Бюджетът на НОИ не мина въпреки подкрепата на ”Подкрепа”

Надзорният съвет на НОИ не утвърди проекта на бюджет на Държавното обществото осигуряване за 2018 година.

Обратно в новината

Коментари - Бюджетът на НОИ не мина въпреки подкрепата на ”Подкрепа” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАЙ ГОЛЯМАТА ПЪРЛАМА И УЙДУРМА Е ЧЕ НЯМАЛО ДА ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ СЛЕД 10 ГОДИНИ И ЗА ТОВА УДЪЛЖАВАТ С ГОДИНИ ГОДИНИТЕ НА КОЙТО СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ. 1 ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПЕНСИОНЕРСКАТА АРМИЯ НЯМА ДА Я ИМА ПО ФИЗИОЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ. 2 ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ СА С ПЕНСИИ ОТ ЧУЖБИНА ЗАЩОТО ТАМ РАБОТЯТ СЕГА. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В ИНТЕРЕС НА ОЛИГАРСИТЕ И НА БАНКИТЕ НАЙ ВЕЧЕ.

"Сред предложенията са максималният осигурителен доход да стане 3000 лева, максималната пенсия 1000 лева." И как става тая работа. Явно някой не е чел Кодекса за социално осигуряване.

Какво не ти е ясно ?

Ако МОД стане 3000 лв., максималната пенсия трябва да е 1050 лв. Друго знаеш ли ?

Манолов, че си на държавната хранилка то е ясно. Защото от членския внос не можеш да си платиш само осветлението на "Гарибалди". Че направи синдиката бардак-виж си ръководството на транспортните синдикати на "Подкрепа" чието верую е "като незнаете как да си дигате краката ще сте прецакани". На всичко отгоре същата тази ти казва "Или се записваш в Подкрепа или си вън от БДЖ" Вече наистина заприличахте на щатските синдикати-организирана престъпна група.

отдавна им наритаха канчетата. Това предстои да се случи и тук. Манолов и сие отлично го знаят. И се възползват като за последно.

И какво точно ще спечелим ако няма синдикати?

ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО Данъците наложени от щепа хора върху робите, извинете, работещите български граждани са 80 %. А представителните политици твърдят, че отново няма пари и трябва да взимат заеми, и да налагат нови данъци, и нови такси. Ако някой не знае, че плаща данъци 80%, сега вече знае. Само данък ДДС е 20%, след това следват още много данъци наложени от тях върху теб: акцизи, винетки, данък върху доходите, данък върху движимо и недвижимо имущество, задължителни осигуровки (скрит данък), задължителни застраховки (скрит данък) и т.н. Децата, пенсионерите, безработните плащат няколко данъка, само данък ДДС е 20%. Частните компании плащат данък 15%. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Не на робството, не на фашизмът, не на представителната "демокрация".

Аз съм Работодател,Търговец /продавам развалени яйца/, Капиталист, Мошеник, "Чорбаджия-изедник", Нарушител на Законите, "Червено куфарче", "Син шаман" и каквото се сетите за още друго лошо според Вас- например "путлерист" или "соросоид", теле, пияница, кравар, овчар, цървул, кестен, прованс, селянин, дърводелец, железар, и т.н. до най-обикновен ла.нар. Къде бъркате ще Ви ообясня, по-късно, ако "съм на кеф". Само ако съм на кеф, защото ми е омръзнало от 30 години да обяснявам елементарни неща и никой да не чува нищо. Писнало ми е и да се обяснявам, как тъй съм оцелял?! Не се сещате? Добре, ето ви "жокер"! Ами трудно, МНОГО ТРУДНО!

Синдикатите как защитиха изравняването на пенсиите ? Работил или не, все тая. Едно и също накрая. Олигархични подлоги !

Кога ще ми се увеличи вноската във втория пенсионен фонд ? Там парите са си лично мои и когато хвърля топа моите наследници ще ги получат. Първия не ме вълнува много много.

МАРШЪТ НА БАНИЧКИТЕ В БЪЛГАРИЯ - 2017 Баничка със СИРЕНЕ или баничка с ИЗВАРА: "ти избери, ти можеш ли." В България през 1980 г., при социализма - открита диктатура, минималната заплата е 120 лева/месец. Минималната необлагаема с данък - доход заплата в България през 1980 г. е била 100 лева/месец. ВНИМАНИЕ! Цени на баничка... при социализма: "баничка със СИРЕНЕ - 10 стотинки", при демокрацията днес: "баничка с ИЗВАРА - 1 лев." Минималната заплата от 01.01.2017 г. е 460 лв., но след задължителните данъци и задължителните "осигуровки" над 28%, минималната работна заплата е реално под 359 лв. Минималният праг на "бедност" за 2017 г. е 314 лв., ДО минималната заплата. С 100 лв., много ПОД минималната заплата при социализма 1980 г. (открита диктатура), ти можеш да си купиш 1000 банички със сирене. Днес при "демокрацията" (капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с минимална работна заплата, която е реално под 359 лв., ти можеш да си купиш 359 банички, но без сирене, а с извара. Неоспоримо се вижда, че на почти всеки гражданин в България, сега основният жизнен стандарт е ПАДНАЛ много над 3 пъти в сравнения със социализма (открита диктатура) от 1980 г. А на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит в България, сега при "демокрация" и "свобода", основният им жизнен стандарт се е ВДИГНАЛ много над 300 пъти. Ако Вие се храните по три пъти на ден, тогава с минимална работна заплата от 01.01.2017 г., Вие имате НЕОСПОРИМАТА възможност да си купите цели четири банички за едно хранене, с други думи - дванадесет банички на ден. За цял месец, баничките Ви станаха 360 бр., а минималната заплата реално е 359 лв. Днес ти вече си длъжник, и ти трябва да вземеш пари от друг (заеми) за останалата ЕДНА баничка, даже ТАЗИ баничка е БЕЗ сирене, а с извара. Сега ти не само НЯМАШ пари, но ти вече ДЪЛЖИШ пари за ТАЗИ една баничка без сирене, защото ти си роб тук и сега, нали.

