Българка е сред 20-те най-добри млади учени в света

Доц. Йорданка Глухчева, която се занимава с иновации в медицината, е сред 20-те финалисти на конкурса за изявени млади личности в света за 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - Българка е сред 20-те най-добри млади учени в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО!!! ОЩЕ МНОГО УСПЕХИ!

Подкрепих с един лайк! Гордея се ,че има такива хора в България !Успех !

Празен търбух; за наука Глух чева

Тези класации са едно шоу, но ... За БАН - дано младите имат шанс - ние нямахме ...

Казвам го с цялото си уважение, което дължа на хора опитващи се да правят неща. Но това в последните редове ми дава усещането, че гласуването може да бъде от всеки с някакво лайкване. Някаква Евровизия. Има много общи приказки и почти нищо конкретно и на базата на това, че е наше момиче натискаме един бутон и харесваме нейният научен труд Даже в Евровизия можеш да имаш горе долу някакво правилно мнение на базата на опит, образование, вкус и т.н. Тук гласуваш щото е българка и щото са ти казали, че прави много важно изследване 10 години ... И се сещам за онзи с родопското кисело мляко дето борели рака и той 9 години разтакавал а нищо , ама нищо нямаше нито публикации, нито данни нито нищо. Значи учените и техните постижения вече се класират от броя Лайкване у Фейса.... Баси

По спомен от университета млечната киселина беше най-добрият комкомплескообразувател за тежките метали. ИЗВОД: Истинско кисело мляко всеки ден и тежките метали ще бъдат изпикани и ку'о ще е твърд...

С пожелания за Нобел на младата доценка. Но познавам поне няколко българи с няколко статии за списание Science.... пък в Дира не са писали за тях....

Изключително добра новина!Поздравления за номинацията и дано спечели!Това с тежките метали е много сериозен проблем за всички!Стикаме палци!

Браво на Дира. Но трябваше да я сложите новината на първо место.

Браво ! Искренни почитания и уважение . Със здраве :)

Браво!!!! Напук на всичко и въпреки всички спънки, вие българските учени останали в България, успявате да бъдете учени на световно ниво!

Браво, Дани! Гордея се с твоя успех! Бъди здрава и продължавай така!

странно защо живее и работи в тази путинизирана кочина.

От написаното става ясно ,че засега е спечелен само национален рунд и следва международното ниво на конкурса. В него участват 20 държави - 20 учени. Така ли е ?

Браво! Такива новини ми се четът!

Жалкото е, че продавачка в мола взима два пъти по-голяма заплата от нея!

странно защо живе и работи в ци путинизирана кочина.

Ето нещо позитивно. Браво! Добре е, че го няма този завършен тъпанар Дянков, защото щеше да я нарече, напр. "Гнусна синодална старица", което се вписва идеално в реториката на ГЕРБ.

БАН е сборище на синодални старци..Симео Дянков не можа да ликвидира БАН, напълно излишна институция която яде народната пара...имаме две изобретения за 1350 години съществуване, имаме куп професори там които само преписват чужди трудове и стават доктори и академици...сутрин идват в БАН слагат чехличките, пиян кафе до 11 часа, после от 11 до 12 часа разклатят две епреветки, ядат на обяд обилно, след това спят до 16 часа, пак от 16 до 17 разклатят две епруведки и това е на поне 80 % от служителите на БАН.Едвам 20 % работят къртовски като тази мила доцентка която има акъл и се труди активно...това е ..БАН да се закрие и всеки да си ходи по институтите ..там е науката като в другите нормални държави

А знаете ли, че финансовият министър за пореден път отказа да има мнимален праг на заплатите в науката? Та нека не оплюваме малкото останали млади и кадърни, които постигат резултати въпреки услията на държавата ни да ги изгони. Колкото до университетите, там заплатите им зависят не от науката, а от броя часове и студетни... То и затова у нас магаре да вържеш пред ВУЗ, ще стане висшист за съжаление... Но с учени магарета наука не се прави...

феодални старци, не синодални. 80 процента нямат мозък за тази работа и вйобще не им там мястото. наи добре да се преместят в индустрията където ще са по полезни. ако се преразпределят парите на тези 80 процента на другите 20 които могат и имат желание да работят, нещата ще си доидат на мястото. ама тази реформа трудно се прави отвън. проблемът е че професори са обикновенно не наи-можещи и знаещи а наи-политически ловките и се развиват хора които са техни креатури. за да има реформа трябва да докарат някои учен отвън с висок академичен реитинг и да го овластят да ореже тези 80 процента които имат академични титли без адекватно покритие. например слагат дянков да реформира икономичексия отдел на бан като намали щата с 80 процента. правят същото с другите отдели - физика, математика, и така нататък. парите за наука са достатъчно просто се дават на хора които не са за тази работа.

Я прочети колко изобретения имат и колко изследвания са направени?Ти си абсолютен невежа,направо идиот!

Не става от този линк. Дайте друг

Такива хора са гордост за България! Публикувайте сайта за да подкрепим доц. Глухчева, и да не се постъпва по български.

Поздравления за доцент Глухчева. Не я познавам, но работя там и мога да уверя всички, че обичта към професията и науката е единствения двигател. Заплатата не подлежи на коментар. Трудът е къртовски- съпругът ми изчисли един ден при писане на важен труд, че не съм станала от компютъра около 14 часа. Нищо повече...

производителността в науката не се определя от броия часове пред компютъра, а от броя публикации в реномирани журнали и респективно от академичния реитинг. а относно парите - по принцип ако нещата които правите са наистина значими - ще получите и финансиране от донори. в малка страна трудно може да има наука на високо ниво просто защото човешкия потенциал е малък, заради малкото на брои население. по стечение на обстоятелствата съм бил в досег с носители на нобелови награди и други награди от толкова висок ранг. честно казано съм леко скептичен към институцията бан, и смятам че е наи добре научните институти да се интегрират с университети както е по цял свят.

Хайде не оплювайте нещо, което не разбирате и не можете да постигнете. Въпросните публикации са плод на много часове труд. А работата в нашите условия изисква много повече услия от тази на добре финансираните чужди учени. Така че можете само да поздравите за успеха тази жена.

Мето, по-добре е да не правиш нищо и хората да помислят, че може би не си умен, отколкото да започнеш да пишеш и да разсееш всяко съмнение.

Знам, че ще ме анатемосате, но къде видяхте иновативност в изследванията на доцентката ? Извличане на тежки метали от организма..... Пийте повече вода и ще ги изпикаете... ок, ок,ок.... супер е ....

Ще ги изпикаеш ама друг път. Много ти разбира главата. Има причина те да се задържат (селективно) в организма. Не е така лесно да се изведат от него.

Ами у нас всеки разбира от всичко... Затова не си ценим кадърните хора... Тук вече се появиха много "разбирачи" дето са готови за Нобеловата награда по оплюване...

То затова ти никога няма да си отличен с нищо, освен с тъпите си анонимни изяви по форумите...

Дано да има успех с финансиране от ЕС и САЩ. Възможно е дори да работиш в България

СОРОСОИДНА КАПИТАЛИСТКА

някои въпроси: каква е тази награда, кои я организира, какво е журито, кои дава парите, колко е престижна. все уместни въпроси. нали се сещате че едва е толкова значима колкото е нобеловата награда. браво на какичката че се занимава с наука. но преди да почнеме да се гордееме с нещо поне да знаем с какво. щото на мен ми се струва че този конкурса е от ранга на многоброините летни конкурси за красота. както има много такива летни конкурси, така и има много такива конкурси за наи значим млад човек.

