Дадоха национализацията на фондове на съд

Текстове от Кодекса за социално осигуряване за т.нар. национализация на лични партиди от пенсионни фондове и от държавния бюджет за финансирането на киното, отиват в Конституционния съд.

Обратно в новината

Коментари - Дадоха национализацията на фондове на съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dа де за фондациите , прави се проверка на н а п и с a н о т о!!! Dругото нито се вижда, нито се знае! Cвидетеля е само бог! Yспокой се петрова!!!

Ако аз бях 20г в Народното събрание, два пъти на власт и в края на целия този период ми се налага да държа здраво за крачола Мартинчо, понеже може и двамата да изпаднем в небитието, щях да имам малко срам и да не се показвам много пред медиите. Защо всички наши политици, когато са на власт държат Конституцията в тоалетната и късат ли късат страници от нея, а когато останат шепа йезиуити се хвърлят да я защитават, като защитниците на Йерусалим? Жалко, че на госпожа Петрова и свършило работното време, може би имаше отговор. Може да полива и теменужките на прозореца, до своя другар.

аз взимам голяма заплата благодарение на ГЕРБ!!!!!

Избираш Бойко,получаваш Костов. Нали цялата предизборна кампания мръсни комунисти я проведохте под това мота.Сега какво стана-Костов заедно с комунистите...бандити такива

Абе Костов и Малтинчо, ако вземе конституционния съд да го обяви наистина за противоконституционен, какво ще правите, бе? Как ще плащате на хората това, което по закон им дължите? Нали нямате пари бе, нали ги откраднахте? Или пак ще искате отсрочка? И държавата да им плаща на ВАШИТЕ пенсионери от НАШИТЕ(всички останали в НОИ) пари, без и тези "100 млн.(акции за 100млн.-а не пари...)" да преведат... Е-е-е, то бива наглост, бива, ама това Костовото никъде го нема...

Абе,гЪрбав,кой открадна и национализира пенсионните фондове?Или не ви стигат парите за магистралите?Та нали вчера ЕС ни "Подари" 400 милиона,бе!

Цифровия, отговори кой открадна държавните фондове натрупани при социализма и ще ти олекне на сърцето?! Не беше ли твоя мангал и крадливата синя партия на власт !?

ало ченгето ,като са ги откраднали нали бяхте на власт,защо не ги осъдихте или нещо подобно,ами само раздуфки за прости хора.

Браво на сините! Национализацията е запазена марка на комунягите!

ДО СТОЯН:АМА ТО ИМАЛИ ТАКИВА В ПАРЛАМЕНТА.А ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН.

Ами точно това и аз твърдя, че НОИ не трябва да националицира тези фондове, съгласна съм сигурно ще има хора работили повече години и вноски да са внасяни и в НОИ, трета категория само тогава НОИ би трябвало да поеме част от пенсията Ви.

могете да плуете колкойо си иската и ще ви управляват ала ковачки и мутри.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това са индивидуалнои вноски и трябва да съществуват. Това ще е допълнителна пенсия макар и малка. Ако се сложат в общия кюп парите ще се загубят а ощетени ще са тези които са внасяли. Печеливши са тези които не са внасяли.

става въпрос за хората ,които ще се пенсионират до 2014 година

Ма много деен тоз Костов, бееее! Дошло е време да се види кой какъв е. А той е червен та морав!

Не знам дали си скачал, но себе си не можеш да надскочиш.

Само като чуете името Иван Костов и се разтрепервате,мръсни комуняги!!!

Ей, това българите сме голЕма нация!!! Бойко краде частна собственост, а на народеца пак Костов му е крив. Царо, ендесевето, депесето, бесепето и сега хрантутниците на РазБойко ни направиха на маймуни, но селчовците едно знаят, едно си рупат - "Костов ни ограби, затри процъвтяващата мегакомпания "Балкан", унищожи това велико творение на комунизЪма "Кремиковци" и т. н."

А някой оспорвал ли е отпадането на точковата ссистема при пенсионирането. Така се получава, че ако някой е работил 27 години и е на 60 г в момента- не може да се пенсионира. Ако е жена ще трябва да работи още 7 години, защото задължително трябва да има 34 г. трудов стаж. КОЙ ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ??? Ако си внасял осигуровки 27 г - нищо- парите ти отиват за циганите и за безбройните им деца. А ние да работим, за да издържаме всички тях. Няма защо да се учудваме , че ще сме малцинство съвсем скоро.

Нородният ни президен, дето може да налага вето и оспорва, току що каза, че няма да го направи! Гласувайте за неговата АБВ!

"Депутати от "Синята коалиция", "Коалиция за България", ДПС и независими народни представители, избрани с листата на РЗС..." И сега ако не ви стане ясно чий агент е Костов.

Направо ти се чудя как се справяш с туй трудно нещо интернета, щото мисълта ти тече като на третокласник!!!

