Нидерландия узаконява евтаназията на тежко болни деца от 1 до 12 години

Министърът на здравеопазването Хуго де Йонге съобщи, че ще подготви съответната нормативна уредба

Обратно в новината

Коментари - Нидерландия узаконява евтаназията на тежко болни деца от 1 до 12 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужас! Не знам какви требва да са мъките,та да се помисли за такова нещо

нечовешки

Доста ИЗВРАТЕНИ, ПЕДОФИЛИ, ТРАНСЛУДИ ЖИВЕЯТ В Холандия и Белгия. Така че за откачените рам Убийството на ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ Е ЗАЩИТЕНО ОТ НЕНОРМАЛНИТЕ ИМ ЗАКОНИ.

Много тежка тема.Много.Аз казвам да пази Господ ,от взимането на такива решения.Никой от нищо не е застрахован.Сигурно хората основателно взимат решение за такъв закон.И сугурно няма да го пише закона накой Барни,така,че правата на децата и родителите ще бъдат защитени.А дали е морално ,всеки сам за себи си трябва да отговори.Важно е да имаш право на избор ,дори и в такъв тежък момент.

ХОЛАНДИЯ и МОРАЛ са 2 НЕсъвместими неща

Ти бил ли там или само си чувал?

За него не знам, но аз съм бил, живял, работил със и за холандци. И той е прав.

Несъизмерима човешка трагедия може да се предотвратява с рязкото намаление на раждаемостта в света. Колкото по-малко хора, толкова по-малко смърт...

Ооо, социален инженеринг? Не става байчо, колкото и да се напъвате, не става. Хайде ограничете раждаемостта в Африка и Азия, ама там хич и не слушат откачени педераси като вас, плодят си се на воля.

Защо има толкова против евтаназията и то по медицински крайни причини, а когато се зачеват деца в епруветки, с асистирана бременност, сурогатни майки, с чужд генетичен материал, с чужда яйцеклетка, същите тези турбо вярващи в Бог не само мълчат, ами се и радват... Нима това не е груба намеса в Божиите дела, тези чудовищни експерименти със създаването на живот... А когато този живот се иска да бъде отнет, защото уврежданията, болките и страданията са несъвместими с човешкия живот, надават вой до небесата... Що за двойни стандарти, уважаеми лицемери ?!

Трольольольооо, зачеването на деца в епруветки, с асистирана бременност, износването на деца от сурогатни майки с чужд генетичен материал, с чужда яйцеклетка си е чисто човешко дело и незачитане на Божията воля. Вярващ човек не би приел за правилни и богоугодни такива действия, но вярващият и не би осъдил тези, които прибягват към тях, защото трольовецо, това е техен свободен избор.

Ми същото е и с евтаназията... Никой не е питал ембриона дали иска живот по този сатанински начин.... Аман от олигофрени, на които все не им стигат аргументите и почват да нападат и обиждат. Тролът си ти. Аз не съм трол, а човек.

Абе трольовци простаци, които проституирате по сайтовете, като "той" триточковия и други боклуци, като пропагандирате смърт що не вземете да започнете с евтаназията от себе си?

А ти пък се изживяваш като налудничаво Божество по сайтовете. Щедро ни посочва кой какъв бил и как само той е прав и много ги разбира нещата...хаха

Като божества се изживявате вие, троловете простаци, да решавате като холандските педали кой да живее и кой да умре. За щастие от такива боклуци като вас нищо не зависи.

Шеста заповед: не убивай.

Какъв рак ви гони, маскирани овчици? Умира се само от ковииииид, ковииииид, ковииииид!!!

До там води социализма...

Аз считам,че най-голямото престъпление е да убиеш дете!Евтаназията по приницип е убийство от хуманни съобръжения.А границата за хуманност в този случай е много тънка и за да може да се определи са нужни почти нечовешки качестава!?Аз лично се отказвам да оценя това дали е правилно, защото самата идея за евтаназия на деца ме удря с бухалка в слънчевото сплитане!?Предпочитам да мисля,какво би трябвало да се направи ,за да не се случват такива неща!! А за холандците /нидерландците си имам собствено мнение, различно от утвърденото мнение за тях като цивилизована и демократична държава!...А и не мога да забравя,че те са унищожили -от алчност-.цял биологически вид -птицата До-До!