дод на физическите лица е 10% а на фирмите 15% другите данъци са за здраве и пенсия като по големия процент е за сметка на фирмите не може да се пише така роб е този който е зависим а в този текст прозира зависимост

През далечната 1981 год започнах с МРЗ 120 лв бруто и чисто 113 лв. Важно е колко получаваш нето! И тогава знаех, че ще се пенсионирам на 55 години! Сега на колко, ако съм жива един господ знае!И всичко това за да храним мързеливци, ужасяващ брой държавни чиновници и цигани!

Тихо и полека "Подкрепа" се превърна в казионен синдикат. Реално няма никава синдикална дейност. Манолов се подвизава по студията и по министерски съвет, докато българските работници са подложени на непоносима експлоатация.

И ВАС ли ви купуват на комисиона?.............

да престанат да се наричат синдикат от днес -защитават единствено олигарси и своя джоб

ПАРИТЕ ИЛИ ЖИВОТА Парите днес НЕ се създават от хората, които произвеждат, а от представителни политици, правителства и финансови институции, които определят каква ще е стойността на вашия труд в зависимост от собствените им финансови интереси. В тази ИГРА Вие сте СИГУРНИЯТ губещ, вашият труд ВЕЧЕ е ПРОДАДЕН, вашата свобода ВЕЧЕ е ПРОДАДЕНА, вашите пари НЕ са ваши, те са Ви отпуснати в ЗАЕМ с ВИСОКА лихва. Лихвата е вашият живот. Разбира се парите са САМО инструмент, но този инструмент НЕ е във ВАШИТЕ ръце. Парите се превърнаха от средство за оцеляване в средство за ПОРОБВАНЕ. Парите вече не са следствие, а причина Вие да сте РОБИ.

Хората се редят на опашка, за да станат роби. За кредити се пишат МОЛБИ, не ти ги дават насила ;))

Ivan Ivanov

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО В България всяка държавна компания за 2016/2017 г. ще даде на държавата 60% от печалбата си, а всяка частна ще даде 15%. Привилегированото положение на частните компании по отношение на данъчната политика, упражнявана от държавата, се изразява в тези 45%. Всяка държавна компания ще трябва да даде на държавата 45% повече от своята печалба, отколкото една частна компания. Това е двоен стандарт, това е робство. Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни осигуровки, определени и наложени чрез сила от друг - общо 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20% . Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 50% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е над 70%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива - средно 10%. Общо данъците, наложени от тях върху един трета категория човек, извинете, труд в момента са над 70%. Следват още данъци, наложени върху теб чрез сила от друг: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи и т.н. Задължителни взимания, плащания, данъци в България за 2016/2017 г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива 10%) Всяко работещо физическо лице - над 70% "Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрасне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

МРЗ поне 5 бона. Мин. пенсия 2 бона. Отпуски - 340 дни годишно. Останалите дни - болнични. Пенсиониране веднага след училище. Което да е платено - в смисъл да ти плащат, че учиш. Вярно, само 1-2 дни ще изкара държавата, ама после десетилетия ще се говори колко хубаво е било..

Най-продажния и неориентиран синдикат с шеф Манолов

Синдикалистът се надява.....обаче гласува.

БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВАТА НА ГЕНЕРАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ Банда луди старчета от набедени ЛИДЕРИ и генерали - пенсионери, това не е демокрация, а е просто един виц. Тъжното е, че този виц е реалност и за теб, нали. Цялата власт и цялата реална информация, и целият капитал е винаги в ръцете на ШЕПА "хора" - ЛИДЕРИ, това НЕ е демокрация, а това е пълна ДИКТАТУРА - фашизъм. Бойко Борисов - генерал и пенсионер, и лидер. Румен Радев - генерал и пенсионер, и лидер. България, това е държавата на генералите - пенсионери. Ако съществува първа, втора и трета категория труд, наложена чрез постоянно НАСИЛИЕ: физическо, ментално и емоционално от шепа "хора" върху теб, тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съществува САМО първа, втора и трета КАТЕГОРИЯ хора. Тогава там задължително има пълна ДИКТАТУРА - фашизъм. В действителност - робството или фашизмът могат да съществуват, само при наличие на двоен стандарт, господар и роб, лидер и останалите. Броят на пенсионерите в България е над 2.3 млн. души, а на работещите засега е 2,08 души. Над половината от пенсионерите нямат навършени години за трета категория труд. Ето защо, пенсионната система в България е във фалит. В момента много над 51 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ насила от представителните политически ЛИДЕРИ чрез данъците, само за ПЪРВА категория хора. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВА категория хора печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции". Има огромен брой служители на МО, МВР, МП и много други, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ТРЕТА категория хора. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "заплати" от бюджета. От тях над 430 хиляди лица са наети в държавния бюджет, над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само се подчиняват безусловно на шепа "хора" - ЛИДЕРИ, за разлика от останалите засега само 1.31 млн. работещи ТРЕТА категория хора. Това е пълна икономическа, социална и политическа ДИКТАТУРА - фашизъм, двоен стандарт.

важното е тия на минимална заплата да внасят данъци в държавата...

Грабете от тавана на пенсиите и давайте на циганите и мързеливите.

Подкрепа - подкрепя работодателите, но не работниците, а уж е за синдикат за защита на работниците, защо ли ??? !!!

не бих казал работодателите по скоро правителството