CNN за Бузлуджа: Комунистическото НЛО на България (снимки)

НЛО-то: Паметникът на Бузлуджа е известен като "Българското НЛО" по обясними причини, пише CNN.

Обратно в новината

Коментари - CNN за Бузлуджа: Комунистическото НЛО на България (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Б.Б. ЩЕ Е ПРЕВЪРНЕ В ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ НА ГЕРБ ,ТОЙ ОЩЕ СИ ПАЗИ БКП -КНИЖКАТА.

истинските комунисти си пазят комунистическите партиини билети до смърта си и се гордеят с тях,най добрият комунист е мъртвият

Престани с твоите глупости и на всяка втора дума да вмъкваш Б.Б. Имало е много членове на БКП, които са били опозиция, вътре в партията си и са я напуснали, за да се спасят от такива подобия като Корнелия Нинова.

...българските бунтовници и Османската империя..." Прилича ми на съвременния демократичен израз "сирийските бунтовници и проправителстваната войска". Защо ли? Оставям настрана основния дух на статията! Не ми е интересен. Просто автора/ите е/са от кавалкадата "отразяващи" "удобно" (за кого?) събития по света. Но не е пробългарски автор! Пък вие си драскайте удобни за тая или другата страна минуси.

Хане, оди си у Онгъла да правиш жертвоприношение на Тангра и отдай почит на последния му жрец - Йоло Денев. Май на един акъл сте...

Не се заблуждавай. Тоя е сложил нарочно рисуваната измислица с вид на циганин за аватар и си е избрал изопачено от византийците име на български владетел, с несъществуваща, лъжлива титла. Всъщност се подиграва с българите и България и от постовете си личи най добре. Болните българомразци като тоя, в момента представящи се за русофоби и избиващи комплекси в тая посока, вместо традиционният, антибългарски нихилизъм, си личат от километър. Когато се отървем от тези гниди, тогава може и да отлепим от дъното. Не ни стигат външните врагове, ами и родни кърлежи си имаме, даже правят повече бели.

колко къщи и вили е построила тази ...безмислица..колко бетон е отишъл на друго място...как да не си спомняш с умиление тези "светли" времена

Защо се заяждаш така глупаво? Дете ли си? "Ми" съхранението и поддръжката на националните паметници е задължение на държавата, която се издържа от данъкоплатците. В построяването на тази сграда са инвестирани маса народни пари. И с нейната уникалност, тази сграда-паметник може и трябва да носи доход сега и на бъдещите поколения. Трябва да бъде реставрирана и превърната в туристически обект. Стига нихилизъм и разсипничество.

малко пари са хвърлени за безумието и грандоманията на комунистите, та трябва и още! Няма оттърване от заразата комунизъм!

Простаците от бесепе да се качват всички на чинията, а не само да серат в нея, и да отлитат право нагоре - кум Луната.

Да БСП ходи в космосо със своите космоновти, а ти не можеш да стигнеш и до Мусала, даже и със соросоидна помощ

Комунягите, вече са първи капиталисти и заеВаха "космическия кораб" без двигтел, който не можа да отлети с тях. Ще трябва Вие да им биете шута, сега!

то и коментарите за НЛО-то са на извънземни нямащи нищо общо със света. промити мозъци като еничарите.

така Цял Живот са надъхвани за работят за русия както еничарите за турция... сега защитават интересите на олигарсите и мафията от русия

Сами се пита, сам си отговаря. Що е то? Трол на мисия да разводнява.... Ще е жалко да ви спрат подаянията. Забавно е да ви гледа човек как се набирате като глисти на буца в борбата за някой цент.

Путку, скрий са мами, че са излагаш пред хората.

Ееееехххх, по времето на лошия комунизъм строяхме космически кораби на Бузлуджа, сега и един кенеф не можем да вдигнем... Иначе СНН и троловете получават микроргазми, докато говорят за демокрация и ценности.

