Коментари - За майчинство гледат дохода 18 м. назад | dnes.dir.bg
назад

За майчинство гледат дохода 18 м. назад

Правителството увеличава с 6 месеца срока, върху който се изчислява майчинството. Така бъдещите майки ще получават обезщетение според доходите си за 18 месеца назад.

Обратно в новината

Коментари - За майчинство гледат дохода 18 м. назад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знам според мен всички тези промени за майчинството за излишни и новите са толкова глупави, не стига че в тази държава няма никаква политика насочена към по-голяма раждаемост, ами ако може и да не плащат никакво майчинство ще стане най-добре. постоянно се измислят все нови и нови глупости, на които все по-малко майки могат да отговарят за да получат някакво мизеро майчинство, за да могат да отглеждат децата си, които уж са български граждани...както тази глупост с детските, а ко доходът ми надвишава дори и с 1 лв изискуемата сума, аз няма да взимам детски за детето си, защо да не би то да не е дете на тази държава, най-накрая остава да поставят така изискуема сума и за майчинството, то и без друго виждаме как милите ни управнници се стремят колкото се може по-малко майки да получават майчинство, е с тези действия няма да има висока раждаемост никога в България

Във времена на криза, когато почти всеки има прекъсване, съкращение и тнт. е ясни че ще има поне 1,2 месеца прекъсване. Защо трябва пак да всемат от обикновенните семейства. Това НАЙ- ТЪПАТА държава с най-смотаните политици. И как ще стимулират рацдането на Българи. Ама така им е по-добре да има само мангали, и на тях да дават помощи. Браво г-н Премиер. Уникален сте.

Малее - нямате ли срам бе ей управниците - как не ви е срам да се гаврите така с жените който искат да станат или са станали майки - как може да посегнете и на това малко което ни се дава - как може да ни третирате като някакви си крадли - та нали ние отглеждаме децата на БЪЛГАРИЯ - ЗАСРАМЕТЕ СЕ - ДАВА НИ СЕ ТОЛКОВА МАЛКО - НЕ СТИГА ЗА НИЩО ТОВА ДЕТО СЕ ДАВА - А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА - КАК ДА СЕ СПРАВИМЕ С РАЗХОДИТЕ ПО ОТГЛЕЖДАНЕТО КОГАТО НИ ИЗТЕКЪТ 2те ГОДИНИ ОБЕЩЕТЕНИЕ - НЯМА ГРАДИНИ - НЯМА РАБОТА - НЯМА ДОХОДИ - ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДА МРЕМ ПО ДОБРЕ ТА ДА СЕ ОТЪРВЕМЕ ОТ МЪКИТЕ - ИЛИ ДА НЕ РАЖДАМЕ - А НИЕ ЩЕ КАРАМЕ ДО НЯКАДЕ И ПОСЛЕ...........

Не само за 18 месеца,ами и за 36 месеца е добре да обръщат внимание кой се е осигурявал и кой се е крил в сивия сектор.Много съм възмутена,защото от години се осигурявам на 4 места,имам дете на 9 месеца.Парите с които "спонсорирам" държавата и тарикатите които не си плащат дори и здравните осигуровки,не съм ги използвала по предназначение/а те са толкова много за 10 години назад/.Най-големия гаф,беше когато се наложи да постъпим в болница с детето-ужасссссссссс на никого не го пожелавам да бъде сравняван с малциствата и в крайна сметка да си никой сравнение с тях-та те имаха огромни права спрямо мен.Отделно на това доходите ми са "огромни",за което нямам право на детски.Това не е държава,а е бирник за коректните.Явно и аз ще трябва да се ориентирам в сивата зона,защото не смятам че детето ми или аз сме нещо по-недостойно за да сме орязани от дърцавата на която аз плащам не от 18 месеца а от години.

Става крайно време за операция "Бирниците". Да я направи народа и да изхвърли тая самозадравила се сган, дето само търси как да събира повече пари, да дава все по-малко на хората и винаги да няма за обществено полезните неща. Ние верно сме овце и търпим много, ама тези вече прекаляват! Не може само да се събира и де се отказват всякакви плащания. И все нямало пари! Айде аман !!!! Оляха се!