коментарът Ви е спорен. Никой няма право да отнема живот. хуманно съображение в случая покрива чисто убийство. но... за птицата До-До! Без да снемаме позора от холандците/ нидерландците, в никакъв случай ! но До-До е престанало да съществува не защото са го изяли холандците, а защото мишките и плъховете, пренесени с корабите са унищожили яйцата и малките му. Това е заключението, след като са изследвани селища на холандци / нидерландци , изобщо европейци. Заради мишките, пренесени с корабите са изчезнали и много видове растения - палми и други плододайни растения и птици, които не могат да летят и глездят по земята. Тук дори не говорим за престъплението над хората от Великденските Острови Рапа Нуи от холандските главорези от кораба на холандския пътешественик Якоб Рогевен в навечерието на Великден, 1722 г.

shantavi kopeleta,mızh s mızh da se omızhi,lesbiiki tova e rezultata.

Половината млади,умни и красиви рунтави тротинейшъни с каските ,колелетата и раничките - електората на престъпните сбирщайни от дай,българия и дсб са студенти точно в същата Холандия! Смятайте каква сбъркана еничарска папалач ще дойде да въвежда джендърство,веганство,феминизъм ,лесбийство и кекефи за третия пол!

В еврейския Университет в ХАГА

Не искам да коментирам действията на държава в която има официално регистрирана Политическа Партия на Педофилите.

Холандците са народ на крайностите, хем напоследък станаха много про дрога, джендъри и какво ли не,а от друга страна крайно жестоки и тиранични, ако им проследиш цялата история. В Южна Африка бялото население се дели на Ангилчани и Холандци. Естестевно там като са отишли холандците някога доста са си запазили сатрото диктаторско мислене,дори в самата Нидерландия да се променя. Именно холандците въведоха апартейда в ЮАР навремето през 1948 и сдадоха властта през 1994 когато Мандела дойде на власт. Когато там са били на власт другата част от бяллото население-англичаните(до 1948год.) не е имало апартейд а пълна свобода. англичаните винаги са били против апартейда и те са спасили негрите като са гласували на референдума през 1992год. опцията да се въведат повече права на негрите е била с дадени бюлетини от англичаните, докато нидерландзите са гласували повече опцията против. с този реферндум са започнали правата на неглите там. Дори днес англичаните в Южна Африка живеят заедно с негрите, а холандците са си направили собствени отделни градчета и квартали,където дори каналджиите са бели.

"Ako няма Бог, всичко е позволено" :) Това е мисъл на един мъдър човек. Логично допълнение - само гледаш да не те хванат... С подобни решения се преминава една граница - или посягаш, или не посягаш на чужд живот. В случая е премината. Условията са подробности, които се менят с "укази", "закони" - днес са увредени и под не знам колко си години, утре са неудобни или с някакви идеи....сещайте се :)

Подкрепям хуманната/асистираната смърт за всички възрастови групи...Евтаназията е висша форма на хуманизъм ПРИ НЕЧОВЕШКИ СТРАДАНИЯ. Всеки има право на живот; Всеки трябва да има право и на смърт. На достойна смърт. По-добре асистирана смърт, отколкото самоубийства.

Шило

Да не ти идва до главата, да правиш такъв избор. Искрено ти го желая. Дано никой не бъде изправен пред това!

Шило

Що минус бе, идиоти, поне осмислихте ли написаното?

Това не е аргумент, а бягане от действителността!!! МИЛИОНИ хора по света са изправени пред този избор. Браво на Холандия!

Шило

!!!, явно нямаш деца. Все още. Айде, като имаш, тогава пак се замисли.

