17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо хубаво не ни чака!

Има пенсии без таван, но НОИ срамежливо мълчи. Висши съдии, бивши министри и май още няколко категории НЯМАТ таван. А Коституцията твърди, че сме равни пред закона. Я, младите на Терминал2 - на таз територия правда няма !!!

Увеличава се минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се; Увеличава се минималният осигурителен доход за земеделските стопани и тютюнопроизводителите; Увеличава се възрастта за пенсиониране; Увеличава се осигурителният стаж за придобиване на право за пенсия. Запазва се обезщетението за безработица; Запазва се обезщетението за отглеждане на деца. ... Резултат: Ще одерат материала с 1 млрд. лв. за осигуровки / от 6,517.6 млн. лв. през 21018 г. на 7,473.2 млн. лв. през 2019 г. /; Ще намалят безработните с право на обезщетение / от 76.6 хил. души на 76.1 хил. души / Ще намалят броя на пенсионерите / от 2170.6млн. души на 2154.8 млн. души /. Герберски геноцид. А! И със замразяването на майчинските "ще се справят" с демографската криза...

Кога ще ни изравните пенсиите с тези които са се пенсионирали след 01.01.2008? Тези които сме се пенсионирали преди тази дата, при еднакви условия с тях, получаваме с 20% по низки пенсии? Келеши!

ниСки....Иначе сте прави, че има доста голяма разликата в пенсиите за една и съща длъжност. Поне да се намали, но не може да се изравни, защото условията, осигурителният доход, осигурителните вноски, стаж и т.н., при които сте се пенсионирали преди са съвсем различни.

Ако искате да се раждат повече деца, вижте какво направи Орбан в Унгария за трето дете в семейството. ...дайте бонуси само на работещите семейства като безплатна градина, допълнително двойни детски ,кредити до 30 000 без лихва и т.н !!!!! Стига демагогия, празни приказки и трохички! !!!

"Положителната новина е, че за следващата година с проектобюджета за 2019 година се предвижда един сериозен ръст на всички пенсии с 5,7 на сто, което ще бъде от 1 юли, каза Бисер Петков. С повишаването на тавана на пенсиите от 910 на 1200 лева ще се увеличат и пенсиите на над 40 хиляди пенсионери, които в момента получават по-малко от изчислената им пенсия." Кои са хората, които взимат максимални пенсии? Това са предимно служители на МО и МВР, работещи в миннодобивната промишленост и в предприятия, които вече не съществуват (Кремиковци и други). Разни министри, бивши президенти, директори (като директора на БНБ, който беше пропуснал случващото се с КТБ, но взимаше около 14 000 лв/месец). Техните пенсии ще бъдат увеличени. За останалите около 2.5 пенсионери - ще има до 350 лв, което е под прага на бедността. Представете си, че се осигурявате на 5000 лв заплата. Идва момент, в който трябва да се възползвате от някакво обезщетение и едва тогава разбирате каква държава е България. Що? Ами максимално получавате 74 лв на ден за безработица, докато при 3000 осигурителен таван сте се осигурявали на около 143 лв/ден. Здравните и пенсионните вноски, които години наред сте плащали отново върху 3000 лв, са потънали безследно и не разполагате с тях, а и едва ли някога ще разполагате! Когато искате да ползвате медицински грижи, отново трябва да плащате допълнително, допълнително трябва да плаща и частния фонд, макар че години наред сте плащали максимума. Същото се случва и при майчинството, където се плаща на броя на работни дни в месеца, а иначе осигуровките години наред ги взимат фиксирано върху дохода, без значение дали работите 1 или 100 дни. И защо нормален човек да си губи времето и живота в такава държава, която е мащеха за собствените си граждани и буквално ги пропъжда?

5.7 увеличение на прецакан доктор с 40 години стаж с пенсия от 400 лева може ли да се сравни с пенсия на тарикат, с пенсия от 500 лева за няколко години стаж ама добре заработен с такива осигорвки че да взем максимална песния, 5.7 процента на пожарникар 40 години стаж с 5.7 процента на 400 лева и в същото време на някой ще му вдигант пенсията от 900 - на 1200 или с една третра 33%, и какво илиза че пожарникаря ще получи 20 лева , друг 300 лева , този които е добре ще стане още по добре а този който е зле ще си е зле

Мизерия, гарантирана от ГЕРБ!

Тези крадци се подиграват с нас!

"Предвижда се един сериозен ръст на всички пенсии с 5,7 на сто"...Стига бе, увеличение с цели 5,7 на сто и то от месец юли? Браво! Богатите пенсионери вече ще имат пари да си платят новите данъци, увеличението на тока, на водата, на хранителните стоки. Ама да не вземат управляващите ни благодетели отново да стопират увеличението, както стопираха увеличението от 2015г. за повишаване на тежестта на осигурителния стаж. Че с тази политика, с едната ръка даваш малко, с другата взимаш много и лъжеш нагло, доникъде не се стига.

Пълен цинизъм е с тези 380 лв. майчинство. Така и не искат да го направят обвързано с минималната заплата. Антисоциална държава!