нали всяка година на комунистическия събор го използват точно за тоалетна!

На Бузлужда има история както е и по целия наш Балкан. Паметника е символ на една отминала епоха на съзиданието и може и трябва да бъде съхранен. CNN да пишат за северно-американските бизони. По-добре да не се захващат с историята на българите.

Сградата е оригинална. Трябва да се реставрира и поддържа. Не разбирам, защо никой не го прави.

Язека, ко съм на местото на команастите, че го преотдам тоа кенеф под ренда на мангалайците им, ли па че го праим беджански катунь за црънките, дека бегаа къде Педеропата.

Това е красив паметник, който сороститутките унищожиха, заедно с много други неща, които по принцип не могат и да боядисат. Паметникът не дава работа, не произвежда, не носи печалби, както много други неща, които продажниците сринаха, но е показател за нивото на цялата държава. Дано някога бъде въстановен.

някой иска да бъде възстановен, да го направи и може би това трябва да са тези, които се чувстват комунисти, а не държавата!

Вместо да се надпреварвате кой е по-западен и кой по-източен , би трябвало да ви направи впечатление нещо друго в тази "списка" на СНН , като например: 1.Доста отдавна , от къде 1941-42 г. , този връх се казва Хаджи Димитър , а не Бузлуджа. 2.Той не се намира посредата на Шипченския проход , това са две напълно различни местности. 3.Там наистина има битка ( не поредица от такива???) , но тя е през 1868 и при нея е разбита четата на Хаджи Димитър , и определено не това е довело до обявяването на независимостта ни. 4.и т.н. , и т.н. Грехота е такава , имаща себе си за сериозна , медия като СНН да прави такива елементарни статии , а още по страшното е поведението на нашите медии които приписват дословно всичко без дори да го прочетат (макар че тайничко се надявам да е така , а не това да е следствие на непознаване на историята и географията ни от страна на нашита журналисти и редактори). Т към всички които пишат по форумите , преди да се хванете за гушите кой е по-син от сините и кой по-червен от червените , внимавайте в еди момент да не се окажете НИКОИ всичките...

Паметника на Хаджи Димитър е след завоя от тази чиния,на няколко километра, посока изток. Намира се в гориста местност и до него се стига по пътека. Там са два паметника - на Х.Димитър и на Благоевци. На това мясно, където е чинията никакво друго историческо събитие не е ставало, освен БСП-то да се събират на събор,. Истинският Бузлуджански конгрес, при който се учредявя БКП-то е до паметника на Хаджи Димитър. Паметника на Благоевци -/така се казва / през 1973г. ако не се лъжа беше осквернен и омазан от горе до долу с боя. Тогава възстановяваха имената на българските помаци от Родопите. Явно това беше за отмъщение.

Би било чудесно ако бспарите и герберите се качат и отлетят. Само да не си забравят и дружките от дпс и люспите му.

Напоследък се чудя едно - руските тролове в тоя форум от путин ли се подхранват или от радев :D

Във ФАЩ няма медии , а е като тука има СМРАД.

ти си специалист..

Ако комунягите бяха истински радетели за идеята на пролетариата щяха да си поддържат и тачат паметника и до сега. Но не - всички до един са гюведжари и се правят на уж социални, за да се докопат до кокала и искат да да цицат ли цицат на гърба на бедния народ! Затова дом-паметника на комунягите тъне в разруха.

Поредният лъжегражданин от толерастски произход!!! Поне да се беше интересувал , че Бузлуджа е собственост на Областна управа Стара Загора. И той евече е символ на Демократизма и на такива като тебе.

Путин може ли да си такъв невеж: По решение на правителството от 30 септември 2011 г. комплексът е прехвърлен безвъзмездно на Българската социалистическа партия.

