Нито крачка назад: 80 г. от най-кървавата битка в човешката история

В началото на Втората световна война населението на Сталинград е около 400 000 души, през февруари 1943 година живи са останали между 10 и 50 хиляди

Обратно в новината

Коментари - Нито крачка назад: 80 г. от най-кървавата битка в човешката история | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре че са избити толкова руснаци, защото иначе сега тези селяндури щяха да са много повече, невероятни гашници, малоумен варварски селяндурски народ това е русия, всички руснаци сте груби арогантни селяндури и жените , майките и дъщерите ви са евтини глупави и лесни парцали

Мършо гнусна нещастна. Скапи се. Русия ни освободи от 500 години турско робство. Русия изплати дълговете към османската империя 1908 - 1912. Русия ни покри военния флот в Одесса 1913-1917.

Умри бе! Руснаците трябва да се избиват! Кажи как създоха Македония! А че още подкрепят гнусния юдео-болшевизъм няма смисъл да говорим.

Рашките да благодарят на САЩ за помощта..за нея ни вопъл ни стон..а бе неблагодарници са

Принципно е така.Но не е помощ, а се води "заем-наем" и се плаща. Второ СССР е на 2-ро място по получени доставки, на стойност около 30 млрд.долара .На 1-во е Англия с около 100 млрд. долара доставки. Сега пита се в задача след като са получили 3 пъти повече доставки, що не са били немците сами?

фашизмът пак настъпва. ХОРА БДЕТЕ !

Националсоциализмът е най-великата човешка идеология, копеле шиб... нямам сили вече. Шутове в главата трябват явно!

Не коментирайте без да сте прочели "Жизнь и судба" на Василий Гросман.

Кой па чета руска измет, утайко!

Казах ли нещо, бе?! Руснаците трябва да се избиват!

Гросман не е руснак, а достоен човек.

Между другото, твърди се че това е една от най кървавите битки и в нея рушлямистите са дали малко над милион жертви. Като отрядите на сталин са избили не малко в това число. Но все пак как го нагласиха повече от 20 милиона руслямски жертви след края на войната. И основно жертвите в руслямската армия са от украински произход , кавказци и други националности, етническите руснаци са много малко защото са участвали основно в отрядите застрелващи руслямски войници в гърба

Супер! Хареса ми. Сега СОЩ използват хохолите.

Еййй, супер статия. Балансирана, нищо излишно. Войната ... си е гадно нещо. Всите сме глупаци, че се оставяме да ни водят за носа. Оон спи ... корумпета долни

Дано най- накрая да се сетим и разберем, че руснаците и украинците са братски народ, който в момента се бие, не защото се мрази, а защото се наливат пари от американците да се убива.

Дан най-накрая дас е научим да четем и да анализираме текст, и да видим че ървото убийство на света - Каин и Авел, беше между двама братя и не беше за пари......

Чакай да го напишем отново, че тия курви шибани трият, да ги еба у гъза рубладжиите шибани! Вечна слава на героите, отдали живота си в кръстоносния поход против юдео-болшевизма! Един ден историята ще ви оправдае!

кви ги пишеш?!

Все едно ми пука за украинците. Важното е, че трепят руска измет. Иначе Фюрера беше категоричен какво ще правим с тях.

Какво цъкате минуси, бе, подчовешки утайки! Нисшите трябва да се избиват! Не сте ли чели Фюрера, бе!

КАЗАХ ЛИ НЕЩО БЕ КОПЕЛЕТА ПРОСТИ?! РУСНАЦИТЕ, КОМУНИСТИТЕ, НИСШИТЕ и естествено РУБЛАДЖИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ!

КАЗАХ ЛИ НЕЩО КОПЕЛЕТА НИСШИ ДОЛНИ!? РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ! СИЛИТЕ НА СВЕТЛИНАТА И ДОБРОТО БЯХА СЛАВНИЯТ ВЕРМАХТ И ВАФЕН СС! СЪС ШУТОВЕ ЩЕ ВИ ГО НАБИЯ В КРАТУНИТЕ ПРОСТИ!

…за каквото там… дали са искали да видят внуците си по шарени къси полички, голи дупета на прайда? Ония 6000 оцелели военопленици от 300 000, дали това са очаквали?

За това са виновни съюзниците. Разбиха Германия и фактически унищожиха Европа. Сега седят и се чудят какво да правят с руската измет вместо да ги смачкат. Защото са слаби. Нищо общо със старата Прусия, за Райха на Фюрера да не говорим. Сега единственият светъл лъч на човешката цивилизация е обречен на гибел под натиска на азиатските и африкански орди. Явно така е било писано.