ТАКИВА КАТО КОВАЧКИ,ВАЛЕНТИН ЗАХАРИЕВ И И СИЕ СА ЗА ЗАТВОРА.ТЯХНИЯТ ДЕВИЗ Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗАГУБИТЕ И ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПЕЧАЛБИТЕ.ТОВА Е И КОДЕКСА ЗА СО.

ДО АБЕ СТИВ:НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ И ТОГАВА СЕ ПРОЗЯВАЙ.ГЕРБ СЪЩО Е В ТОВА ЧИСЛО.ПРОЧЕТИ И МИ СЕ ИЗВИНИ.

Волен и Яне не са в списъка. Ти, Стефчо, да не си с тях в момента?

костофф само тва ли измислихте с мъничкия мартинчо

Е за вас можем да си разказваме старите вицове, дето на председателя на ТКЗС не стигнали цървулите та му дали 1000 лева, цялото събрание му ръкопляскали и казвали НЕКА ХОДИ БОС !!!!!, това е същото вземат Ви паричките, а вие казвате браво.

Държавата краде,чрез НОИ защотото,не внася осигуровки на държ.служители 1-ва категория,а ги пенсионира като такива, прикрива тези които правят същотото /като ковачки /и Нои няма кинти,т.е. ще вземат тука сега едни пари,пък следващите да му мислят. Национализация за сметка на бъдещо поколение.Така че са абсолютно прави от СК съдене до дупка.

Това е задължение НА ДЪРЖАВАТА БЕ. Прави го ДЪРЖАВНИКА. Като не са доволни от работата на държавника да си изпълнява задължението- да ГО СМЕНЯТ ,а не да гласуват за него и после да го съдят. Смешници сте - ТИ както и СК!

Трябва да се търси отговорност от фирмите и техните собственици, които не са внасяли осигурителните вноски, не може просто защото не стигали да се прехвърлят в НОИ, заедно с другите фондове, това тежи на всички в осигурителната система, крайно време е да се знае , кое е частна собственост нека Конституционния съд да реши дали е нарушена конституцията. Това е част от демокрацията.

Няма ли да се проверява кои работодатели не са плащали вноските на своите служители няма ли да се глобяват и изваждат на светло ???

Ами точно това искат Иван Костов и ДСБ, да севиди кой не е плащал имената им се знаят, нека да ги чуем и да се обявят.

Вземете та се освестете. Става въпрос за национализация, междудругото повторна на вашите пари от личните ви вноски в личните ви партиди.Вземат ги и оттиват в оня кюп НОИ в общ бюджет. От това вие каки батковци и всички останали нямате полза.Не се тресете от злоба против Костов ами малко си помислете.

Да, но НОИ е ДЪРЖАВЕН ФОНД и той 100% осигурява пенсията. Докато нито един от частните фондове не е изпълнил договорите си с клиенитте за пенсиониране.

Глупости ! НОИ разпределя мизерия а не пенсии ... Имам съвсем друга представа за осигурени старини !

Какви пари мислиш, че има някой в пенсионните фондове? Там има дялове, постоянно и безвъзвратно поевтиняващи дялове! Пенсионните фондове са велика далавера, бледо и рахитично копие на западните. Ако другарите от синята коалиция и ДСвБ реват зверски, то не е от любов към частната собственост по принцип, а за любимата си сладка баница. Решението да се създадат професионални фондове е справедливо, но пречупен през българската призма има уродлив и неработещ вид. Когато не знаеш е по-добре да замълчиш дечко!

Напротив там, даже при смърт на лицето се онаследяват, от наследниците, а от НОИ ще духат супата.

Момент ! Всъщност преди да ce чете (и анализира/коментира) топовното заглавие, е задължително да се асимилират детайлите за `неизправните осигурители` и синдикатите ... които да си признаем май ще се окаже, че са повече от епидемия !

Правилно, ако се бяха внасяли, от собствениците на мини и други предприятия първа и втора категория щяха да се натрупат парите. Нека се види и да се огласи. Има такива неизправни работодатели.

Благодаря Ви !

Омръэна ми политически трупове с циганско потекло да се ширят из медийното пространство....

като ти е омръзнало,ходи слушай чалга.

Да не си го закъсала, кака? Ма има едни от пандиза - мини да ти помогнат.

ти сестра ли си му ма...

Браво, много по комунистически ми прозвуча, бичуващо, по болшевишки. А иначе вероятно си "демократ" по душа и фен на ГЕРБ :)

Типично за българина, не понася около себе си да има по-знаещи и по-можещи, затова не понасяте Иван Костов, той в момента защитава интересите точно на работещите, защото отишли веднъж в НОИ, ако нещо се случи никой няма да онаследи средствата по личните им партиди.

Костов пречи на тези с руска подредба на клавиатурата. Така и трябва.