Ще се различа от общия от общия тон, но съм на мнение, че много майки злоупотребяват с облекченията за сметка на други, които постъпват съвестно. Тезата, че те бедните майчици го правили, за да си помогнат и защото живота ни е беден не е правилна. То, че и държавата не е държава, но пък и ние сме едни граждани ... Наскоро една особа моя подчинена я хванах за 3ти път да идва на работа в 9.30 ч., защото била водила децата на градина(доклокото знам градините отварят доста по-рано, но тя явно обича да си поспива), според колегите пък същата бърза да си ходи в 5 часа, за да взема децата, оставайки несвършена работа за останалите и принуждавайки ги да стоят по-късно. При учтиво предупреждение от моя страна да идва навреме и да си тръгва по-рано само, ако поиска разрешение. Тя взе да ми обяснява, че била майка на две малки деца и Кодексът на труда я пазел. Съгласих се, но и казах като не може да се справяш преминаваш на намалено работно време и на намалено заплащане и тя взе да циври насреща ми. Та питам Ви при такъв индивид, аз какво да направя да продължавам да й плащам и тя да не работи ли, да натоварвам другите с нейната работа ... излиза, че е лукс да наемаш жени, на които им предстои да раждат и гледат деца, лукс, който вече не мога да си позволя.

А въпрос: като ще е 18 месеца назад, помислено ли е да взима дохода деклариран в данъчната декларация за 2009 - демек и годишното изравняване върху което също са платени 14,5% - или само това от декларация 1. защото преди години годишното изравняване не се признаваше при изчисляване на майчинството - вярно, че сега вече е в изтекла година и няма технически проблем да стане.

Ако са се загрижили за точенето на фондове, първо да вземат да проверят псевдо инвалидите, които получават доста повече пари от майките.Освен това, ги получават поне 5г. до следващия ТЕЛК, а не 400 и незнам си колко дни. Или направо да ги махнат, който е решил да има дете, ще има, но това едва ли ще се хареса на платения електорат....

Дянков ИДИ СИ ,още малко ще станем по зле и от Албания. Иди си и ни отърви от твойте "СТРАХОТНИ ИДЕИ". Или искаш да да гледаш децата ни. Боклуци и какви ли още не ,няма ли да се махнете вече. ...нямам думи ,а това е най малкото ,което мога да изреча без да използвам вулгарни изрази.

Поредната глупост, която ощетява коректните майки. Очаквам второто си дете, като съм работила (на държавна работа) през последните 12 месеца, а 6-те месеца преди това съм отглеждала първото си дете и съм била на минималните 240 лв. Сега какво майчинство ще получа????? Новият метод ще намали парите поне със 150-200 лева от и без това големите пари, които взимам. И после искат раждаемост, деца!!! Как се гледат 2 деца без пари при тези цени на лекарства, дрехи и храни!!!!!

Ей няма нищо нормално в тази държава...............

От написаното излиза, че ако човек си учи и не работи , но реши да роди дете, то държавата ще му плаща 240 лева, защото на толкова осигуряват ученици и студенти. Само на мене ли ми се струва, че средната работна заплата е по-справедлива за подобни случаи...

вие сте луди да раждате в бг, честно....... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хайде сега всички майки да се изчервят от срам, че е трябвало да измамят тъпата държава, за да смогнат да си отгледат децата.

Това е безкрайно несправедливо. За 18 месеца всеки би получил 1-2 пъти повишение на заплатата. Иначе защо изобщо ходи на работа? Целта е да се намали и без друго ниската раждаемост ли? Много ще се мине държавата ако плаща майчинство по 1-2 пъти в живта им на работещите майки. Да плаща тогава на ци... пардон ромките да раждат от 11 до 55.

Материал за размисъл - в Русия за новородено дете дават 10 000 долара.Тук следят майките под лупа. Изводите оставям всеки сам да си ги направи.

С риск да ми се нахвърлите всички тук, смятам че младите майки ползуват прекалено много права. Това да им се вдигат изкуствено заплатите, като разберат че са бременни е най- малкото и си е редовна практика. Готови са да си доплащат осигуровките от себе си, защото после поне две години рахат с държавната рента. Още като забременее и вече работодателя е в шах. То не са намалени работни дни, то не са болнични и т.н. Питайте ме колко пъти аз си замествам "бременния" персонал, а и върналия се на работа след майчиснтвото. Смятам още, че никой няма полза майчинството да е три години. Работодателя отдавна е заместил майката с друг работник, а и майката губи всякава форма и изобщо не е в час като се върне. Преставете си колко много неща са се променили за фирмата за три години, а пък за пет или шест (ако госпожата е решила да дублира)- направо е по- добре да ходи другаде. То пък те това и правят. Аз- работодателят нямам право да я уволня, обаче тя има право да си търси друга работа, докато аз и плащам здравните и стоя да я чакам. Ако никой не я вземе, тогава пристига, като във всеки момент е готова да те предаде за 50 лв. повече. Нямам нищо против това да се толерират майките, с цел да се увеличава раждаемостта, но държавата да мисли и за работодателите и негативите. които те търпят покрай тия популистки толерантности.