Абе, ще скачам върху празните ви кратуни докато не ги направя на пихтия, шибани подхора! Руснаците трябва да се избиват! Комунистите трябва да се избиват! КОЙТО НЕ Е НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКЛАН! Не го ли разбрахте, бе, УНТЕРИ ШИБАНИ?! П.П. Рубладжиите ТОЖЕ!

Не чух нищо за американски джипове и танкове ?

Има, има, щели да прекъснат представи си ленд лизинга за Русия. През 1941. Абе лъжи мажи. Истината обаче е че тогава руснаците са се били за да не бъдат убити и за бъдещето, в което са вярвали. А сега се бият за ипотеката. Американците ги превзеха, налагайки им своя начин на живот. И след като се видя неуспеха, Путин, който защитава и представя единствено шепа олигарси, дори не смее да прекъсне газта и да уволни министъра на отбраната заради явният провал на военните действия.

Давам ти плюс, но реално не си прав. Ако нямаше подкрепа в Русия Путин нямаше да стартира даже операцията. Виж за олигархическите интереси ... това е положението

В Хирошима и Нагасаки само за 1 ден янките постигат повече от половината на жертвите на Сталинград, ако бяха издумкали Токио, резултата щеше да е същия, но за 300 пъти по-кратък срок. Та за кръвопролитността може да се спори.

Мда, влизат в историята ... и именно заради това, сега виждат как им режат клона. Още малко

уважение към братята Руси, и както казах преди: Нищо не е забравено, никой не е забравен! Слава на Руската армия!

На Източния фронт ние сме имали два санитарни влака на Червения кръст

Чего же у нас не хватает? Не хватает порядка и дисциплины в ротах, батальонах, полках, дивизиях, в танковых частях, в авиаэскадрильях. В этом теперь наш главный недостаток. Мы должны установить в нашей армии строжайший порядок и железную дисциплину, если мы хотим спасти положение и отстоять Родину. [c.111] Нельзя терпеть дальше командиров, комиссаров, политработников, части и соединения которых самовольно оставляют боевые позиции. Нельзя терпеть дальше, когда командиры, комиссары, политработники допускают, чтобы несколько паникеров определяли положение на поле боя, чтобы они увлекали в отступление других бойцов и открывали фронт врагу. После своего зимнего отступления под напором Красной Армии, когда в немецких войсках расшаталась дисциплина, немцы для восстановления дисциплины приняли некоторые суровые меры, приведшие к неплохим результатам. Они сформировали более 100 штрафных рот из бойцов, провинившихся в нарушении дисциплины по трусости или неустойчивости, поставили их на опасные участки фронта и приказали им искупить кровью свои грехи. Они сформировали, далее, около десятка штрафных батальонов из командиров, провинившихся в нарушении дисциплины по трусости или неустойчивости, лишили их орденов, поставили их на еще более опасные участки фронта и приказали им искупить свои грехи. Они сформировали, наконец, специальные отряды заграждения, поставили их позади неустойчивых дивизий и велели им расстреливать на месте паникеров в случае попытки сдаться в плен. Как известно, эти меры возымели свое действие и теперь немецкие войска дерутся лучше, чем они дрались зимой. И вот получается, что немецкие войска имеют хорошую дисциплину, хотя у них нет возвышенной цели защиты своей родины, а есть лишь одна грабительская цель – покорить чужую страну, а наши войска, имеющие возвышенную цель защиты своей поруганной Родины, не имеют такой дисциплины и терпят ввиду этого поражение.

Всеки тупа топката и когато види възможност се втурва да е новия Хитлер. Някой ден, все някой ще успее, но за колко дълго?!

В момента го виждаме. Новия Хитлер. Някои го наричат Путлер!

Няма ли да бъде закрит отвратителният хибриден сайт дир.ру?

