БСП: Депутатите и политическият елит да получават с 543 лв. по-малко

Да си увеличаваш заплатата по време на протести е политическо самоубийство, заяви Корнелия Нинова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях дал живот на това правителство и този парламент до нова година. Ако обаче приемат това увеличение, много е вероятно този срок да стане значително по-малък!

Това, което предлага Нинова е логично и морално! Това трябваше да е инициатива на управляващите, а не на опозицията! Да продължаваш да увеличаваш заплатите на "политическият елит", когато страната е залята от протести, това е не само политическо самоубийство, това си е чист ЦИНИЗЪМ! В материала е посочено, че реалното увеличение няма да е с 90 лева, а с много повече, заради прослужените години и участието в комисиите! На фона на увеличението на пенсиите от 1 юли 2018 година с 10-15 лева, това, което се върши е просто скандално! Нинова предлага нещо нормално и веднага е обявена за популист. Ами че нека да го предложат от ГЕРБ тогава! А на тия, които продължават да плюят Нинова дори и за това и предложение, ще кажа, че е добре да идат на доктор! И то веднага!

нищо не им пречи и не ги спира да ни гледат от високо и с презрение и да си правят с нас всякакви гаври с измислянето и налагането на безумни данъци, такси и налози, нали така, а ние ги търпими хрантутим като впили се в нас кърлежи!!!

ПОРЕДНИЯ БСП- ГЬОНСУРАТЛЪК и ФАРС! След като НАЙ-НАГЛО БСП ВСИГНА депутатските заплати през 2014 г., когато БСП отказа да вдигне заплатите на народа, сега БСП се правят на герои и искат намаление на вдигнатите от тях заплати! НАГЛЯРИ! ПО ВРЕМЕ НА БСП-ПРАВИТЕЛСТВОТО ОРЕШАРСКИ 30 януари 2014 Депутатите си гласуваха увеличение на заплатите с 354 лв. "Това сега означава, че депутатите ще получат месечно основно възнаграждение от 2196 лв + 354 лв. повече. Всеки може да си направи сметката, като съпостави това увеличение с 4-5 лева увеличение на пенсиите от месец юли" 15 Май 2014 Заплатите намаляват в 19 области "За година в сектор образование възнагражденията са се стопили с над 14%. Заплащането в 19 области намалява в началото на тази година спрямо края на 2013 г., става ясно от данните на НСИ за наетите лица. Средната заплата за страната за първото тримесечие е 796 лв., или с 4% по-малко спрямо предходното, въпреки че от сметката са извадени бонусите, които традиционно вдигат заплащането в края на годината"

И аз съм съгласен да ми намалят заплатата с 600 лв, само искам 10 милиона субсидия и мъжът ми да работи в нефтохима за 20 бона на месец!

И какво като взимат по-малко? Ще се вдигнат доходите на всички ли? Ще забогатеем ли? По-малко ли ще крадете? Кажи какъв е резона на това малоумно предложение? Тъпа популистка свиня! Само най-простия народ може да се върже на глупостите.

Депутати да стават мургави ТЕЛК- аджии, деца на майки с ЧЕРНИ тениски ? Там трябва да са хора , които работят , а не саботират всичко !

Корни, а не е ли политическо самоубийство и лицемерие да подкрепяш протестите срещу високата цена на бензина а мъжът ти да е фактор в Лукойл. За ба'т Митко Нинов говорим. Топ директор на най-голямата петролна компания у нас.

А когато трябваше да се гласува за намаляне на субсидията къде бяхте!?

още такъв един въпрос и БАМ(н)

Не съм съгласен! Аз не съм сменил 4 партии за да взимам по-малко от кмета Тотев.

А колко взима президента? Ква работа върши той че взима такава голяма заплата? Защо на него не намалят също заплатата? Той взима много повече пари от министър-председателя!!!!

Ами герберите я гласуваха тази заплата, когато президент беше безработния сега Росен.

Мрънка от сутрин до вечер

Популизъм и тъпота - това е предложението на уж социалистите.

Нинова обеща да дава всеки месец(от пролетта) по 600лв на нуждаещи се. Навярно от пролетта на депутатите не им са плащали заплати защото никъде не дава..ха.хаВ отговор на въпрос Корнелия Нинова заяви, че съпругът й не е зам.-директор на "Лукойл", не участва в определяне цените на горивата. Тя призна, че съпругът й работи в компанията

Ще дава тя! Когато видиш орел да прави секс със змия, тогава и Кури ще дари нещо.

Поредният популизъм, не знам как може да има някой, който да се връзва на подобни простотии.Ами да работят тогава без пари, да видим кой ще е кандидат депутат тогава и не се чудете, че само простаци и малоумници влизат в парламента.