ОХ-ОХ КОГА ЩЕ ДОЙДАТ ИЗБОРИ ЧЕ ТОЗИ ЧЕРНЬО ДА СЕ МАХНЕ.НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ РЕЙТИНГА МУ Е ПАДНАЛ И ТОЙ ИСКА ДА ГО ДИГА. СОРИ-СОРИ ТИ СИ ВЕЧЕ БИТА КАРТА. СДС-ДСБ-НДСВ-БСП-ГЕРБ-ДПС ТОВА Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

Абе Стив, вероятно имаш и българско име, така като си ги наредил СДС-ДСБ-БСП-НДСВ-ДПС един ГЕРБ липсва тука. Да не би да имаш предвид че те са единствените читави щото аз за читаво ченге не бях чувал да ти кажа. Ако ти си ченге, извинявай за обидата ама си е истина

Ей още един червен,който не може да чете или ослепява избирателно.Човека си е написал и Герб,ама в яростта ти погледа ти се е замъглил.

Много ви се ще ама не ще.

а ти па си умен.

Браво остана партия Рома, според тебе, все пак алтернатива има.

Проклятието на България са хора като теб ,СТИВ!Хем не знаеш какво искаш,хем искаш да го получиш веднага.Казвала съм ти и друг път,Костов може и да е чер,но има лице и с него застава пред хората,а ти имаш тиква с кухо семе!

Ти да не си Яне Янев?

щото от нежност и коректност полза няма - само огромни загуби. Пък който разбрал - разбрал...

Събраха се /СК, КБ, ДПС и РЗС/... пак. Кръвта вода не става.

Не искам с моите пари да хрантутят тарикати.

откраднат искаш ли? Давай ги тогава в частни фондове, глупако!

Хората още живеят в 1988 година и не могат да си потърсят елементарните си права, даже и когато някой ги защитава както в случая те пак ще го плюят

много се разработи ванката бе. явно рейтинга му е паднал до критичния минимум. какво ще прави след като свършат скандалите, които той провокира до голяма степен. егати перестройчика!!!

та значи ,га правителството буквално краде, всички да си трайкат,щото да не става скандал, че тогава за какво ги избираме ?Да излеземе от ЕС, да си върнем едноличната партия и каква Европа какви 5 лева.

Докато има скандали ще има и кой да ги коментира, а кой създава скандалите ? .....................

Не се безпокой,българко!Докато има бойковци,цветановци,догановци,скандалите ще са безкрайни!

Как го виждаш ти туй нещо да свършат скандалите, когато таквиз като теб гласуват за пожарникари, ченгета и други тем подобни мишоци?!!! Но когато някой надигне глас, пак тези като теб надуват гайдата. Пък и "българка" се писала чак!!!

та тез фондове ги създаде иван и те сега искат да му ги вземат -лоши хора -за иван да няма нищо

"ПЕНЧО БРЕ ЧЕТИ,ПЕНЧО НЕ ЧЕТЕ,ПЕНЧО БРЕ УЧИ,ПЕНЧО ПАК НЕ ЩЕ" ТА ПЕНЧО ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО,ТЕЗИ ФОНДОВЕ НЕ СА НА "ЛЮБИМИЯ" ТИ КОСТОВ СА ПОИМЕННИ НА ЛИЦАТА 1 И 2-РА КАТЕГОРИЯ ТРУД,КАКТО ВНОСКИ В ДЗИ ТЕ СА СИ НЕЧИИ, А НЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ,И СЕГА СТАВАТ ДЪРЖАВНИ.Е КАЖИ МИ ЗА ТОВА ТРЯБВАЛИ НАРОДНИЯ ИЗБРАННИК ДА МЪЛЧИ ? ПРАВИ СА ОТ СК.

Ами и фондациите на Ленчето къде отидоха.....

10 пъти бе правен одит на фондацията и не бяха открити злоупотреби, фондацията осигуряваше обучение на млади хора, които нямат средства за това, нима в това виждате нещо лошо.

В тези фондове са твоите пари в лични партиди, а сега отиват в държавната ясла, това ясно ли ти е. Не национализират парите на Костов, а твоите Пенчо.

Като не сте запознати с проблема не пишете глупости.Ако се пенсионирам до 2014 година,тогава ще ми прехвърлят партидата в НОИ.Каква национализация е това.

А застрахованите във фондовете да дадат самите фондове на съд, че не са си изпълнили договорните условия при пенсионирането им. Да дадат и правителството и тези, които са ги задължавали да се застраховат там. Частните пенсионни фондове НЕ са задължителни старите членски на ЕС. Там държавата осигурява всички в ПЪРВО държавния фонд, а след това по желание всеки може да ки направи допълнителна застраховка в частен фонд. Сега по времето на кризата изгърмяха частни фондове, останаха непоклатими държавните.

Ех ама много знаеш бе.Деветосептемврийските идеи нямат ли край.

Другият съпредседател на коалицията - Мартин Димитров, добави, че трябва да се даде право на хората сами да решават дали осигурителните вноски да постъпват в частно дружество, или във фонд "Пенсии" в НОИ. Защо се прави с административна принуда и в нарушение на всички правила в България, попита той.

Осигурителните вноски се събират от НАП, а НАП ги прехвърля във НОИ или във фондовете, нека НАП си събере вземанията по осигуритлните вноски и да ги преведе на фондовете.