Космополитна е на майка ти путката че те е изпльоскала на рогозката

ето истината Za съветската победа преZ ВСВ , как точно се е случила : https://www.youtube.com/shorts/YIR6PTwM9Ew

днешната хунта на вресливата гей-дружинка от псевдо демократи, които си мислят, че управляват света, чрез своите юедо-масонски ритуали и лабализми на пълни откачняци - не познават руснаците и за това си мислят, че могат да се гаврят с тях, както си поискат. те виждат само две неща- 1. Путин и 2.своето желание той да бъде свален от някой гей-протест на червения площад. гей-хунтарите не виждат, не знаят, не проумяват с пликтите си мозъчета, че русите са един народ, които има чудесно чувство за хумор и не се обижда лесно от шеги към тях, но когато работата стане сериозна е по-добре, по-разумно да вземеш поне няколко километра отстояние. тези отан-джендърчета с чантичките под лакираните си ноктенца, с плитките си мозъчета, но с дълбоките си джобове не могат да проумеят, че русите не са като тях и като стане напечено те не се интересуват вече от пари, а само от победата. докрай! колкото до германия. та тя няма сключен мирен договор нито с Русия нито със сащ. на Русия не ѝ трябва да обявява война. Тя просто трябва да я продължи, но това не им влиза в сметките на дебилите, които следват "заветите" на един изключителен изрод, като бжежински, който пукна, като прасе. лесно е сега да се дават оценки, да се анализира, цитира. който използва цитати той трябва да си прави сметката за това кога, по кои времена те са правени и по какъв повод. това го казвам за следващите сляпо теориите на лузъра бжежински, който си беше слабоумен точно толкова, колкото ония, на които беше съветник. по сатанинските дела и документи. и да. историята се повтаря. и сега важи за русите: нито крачка назад, защото зад тях за онези Ценности, които ще бъдат изпепелени без русите. а и Бог е зад тях, за това само напред. няма друга посока. нека Бог да се смили над жертвите. Бог с нас

В Сталинград са останали толкова малко хора, защото голяма част от тях са били евакуирани. В 1944 вече са над 200 хил.

1941г. - 500хил. / 1943г. - 32181/ 1944г. - 284 800

Героичен народ, слава!

Споменът избледнявал...това да не Ви е еврогейска памет забравила концлагерите и не взела си поука заигравайки се с Украйна

ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА! ZA ПОБЕДУ!

ако швабите бя превзели великобритания и колоните й немаше има Сталинград, Излъга хо да нападне СССР гадините!

Трябва да помним. В нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 година в Софийските централни гробища са били разстреляни точно 100 души: 3-ма регенти, 22-ма министри, 67 народни представители и 8 царски съветници.

Разчистване на боклука...

сега са боклуци ако като са пазили софия при американските бомбандировки са герой

Буклука са такива като теб, нагли, прости и неграмотни!

след битките се оказва с 15 метра по-нисък

Но пратете тази статия на лично съобщение до всички депутати в нашия ,а защо не и в европейския парламент.. Дано в плоските мозъци на тези хора влезе някакъв разум.

ето истината Za съветската победа преZ ВСВ , как точно се е случила : https://www.youtube.com/shorts/YIR6PTwM9Ew

След тази победа СССР върна в развитието си Източна Европа 50-100 години назад.

А в построяването на концлагери, не само за евреите, а и за всички неудобни славяни, слава богу ни върна със 70 години. Докато СЗО не превърна в концлагери с хора под домашен арест всички държави. И както се вижда Сталин е бил недалновиден. Просто е трябвало да се забави в Полша. Ясно е с кой и против кой са поляците.

Ти си блестящ пример за последствията от "демокрацията" ;-)!

Не ти си русофил защото са ти пръснали халката ! Той и Киркоров ви беше арменче с български произход но като му сцепиха халката и стана руснак :):)

Все още не си взеха поука,че са по-аби от руснаците.СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ИМ ГО ДАКАЖАТ ПАК,МЪРШИТЕ МУ ФАШИСТКИ.МАХНЕТЕ НИ ОТ ТОЗИ ЗАГРОБВАЩ ЕС, КОЙТО НИ ИЗБИВА! С ВАКСИ И ВРЕДНИ ХРАНИ! КОЛКО ОЩЕ ТРАБВА ДА ТЪРПИМ ТЕ СА НЕГОДНИЦИ,КОИТО ДОКАЗАХА,ЧЕ ЛЪЖАТ НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЛКО УМРЕЛИ ИМА ВЪВ ВАКСИНИРАНИТЕ И ПОСЛУШНИ ДЪРЖАВИ!!!!СПРЕТЕ ДА ИМ ВЯРВАТЕ.СТРАХА УПРАВЛЯВА,МАЛОУМНИТЕ ЧОВЕЦИ!

Германците сади взели поука. Те се извиниха на всички и за всичко. И за това дето са виновни и за това дето не са. И затова Германия е една уважавана държава. Държава светлинни години пред Русия. Както и Япония, апропо. Тези две съсипани от войната държави показаха как с много труд се постига успех. А великите победители докретаха до Москвича. За да повторят 80 години след Хитлер хитлеристка агресия. За която Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници.