ама дай тогава умна идея как хем жените да работят (защото при нашия тип общество друг избор нямат), хем да раждат здрави БЪЛГАРЧЕТА, които да се възпитават и образоват в интелигентни семейства. Защото ония, другите, по мургавичките, знаем, че проблем нямат - те са на наша обща издръжка. А ти след 10 години ще ги наемаш ли циганките, защото то други май няма да има. ТА може ли идеи, в които и вълкът да есит и агнето да е цяло? Виж, хитрините на кандидат-майките не подкрепям, ама хич. КОлкото получават, на толкова дасе осигуряват!

А тези препоръки отнасят ли се до твоята жена и твоите деца? Майките трябва да имат възможно най-много права, защото ако няма деца, утре няма да има, кой да ти плаща пенсията. Този процес у нас вече тече!

Жените не са виновни, че забременяват. Ако не искаш бремени не наемай жени. Най добре е държавата да дава майчинство 4 месеца и после детски по 500 евро както е навсякаде в ЕС до 18 години на детето. Но не го прави, затова помисли от гледна точка на тия който имат деца. И утре като измислят нещо да те ударят тебе като работодател недей да се чудиш защо всички говорят колко си богат и как спестяваш парите за данъци и осигоровки и си купуваш скъпи коли, нека ти да ти ги увеличат видиш ли ... Ние сме ебати простото племе, вместо да се обединим когато държавата гъзи една група хора ние задружно скачаме срещу тях. Разединен народ на добре се управлява.

тапанар...много си учил ти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

кЪФ работодател си, че нямаш 7 лева за майчинство на месец да плащаш? Ако толкова те събарят - що не си потърсиш друга раота?

Мила, никъде не казвам, че са ми проблем вноските по здравните осигуровки на майките. Съвсем други впечатления споделих, ама къде акъл, та да стоплиш Иначе, добър работодател съм. Смея да го твърдя, а и персонала ми е доволен в повечето случаи и не съм забелязал да си изливат злобата по форумите.

А след това ще изплащат ли пълно майчинство 18 месеца? Операция "Наглите" май трябва да мине през МС и парламента

Що ли ми се струва, че точно тия, дето най-много точат, ако не вземат достатъчно майчински, ще компенсират чрез социални, а след има-няма 12 годинки ще станат и баби - докато българките не смогват да нахранят НОИ, че да се замислят за свои деца... Що ли ми се струва, че всички решения на правителството от последните 3 месеца целят завихрянето на нова криза, а не попълването на стари дупки?

Не знам за какво толкова ревете. Който не е внасял осигуровки получава помощ. Който е внасял - получава майчинство. Нормално е, ако си внасял повече да получаваш повече, а ако внасящ по-малко, да получаваш по-малко. Ако хич не внасяш - ще получаваш още по-малко. Така е справедливо, не мислите ли? Детето е ваше и вие трябва да поемете отговорността за него, ако не искате - дайте го в социален дом. А какво да кажат мъжете, които също плащат за бременност и майчинство, а не получават такова? Нали за това сме общество - данъкът е малък и се събира от всички и се ползва от тези, които се нуждаят от него пропорционално на каквото са внасяли. Колкото до 16-17 годишните бременни девойчета - първо родителите да ги образоват да ползват презервативи, второ - ще получават социална помощ. Т'ва е - тъкмо измислят нещо, за да е по-справедливо, и всички започват да реват - не че знаят за какво, важното е да се реве.

Единствените, които ще бъдат засегнати от тази мярка са българките, циганките или по новому 16-годишните майки не ги засяга!

Ами не ги засяга, да - те получават помощ, не майчинство. Искаш да им вдигнат парите ли или да им ги намалят не разбрах....

ВИЖ КАКВО ,МОЙТО МОМИЧЕ ТИ СИ ПРАВА ,АМА НА ВАС МЛАДИТЕ НЕ ВИ СТИГА КУРАЖА ДА СЕ ВДИГНЕТЕ И ДА ПОИСКАТЕ ТЕЗИ ОСИГУРОВКИ КОИТО ГИ ВНАСЯТЕ ДА ВЛИЗАТ ПО ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ ,КАКТО Е ДЗПО то И ТЕЗИ ПАРТИДИ ДА ИМАТ НАСЛЕДСВЕН ХАРАКТЕР, Е КАТО НЕМОЖЕТЕ ДА СИ ГО ИЗВОЮВАТА ЩЕ СТИГНЕТЕ НАШАТА ПРОСЕШКА ТОЯГА. ДЕРЗАЙ.

