Пълна промяна и в армията

Трябва да преформулираме ролите и задачите на въоръжените сили, защото тенденцията за намаляване на разходите за отбрана не е от сега и няма да свърши следващата година.

Обратно в новината

Коментари - Пълна промяна и в армията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Божидаре ,добре го каза. Дано ги четат тези неща в МО и да си правят изводи какво да правят в бъдеще и веднага.

Николайчо /да е жив и здрав/ какво разбира от оружия и военно дело? Бойко какви ги вършиш и ти не знаеш. А прави коментар за Станишев, че не е бил в казарма. Хе-хе, пей сърце...!

Ох, пак ли... Вече напълно се амортизирахме от реформи във всичко. И... какво - нищо.

пълна промяна,това нов сериал с хепиенд ли е,или е нещо от поредицатасоциални дейности

докато преосмислял,времето му свършило.

Армията ни е в нокдаун, тежък нокдаун. Нарича се армия само по спомени. В нея текат два убийствени процеса - мърсанъризация и феминизация. И двата са налагани от хора, за които личните интереси са над всичко. Добре сформираната банда може да е на мястото си в мисиите зад граница, защото там членовете й са поставени във враждебна среда и е въпрос на оцеляване добрата организация, и сплотеният, и натрениран колектив. В отбрана на Родината, каквато е основната функция на БА, бандитското формирование, никога няма да е ефективно - доказват го и американските пехотинци, и руските контрактщики... Жените могат да бъдат войници, българските жени в древността са били страховити конници, но милите момиченца с харизаните комуфлажчета са всичко, което превъплащава думата пародия. Разбирам желанието да имаш красива жена на един поглед разстояние, но в това няма нищо армейско. Нека ме извинят всички дами, но в тази сегашната технологично неразвита армия, която имаме те все още нямат място. За съжаление и в технологичната, единствено кафе могат да носят на геймъра пред пулта за управление. Ако някога войните преминат в пси сектора, тогава мъжете ще сервират кафето... Нека БА се развива, но след като сме стигнали до дъното, да заложим на най-новите тенденциии, не в корвети, танкове, гаубици или тачанки!

Опа, почна се и тук! Стара руска техника - кво се има предвид ? Може би Калашников или Миг-вете които останаха 10-на ? Или Т-72? Ами то с 50 000 хил войска министре ние само на хартия сме боеспособни!!! Който иска може да ни смаже за 2 дена. Ама защо си мисля, че ако тръгнете да превъоръжавате армията примерно с американски автомати, някой ще удари кьоравото????? Позната схема! Друг проблем, според Младенов, е управлението на излишните имоти !!! Опааа, сещам се за доста имоти на МО в различни градове, които са на доста апетитни места. Сещам се, че доста отдавна има големи апетити към тия места. Защо ли ми мирише на далаверка???? Ама много яко ми мирише!!! приватизацията или смяната на формата на управление на голяма част от почивната база. Хаха - мдааа! Според министърчето излиза, че МО е на далавера да плаща наеми и такси, вместо да стопанисва тия бази! Че по тая логика да си продаваме и ние жилищата и да излизаме под наем! Щом е толкова изгодно!!! МНОГО МИРИШЕ НА ДАЛАВЕРИИИИИИИИ!!!!!

Министъра е от едновремешните седерастки крадци, какво изненадващо има в тъпизмите му ?

При социализЪма поне част от офицерите служеше за честта на пагона, т.е. можеше да се оцени като патриотично офицерство. За войниците службата беше мъка, на малцина си я спомнят с лошо. Сега всички /почти без изключения/ служат единствмено за пари и привилегии. Бившият министър знаеше това и направи много, за да задоволи подчинените си, поради което те си го спомнят с добро. Сега няма пари, няма апартаменти и детски градини и работата става лоша, т.е. министърът е долен, неподготвен и т.н. Не мисля, че са прави. Младенов се опитва да направи нещо, което отдавна трябваше да стане, но никой не се осмеляваше, за да няма отново пушене под прозорците на президента. Подкрепям Младенов, въпреки че не съм гласувал за неговата партия. Считам обаче, че няма да има успех, докато не разкара кадрите, които са съгласни да продадат и майка си, за да служат на народа. Такива има и сред младите, и най-вече сред старите, рисували до вчера операции срещу НАТО, а днес броящи оръдията на Русия.

Този оперетен министър Младенов гледа с бинокъл, ама дали е свалил капачките ?/вижте снимката/

нужда от българска армия имат правители които със родата си живеят в българия. армията има нужда от от вяра в клетва и народ.

Стара руска техника- значи трябват пари за нова западна и конкурси за наши хора, ще преосмислим мисиите зад граница- което сигурно означава още войски по искане на САЩ и следователно ново харчене на пари (интересна ще е позицията на Сидеров) и на края ще продадем почивните бази и положението ще е супер.

Огнеупорная одежда и пуленепробиваемые ботинки: новинки для армии

Каква армия бе,смехурковци ? Едно време имаше армия-120 000 въоражени мъже по всяко време,400 000 запасни войници,които в поделенията ги чакаха танковете,оръдията,к и всичко друго,укрепени и простреляни позиции на южната граница.Какво има сега-пунта маре,големи уста и 1000 лапачи,които пълнят гуши от армейския бюджет. 1000 талибани да ви нападнат и ще ви скъсат гъза,както имате 1000 генерали и 5000 полковници !

I na prdishnite im precheha imotite i stanaha milioneri ot tiah.Sega zasto zivrish , che niama pari .nIAM ; NIAMA I DA IMA:A veche i niama koi da blska dve godini bezplatno , za da se stroiat novi imoti.Osven ako ne iskash ti da izpalnish voennata si sluzhba.