И вашия путин се ваксинира и топублично.Стига тъпи лъжи за ваксини и как ЕС ни убивал.Нас ни ограбва русия,а в Украина русофашиските орди извършват геноцид

Това е истината: Путлер капут!!!! Свобода за Украйна!!!!

ще смачкаме червените боклуци....методично

Сърбят ли ви дупенцата? Скоро историята ще се повтори! Жалко, че ветропоказатели, като теб, ще се пренагодите спрямо условията :-)...

През к#р@ ми е за болшевишката бойна слава. Гладни въшки.

То целият ти жалък живот е през оная ти мижава "работа", пигмей някой си.

Пигмей ще викаш на фюрерчето си, че му отива. Нещастник, безроден комундрел.

Мъдаа, Наполеон, Хитлер, Путин и други.......все "юнаци " от един калибър. Светът страда от такива запартъци , ама не си учи уроците от историята

Само един клатен недоклатен, учил недоучил, може да пише такива глупости.

Аз съм русофил и ми пръснаха халката.

Слава на великата храбра армия на Украйна.

... и благодарение на тая велика победа, България остава без Беломорска Тракия, Западните Покрайнини и Македоная! Това го казваше дори и моя дядо, дето беше върл комунист. Гордейте се русофили!

България остана без Беломорието и Западните покрайнини заради глупостта на върховния главнокомандващ българската армия цар Фердинанд към края на Балканската война. Що се отнася до Македония - там историята е много по-сложна. Българската държава след Освобождението е водила много противоречива политика спрямо Македония, давала е надежди на македонските бунтовници да вдигат бунтове срещу турците и после ги е оставяла без подкрепа. Бунтовете са удавяни в кръв вкл. и най-известният от тях Илинденско-Преображенското въстание.

ГОГО...не четеш ....и не се изказвай !

Поздрави с ПОБЕДАТА! За РОДИНУ, и пожелания за следващи победи!

По- здрави. Може и да о един. По голям и надървен. Отзад на долните леви педали. Подлогите на Москва, Путьо и путьовците около него.

Как можахте да пишете че СССР е спечелил войната ? Сега русофобите ще ви докажат че не е вярно !

Ми те и САЩ са спечелили войната, пък ги мразите. Демек сте американофоби. И вие страдате от фобии.

Бъркаш! Както и сега, сащ гледат отстрани, а после се провъзгласяват за победители! Смях!

Скоро ще го отровят мумифицирания пудинг и ше разпарчетосат русия на малки парчета.

Русия не я мисли. По-важно е ние да останем в сегашните граници. Че с това упраление дето го имаме.....

Най големите олигофрени и предатели на България са русофилите.

Видяхме ви, винаги YES, скапани подлоги на Америка за България и ЦРУ!!! Продадохте народа си за стотина милиона!!!

Не си ноа нивото на Нинова !

Аз съм русофил и обичам да ме боцкат на задна прашка.

Смърт за рашистите и диктатора.

Путин трябва да го обесят на червения площад. Съсипа и русия и Украйна

Не трябваше Америка да изпраща оръжие на СССР.Сега нямаше да съществува империята на злото!

Никой не е забравен, нищо не е забравено! Слава на Руската армия!

за украинските нацисти!

също трябва да изгори като Хитлер и то пред самите украинци...смърт за такива изроди, които изпращат мирните жители на смърт в полза на американските интереси!!

За наблюдателните. Колко грешки има на една от картите?

Това и аз гледах и се чудех тази девойка къде е снимала картата.

в Гугле. Там кудето бяха снимките на скалистите планини зад смешника Плевналиев

Така трябва да бъдат мачкани и украинските нацисти...никаква милост за тях!

хаха, и това във малоумната Осрайна ще свърши по същия начин!

трябва да се помни че всички тези убити хора са по вина на Германия, която сега се опитва да компенсира с печатането на евра и раздаването им на европейските държави под формата на помощи. Не става така. Кръвта с пари не се откупува..

Хитлер е оплют до безкрай просто защото е губещ във войната, а историята се пише от победителите. Победата на СССР обаче връща развитието на Източна Европа 100 години назад.

България я изстреля поне със 100 години напред, а ми се струва че и за доста от другите държави е така.

Хиетлер е оплют до безкрай защото е най-обикновен ненормлник, който разрушава половин Европа! Както се вижда и т статията заради неговите малоумни заповеди неговата армия бива унищожена!