А вие старите, едно време, дали имахте куража да се вдигнете срещу тези, които и досега източват държавта и изнесоха пенсиите ви в куфарчета още 90 година? М? Или гласувахте 99.99? Така че точно вие не ни размахвайте пръст за кураж, че сега ние сърбаме това, което сте дробили вие!

Това се прави точно заради тези, които се опитват понякакъв начин да прецакат системата. Имам неголяма фирма. Непрекъснато имам някаква такава служителка-кандидат майка. Счетоводната къща , с която работя току ме пита дали имам нещо против и т.н.да назначим някоя такава претендентка за по-високо майчинство. И сега имам такава.Много от пишещите във форума са т.н частни случаи. Те имат право за себе си, но се прави тази разпоредба, за да се отсеят случаите, източващи общите ни средства.

ама като се отсяват случаите, ще пострадат и други хора.

Ами просто не вземай никакви кандидат- или майки. Не се прецаквай. След време ще си най-прецаканото ти, и ще си съжителствуваш само с останалото циганор. Малоумник/ца!....

ВРЕМЕ Е ЗА РЕВОЛЮЦИИ

С РЕВОЛЮЦИИ ПАРИ НЕ СЕ ПРАВЯТ,ЗА ДА ИМА ПАРИ ТРЯБВА РАБОТА И УМНО УПРАВЛЕНИЕ.

Какво бях виновна, че за детето ми (от нормално семейство, 2ма вишисти и данъци на таткото, с които се гледат поне 2-3 семейства 'роми') така и не се намери място в ясла и бях принудена да седя в неплатен отпуск, докато (случайно) успя да влезе в детска градина и да се върна на работа, но вече бременна за втори път и 'наказана' с изчисления за новото майчинство върху тази година неплатен отпуск????? Кой от НОИ ще дойде да ми отговори защо не се смята върху последния отработен от майката период? По вина на държавата седях без доходи и си гледах детето, а сега ще седя и почти без майчинство, защото съм била толкова глупава да забременеяя точно в този момент!!!! А сега и 18 месеца го направете? Затова ли гласувахме за вас?

Муци... аз не бих се излъгала да им родя за път дете. Тая държава не иска българчета, не разбрахте ли?!? Иска циганета! Понеже са прости и им излизат евтино по отношение на манипулациите в краткосрочен план. В дългосрочен обаче тая държава си вкарва поредния жестоко малоумен автогол. Ще си управляват накрая само мангали. Другите ще сме на по-нормални места ;)

Някой ще гарантира ли работата на майката, щом си даде детето на градина, защото точно тогава започват нескончаемите болести, които те принуждават да го взимаш и да го гледаш вкъщи.Няколко дни на градина пипва суполи и после три седмици в къщи докато не оздравее напълно, за да го приемат пак! И кой работодател ще те търпи да ходиш една седмица в месеца на работа, ами ангините след тях, отита, възпалено гърло, диария и др. нали като почнеш да отцъстваш често на втория месец и са те уволнили. Някой ще помисли ли за майките и семействата им или са важни само институциите?Ще си направи ли някой аритметика, колко е нужно за отглеждането на едно дете като се почне от креватчето, количката, памперсите, дрешките, биберони, шишета, и всякакви видове елементарни помагала за отглеждането на едно дете и всичко това оценено в рамките на сегашните детски, които ако имаш щастието дохода ти да не надхвърля 300 лева ще получиш! На моя позната, която е самотна майка понеже бе 301 лева и бяха отказани детски надбавки.Кой кого източва за бога!!!Господа управляващи да сте виждали цените на детските храни, на детските дрешки на обувките ами лекарствата, защо смятате, че отглеждането на едно дете е нещо незначително кого заблуждавате - май само себе си!

това е поредната порция безумие на правителството, значили това, че ако една ученичка в последния курс на гимназията забременее и роди ще има невероятният шанс да ползва платен отпуск по майчинство е и с кой акъл го сътвориха или целта е да не се ползва платен такъв отпуск, а тогава откъде ще дойдат децата у нас, известно е че щъркелите не ги носят....БББББББББББББ

Ето едно предложение до НОИ-ците : Вземете дохода за 20 години назад. По този начин младите няма да имат стаж, а старите няма да могат да раждат и така никой няма да точи държавата.

