В САЩ недоволстват от системата за номиниране на кандидати

Сред американците се шири значително недоволство от системата за номиниране на партийни кандидати за президент, сочи социологическо проучване.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ недоволстват от системата за номиниране на кандидати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно в момента, на САЩ не им трябват промени относно гласуването. Като се има предвид какво прави президента- идиот Барак Обама- разрешил педерастията, и с ФАЛИРАЩИТЕ градове в САЩ, трябва да си запазят, или дори върнат положението от пред 12- 15 години, когато САЩ беше СТРАНАТА на неограничените възможности и САМО определени хора можеха да отидат там, със зелена карта. САЩ трябва да пазят държавата си от Мюсюлманските Нашественици, представящи се и лъжещи че са бежанци. По същия начин, Мюсюлманските гасове са превзели Византия ( и Персия) и са избили или изгонили, или насила Помюсюлманчили хората в Мала Азия( Турция), уж че са бежанци от Саудитска Арабия.

Без да коментирам в детайли и дали е добре или зле, да припомня някои прозаични истини. Ако аз ти предложа да избереш един от всичките ми 10 пръста - по 5 от всяка ръка, тогава изборът си е изцяло твой. Ако обаче аз реша да присвия (елиминирам) по 4 от пръстите си на всяка ръка - лявата и дясната - и ти дам да избираш между останалите, то тогава ... ТИ ВИНАГИ ИЗБИРАШ ... МОЙ СРЕДЕН ПРЪСТ! (допускам, че съм оставил средните пръсти и на "левицата", и на "десницата"). ТОЕСТ ИЗБОРЪТ Е МОЙ, НО ТИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТИ ИЗБИРАШ! И като е така мога да нарека изборът ти демократичен и свободен. А и ти може да се почувстваш поласкан - нали ти си избирал! А кой всъщност реално е направил избора - викам в това много да не се задълбаваме... Ако в САЩ понастоящем има 324 милиона американци и от тях да кажем около 230 милиона се квалифицират като отговарящи на формалните условия за кфалифициране за кандидат за президент, то накрая имаме избор измежду 2-ма от тези 230 милиона. Другата особеност е, че двете партии си правят първични избори, но и там процесът на номиниране е на практика много силно ограничен, независимо че формално всеки който иска може да се кандидатира - има различни видове условия, които правят почти автоматично голямата част от кандидатурите неизбираеми, тоест разл. видове ценз де факто. Отново казвам - това е много силно опростено представяне само с цел онагледяване на основното.

Бърни да пуска в действие кебапчетата и по 20 кинта на човек. Ние ли да ги учим как се правят избори? Ако пак не му стигат гласовете да види какво става с Костинброд, щата Алабама ;)

Явно има някакво объркване сред българските читатели, за това за това няколко разяснения: Проблем 1 - За разлика от много страни в Щатите партийните кандидати за президент не се издигат на затворени заседания на партийния елит а се обявяват за всеобщо гласуване. Условието да се гласува на първичните избори е да си член на съответната партия. Иначе е забранено. Много американци се дразнят защото са еднакво разочаровани и от двете партии и искат да им се разреши да гласуват без да бъдат членове. Проблем 2 - В Демократическата партия от която са Хилари и Бърни има официално привилегировани членове (суперделегати) от които силно зависи крайния избор и които не са длъжни да се съобразяват с гласа на обикновените членове. Това разбира се е доста абсурдно и недемократично. Много от младите не искат да стават членове на Демократическата партия точно заради това, а без да са членове не им дават да гласуват. При републиканците от които е Тръмп няма такива неща. Там всички членове са равни. С други думи тези които не харесват Хилари и Тръмп а искат да гласуват за Бърни са леко прецакани.

добре ,аз като не искам демократ или републиканец,какво правим? излиза че там избират между 2 яица. (демокрация - управление на народа ) = (комунизъм-всички са равни ) ???

Бърни Сандърс очевидно не иска да признае загубата си и вярва, че е победител. Това говори за невротична психотична продукция в душата му. Пробутването на социологическа сапунка няма значението на закон и не може да се вземе за сериозен аргумент.

Супер неграмотно изказване.

Нещата са ясни, отива се към "обръщане на палачинката". /18-20 месеца максимум/ Най-големи и тежки последствия ще има, за НАШИТЕ ДУШМАНИ: туземни, чуждоземни и извънземни. ГАРАНЦИЯ: Законът Карма и 10-те Божи Заповеди.

изглежда, щом не могат да оборят Трамп легално, решават:я да сменим самата система за гласуване. Е, това е финт, който отдавна очакваме.

Явно не си схванал за коя партия и за какво става въпрос в статията. Типичен фен та Тръмп :)

виждам че на никои не му идва наум за какво става дума. става дума за кандидати с мно\ество гласове, тоест един привилегирован кандидат да гласува с много гласове в своя вот. системата е била добре известна в рим. до известна степен се е покривала с понятието ценз. за съжаление дир не ми дава възможност подходящо да илустрирам твардението си с линкове и цитати. тогава ако това се случи такъв кандидат би бил с повече гласове и влияние от всеки друг обикновен, примерно неговия глас би бил умноjван n пати plus vlianie.

След тъпия цар всеки може да бъде избран да управлява България; избирателите в САЩ също изгубиха нормалната си преценка след избора на Обама.

В САЩ в момента има два феномена -Сандърс и Тръмп.Според мен техният успех се дължи на това ,че те представляват себе си,те са естествени хора,с добри и лоши страни.А Хиларито е пълен фалш,откъдето и да я погледнеш,както и някои от отпадналите кандидати.

В САЩ има кво да научат от ВЕЛИКА КАНАДА, но няма НИЩО кво да научат от ДИВА РАША !!! Путя си печели всички избори със по 150-180%....даже Тошя и Брежнев не са имали такива умопомрачителни резултати !!!!

Щом САЩ и Канада са толкова велики ,няма никаква необходимост да се занимават с Русия и по-специално с Путин.А по отношение на изборите ,САЩ са може би единствената страна в света ,където избирателите може да прогласуват за един кандидат,а да бъде избран друг.Пример-Ал Гор и Джордж Буш.А какво представлява американската демокрация се вижда добре от романа"'Петрол" на Ъптон Синклер.

А в Путинова Рус са очень доволни, че в САЩ бият негрите! И процентът на доволните гони процента на подкрепа на Късото и е малко под 158%.

Че ни забраняваш да обсъждаме САЩ? Трябва да мислим само за Путин? Я,си ....

Сред американците се шири значително недоволство от системата за номиниране на партийни кандидати за президент АБЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ НАКРАЯ, ЧЕ САМО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ИМАТ ДЕМОКРАЦИЯ, А ВСЪЩНОСТ ЖИВЕЯТ В НАЙ-СТРАШНАТА ОЛИГАРХИЯ.. АМА. ... ЩЕ Е КЪСНО!

53 процента са силно против системата на партийните конгреси с т.нар. суперделегати............. ТОВА ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ СА ПРОТИВ ДВУСТЕПЕННАТА СИСТЕМА НА ИЗБОРИ. САМО ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ПРЕКИТЕ ИЗБОРИ СА ВИД ДЕМОКРАЦИЯ. ДРУГОТО Е МАШИНАЦИИ!

Ти досега косвено ли си гласувал, би ли ни осведомил как става?

е, не може всички да са на едно мнение, като в русия.