Нищо не е както преди: Вкарват и ултраортодоксалните евреи в израелската армия

Заради войната в Газа в страната се засили дебатът за споделянето на военната тежест. Нетаняху обяви, че ще подкрепи реформата

Обратно в новината

Коментари - Нищо не е както преди: Вкарват и ултраортодоксалните евреи в израелската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На религиозни ултрарадикали "пази Боже сляпо да прогледа"не трябва да се дава оръжие в ръцете им и да се обучават как да боравят с него....пример Абусаяф,Алкайда,Ислямски Халифат,Хамас,Хизбула и тн..........който не си взема поука от грешките в историята рискува да ги повтори и сам да изпита последствията им........

Сега ще се окажат всички негодни изведнъж.

изкъм дъ станъ ултраортудуксален, ас симействуту, дицатъ, ... сичките... пуне нямъ дъ одя нъ вуйнаааааа, якоооооо, супееееррр!!!

в Израел са най-големите михлюзи - не работят, не служат но иначе видите ли се 'борят' с либералната държава. Дето ги храни.

Най-голямата и съвършенно завършена глупост- задължителна казарма, нищо задължително няма в този живот, освен да си запазиш живота. Ако бях на мястото на тези еврей да съм си бил камшика с 200. Баси глупоста е това казармата, няма такава промита помия.

Интересно ти от личен опит ли говориш? Или си чул да се говори от батковците?

по нашенската която е била пълно копие на съветската простотия. Малки държави като Израел или Скандинавските нямат друг избор. Но там не сборище на идиоти, а има много работа за интелигентни хора разбиращи от високи технологии. Израелската военно-полева медицина е номер 1 в Света - кръвопреливания се правят още в бронетранспортьорите.

Този цитат казва всичко! "... без гарантиране на физическото съществуване, не е възможно да се гарантира и духовното"

Те тези са същите паразити като джихадистите.

А после други им оправят бакийте Щом жените ходят ще ходят и те

Вместо да се занимават с глупости, Биби да поиска руски военни съветници. За 2 седмици, 190 хилядна руска армия превзе територия колкото 2 Българии, срещу противиник който имаше 2 пъти повече войска, построил дестеки укрепления (някои с размерите на Газа) с помоща на няколко от най силните държави в продължение на 8 години, въоражени с танкове, ракети и самолети и обучавани от англичани и американци! Всичко това почти без цивилни жертви!!! От другата страна, за 5 месеца, "великото" Цахал ли е, Махал ли е, влезе в Газа с 300,000 армия, въоражени до зъби с последният вик на американската военна технология, безброй танкове, самолети и каквото друго се сетиш, безплатни боеприпаси и военна логистика от САЩ. Срещу 30-40 хиляди мангала по чехли и калашници на територия колко Софийско, без грам помощ от вънка и със самоделни бомбички (вместо барут ползвали захар). Като разултата Махала Цахала още не може да се оправи и избили 20 пъти повече цивилни за 5 месеца от колкото са загинали за 2 години в конфликта в Украйна!!! Кой ги хвали тея не знам, но са им построила имиджа на несъществуващият Джеймс Бонд! Освен по филми да се показват, за друго не стават!

Защото доколкото си спомням тая война върви от две години вече. И последно другарю Като изключим окупираните 2014 Донецк и луганск колко територии за повече от две години твоята Русия:)))

И 12 ще върви ако требе..до последния хохул...

За територия като Украйна с толкова държави зад нея, и 5 години ще са малко. За Газа и 2 седмици е срамота!!!

Полюциите на соросоидната сган нямат почитатели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какво ги хвалиш себеподобните ти подчовеци, Диарията Русия ще се разпадне, десетки народи ще се освободят от най-мизерната империя. Но ако още я има пратете си там децата, измет русофилска!

Ти не си наблюдател, а си ползвател на некви много страшни субстанции! Консултирай се със специалисти!!!

С кои специалисти? От Цахал ли? Ами бих, ама са заети да избиват цивилни и да се борят срещу мангали по чехли и калашници. Нямат време горките.

Намали бояршника

тия само в духовата музика на гарнизона да дуат инструменти сутрин и вечер

Ако има Оскари за лъжци, тоя ще вземе два наведнъж!

Хех...хохлите вкарват инвалидите...тия побърканите... великата армия...срещу един град - 10 на 50 км и 2,3 млн цивилни вътре Без оръжие...без пво...с калашници и самоделни ракети от водопроводни тръби... жалки...чак дрънкат..

То и славата съветска армия имаше само 12 хиляди танка срещу цели 4000 германски. Пак германците стигнаха до Москва.....

Стигнаха...Наполеон даже и влезе..и кво!? Това ще помогне ли за Газа!? Аналогичния Мариупол риснаците за месец го взеха...