Добро предложение, с добавката, задължително 50% от доходите за осигуровки, пенсия на 100 г., а също така доброволните пенсионни фондове, ценни книжа, влогове в банки, движимо и недвижимо имущество, минава към НОИ.

ууу чудно, аз искам да ставам майка скоро , ама като ме осугуряват на 35 лв брутно, колко ли ще ми е майчинството . дано да ми стигне поне да си погася вноската по кредита, която е 330 лв

350 лв исках да кажа

Ако не греша майчинските ще са ти към 270лв. (ако средно брутния ти доход за последната година и половина ти е 350лв.)

Глупости на търкалета... не е 90 % от средния доходза година назад, а е 90% от ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход, където максимума е 2000 лв... и жените с кариера и заплата над 2000 лева... буквално "духат супата"... за разлика от тези, които само гледата да "изкрънкат държавата"... За жена с добра кариера и високи доходи... е непосилно да се вмести въвъ въпросните 1700 лева, които ба всичкото отгоре се изплащат от дъжд на вятър. Освен това, незевисимо от годините стаж и плащането на редовни високи осигуровки... пак в болниците трява да са на "една нога" с роми или хора, които НЕ ПЛАЩАТ никакви осигурвки... И в крайна сметка за какво ги плащаме тези осигуровки, като опрем до тях... използваме частни услуги или допълнителни здравни фондове... (добре че поне тях ги има)... и тук е следващия парадокс, докторите като надушат"допълнителната здравна осигуравка", дори и да е възможно обслужване през здравната каса... го "прекарват" през фонда... на всичкото отгоре и "тези с фонда" или "частно" са с предимство... оълна трагедия... и ТОВА ми било държава... ето сега трябва да се върна скоропостижно на 4тия месец след ражданате и НЯМАМ НИКАКВА ОПЦИЯ ДА СИ ПРЕХВЪРЛА МАЙЧИНСТВОТО НА НЯКОЙ (дори и да е минимално) ИЛИ дори да бъда компенсирана за това, че пестя на държавата 8 * 1700 лева-> 13 600 лева до края на 1та година... има опциите с шмекеруването... 'дето фирмата да ме назначи на хонорар... но кому е нужна цялата тази разправия...не държава това, а гето... и по никакъв начин не се подкрепят работещетите, не шмекеруващите, честните хора.. напротив... подлагани са на постоянни унижения и "натяквания" в различните институции.. все едно сме виновни че работим.., без желание за каквато и да е подкрепа и съдействие... и за 10 ГОДИНИ да гледат назад... поне да има ЕФЕКТ ... реален резултат...

Госпожо, за "жена с добра кариера и високи доходи" би трябвало да обърнете повече внимание на правописа си!

Едва след шестия месец можеш да прехвърлиш обезщетението да 410 дни на друг , но той ще го получава според собствения си осигурителен доход.Ако получаваш 1700 лв мини на хонорар ,Заслужава си при това обезщетение.

майка: Ти пък каква кариера имаш, че висиш в dir.bg. Че имаш и време да пишеш такива фермани - детенцето какво прави? Виси ти на едната цица ли?

ДААААА дааа, само в БГ се стимулира пенсионирането, а не раждаемоста, защото още не родени и децата стават съпричастни да не кажа коствени престъпници и с родителите си измамници точат ли точат ли някакви осигуровки дето редовно си внасяли преди това ЯВНО ТОВА Е НАЙ ПРАВИЛНАТА МЯРКА ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА РАЖДАЕМОСТА.А ДА ВИПИТАМ БРЕ ЦЪРВОЛИ СМОТАНИ СЛЕД 20ИМА НЯМА 25 ГОДИНИ КОЙЙЙЙЙЙ ЩЕ ГИ ВНАСЯ ТИЯ ОСИГУРОВКИ ТА ДА ВЗИМАТЕ ПЕНСИИИ КАТО НЯМА ДА ИМА КОЙЙЙЙЙЙ ДА РОБОТИ КАТО АЙДЕ ................... ВИ ГОСПОДА ЗАКОНОДАТЕЛИ И ВСЯКАКВИ ТАМ УМНИЦИ:))))))

Аз получавам 2500 лв нето, но наистина таван е 2000 лв, означава ли това, че ако забременея ще ми се плаща 2000лв за майчинство????

