Над 2 млн. лв. източени от НОИ с фалшиви болнични

Повече от 2 милиона лева доказано са източени от НОИ чрез фиктивни болнични, като повечето нарушения са в София.

Обратно в новината

Коментари - Над 2 млн. лв. източени от НОИ с фалшиви болнични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За фалшиви болнични не се говори от вчера и много пъти е казвано че учрежденията трябва да имат работно време което да дава възмогност на всички да си свършат работата в извънработно време за тях. Това и досега не е направено а е елементарно.. Питам и защо банките са извън тази верига?? Болничните се превеждат по банкова сметка издадена лично на лицето и то има право да се разполага с нея. Тогава как "работодателите" са се възползвали от тях. Болнични се изплащат ако са подадени декларациите ежемесечно в НАП така че къде са били данъчните толкова време да не потърсят вноските?? Това което ни разказват може да е истина само 10% другото е литературен изказ.

...Фирмите не могат да източват Нои чрез бременни,обезщететенията се изплащат на лицето на база осигурителния доход.Нои като не иска да го "източват"да върне вноските в/у завишените осигурителни доходи,както и държавата да върне данъка върху тях ...когат вземат не реагират...

Щом Калина Илиева може да представи фалшив боличен защо бедните българи да не хитруват, така е , макар самата аз за последните 5 години да съм ползвувала 5-6 дни. Разбира се дано да съм здрава.

Това са трохи ,сравнение с фалшивите "млади" пенсионери.

А Калинчето с колко е ощетила НОИ с фалшивите си болнични?

Кой издава фалшиви болнични ? Ми да влиза в затвора! Нали били доказани ?

А кой ги консумира тия болнични - марсианците ли или обикновения вечно НЕДОВОЛЕН средностатистически българин. Всички сме за затвора.

А колко ли фирми са ощипани с фалшиви болнични? Или това не се брои?

А бе вие четете ли какво е написано или , хайде и ние да напишем,щото и другите пишат. Тук става въпрос само за 2 милиона а наскоро четяхме че са укрити няколко милиарда лева от нелегалния бизнес ,укрити данъци ,незаконни.....

ЧИЧО ЕВАН, ЗА ДА СИ ПРОМЕНИ МИСЛЕНЕТО ЧЕСТНИЯТ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ТРЯБВА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА БЪДАТ КОРЕКТНИ И ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВАТ ТАКИВА "ВОЛНОСТИ", СЕЗИРАНИ ОТ ДАНЪЧНИТЕ ОРГАНИ!

Че то и пенсиите май трябва да извадят от НОИ.Знаете ли колко здрави и прави хора получават "пенсии" по болест?!

А някой задавал ли си е въпроса защо болничните се изплащат от НОИ. И да не би досега да не са знаели затова дори и сегашната управителка, която е незаменим експерт от създаването на НОИ. БОЛНИЧНИТЕ АКО СЕ ИЗПЛАЩАХА ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИЛИ ОТ НЗОК ЕДВА ЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ!. БОЛНИЧНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВАДЯТ ОТ НОИ. СТИГА ИМ САМО ПЕНСИОННИТЕ ОТДЕЛИ. АМА АРМИЯ ОТ ЧИНОВНИЦИ В 28 ТП.

Защото там отива осигурителната вноска от 3.5 % вурху осигурителния доход на всеки от нас.

Ако го въведете това с електронния болничен, ние счетоводителите ще ви бъдем безкрайно благодарни. Само не знам как ще став отразяването във ведомостите и декларацията за лицето от работодателите, и как ще бъде изплащането, след като е обвързано точно с тази информация, но се надявам че и това ще бъде обмислено както трябва.

Всички по веригата са виновни, най-вече лекарите. Опитаме се от 3 месеца да обжалваме болничен лист издаден на лице, което е заминало в чужбина и няма как да е било на тази дата на преглед, но даже не ни се отговаря от РЦЗ. Гарван гарвану око не вади!

"След дъжд-качулка"-А ЗАЩО не са били разкрити чрез ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОВЕРКА-НА МОМЕНТА!?В НОИ нали има органи, който трябва да следят за това-а фактите са очевидни?Някой е допуснал НОИ ДА БЪДЕ ИЗТОЧЕН....ПАК ЛИ НАРОДА ДА ПЛАЩА!?

E браво; пак отново откриваме нещо, к о е т о ама никой досега не е знаел. Bсе пак сме откирватели де.... Aми не само те а "болните мафиоти" а и други....Hяма ли "здраво място" в тялото на българина??? Tака ли всичко е болно и "гние"... горко на тая нация...

Хм дали тук влиза и фалшивите болнични на Калина Илиева?

СИРОМАХ ЧОВЕК, ЖИВ ДЯВОЛ! КОЛКО МИЛИАРДА Е ОТКРАДНАЛА ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА ЧЕРВЕНИТЕ ПОЛИТИЦИ? НА ТОЗИ ФОН 2 МЛН СА КАПКА В МОРЕТО!

Не Марги, а АНДРЕШКО! Ако така разсъждаваме, много бързо ще се погубим взаимно - от завист, тарикатлък и непременното желание да сме над другия, независимо с какви средства и как! И държавата не е откраднала нищо, а такива като теб с този начин на мислене са откраднали милиардите от държавата. 2 милиарда, 2 милиона или 2 лв. - краденото си е крадено.

Е, ДА, АМА НЕ! ТОЧНО ТАКИВА ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ ВНУШАВАТ ВИНА НА ЧЕСТНИЯТ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ!

Ако бяхте писали нещо обосновано, бих се съгласила с вас. Ама да ми прилагате циганската тактика не е нещо ново. Дали ще е откраднато 1 стотинка или 1000000 лева си е кражба, както и да го увъртате. Дали е от глад или от алчност си е кражба както и да се обясняват причините.

СЪГЛАСНА СЪМ! ДАНЪКОПЛАТЕЦА Е ВИНОВЕН, НО КОМУНЯГИТЕ - НИКОГА!

цецо мецо бий гьзецо.....

Бие момчето, работа върши... а ти бий по клавиатурата и утре дрънкай стотинките за кисело млекце :)

Върши работа, дам. Направо е зашеметяващ. И как да не - с държавна заплата успя да направи толкова апртаменти, да спести над 100 хил в банка и да изгледа деца .

Ей тоя, Цецо, какъв е маг с цифрите. Сметнал момчето , че са 15 млн. лева и отсече. Е как да не му дадеш поне 10 % от тея пари за консултацийката, а?

Не ги е сметнал, а ги е прогнозирал! Ясновидец, демек...

Ма мамин прогностик той....

Предлагам ти да легнеш под някой влак и да ти свършат мъките :)