейската история, да видиш колко е "мирна и градивна" тази религия. Мирни, градивни християни се колят едни други в продължение на векове, да не говорим как колят нехристияните, когато тръгват да колонизират други континенти. Всички аврамови религии - ислям, християнство, юдеизъм - са бич за обществото. Винаги са били и винаги ще бъдат.

DELTA Аз съм учил и преподавам история в една западноевропейска страна, но не съм на твоето аматьорско посредствено ниво. Ду ю Ъндерсетнд?

Ханъмо, спри се ма! Видяхме ти турското бельо под шалварите!

Ако тя е ханъма, то ти си от онея "изтрещяли"християнски пастори, които сочеха концерта на Мадона за причина да се издавят българите в Охридското езеро!!! Поповете- мутри в БГ се кичат с "висши санове" и часовници "Ролекс" на всяка ръка! :))))))) ПАРОДИЯ ОТ ВСЯКЪДЕ! Горкият Христос, който би се погнусил, ако види какви "мръсни"уста изговарят името му!!! Горкият Мохамед, на който са изопачили думите...

Християнската религия е в основа на християнската цивилизация, създала най високите материални и духовни постижения на човечеството!

bira_more

А също и открила невиждани върхове в зверствата в името на неубивай. В името на неубивай са изгорени хиляди хора. За тяхно добро. В името на неубивай са проведени широкомащабни последователни геноцидни мероприятия с използване на включително забранени днес оръжия. Всичко това под егидата на най-милосърдния от всички богове, който между другото - трепе до 5то коляно онези които го хулят - не само хулителите, а и техните деца, внуци, пра внуци, пра пра внуци. Оня дето не е успял да намери и десетина невинни бебета в Содом и Гомор. И за това е заличил всички - и бебетата.

Четох глупостите ти, четох и не се сдържах от коментар. Жалко за тези, които обучаваш! Всички в "Идея за България" сте много неграмотни и нахъсени за власт. Заливахте ме с писмата си в електронната поща, но като осъзнах що за невежи сте, веднага ви се изплъзнах. Нямате шансове В България! Стойте си там, където сте си и където все пак ви търпят " УУ" " атеист" и "gia " са написали много истински и смислени неща, но ти по най-безцеремонен, но и необоснован начин само ги обиждашбез да излагаш доводи. Факт е че времето на религиите е отживелица. Това го осъзнава всеки интелигентен човек. Точно за това представителите на всички религии се опитват като за последно да ухапят колкото се може повече. Точно като поговорката " Змия, която умира, хапе най-жестоко"

Грешка, да се чете... наш Борис I, 885 г...

Мисля, че може просто да е някакъв откачалник, социопат. Не е задължително да се търси логика в това, какво е писал и къде е чатил. На същите места и други хора чатят, но само този е застрелял сума ти народ.

За това си прав - не се съмнявам, че е социопат. Нормален човек не може да извърши подобно нещо.

Иванов е прав, но и сам откачалник не може да извърши подобно нещо.

Отново стигаме до извода, че религията ни учи само на хубави неща! И колкото по-набожни ставаме, толкова сме по-добри и човеколюбиви! Амаха!

Всяка норма, религиозна или "цивилизационна", поставена над човека води до това. Не е въпроса в религията.

на фона на трагедията прави лошо впечатление циркаджийското поведение на водещия новинар на БНТ във вечерните емисии, който прилича на възбуден спортен коментатор. Същият иска от случайна българка в Осло, която не е нито видяла нито чула нещо, оценка за мотивите на терориста, за действията на полицията, за намеренията на правителството и т.н. Въпреки, че нарече емоционален разказа на българката, емоционалния беше той, а тя говори спокойно и делово . Господин новинар, твоите колеги от известни западни медии отдавна са там и отразяват събитията, ти единствено можеш да ги цитираш и нищо повече.

. От личен опит разбрах, че българските слугинажни медии са пълни с нереализирани и некачествени журняла. Медийния служинаж търси не професионалисти, а слуги -

наще юрналя са нечитави,а западните са много читави и некорумпирани.само глупости ръсите ,идете при мърдок да ви разясни играта!

BBC World News: Describes himself as a Christian and conservative on Facebook page attributed to him. Associated Press: Officials have said the suspect visited Christian fundamentalist websites and had links to a rightist party.

ideyazabulgaria нещо си мълчи. Нали твърдеше, че нямало такива статии? Где си, бре?

Е, къде да е... заврян в .уч. г.з. Буквален цитат от сайта на BBC: "Police said the man was answering questions and they described him as a right-wing Christian fundamentalist."

ето заради такива като този на снимката предпочитам европейските мъже, особено от Скандинавия приличащи на Холивудски звезди пред българските късокраки и черни български мъже приличащи на цигани!

Супер! Един такъв хубавец като този може като нищо да те намушка с нож, докато те... Пък ти, като си много умна, предпочитай го... да ти види сметката...

А такива като него могат само да "неутрализират" такива като тебе, гъска тъпа, заспала.