Дано на никого не се налага да прави избор между нечовешки живот и смъртта, но, за съжаление, се налага. Живот ли е родителите да гледат мъките на неизлечимо болните си деца?! И всеки ден родителите да са между живота и смъртта?! Мечтите умират последни, но има необратими медицински случаи. Пък и евтаназията е право на избор, не задължение.

""!!!, явно нямаш деца. Все още. Айде, като имаш, тогава пак се замисли."" абе освен супер изкривените ти политически коментари, гледам че и тука нещо не те слуша главата в цитираното по-горе изречение, виждам само твой собствен ЕГОИЗЪМ, а не състрадание как се чувства детето, което се мъчи в нечовешки болки! Само за твоя си ли г ъз ще мислиш през целия си живот бе паразит?!

Дир-системата автоматично дава минуси - не мой се секири

Шило

Преди да отричаме или подкрепяме едно такова решение, нека тези от нас, които имат деца на тази възраст да си отговорят честно, как биха постъпили, ако детето им е в това положение? Защото, все си мисля, че докато човек е жив, той храни някаква надежда, включително и за чудо.

Когато човек има деца гледа най-доброто за тях. Той не е баба и леля. Той е родител и мисли най-доброто за децата си. Не за себе си. Истински родител не е егоист който поставя мъката си пред детето си. Сещай се кой е за и кой е против.

Шило

Звучи ми като клише написаното от теб. Ти, какво би направил?

може да ти звучи както си искаш теленце. Това е истината.

никога не бих оставил дъщеря ми в агония да се мъчи. ЗАПОМНИ ГО ДОБРЕ. Някой ден ще имаш деца и ще разбереш какво е.

Шило

не ми говори за деца, явно нямаш!

абе БОКЛУК. Ти ли ша ми кажеш бе хюмне недоклатено.

goose

Ами ... не само знам как ще постъпя, налагало ми се е да го правя ... макар и вече във фаза, когато трудно се води евтаназия ... След като чух от целия лекарски състав, събран само за да ни го каже "За съжаление повече шансове за нея не виждаме, можем само да ѝ помогнем да си отиде без болка" ... все-пак решението трябваше да е наше - мое и на майка ѝ.

Съболезнования! Кураж! Не знам дали бих могъл да го направя!

goose

Разбираш дали можеш като опре ножа до кокала ... Честно, на два пъти преди това бяхме на границата да спрем борбата, първия път, когато трябваше да минат от асистирана вентилация към интубиране, втория - когато и интубирането вече не вършеше работа и трябваше да я закачат на ECMO - външен бял дроб ... Гледайки назад не знам дали постъпихме правилно, като разрешихме последното, но тогава лекарите все-още се надяваха, че ще успее да се справи.

Правилно сте постъпили. Опитали сте всичко. просто понякога съдбата е безпощадно жестока и за това вина няма никой. Съчувствам Ви... Горкото момиче, което не е имало шанс да оцелее... мисля, че и аз се намирам в подобен капан, но поне става дума за моя живот. Евтаназията би било правилното решение, защото другото е просто нетърпимо...

Браво, явно са цивилизована нация. Това да гледаш човек как се гъчи в адски болки на легло с подлога почти в без съзнание, а когато е буден ти казва "Убии ме" , а ти нищо не можеш да направиш.. Това е съдбата на честата диагноза РАК и други терминални болести. Мъка е за всички, а тук умираме в мъки като кучета в канавката без евтаназия.

Да бе много цивилизована, марихуана -разрешена, педофилство - разрешено, содомия - разрешена..... да ти еВа сбърканата нация

Холандиая, Белгия и скандинавските страни с бързи стъпки вървят към "самоубийство", като дърпат след себе си и цяла Европа. Те дават тон за джендърството, гей-бараковете, отнемането на деца от семействата, евтаназията и други такива неща. Бас държа, че първи ще узаконят инцеста и човекоядството.