Сега казваш били едни умниии , красивиии , интелигентни , работят без почивка ( с по 3 ваканцик по месец в годината ) ... и сътворяват закони за яйца от охльови ...

Избирали сме си ги да бъдат лицето на държавата, нека взимат. Гротеско е да се прави престиж на база няколкостотин заплати.

Това е чиста проба популизъм, а не предложение за смислена промяна, та дори и малка! Но глупакът се хваща на глупости. Нормално!

Полпулизъм е . Когато тиквата и цвъки ти обясняват , че живеем прекрасно е светла истина ??? Убава дрога ползваш .

Подкрепям че вече се самозабравиха.

пача?

Да, но също заплатите на полицаи, прокурори, съдии също да се намалят. Раздутия им щат също. Да се държат по-любезно с гражданите.

Не с 543 лева, а да получават заплати както всички работещи- по 500- 600 лева. Без право да си допълват за разходите от тъй наречените спестявания- да ги видим колко време ще издържат.

Колко "работещи" взимат по толкова? Само тези които си клатят краката по цял ден.

Много евтин популизъм лельо. Вече никой не ви вярва.

Важното е да лапат. Депутатите и без друго никаква работа не вършат. Един закон не могат да напишат. Разчитат на щатни юристи, на мизерни заплати, да им оправят калпавите писания. И на всикчото отгоре всяка година им съкращават бройките. После що нямало свестни закони.

Ами и най-тъпия електорат електорат у нас -този на бсп, състоящ се от цигани, фатмаци и колхозници- няма да се върже на този шумкарски номер без да му се плати.

Нещо си се объркАл - манговците са контингент на Бибитко и Цвък. Не ги закачай, че много кинти са вложени в тях, и ББ ще си ги потърси от те ББЦ. С бухалката, ако не се сещаш как.

Еврораома в коя формация е селски?

Малко е. Аз предлагам да получават минималната пенсия, умножена по три. И нищо отгоре. Който иска повече - да му се плаща от партийната субсидия. Ха да видим тогава колко ще са мераклиите за депутати!?

То чак е обидно да гепиш милиони и да отказваш от 500лв все едно си благодетел. Тия нямат граница в наглостта и безочието и за най-тъпите е прозрачно.

БСП то да поиска да вкарат данъчните и полиция в Лукойл- Нефтохиом а не с такъв популизъм да трупа точки.

Не може. Бацо не дава да се разследва касичката му!

То па един елит...

особено другарите,ми!

Аз пък предлагам доходите на депутатите да се обложат с данък. Така както взимат от мойте 600лв да взимат и от техните като за 5000лв. и откъде на къде 1,6 клас. 0,6%. И без това даже не ходят на работа. То и да ходят все тая ама ....

Данък? Да, но прогресивен, и то - като на Острова.

агресивно невежество!! това е същността и, и тъй ще си замине са комунделският рай! тая никога няма да се сети, че никой не иска всички да са бедни! комундели, работете тъй,че средната заплата в държавата да стане 3 000 лв, и си взимайте вашите 9 000 лв! халал да ви са! само дето комундела винаги дърпа назад!! ми що не предложиш нещо далеч по правилно, като например същите тия да си плащате осигуровките, да речем?? или да се махнат всички служебни коли, една за парламента ,една за президента и една за премиера са предостатъчни, както е видно от някой къде по демократични държави! 543лв. по малко та това са някакви мижави 130 000 лв. месечно, толкова харчите за тоалетна хартия в парламента! агресивно невежество!!

А не може ли да си размените заплатите с тези на обикновения българин. ...

Защо се политизират форумите,когато всичко е за наша сметка.Да и бяха вързали заплатите с минималната работна заплата.Как така сега и осъвременяват заплатите,когато не е изтекла годината?!

Вие бачкате, а аз дори не ходя на работа и пак ми дават 4 бона. Корнелия каза да не ходим в парламента и сега ви пиша от един топъл плаж :D

На клетата и бедничка Австрия и стигат едва 80 депутата и 4 мерцедеса, и няма нужда да икономисва 543 лева /277 EUR. Дали не би работил и при нас модела, като се намали не дохода им, а депутатите само със 160, или можем да издържим и още 240, докато в родината ни останат 3000000?

По-малко депутати по-лесно се купуват и по-лесно им се запушват устите. Депутатите трябва да станат двойно повече, но заплатата им трябва да е средната за страната. Дори три четири пъти повече да станат депутатите, като разбира се им се отрежат всякакви привилегии. Закони да се приемат с 2/3 мнозинство. Дори и един закон да не приемат пак ще е по-добре от сегашните малоумици. Да падне границата на 2% за влизане в парламента за да могат да влезнат и хора с други виждания, а не с цел депутатска заплата.