ЗА МЕН ЛИЧНО"SNN"НЕ Е АВТОРИТЕТНА МЕДИЯ!!!КОНСТРУКЦИЯТА Е УНИКАЛНА И СВЪРЗВАНЕТО С ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ,УСПЕШНО ЩЕ Я ПРЕВЪРНАТ В ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ!!!СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ СВИКВАЙТЕ ДА ОТЦЕНЯВАТЕ ПО ДОСТОЙНСТВО БЪЛГАРСКИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ!!!СТИГА С ТОВА КРИВО РАЗБРАНО ИДОЛОПОКЛОННИЧЕСТВО!!!

на глупостта не могат да бъдат оценявани по достойнство защото нямат такива!

олигофрите комундели, социалисти, русофисти и прочие сволоч, най-сетне да се напъха в "летящата си чиния" и да се разкара в магаданският край на РФ??? Тогава ползата ще е двойна - нем България ще стане много добро място за живеене (без гореспоменатите олигофри) и тази бетонна гнусотия ще спре да замърсява хубавата българска планина!

CNN съвсем са пропаднали. Курвенска работа, кво да ги правиш. Паметника наистина е много интересен като архитектура. А комунизъм в България няма вече 30 години, та ако някой решил на умряло куче нож да вади то това си е негов проблем...

Комунизъм в България не е имало НИКОГА! И няма и да има! Просто комуноидите лъготеха населението с това понятие. Ноооо, след "промените" водещите комуноиди станаха първи капиталисти и без всякакъв срам правят това, срещу което ревяха и плюеха 45 години!

Имаше натрапен със сила руски феодализъм.

Той Тръмп май им даде някаква оценка на CNN-ковците като познавач на материята ...

Az sam 1958 nabor,no edno vreme 1974 g. na vodiha tam na Brigada pris liatoto da stzruime tozi NLO obegt. Padashe luda ,no samoodvezhena rabota -po kumsomolski. Rabotehme sas trodovashki koli4ki,no beshe teshka rabotata ni. I odtam mi ,,lepnaha,, tozi priakor-S N E Z H I N K A

Доклад до ЦМР (централно марсианско разузнаване): Най-после световните земни медии обърнаха внимание на нашата мисия под прикритие. Тук сме се внедрили много добре и сега ще почнем да обработваме и огромните туристически маси, които се очаква да нахлуят. Проблем са средствата за комуникации, защото местните туземски водачи в последните 50 земни години не си дават много зор. А и местното туземско население проявява пълно безразличие към всичко. Тъкмо подготвим някой и той бяга на Запад (интересно защо, след като природата на Изток е по-разнообразна?) Та по този повод очакваме подкрепления от Центъра.

Паметникът Бузлуджа е уникална сграда и национално богатство. Престъпление, че е изоставен, и в това окаяно състояние защото за построяването му са похарчени един куп народни пари - нашите! И защото в днешно време това би бил един много интересен и привличащ чудестранни туристи обект! Още един "слаб 2" за БСП и всички правителства от 1989 до момента за тяхното престъпно безхаберие.

FuckTheEU

Напълно споделям мнението ти! Престъпление е да се изостави без поддръжка тази уникална не само у нас а и в целият свят сграда! Срам за бсп. Голям срам! Не че те умеят да се срамуват, но би трябвало.

Отдолу извадиха несметни богатства и артефакти доказващи че България е основала Русия и другите Българии.Огромни вертолети ги извозиха в Москва.Под чинията има вход за......???МНОГО ВАЖНО МЯСТО!Чинията е знак.

Чинията си е наша FUCK THE EU !

CNN даже и американците не искат да го гледат заради манипулациите и лъжите които разпространява....

Започнаха целенасочените атаки на наши приятели от САЩ. Не трябва да се забравя историята, не трябва да се омаловажава подвигът на героите. Дори и битката на Шипка е спомената като едно дребно събитие. Много недобронамерена статия. Напомня ми на един филм на един английски журналист, който представяше България чрез циганските каруци и цигански квартали.