Смени плочата! ИЗТЪРКА СЕ!!!!!! Измислете нещо друго. Дори на безмозъчния булгаристански матриял му втръснаха тези опорки - джендърство, гей-браков3е, отнемане на деца от семейства.... Дори опорката с инцеста и човекояството се изтърка!!! Не че в България го няма всичко това, просто в България педофилите са "примерни" бащи в семейства, изнасилват на воля деца, много често собствените си, млатят жените си! Хомосексуалистите са предимно прикрити - женята се, правят жените си нещастни, а след като жените им заспят, кибичат из гей-чатове в търсене на сексуални обекти. Срещат се по паркове и плащат на мангали да ги задоволяват. Това е! Егати морала! В ЗАпадна Европа няма нужда от лицемерие, лъжи и псевдоморал, защото там се уважава ИНДИВИДА!

белия човек затова е завладял целия свят, защото изобретява и пробва нови неща. някои от тях - като джендъризъма, демокрацията, човешките права - са с много лоши дългосрочни последици, но други - електричеството, антибиотиците, тракторите и комбайните - са полезни за всички хора. дали тая конкретно идея е добро или не, ще покаже времето, не може да се каже веднага, но занас специално може само да е от полза - те го пробват, а не ние, ако се окаже токсично тях ще засегне, не нас. ние ще го приемем когато видим че е

в Булгаринстан , понеже сме турбо християни и хуманисти , държим живи терминално болни хора , с нечовешки болки и страдание, за да се точи касата. Дано на никой от тукашните философи не му се наложи подобно решение. Но само за секунда се замислете за раково болен в последен стадий , който агинизира от болка , много ли е гот да продължава да се мъчи без да има шанс за оправяне ?

"държим живи"?! - това звучи като "държите ги в затвора насила"! Не, животът е божи дар и така се отнася обществото към него. Като ценност, която нямаш право да отнемаш, ако не си (съз-)дал ти.

Държиш ги е правилната дума. Без тонове лекарства и терапии, отдавна да го няма този живот. Надежда имаш в начална крайна на болестта, бориш се, но идва момент, в който знаеш, че краят е близо. Дали ще са 2 седмици или 2 месеца, надежда вече няма. И едва ли има по-тежко решение от това да прекратиш мъките на детето си. Не го пожелавам на никого.

Като ви чета коментарите си мисля, че е най-добре да евраназират целия матриял в клоаката Булгаристан. Добре, че ви бих як шут в гъза преди 20 години! Вие сте мизерни, уродливи боклуци.

Май яко те тресе носталгията щом четеш български медии и актовно учавстваш в обсъжданията! Живей щастливо там където си! Радвай се на имигрантския си живот!

Айде смени опорната точка, че се изтърка. Чета в най-различни национални медии на 7 езика! Ти не си този, който ще ми дава направления. Ограничени, опростачени, мизерни, винаги говорещи от последна инстация диваци!

Ти не си емигрант, ти си в клоаката и си гадно мазно соросоидно тролче, на не повече от 25 години!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Плащат ли добре , а?????

Говори по темата, недей да се описваш :))))

По темата не мога да пиша нищо, защото за мен е изключително труден казус от морална, етична, правна и медицинска гледна точка! Това, че холандците са го решили така не означава че са непременно прави. Само който няма дете , само той меже да взема такива категорични решения. НО НЕ МОГА ДА ПОЗВОЛЯ НЯКАКВО КРЕТЕНЧЕ ТУК ДА ОБИЖДА НАРОДА МИ И СТРАНАТА МИ, ЯСНИЧКО!!!!!!!!!!

Така са правили и в Древна Гърция. Болните и сакатите деца са ги хвърляли зад градската стена. Човечеството не е станало по-добро, само средствата са "по-усъвършенствани".

И в нацистка Германия такава е била доктрината и поилтиката...

До тези които казват, че само Бог може да взема такива решения: Ако изобщо има бог, той е садист, който гледа отгоре и се наслаждава на страданията на невинните дечица и хората като цяло. О овцете вярващи в него очакват той да вземе "човеколюбивото" си решение да прекрати мъките, когато му омръзне да се забавлява. Същевременно същият бог оставя убийци и изтребители на цели нации да живеят щастливо докато умрат от естественасмърт. Който ме обори аргументирано, ще ме направи вярващ!