Вече нямаме армия,имаме група лапачи,които глозгат построеното и създаденото от поколения българи.Ако ни скочат 1000 талибани,ще ни разкатаят фамилията и няма кой да застане срещу тях.Армията ни е от чантаджии,папкаджии и другги мижитурки.Ако имаме 5000 бойци ще е чудо ! Да ги разпускат и да минаваме на самозащита.Един калашник струва 100$,много по-евтино ще ни излиза.Какво е това-3 изтребителя летят,за другите няма гориво и резервни части!Да ти таковам пишман армията!

Всички с мажоретки на стадиона

Българската Армия трябва да наброява поне 150000 военнослужещи! Всичко друго е предателство!!! И да се върне наборната служба, поне 9 месеца.

А министъра на отбраната ходил ли е в армията? А повечето от предните...?

и къде ще ходи детето в детска градина,като се записват 3 години по-рано?

Защо не му подадът шишето с биберон на този министър, който дори не е помирисал кашишка партенка, а ще дискотира по военни въпроси.Такава глупост може да постави за министър само човек, който понятие няма от управление на кошара , а да не говорим за страна.Очаква ни ново разочарование.

Защо не му подадът шишето с биберон на този министър, който дори не е помирисал кашишка партенка, а ще дискотира по военни въпроси.Такава глупост може да постави за министър само човек, който понятие няма от управление на кошара , а да не говорим за страна.Очаква ни ново разочарование.

Денонощно нашите войски гледат... денонощния военен телевизионен канал! Дали? Кому е нужна тази безсмислица? Всяка година генерали и полковници, директори във военното министерство правят служебен абонамент за вестник Българска армия - за да четат своите имена, да четат своите измислици и недомислици и никога за да не четат обратна информация от своите действия. Военната върхушка поддържа вестник който в този вид е безсмислен - освен за заплатите на няколко журналисти от апарата с които са овързани и обвързани. Армията си има и списание Български воин, има си театър, прави си някакви телевизионни филми, които са далече от истината, но си плаща парички на разни лисани и лесунгери докопващи се до поръчки. Кому е нужно това? В поделенията на армията се създадоха т.н. черни каси за които малцина знаят и които са предназначени за малцина посветени, но парите от военния бюджет изтичат широко, а в касичките влизат малко за военните велможи. Военните имат свое военно издателство, имат и картографски институт в Троян - и едните печатят и другите. Военните поддържат военна академия и военни училища на видовете въоръжени сили, докато армията се свива и свива. Аз бях военен журналист - опитах се да говоря и ми... духнаха под опашката, казано на уличен език. За връзка 8716918 и 0889432360; bobosomdil.bg Дост до военната информация е труден дори невъзможен. Ако се опиташ да говориш системата те изхвърля като предател.

Тотално превъоръжаване - с лъкове и прашки.Ще икономисат маса пари.Пък приватизираните имоти да ги направят полигони за пейтбол.Това ще е първата армия в света, която ще стреля с боички пък може за по-безопасно с тапешници, да не се нарани министъра.

Тя не служи на България.

Тоя вече трябва да си ходи

Хайде де,но лично аз не вярвам да се промени нещо! Още преди 10г исках да си купя нещо ръждясало от армията и ми беше казано че всичко се решава в софия,а мизата само за разговор е 1000лв!Въопще трябва мн.политическа воля за да се оправят силовите м-ва!

аз съм от старата комунистическа армия.тя беше армия на книга и изпълняваше затворнически фунции.днес единственото хубаво ако така мога да нарека на армията е че не е наборна и изпълнява мисии. защото армия без боен опит е нищо .не подкрепям факта че имаме около 80000 полицай

Къде е тая армия бе?!?!

Ха така сега ...... кыде бил ключът от палатката .........Стара руска техника ...следва незабавно да се смени с нова ..... търгове...... (а за търговете за оръжието е ясно че армията няма думата) значи насто правителство има да връща услуга на някой дето е помогнал и да закупим поредните боклуци на космически цени както си е традицията у нас..... ха на бас че тоз път няма да е от Франция, Русия или Изрел. :))))))))))))

като видя хамстера че е на служба в групичката на армейските мажоретки ще мога да допусна че при фатмаците имало промяна...

Браво Божидаре ,добре го каза. Дано ги четат тези неща в МО и да си правят изводи какво да правят в бъдеще и веднага.

не ни трябват приказки,а резултати.

Ей вие .новите управляващи....Благо на поръчките за руско оборудване аз като фиктивен посредник . комисионер и кожодер станах милионер....Гуми .пожарогасители .техника и всичко що се сетиш като обществени поръчки за армията минава през моята верига от частни фирми.....???!!!Я не можем да броим може и да съм милиардер..Гърбим здраво министерства и държава до пълен фалит.Не ми пречете оти ще ви свалям....

Тоя министър разбира нашата армия, колкото магаре от военна музика.

говориш за Младенов надявам се?))))))

Той заяви, че се инвестират много средства в стара руска техника, която осигурява само на хартия способностите на България. - да си дойдем на думата де...оттук нататък двамцата с Дянков...даааа ама паре нема они там без паре не дават...така че заемчетаааа от СБ както се сещате...те много ефикасно осъществяват боеспособността на нашта армия...да го мазхат тоя манекен да не срами поне туй що е било у нас...

в армията май ще останат само лапнипишковците!

Махнете жените от Армията, защото се е превърнала в КУРВАРНИК