Аз пък очаквам детето си през януари и за мен няма никакво значение колко месеца назад ще ми вземат дохода. Това не би трябвало да ви притеснява ако сте били съвестни пред работодателя си и държавата.Съгласна съм с Мими обаче, че има много пикли, които никога не са работилии, които си плащат, получават майчинство и след като то изтече пак не работят.Не ги упреквам ,но щом така им харесва нека мъжете им да продължат да ги търпят и се грижат за тях...

от крадливо племе кво очакваш, тия дето най лъжат и крадат най много ще реват сега

Теб тази глупост за 18те месеца не те засяга щом ще раждаш през януари. Но мен ме засяга защото ще раждам през март и не съм съгласна с тези мерки, защото аз лично започнахда се осигурявам на по-висока заплата и два месеца след това забраменях без да съм го планувала.

До такива мерки се стигна защото много бъдещи майки се сетиха да правят далаверки за получаване на по-голямо майчинство.... Да, това си е вид източване на НОИ, спор не може да има. Но ние, българите, така сме си свикнали. Нали знаете, те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим. И така в надлъгване си живуркаме мизерно, пък после се сърдим, че в другите страни хората живеели по-добре. Ами ще живеят, защото за да получаваш повече, трябва и да си работил повече!

Бъдещите майки правят "далаверки", защото ш...ната държава в която живеем не може да отдели по нормален начин полагащите се средства за раждането и отглеждането на дете. Пари има само за помощите и детските за мангалите.

Браво, един разумен човек! Дано да си моят Владо

браво! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По-скоро не иска, отколкото не може

абе ти нормална ли си. как се източват пари, като преди това си мизерствал , за да платиш по-чисои осигуровки. айде малко си размърдайте тъпите мозъци. явно който не се е сблъсквал с това не разбира какво е.

Оф яко малоумници пишат в тоя форум. Нито имате идея за какво се борите нито знаете защо. пишете ей така колкото да се намирате на работа

АБЕ, МАЛОУМНИЦИ НЕЩАСТНИ /имам предвид Правителството, и неговия Главатар/!!! Какво ИЗТОЧВАНЕ, нали НИЕ си плащаме осигуровките? Значи, ако се осигурявам на 2000 лв., което е максималното, от тези 2000 осигуровките за МОЯ сметка са 134 лв., а за работодателя ми са 176 лв. /да поясня, че ще се намери някой голям "разбирач"-става дума за ДОО осигуровки, защото само те предролагат ползването на обезщетение при настъпил осигурителен риск/. Значи, плащам си аз осигуровки, и работодателят ми го гъзят да плаща, а после-източвали НОИ?! Не знам народа до кога ще търпи. ВРЕМЕ Е ЗА РЕВОЛЮЦИИ!!!!!!

да, и аз това говоря на разни хора- като прибират викосите осигуровки не реват, ама после реват, че трябв да дават.

на 2000 лева осигуровките са около 700. 12 месеца 700 = 8400 лева. от друга страна получава 12 месеца 90% от 2000 което е около 1800. и така 12*1800= 21600. А сега да кажеш влизат ли пари в хазната или излизат...

Жестоко се лъжеш, че такива са осигуровките :)))) Явно МНОГО разбираш.

Hotspace, ти се лъжеш. На 2000 лева осигуровките общо от работодател и служител са 761.80 лева!! Де да бяха само 176 и 134 както посочваш малко - по нагоре ...

Като се роди детето, то утре ще работи за държавата и ще плаща данъци. Като няма, кой да работи след 20 години, как ще съществува държавата? За източване от майки може да се говори само от недалновидни и неинтелигентни хора!

Аре да се осъзнават овреме и да не го приемат, защото утре може НОИ да има маааалко повече пари, но вдругиден няма да има никакви данъкоплатци.

Я стига сте хленчили ! Ако сте изрядни проблеми няма да имате! Естествено, че всеки гледа да източи и получи повече пари по време на майчинството ако може. Кого заблуждавате с тия коментари, че това целяло да намали раждаемостта ? Който иска да ражда ще роди, който се осигурява на по-висока заплата ще получава и по-голямо майчинство. Логично е ! Много е лесно така да се взимат едни пари дето преди това не са давани. И да не се правят някои майки на неразбрали и незнаещи, че като тръгне детето на градина трябва да се прекрати майчинството! Майчинстово е за гледане на дете, щом не го гледат те ( а ходи в градина детето ), значи няма за какво да получават пари. Ама е по-лесно ако може да взимаш едни пари и да се правиш на умряла лисица. За това сме сигнали до тук ... за това са ни и такива ценностите ...