FuckTheEU

CNN вече дори в сащ не е институцията, която беше, загуби много зрители именно заради плитките си манипулации.

Браво откриха топлата вода!

Как ще си вдигат кумунягите фалшивия дух , ако не с подобни гигантски простотии.

Нещо си се разкахърил много за тях?

Ме! Просто съ чеши отдзаде, баба!

FuckTheEU

70 метра са нищо в сравнение с гиганския фалос издигнат в центъра на вашингтон.

Соросоиден CNN плюещ по България. Нищо ново под слънцето. Всички соросоиди предпочитат хора.без историческа памет и история.

Ако можеше да натоварим червените кратуни на това нещо и да ги телепортираме в небитието .

Даа! Ама трябва да се качиш на БАЙк..ур! От там ги изстрелват.

Байконур ...ама докато стигне до там, казахите " ще му дръпнат очите"!?

Стига сте плюли срещу чинията! Знаете ли що лапачка е изядена там? Хейтъри соросоидни! Ще видите вие сега летеца като я "подкара" към нови висини ... партията кърмилница имам предвид!

....гниещо светилище на комунизма

Путин -враг на купонната система в САЩ и на клошарите от Манхатън.

Някога да ти е хрумвало, че най-вероятно си абсолютен дебил?

Много путанар, много нещо! И кво ще правим сега с тях?

Сваляй гащите! Помага!!

Ще го поемеш ли? Надупените към Путан Путанов са силно поемащи.

Много от пишещите тук се напъват да бъдат оригинални пишейки какви ли не безсмислици. Факт е обаче, че в България е имало изключителни архитекти, инженери и строители, които са успяли да създадат това уникално съоръжение! Независимо на какво са символ, подобни сгради не бива да се рушат, защото, за разлика например от сградите в Дубай, са създадени от българи и показват най-вече нивото на науката и техническите познания в България. Нека плюещите преди да пишат си замислят дали през живота си са забили правилно поне един пирон.

Да ни го върнат, бе! Сега е обществен клозет. Ма ,тези дето се изсраха там, дори не слязоха до ...Шипка!? ...черна магия, не червена...

Бо Бо

Истината се манипулира защото до паметника са прекарани асфалтови пътища от връх Шипка и от главния път Стара Загора Русе в отсечката след Казанлък. Отбивката за паметника е означена с огромен паметник в цял ръст на Димитър Благоев. Пренебрегва се и фактът, че през 2013 г. паметникът попада в класацията "Най-красивите изоставени места в света" под номер 1 в света! Тук трябва да се отбележи, че не трябва да се забравя историята и фактите кой победи нацистите! Как трябва да учим децата си на ИСТИНСКА история от ИСТИНСКИ учебници. Такива по които ние сме учили! Защото само така можем да създаваме патриоти, а не бездушни сенки познаващи живота единствено на Холивуд! Защото Тръмп им го каза: СНН е най-голямата фабрика за лъжи! Защото според разбиранията на САЩ и техните НПО-та, демократично-свободна страна е тази, която пряко или косвено чрез корумпирани политици се управлява от САЩ, а самата страна обслужва американските интереси в ущърб на собствените. Такъв тип демокрация и "свобода" и СССР не си позволяваше да налага. Защото Уилям Блум (журналист-изследовател, бивш служител на Държавния департамант на САЩ), има 300 страници изложение с факти в пътеводителя си за единствената световна суперсила на света. Там той показва във факти огромното страдание, жертви, лишения, съсипана природа, изпепелени култури от империята САЩ. САЩ, която използва пряка и косвена сила, открита от Пентагона и прикрита от ЦРУ. Цитираната книга на Блум представя факти м/у 1945 г. и 2000 г. От тях е видно, че: Интервенциите на империята САЩ, представящ 67 случая Бомбардировки над 25 суверенни държави. Намеса в изборите или провалени избори в 23 суверенни държави. Политически убийства или опити за убийства в 35 държави. Прилагани изтезания в 11 държави. Според статистиката на Блум това са общо 167 случая на тежко политическо насилие, извършено от империята по света - само след Втората световна война. САЩ е убила между около 15 милиона души. Само в арабските страни за последните 10 години са избити около 3 милиона невинни в един ужасяващ световен рекорд на САЩ! И след всичко споменато дотук, Евроатлантика парадира в стремежа си за това колко велики са САЩ, да Живее САЩ, НАТО и Евроатлантика!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вчера, сред речта му, каза за него еуфорично: Румен Радев много българин! Съмнявам се какъв българин може да бъде един президент, който фактически оневинява политиката на комунистическия елит, предложил и подготвил преминаването на България като 16-та република на СССР