мандраджийте се чудат какви фокуси да измислят за да се харесат на определена група избиратели ,ама не им се получава. Техния електорат отдавна измре и сега са само платени.

абе за тези дето нищо не произвеждат таван няма ли?!? За сума ти печеливши предприятия години наред имаше таван, а тук през 3 месеца се коригират нагоре сумите!

А дали въобще не трябва да получават заплата само за работата, която са свършили-само на статистите в киното се плаща за присъствие.

Явно и депутат има във форума- инак няма обяснение за минуса.

Пишат и приемат закони, вършат си поне на хартия работата. Не са проблемът заплатите, шефове на малки фирми и програмисти взимат двойно на тези пари. Реална мярка е примерно да спрат да купуват скъпи служебни коли и да минат на икономични малолитражки. Ако трябва и да се намалят до минимум колите им и като ходят по командировки да ползват влакове и автобуси.

Те само да затворят кюфтеджийницата и да ги накарт да си носят тоалетната хартия от къщи ще спестят повече! А какво ще каже г-жата за 36 милиона на година партийна субсидия? Тя да се намали ли на 35,9 милиона или да остане? За безотчетните 3 милиона на депутати и 5 милиона за командировки?

Вън от парламента всички мръсни боклуци от последните 30г.! ДО ЕДИН ВСИЧКИ СТЕ ОТГОВОРНИ ЗА ТРАГИЧНОТО СЪСТОЯНИЕ, В КОЕТО СЕ НАМИРА ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА! ГЕРБАДЖИИ НЕ СТЕ НИЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ БСП-ТО И ДПС-ТО, ВЪН КРАДЦИ!

Поръчкова статия,някой ,някъде се отчита.Гледайки манипулациите с + и –,отчетът май е пред Кауня.Плазмодии!

И още! Предлагаме от БСП, всички, които са участвали в приватизацията на принципа на кражбата, да бъдат подведени под отговорност, вкарани в затвора, а цялото им имущество да бъде раздадено на бедните.

Как така се оказа, че престъпната приватизация направена от СДС е направена от БСП?

че в СДС само чистачките не бяха ченгета

Нямам нищо против и по 20 бона да вземат. Но да си вършат работата, да защитават хората и държавата, а не само да крадат и лобират. Застрахователните "промени" на Менда бяха просто върха на безочието!

Една мааалка корекция. Има хиляди граждани, най-вече активисти на бсm-то, но няма десетки хиляди.

Внесете закон за лобизма , пък от там да видим колко ще орежем.

ЩО НЕ ПРЕДЛОЖИ С 1500 ДА ПАДНАТ, ТАКА И ТАКА НЯМА ДА МИНЕ, ПОНЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ БАЛЪЦИ ДА СЕ ХВАНАТ НА ПРЕДИЗБОРНОТО ГОВОРЕНЕ))):

Ама и да им спрете заплатата няма да им направи впечатление. Тез пари там са само за кюфтетата в парламента!

Аз, предлагам на г-жа Нинова да не получавате заплати вие от БСП-то. Ако може да върните всички пари който откраднахте от българския народ с масовата приватизация.

Само от бсп ???

Значи дупетатите от БСП взимат по 3500 на месец, а дори и не работят и не се регистрират на заседания ..............

Викаш при орешарски -гробаджиите спяха в парламента ?

Нинова е кинжал на Костов , с който кинжал ще бъдат разпорени вътрешностите на БСП.Тъпите БЕСЕПАРИ нека се вживяват , протеже на Костов ще ги унищожи.

Мъжа и на Нинова да напусне високоплатената службица в Лукойл , дето взема по 15-20 000 лв. и да си седи в къщи да и вари леща , а нейната заплата , тогава да се намали , а най -добре да е без заплата. То бива да си нахална и безочлива , но да се подиграваш с бедния български народ е мръсно.

Когато на цецка се махне от летище София ?

Цецка и мъж...

На Цецка мъжа и какво общо пък има , съвсем издивяхте , мозък не ви остана.ТУК СИ ГОВОРИМ ЗА ЦЕНИ НА ГОРИВА , ЗА ЛУКОЙЛ И ЗА НА КОРНЕЛИЯ МЪЖА Й.

Приватизацията на летището и едни пари гостенче.

Само емиграция е спасението. И никога не се връщайте!

Руската пропаганда иска да изгони българите, за да останат само циганите и кремъл да вземе властта. Ти си трол