Много е красив. И на мен ми харесва. ррррррррррррррррр

Погледнах моята Цецка.. и тоя май ми харесва повече! Туй значе ли че съм станал гей! Щото ако съм - да тръгвам да протестирам ;-)

Не си права!:)))) Сред българите има точно такъв тип мъже, приличащи на скандинавци! ;)) Всъщност, като нация, сме мн.разнолики и има за всеки вкус;). Проблемът не е във външността на БГ мъжа, а във възпитанието му! Все пак, да подчертая, че има и интелигентни, възпитани и хубави в същото време мъже в БГ, макар и да са много рядко срещана порода!

Е т.ва вече е много тъпо изказване. Всеки има право на предпочитания, но да се кефиш на масов убиец пък бил той и добре изглеждащ май не го разбирам....А всъщност той дори и не изглежда добре, комплексирано бозаво оцветено човече.

Това са глупости на търкалета. Норвежците разсмяха и жабите. Селянин-фермер тръгнал да пуца премиера. Жакерия по норвежки. Ай стига бе. В дебели атентати като този играят пари. Дребният извършител може да е норвежец, мюсюлманин-емигрант, лумпен... Обаче организаторите са някъде в правителството на страната и в посолствата на ключовите страни в Норвегия. Никой друг не се интересува лично от премиера. Какво му е пречело на тоя от снимката да протестира там, да развява портрета на премиера и да рисува мустаци на снимката в знак на протест? Въпросът не опира до християни и мюсюлмани. Опира до пари и влияние. Такава пушилка не се вдига без тежка причина.

И не разбрах защо ако съм атеист трябва задължително да съм комунист? Ако е така, то в Америка вече са построили отдавна комунизма... И защо ако не съм християнин трябва да съм мюсюлманин? Ограничени хора навсякъде...

Защото и малките деца знаят, че "българския атеизъм" има корени само в комунизма.

Братле вече има интернет - някои от нас живеят в глобалното пространство и имат достъп до източници на идеи и философия от цял свят. Българският атеизъм не е организирано движение ( от каквото съм сигурен, че ти платений драскачо си част), че да му търсиш корените в комунизма. Сигурен съм че атеисти в България е имало и преди 9.09....

СмЕх в залата.

не отиваме на добре

Докато мислехме, че терористът е "ислямист" (щото нямаше как да е нещо друго; "специалисти" писаха, че 100% е Ал Кайда), се изписаха много интересни мнения за "кръвожадния ислям" и за южните мангали/варвари, нахлуващи в добре уредната "НИ"(?!?!) западна "цивилизация". Обаче се оказа друго. Ама сега, вместо да се обсъжда "кръвожадното християнсто" (исторически отговорно за много повече смърт и от исляма, и от която и да било друга религия), се задава въпросът "Как смеете да наричате тоя изрод християнин?". Несиметрично, някакси, отношение. На лицемерие намирисва... Истината е, че и в Библията, и в Корана, и в Талмуда, и във Ведите, и във всяка псевдобоговдъхновена книга пише много хубави неща, но и много лоши. Пише как да сме добри, пише и към кого да сме добри. И този "кого" рядко е "всички". Има "ближни", ама има и "далечни". Понеже са небоговдъхновени, антилогични, безсмислени и често тъпи, тези книги могат да бъдат четени и разбирани всякак и всеки може да извлече от тях каквото му отърва. Дяволът също може да ги чете както си знае. Терористите-ислямисти са истински мюсулмани - просто имат "правилно" отношение към "далечните" гяури. Терористите-християни са истински християни - просто имат "правилно отношение към "далечните" езичници. Имаше тъдява един митко, който оля форума с праведното си задоволство от смъртта на японските "идолопоклонници" (цитат!) във Фукушима. Някой ще пита: какви езичници или врагове са били тези деца? Отговор: най-страшните - вътрешни и скрити. Красиви и привлекателни. Същите, като него (вижте снимката). Демек: църква, религия и религиозна вяра нямат абсолютно нищо общо с добро и зло. Откак им мина времето като космологична представа, им остана една-единствена роля - контрол, власт, манипулация. Докато не еманципираме собствената си етика от религиозното лицемерие, тези гадости ще продължават. Докато има митковци и ивановци (от по-долу), изродите ще намират оправдание за изродщините си. Прочетох наскоро нещо такова: Ал Кайда даде огромен шанс на американците да станат Велика сила - трябваше просто да построят джамия на Кота 0. Те избраха да станат Велики воини. Но... както казваше Учителят Йода, войната не носи величие.

Само адвокатче може да пише толкова много думи и да не казва абсолютно нищо:)) Да се опияняваш от собствената си логорея е израз на немотивирана гордост и високомерие. А тук се откроява и пълно невежество.

Само глупак не е в състояние да разбере написаното,а то е с дълбоко съдържание. Браво!

ЗА ДА НЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО КАЗВА "МИЗАНТРОП" ИЛИ ТРЯБВА ДА СИ СЛАБОИНТЕЛИГЕНТЕН, ИЛИ НЕ ТИ ОТЪРВА ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА! :)))) Аз все пак подозирам, че не ти отърва! ;))

link