Бог ли ти е виновен за Чернобил и атомните бомби, както и за химикалите в храната?

Ами не, защото няма бог!

Ами да, нали сме създадени по Негов образ и подобие... Следователно, каквито сме ние, такъв е и Той!... Или излиза, че сме просто сбъркан експеримент... Избирайте!

Ако признаем доктора за бог ще има да си патим от шаманите.

Бог създава човека безсъртен, но със свободна воля. Със свободната си воля човек избира смъртта, тлението, болестите. Това е причината за нашата повредена природа - сами си го избираме. Има и добра новина - Бог съедини падналата ни природа с Божеството и отново ни даде шанс да се излекуваме и да имаме вечен и блажен живот, но отново е по избор. Четете, но не от форумите и холивудските филми (освен ако не искате да се развивате по посока подеофилия и сатанизъм)

Все ярки примери за прословутата му "справедливост". Някой се гаври с теб, с особена жестокост и садизъм, при все, че си живял морално и съвестно, и комар не си убил... И същият този щедро раздава дълголетие и щастлив живот на масови убийци, садисти, както казваш заличители на цели нации... Било карма...Било изкупуване на чужди грехове...Ми къде е тука справедливостта ? Аз съм спазвал нормите, а накрая си отивам по брутален и садистичен начин, понеже някой си "справедливо" решил аз да изкупя вината на някой, който дори не познавам...напр. пра пра пра пра леля на пра пра пра бабата на моята пра пра баба... Ай, сиктир ! Никаква логика, камо ли справедливост и човещина, любов и не знам си още какво, както уж ни учел Бог. Учи ни на любов, а ни показва точно обратното. Жестокост, бездушие, омраза, бруталност...Учи ни уж на справедливост, а ни показва безнаказаност, триумф на изроди, блажен и дълголетен, спокоен живот на истински мезантропи и агресивни типове... Размисли на глас...И блажени са верующите... Май е време и аз да почна да му пиша името с малка буква. Толкова съм разочарован, че няма накъде повече...

Вярващ може да станете само по собствено убеждение и желание. Приемете го като изпитание. И не търсете логика във вярата.

Не търсиш логика във вярата, докато не се сблъскаш челно с антилогиката... Дървената философия тук не помага.

Абсолютно съм убеден, че има група от хора, които желаят да изградят световна империя в най-гнусния й вид. Империя, в която малка част хора иска да зароби останалите.

Законът отваря вратата за ужасяващи измами и злоупотреби с живота на деца. Една написана от лекар "смъртоносна" диагноза и едно "съгласие" на родители, които може и да не са биологични, при толкова отнемания и осиновявания и схемата е готова.

Ти прочете ли, какво точно е записано в закона им или просто си грачиш, ей така, за разнообразие? ...Определено не си подбрал правилната тема!

О, ама разбира се: който показва недостатъците на ситемата е прост и неосведомен.

Абсолютно правилна стъпка! Само тези, които не знаят за какво става въпрос, вият, плюят и демагогстват...

Точно така. Булгаристанските катили се имат за безсмъртни и недосегаеми. Но животът ти предлага неподозирани изпитания. Сред които и да виждаш как любимото ти същество се гърчи и вие от болки и те умолява да им сложиш край...

Това е въврхът на перверзията. Отвратително е и е а една стъпка от това да решава правителството, кой ще живее и кой не.

Къде прочете, че правителството решавало, малоумнико?!... В случая правителството просто разрешава целесъобразна евтаназия, като медицински инструмент, който да прекрати болката и мъката на нелечимо и тежко болни хора, за които доказано няма шанс за оцеляване и лечение в обозримото бъдеще - тоест в рамките на година, примерно!

Глупости.

Засега решава лекаря, който е държавен служител.

