Пучдемон отново поиска посредници в кризата с Мадрид

Каталуния отново поиска посредничество за решаване на кризата в страната, Мадрид обаче категорично отново отказа такова.

Обратно в новината

Коментари - Пучдемон отново поиска посредници в кризата с Мадрид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше някоя бедна област, изобщо нямаше да реват. Отново става въпрос за пари, защото без Каталуния ще го втасат като гърците и ще трябва и тях да ги спасява Меркел, че и ние в това число, пък те през това време да са в следобедна сиеста на сянка. ЕС си мълчи, защото Макарона го е страх част от Южна Франция да не поиска да се присъедини към новата държава. Ако някой иска да си тръгне, просто трябва да го оставиш да го направи, не могат да ги държат насила, не и без кръв. Още повече имат различен език, а то ва е е много определящо за саомсъзнанитео на един народ. Те казват,че са каталунци, не испанци. На мен например никога не име идвало на ум да кажа, че съм тракийка, а не българка.

Не разбирам тоя зор за сепаратизъм. Говорим за Европейски съюз а в същото време британците искат да си останат островитяни, шотландците да отделят от британците, Фландрия от Белгия и Холандия, Каталония и Баския от Испания...предполагам че и Навара ще скочи. Това ще означава и отцепване от южна Франция. Чуха се и призиви в Полша. Остава и да скочат и в Германия дето са не знам колко си държавици а в Италия да не говорим. Там всеки град е държавица. Що за дивотия е всичко това при това на континент който отдавна е трябва да научил урока си? Испанците много бързо забравиха гражданската война. Отново ли искате да загубите бащи, майки, братя и сестри и за какво. За да си издигнете свои политици които ще са всъщност същите идиоти. Хей Европейски идиоти как не разбирате че ако продължавате в същия дух останалия свят ще ви издуха при това по-скоро отколкото си мислите. Как не разбирате че ще ви остане единствено превъзходството че все още държите почти половината капитал на света който при евентуални военни конфликти на своя територия ще загубите много бързо. Как не разбирате че на останалия свят му е писнало от вашата надменност и лицемерие и ако продължавате да се делите вместо да се обединявате ще загубите. Но така става когато си се оял толкова че чак ще се пръснеш.

Ама този има яка фамилия - демон на пуча...

Правят ли ви впечатление окултните символи на каталибнското знаме? Триъгълника в основата на знамето и петолъчката позиционирана с един от върховете и надолу към основата на тригълника, която е символ на петте ще-та луцифер, които можем да прочетем тук: Исая 14 "12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите; 13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север, 14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния. 15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова. 16 Ония, които те видят ще се взрат в тебе, Ще те разгледат, и ще рекат: Тоя ли е човекът, който правеше да трепери земята, Който разклащаше царствата, 17 Който запустяваше света, И съсипваше градовете му, Който не пускаше в домовете им затворниците си? 18 Всичките царе на народите - те всички - Спят в слава, всеки в дома си; 19 А ти си отхвърлен от гроба си като презряно клонче, Като дреха на убити, на прободени с нож, на слизащи между камъните на рова, - Като потъпкан под нозе труп. 20 Ти не ще се съединиш с тях в погребение, Защото си погубил земята си, избил си своите люде; Родът на злодейците никога не ще се споменува." Всичкият този хаос и теора в света се предизивка от служителите на лукавият, които искат да обединят света в сатаниските заблуди и да принудят хората да се покланят на бащата на лъжата луцифер в денят на езическото поклонение на слънцето неделя чрез неделният закон, който е белегът на авторитет на паството (библейският звяр, котйо излиза от морето - символ на народи, езици, множества).

Резултатът от референдума не дава основание за обявяване на независимост...90% от колко ...Сядайте на масата на преговорите !

амбиции за власт на местни политици.Този Покемон обърка нещата в Испания.

а това е демокация по каталунски... искаш да се докопаш до власт и насъскваш по-малко от една трета от населението на дадена област (около 2 милиона от повече от 7 милиона каталунци); скалъпваш псевдо незаконен референдум с напечатани и размножени листовки (а, булетини били) и не стига, че е незаконен референдумът, ама и при малцинство ти пак обявяваш незамисимост. а на това аз казвам узурпиране на власт. то това е наистина ако се хванат 200 души с бухалки, пребият охраната на дондуков са се бате, и обявяват че са новите премиери на българия.

а, и 2 милиона души на фона на цялото испанско население са 3,08%...това сега какво е, демокрацияли, или бунт?! демокрация означава че 50+1 % от цялото население на испания в рамките на референдум за страната (законен) се съгласи на оцепване на част от териториията им. това, последното е демокрация.

името ти сюлейман (соломон) паси ли е?

"ЕК и редица световни лидери вече обявиха, че кризата е вътрешен въпрос на Испания." А Косово не беше ли вътрешен въпрос за Сърбия? Де гиди мазни лъжци сте всички евро-бюрократи корумпирани. Да вземат тоягите еврпейските народи, па да ви почнат.

Родих се мамо в дълбоката Жиронска провинция , да им покажа мамо моята прическа , моят интелект , моят каталунски диалект , и да науча аз мамо Кралското семейство малко на Политика...

Свободата е на върха на острието....

оришъл един гражданин да си търси правата и пита: Извинете, имам ли право да..... Отговор - Имаш! Ама чакайте да кажа де, имам ли право да...... А бе Имаш! Добре де, а мога ли да...... Отговор - Не можеш!

Испанският крал има годишно едно обръщение към нацията - по Коледа! Само при заплаха за държавата той излиза с обръщение. Предишното извънредно обръщение бе на крал Хуан Карлос през 1981 г. , когато офицери-франкисти се опитаха да направят преврат и нахлуха в парламента в Мадрид. Спуката им е работата на сепаратистите. Нито ще получат външна помощ, а испанската държава просто ще набута лидерите им в затворите за опит за държавен преврат. Самите организатори на незаконния псевдореферендум скоро сами ще се хванат едни други за гушите, защото са странна смесица от националисти до карайни левичари, пардон комунисти!

обратна сексуалност, които си бръснат краката, вместо брадите, диктуват условият в съвременния европедалски свят. За едни може, а за други не може. Не може за Каталуния за Шотландия за Крим за Донбас за Кюрдистан Но може за Косово и Македония.

ама те шотландците не са толкова тъпи колкото каталунците, за да направят такава фатална грешка.

свободния избор. Капиш?

Пуч-Демон. Какво може да се очаква от един Пуч-Демон!?

мъного си зелен бе барато. Путин е зает при Салман. Нема на кого да продаваш тия мурафети.

Най-добрия пример е изказването, че процесите в Испания са си вътрешен проблем. Учудващо е как за едни да може - Косово, за други не - Кюрдистан или Каталуния. В пълно право е област с автономен статут да определя собственото си бъдеще. В пълно право е централизираната власт да е против отделяне, защото ще загуби постъпления от данъци.

дообре. Косове беше в комунистическа сърбиа на милошевич. И се сдоби с америчката база "бондстиил" ПИТАМ: МОