Измамници откриват онлайн магазини, за да източват карти

Престъпници отварят онлайн магазини, в които пускат атрактивни стоки на промоция с една цел - да източат картите на клиентите си, пише "Телеграф".

Обратно в новината

Коментари - Измамници откриват онлайн магазини, за да източват карти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

ISO 7816 е стандарта за въпросните пластики. Описано е всяко нещо за какво е... от началото до края на пътечката и начина на подреждане на информацията, както и проверката на данните... За повече информация - Кибер Зоро (Явор К.) :)))

Е ти се изказа. ISO 7816 e стандарт за карти с контакти или т.н. Смарт карти. Стандартът обаче е създаден за карти с чип, които са доста преди тази технология да се ползва при банковите карти. Банковите карти от своя страна ползват този стандарт само в частта му интерфейс. Логическата и структура на банковите карти обаче е по стандарта EMV. Що се отнася за магнитните карти стандартът е ISO 7812

Sm3hurk0

Прав си.. грешката е моя.. грешно съм го изписал...

браво ,българи,скоро ще надминете евреите ! по вредност .

Пластика?! На английски plastic може да означава пластмаса, но на български пластика е произведение на пластичното изкуство.

Това е откакто съществуват онлайн плащанията. Изобщо не е ново. Има 2 принципа за доверие: 1. Дали сайта е супер известен; 2. Дали като предлага опции за плащане пренасочва към сайт който е супер известен. За вторият случай гледайте адреса горе. Най-често имат и зелена поле до пътя, което ако кликнете ще излене информация за сертификат. Тези сертификати е само за потвърждение на сайта (за httpS), не за плащания. В последно време ги изискват навсякъде и почват да излизат съобщения, ако не е на такъв за полета за пароли или горе при патя. Реално се чудят как да съберат още пари от собствениците сайтове. Защото за нормален такъв като този, изобщо не ти трябва такакова кодиране на трансфера. Реално ЕС би трябвало да съди за това Гугъл, Мозила и подобни. За сметка на това си позволяват да предлагат запомняне на тези данни за плащане от браузерите - със сигурност Хрома.

Уточнение. Пренасочване значи, че като кликнете за плащане отивата на друга страница примерно на PayPal, WorldPay, Google (Checkout), Apple (Pay) и много други по-малко известни тип Stripe, BrainTree и подобни. За България ePay, Borika (тя е основната за България и обикновено Visa или други пренасочват към нея), има и ДСК. Та гледате пътя (домейна) след това пренасочване. Точно там трябва да ви иска даните за картата. Реално вие не ги попълвате на сайта от който купувате, а на сайта за плащане. След като свърши процедурата ви праща обратно на сайта от който купувате. Там вече има вътрешна комуникация по която разбира, че сте платили. Реално плащането се извършва на чуждият сайт.

Само с наложен платеж.

Пазарувам от интернет само с виртуална карта, в която прехвърлям сума с няколко лева повече от цената на покупката.

което не те спасява в случаите когато не получаваш стоката която плащаш

В интернет се пазарува от не повече от 5 доказани сайта, за предпочитане- не български!! Тук вина имат разбира се и банките (ако въобще сайтовете са вързани с електронни разплащания), а не само fishing за картите и точене!

Тук вина имат необразованите потребители, които ги мързи да си размърдат мозъците и винаги ще си останат на наложен платеж.

Пазарувам в интернет, но плащам само с наложен платеж при доставка на адрес или офис на куриерска фирма. Данни на карта от случайни сайтове не се дават.

и напомня от време на време

Новина на 15 години.

БРЦК

И кой дебил ще открадне кредитна карта и ще си купи с нея самолетни билети? То бива да си тъп, ама ...

Обикновено това го правят деца от предучилищните групи...

ами може да е системата за вадене на кеш пари - отказваш билета и получаваш парите си обратно. само че тоя път с подставено лице на някоя каса

БРЦК

Глупости говориш. Първо ,че компаниите връщат много малка част от парите при канселация. Второ ,че не ги дават на ръка , а ги превеждат обратно по сметката.