Значи убиваме деца без тяхно съгласие,а? И напомпваме паника за всеобща карантина... Преди това сме напълнили страната със сбърканяци,наркомани или най-често двете заедно... А стадото търпи,блее и се радва на общоевропейските ценности. Кой е следващият?

Дали пък няма да се изправиш след години пред същия проблем...

Има тънка разлика между евтаназия и самоубийство с чужда помощ на нелечимо болен. Когато някой се самоубива, той взима решението да се самоубие и го декларира. Когато някой е подложен на евтаназия друг, най-често лекаря взима това решение. В случая родителите. Е нищо чудно, добре забравено старо от времето на онзи с мустачките.

Е за тези, които слагат минуси: да прочетат закона за евтаназията на Холандия.

Това са сатанисти.

Според мен едно смислено решение, но с твърде много моралноетични проблеми. Не бих искал да съм на мястото на хората които ще трябва да вземат решение

А според мен това решение много ясно показва защо от "амбреаж" (във всичките му разновидности) родител и лекар не става! На родителят дългът му е да се бори за живота на детето си. За лекаря също Е дълг да се бори за живота на пациента си - ако не е готов да го прави значи си е избрал грешната професия. Дали усилията и на едните и на другите ще се увенчаят с успех решава Бог. Хората не са богове!!! Но тези с по-модерното съзнание не го осъзнават. Струва пари, така е, но пък живота е безценен - смисления живот.

Родителите имат моралното задължение да се борят до края за живота на детето си. Но също така имат и моралното задължение децата им да не страдат. Има такива заболявания, че свят да ви се завие. Надявам се никога да не разбирате. Според мен родителите трябва да имат това право, а дали ще го използват е друг въпрос.

Къде видя смислен живот в агонизиращо съществувание, изпълнено с нечовешка болка, жестоки страдания и мъки ?

Холандците още ли са християни?

Холандия е свободна страна всеки е такъв какъвто е и иска да бъде- Има и християни има и хора не вярващи в религията - която определено и изиграла своята роля вече в живота на хората на тази страна- Религията е утопия за народа, но всеки е свободен да вярва в каквото си иска, стига да не пречи на останалите и да не нарушава законите на страната-

Затуй ли старите хора бягат от Холандия да бе ги евтанизират, защото постоянно се оказва натиск срещу тях? Три пъти да кажа ох не издържам на тези болки и могат да го пратят на онзи свят. И оттам бе може да апелира в съда.

Да старите хора бягат от Холандия със страшна сила, вече 2 000 000 са се преселили в България- Няма сведения за бягащи хора от тук, има сведения за искащите да живеят тук- Знаеш ли, че редевно в групите пишат българи бягащи от България ей така без да знаят език и без да имат пари и търсят спасение тук- Знаеш ли колко е тъжно да чуваш и да виждаш това млади хора с деца просто бягащи от страната си, като че там има чумна епидемия от безпереспективността там- СМЕШЕН ПЛАЧ е твоето за бягащито стари хора от Холандия-

Безчовието от запада започва да да извира отвсякъде- граници на безчовечие вече няма. Не ме учудва, че точно Нидерландия взема такива решения- живеят дрогирани, проституцията кипи...но сега вече и децата са в полезрението им. Явно, че им трябват донори....това е узаконяване на мафията за органи.

Надали болни от рак могат да станат донори. Или хора с генетични заболявания. Четете, хора, четете.

Той е руски трол. Едва ли може да чете. Важното е да се изходи срещу запада и да си купи хляб после с копейките.

Викаш някой терминално болен, който се гърчи от нечовешки болки е много хуманно да го оставиш да живее така ли ?

Нашенци са много хуманни. Те щедро раздават живот дори на гърчещи се в нечовешки болки и мъки обречени на смърт дечица... Нашенските хуманисти. Дето иначе ще минат отгоре ти за едното нищо...

Колко е човечно детето да седи и да се мъчи в болки месеци и да няма решение за неговото страдание. Какви донори ще бъдат като органите или ще са увредени от болеста или от отровата., която ще ползват за евтаназията? Май си прекалил с амфетите и LSD-то и ти се виждат дракони.