А кой работодател е изряден? Кой плаща данъци върху цялата заплата? За това майките са принудени да се оправят както могат.

Извинявай, но сама си написала-който се осигурява на повече, ще получава по-голямо майчинство. ТОГАВА ЗА КАКВО ИЗТОЧВАНЕ ГОВОРИМ, бе мила, НАЛИ НА ПО-ГОЛЯМ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ОТ НОИ?!

Нещо многоооо си се объркала!!!Мила, те проблемите на майката почват още от забременяването, като нищо не е наред, първо в здравеопазването, после с работодателите, след туй с институциите и като финал ходене по мъките да запишеш детето си на детска градина и по късно и на училище.Да казвам ли, че навсякъде те рекетират!!!За да родиш, за иследвания по време на бременността, уж поети от касата пък накрая си ги плащаш, да не говорим за самото раждане не дай си боже да имаш усложнения за упойка и разни други ти смъкват кожата ... рекетират те когато записваш детето си на градина, за да успее да влезне и ти да се върнеш на работа, после когато тръгне на градина се правят родителски срещи, където уж доброволно ставаш спонсор на градината и т.н. и т.н. Та уважаема "една" за какво източване иде реч като за да родиш и отгледаш дете ти струва цяло състояние!!!!!! Опомни се преди да почнеш да плюеш и се огледай в реалността!

Ами щом раждането и отглеждането на дете на теб "ти струва цяло състояние" за какво говорим ? Какво поколение ще отгледаме, щом още от зачеването му мислим колко ще ни струва това...

Много е лесно скъпа, не раждай, не си прави труд, не се харчи. Хем рахат ще си живееш (няма да те будят бебета посред нощ, няма да те врънкат за щяло и нещяло), хем паричките за себе си ще си ги харчиш. А докато умните (ти) се наумуват, лудите (мангалите) лудуват. Две деца имам, не съм им осигурила частен самолет, но и не съм ги оставила да просят по улиците. Може да нямат всеки ден нова глезотийка, но не са лишени от най-необходимото. И аз съм на мнението на една - на когото доходите саму на светло, няма какво да се притеснява. Другото са селски номера.

Напълно те подкрепям.

daaaaaaaaaaa

МАСЛАРОВА ГИ РАЗГЛЕЗИ МАЙКИТЕ ,ТОГАВА БЕШЕ 6 МЕСЕЦА НАЗАД НА КАКВОТО СИ СЕ ОСИГУРЯВАЛ И ХОП "ГОЛМОТО ТОЧЕНЕ" НА НОИ 1 ГОДИНА ,НО ЗА ТОВА НЕ Е ВИНОВЕН КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА ,А КОИТО СИ ПРАВИ ИМИДЖ ПРЕД ЕЛЕКТОРАТА ИЛИ ДОБРЕ НАПРАВЕНИ СМЕТКИ .

И после как да искаш да живеееш в тази страна! Това ли е най-добрия начин, който може да се измисли от правителството, за да се предпази държавата от злоупотребяващите.

Само ми кажете правилно ли е да ходя на работа по 9 часа на ден , да ме осигурява работодателя ми на 4 часа / на 200 лв/ и догодина да взимам майчинство 240 лв, при положение че няма почивки при нас дори и събота работя, а циганите и безработните дето се шлаят по цял ден да взимат и те 240 лв майчинство ,без да им се спира нищо за осигуровки и т. н. ами поне да измислят нещо за компенсация на тези като нас .Аз кво да направя , че моя работодател не иска да ме осигурява на 8 часа.Ако си доплащам поак съм вътрешно ,защо трябва да доплащам?Ами господа управляващи помислете и за тези детаили,защо трябва да сме с еднакво майчинство?

Бъркаш драга, циганите и безработните вземат майчинство от социалните, което е 1 година 100 лева.

Абе хора раждайте деца бре

Ами вземете ни доход от преди 15 години, господа тъпанари управляващи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГЕНОЦИД!!!!

Да, точно :))))))

Българска майка юнашка носи плода си 24 месеца.

простотиите нямат край!!! това е пълно безумие. Никъде по света го няма това!!! И после защо младите хора отиват в чужбина?! Ами защото там се отнасят много по-добре с тях, отколкото в собствената им държава!

И какво точно не ти харесва? Съгласен съм, че никъде по света това го няма - 59 седмици! Във Франция е 12 седмици! Такива тарикати като Българите няма и за това е задължително да се вземат такива мерки!