Обещаващ млад учен - има 10-15 статии в PubMed от които 2 като първи автор. Това в Харвад Медикъл Скул наприер е достатъчно за Assistant Professor. Ако е ръководител на няколко проекти, и вече се е откъснала от менторите си, наближава Associate Professor. Не си световно величие, но има потенциал , с който трябва да е горда! Да не принизяваме. Успех

това са смислени аргументи. сигурно има едно 1000 такива като неия на неината възраст в неината сфера. но все пак да си в топ хиляда сред младите в сектора си е добре. занимаваш се със сериозни неща.

Разпространете и подкрепете!

Много е приятно да прочетеш такава новина!

Новината, така поднесена, не дава и половината хубави неща от това изследване. С подробностите е още по-хубава.

На фона на чалгарската мутренска държавица на мафита,това е обнадеждаваща новина...все още има талантливи,възпитани,прекрасни хора.

Може да Ви се струва смешно, но се разчувствах и просълзих, и си сипах едно промоционално уиски от една германска търговска верига.

И аз щях да се разчувствам ако уискито беше продукт на БАН.

Ами защо под тази новина има 11 коментара, а под новините за това какво бил барал Гришко има по над 1000?

Ашколсун, Данче, ама що дириш у Мутростан изобщо?!

на Родината. Дори да си добър специалист, конкуренцията на Запад е изключително висока и трябва жестока борба, за да се докажеш.

Познавам доказали се, въпросът е да имаш смелостта да тръгнеш! Умните и трудолюбивите са ценени навсякъде.

Виж ти ,имало и смислени новини ?! Нещо разумно се случва и имаме радостта да го четем по изключение някакво. Или се спазва квота на 20 гадни новини по една готина, да не се депресира съвсем читателя.

Браво на момичето, въпреки всички негативи изсипвани върху БАН, там работят изключително качествени, ерудирани и интелигентни люде, а не малко от Институтите са на прилично международно ниво, ако пък критерият е резултати/инвестиции, направо са световни рекордьори.

Нека да не систематизираме и слагаме всички под общ знаменател. Че има хора, които се блъскат въпреки мизерията, има.

Ето за това , вдигат годините за пенсия .

Хахаха и от колко време вече не работи у нас? От колко време вече е слуга на САЩ за жълти стотинки? Или ако е у нас, значи просто за нищо не става! Всичко умно вече от години наред е зад граница!

Заради такива разсъждения никога няма да си оправим държавата... Много е лесно да се каже, че видите ли всичко кадърно е навън... А и когато условията на работа и заплащането са в пъти по-добри е много по-лесно да се работи и да се постигне много, не мислите ли? Коментарите тук за съжаление показват, че ние както винаги не ценим нашите умни и кадърни хора, а сипем злобни забележки, че щом са останали, значи не са достатъчно успели... Ами приемете, че има и умни хора, които не искат да слугуват на чужди държави. Но това май няма да стигне до съзнанието на коментиращите, за които единствено парите са критерий за успеха на някой... Мисля, че е крайно време да подкрепим умните и можещите, които са патриоти и искат да работят за тази страна. Очевидно страната ни не може да разчита на тези, които са напуснали заради по-добър живот. И какво от това, че чуваме за успехите им? Много от тях не искат да се нарекат българи за съжаление...

Всичко "кадърно" и сичку сигани навън. То кадърното си е кадърно, дори истински кадърните успяват именно в трудно условия! С големи субисдии/ заплати всеки може!

Има реален шанс да спечели, според вота до този момент. Браво за постижението и напред!

Браво, доц. Глухчева! Това е новина! Дълбок респект! Бях се притеснил, че от две седмици няма никакви новости за Динко от Ямбол, Митьо Очите и др. полуграмотни нобелови лауреати, подходящи като за нашия народ.

Kade li e bila praktikata oklo BAN sigurno na nomer 69A s V grupa. Na u4astvalite beli mishki bez nagrada dali.

Много е съмнително. Аз съм 21

катастрофи, убийства, раждащи цигански деца, най-после нещо хубаво да прочета ! Възхищавам се на младата дама !