Кой би взел органи на ракови болни ? Пълни тъпотии...

Темата е крайно неприятна, но за съжаление е част от живота. Всеки има право на достойна смърт. Никой няма нужда от мъчителна, болезнена и агонизираща смърт... Само се питам що за Бог е това нещо, което причинява такава жестокост дори на дечица. Те какво лошо са направили ? Докато истинските изроди си живеят дълголетно здрави и доволни...

Ти на Бог сметка ли ще държиш? Като Го видиш може и да ти обясни. За неизбежното ли си се разбързал.

Аз на никого сметка не държа. Само отбелязвам очевидното. А то е очеизвадно. А когато го срещна, ще го питам, да. Защо е толкова "справедлив"...Стига да го има, разбира се. Щото вече почнах да се съмнявам.

това жестоко нещо се нарича карма. греховете ни често удрят в децата ни. Бог винаги помага, но се иска човек да се смири и да се моли. И да се поправи. Навреме.

Помага...Като гледам на кой помага и кой остава да се гърчи...

И с какво ти помага бог, щом брутално и садистично се цели в децата ти ? Що за справедливост е това да наказва невинни създания за чужди грехове ? Това е психопатия... Ай, мерси за помоща му !

Нали уж човечеството се развива....а не можем дори да спремболките на хората? Как смяташ, че евтаназията е по- достойна смърт от натуралната? Особенно когато става въпрос за деца- та това си е чисто убийство.

Ще те питам като ти дойде до главата да се мяташ от болки и нечовешки страдания. Докато сте здрави много ги разбирате работите...че и Бог чак разбирате.

Явно защото няма Бог.

Проблема е че когато имаш право на достойна смърт преди това си имал право на живот. И ти решаваш дали да умреш. А при евтаназията на деца родителите решават дали детето трябва да го убият.

е велик създадетел на всичко живот по Земята- Ние сме само по умни от останалите живи същества, което също е спорно- Природата прави грешки така наречените мутации, които са се цел усъвършенстване, но мутациите не винаги са успешни- Ние сме също плод на такава мутация, целия животински и растителен свят е също пълен с такива успешни мутации, не успешните мутации не оцеляват- От уроците по биология от преди повече от 40 години -

Бъркаш достойна смърт с евтаназия. При евтаназията пациента не решава. И се вкарва отрова, която го убива, не обезболяващо, което маха болката.

Звучи повече от ужасно....

goose

Дано никога не ви се налага да опирате до взимане на подобно решение ...

Докато не се затрупа новината :(

България кога ще се узакони евтаназията на комунизма

Стига сте дъфкали едни и същи лайна. Как не ви омръзна да повтаряте като папагали едно и също... Стана 35 години от онзи комунизъм, дето го и нямаше, ма още ви се привиждат призраци. Аман от калпави и некадърни пишман демократи, които идват да серат и под такава статия, където става дума за нелечимо болни страдащи дечица и правото им на евтаназия.

Кога? Ами две - три поколения СЛЕД евтаназията на последния демокраД в страната ни.

Милост бе, хора! Пощадете ни от такива новини. Смърт извира отвсякъде

За журналистите това е добре, повече кликове... Като цяло свикнах, но това вече ми идва в повече....

Като си затвориш очите - няма да изчезне. Както и сайатите и недъгавите от които ти се иска да отвърнеш очи или както при комунизма да не излизат навън. Да ти е спокойничко.

Ами, смъртта е част от живота... Какво ? Да си затворим очите пред жестоката съдба на тези дечица, само защото на теб ти е некомфортно...

И като им е жестока съдбата дайте да ги убием да не ги гледаме, така ли, изроди долни? Трябват ви май органите им за "богоизбрани" заблудени откачалки, които са се взели за богове. Трольовци прости откачени като пропагандирате смърт що не вземете да започнете с евтаназията от себе си? Ето ти "Ами", "трите точки" /може би сте едно и също нещо/ и други като вас отпадъци.