Да, а защо не кажете какво се полага на майките във Франция? 2 път в седмицата идва жена за по 4 часа която помага в домакиството. Освен това отпуска за гледане на дете е до 3 годишна възраст и се заплаща по 500 евро и т.н.

фъги, във Франция заплатите и стандарта на живот можеш ли да ми ги съпоставиш изобщо с българските?!?! ти с кое точно си въобразяваш, че можеш да "мислиш"???

Аз съм съгласна, масово разни мърли се осигуряват на 2000лв. без да работят ,раждат и посел след 1 год. айде детето на ясла и те хоп по кафенцата. Виждам ги всеки ден как си остяват децата първи в градинатаи отиват на кафето, а после ги взимат и последни естествено......да въведат и задължително условие за приемане в детска градина майката да работи

предполагам от личен опит говориш. Ако детето ходи на ясла - майчиство НЯМА. А като си плащам осигуровка за 2000лв, и ми се ПОЛАГАТ какво искат. Ако си застраховаш колата и недай си боже на другия ден я блъснеш - източваш. Неможе само да искате пари, трябва и да давате господа (другари) управници.

БРАВО, АЗ! Това имам предвид с постингите си, ама кой да разбере...

Проблема е че ФИКТИВНО си плащаш осигуровки на 2000 лева и след като приключи майчинството па си минаваш на 500 лева и за това не ти се полагат. 3 години назад трябва да го направят

Демагогия и фалш - това е оправданието на най-некадърният кабинет Геноцид и Евтаназия на Родилите Българки! Първо, думата "източвам" е абсолютно НЕ на мястото си, невярна и некоректна спрямо изрядните бъдещи майки: парите се плащат от самото НОИ след прецизен преглед вноските на бъдещата майка, на която се прави подробно досие с минали и бъдещи плащания - е, как може да бъде "източено", след като НОИ само дава парите? Второ, към общата вноска има едни 3,5% фонд "Общо Заболяване и майчинство", които майката чинно плаща цяла година; трето, изплаща й се 90% от това, върху което е платила, а плаща върху 100% от заплатата си; трето - при жизнен минимум за физ.оцеляване по данни на същото това НОИ 211 лв, то взема за база 240 лв. прилипса на осигуровки и плаща същата тази сума, за да могат 2 човешки индивида да оцелеят / 2211 не прави 1240 лв, колкото плаща НОИ за втората година майчинство и за празните месеци, коригирани с 90%/. Използвайки неосведомеността на хората и твърде непонятната и сложна материя, анихилистите от ГЕРБ просто надминават и най-унищожителните партии, които барем за майките имаха някаква свян да пазят. Толкова нагли, безчовечни индивиди няма да срещнете и в най-тъмните исторически времена. Втасаха всичко, та майките им са оправдание за неспособноста им!

Планът Ран-Ът налагам и жив българин не оставям!

а нима няма и некоректни майки, които плащат осигуровки на 2000 лв за 1 година за да могат да вземат 90% на месец за една година? или това е нормално??!?!?!

А кое е нередното? В тази държава ВСЕКИ може да се осигурява на максимума, който, когато поиска, и за каквото си време поиска. Значи-НОИ ти взима парите, /на база 2 000 лв./, а после не ще да ти плаща обезщетение? Брей, че хитро :)

и аз така си помислих - когато взимат вноските за осигуровките не реват , ама когато трявба да плащат реват. брех , че нагли

е та какъв е процентът на ТОЧНО ТИЯ майки, дето се били осигурявали на 2000 лв (и къде изобщо е проблемът с това?!), в сравнение с масата циганории, на които им се плаща от такива като мене и останалите данъкоплатци-българи и българки? Мислете малко!

:(

Стига сте писали за тия 90% от брутния доход, това е лъжа. Така е само в един частен случай (сетете се сами кой). Майчинството е ограничено със средно нетното възнаграждение (което в обия случай е по-малко от 90% от брътното!)

Точно така е. Дават се 90 на сто от парите, които взема майката след удръжките. И сега какво-те ли са най-големите "лапачи" в тая скапана държава?! Това е подигравка с българските жени и геноцид, на който е подложен българина!

Антисоциалната политика на правителството продължава... Майките имизточват бюджета! Ако увеличат срока, който се взема за изчисляване на майчинството, ще увеличат ли и периода, в който изплащат обезщетението на 18 месеца? Не, защото просто не искат в България да се раждат деца Пълна простотия