Като стигнах до това как си учил истинска история по времето на комунизма и ми стана лошо... Тогава историята и всичко останало бяха подчинени на доктрината БКП и КПСС, Димитров и Ленин, отвъд тях нямаше НИЩО, и точно БЪЛГАРСКАТА история беше манипулирана до неузнаваемост - от "създаването" на Българската държава - незнайно защо 681 година, като има източници за поне 300 години преди това и не чак толкова добре доказани източници за хиляда и повече години назад във времето, та се стигне до руското влияние в България след 1878 година, което в повечето случаи е действало срещу Българския национален идеал и интерес, а в учебниците пишеше точно обратното... Т.е. не преиначавай и ти историята, ако обичаш!

Хайде ,сега същото ,което си писал за САЩ го препиши отново,но с името Русия. Погледни много внимателно и отговори има ли разлика!

Чак сега ли разбрахте, че имаме НЛО?! Някъде с 30-на години закъснение...

Явно и техните глави са БЕТОННИ като та наще комунисти социалисти ХО ХО ХО !!!!!!!>>>>......... :) :)

Момче, ти си явно " Йо хо хо"!!

СНН научиха ли географията,че нещо не им се отдава по презумция. Гледам толераст, туркофилите и русофобите пак облечени в полички се правят на такива каквито никога няма да бъдат , мъже :)

ИРКУТСКИ БОЯРШНИК ( нерегистриран ) 20.01.2017 16:41 Като гледам, банда самотни пубертети се чудят как да изглеждат мъже, баре в собствените си очи и се репчат в ДИРа :) Това е твърде жалка история, дори и по нис(з)ките стандарти на родните червени тиняци :) БЕЗ КОМЕНТАР

Как ни усети, бе бате? Шиши - работещ за 007

Ей, капут, да не си дръпнал от течността за чистачки? Лимонадата е червена или жълта -обикновено!?

ГНИЕЩО СВЕТИЛИЩЕ НА КОМУНИЗМА колко добре казано.

Лошото ще дойде, когато бъдещите поколения отидат пак да се кланят там!? Анадъмо? Понимаеш??

Ама как му го наби само??

"осеян с дупки път" Символ на демократизма.

Като гледам, банда самотни пубертети се чудят как да изглеждат мъже, баре в собствените си очи и се репчат в ДИРа :) Това е твърде жалка история, дори и по нис(з)ките стандарти на родните червени тиняци :)

Сигурно ходят в курс по български език и ..ти свиват сърмите??!

Това НЛО може да стане чудесна обсерватория към БАН !

Да се назначат всички подсъдими Бокови министри като поддръжка на този прекрасен паметник и да участват във възстановяването му!!! Така може им се намали присъдата-враг на народа!!! Митоди да започне с пребоядисване на петолъчката!!! КАЗАХ!!! ТОЧКА!!! ХО ХО ХО

Призовавам другарите Благовест Кирилов, Цветомир Стафанов, Павел Стоев и Иван Пешев, немедленно да се качват на чинията, стига са пили по тия кръчми на гърба на народа Излитаме след 1917година оф секунди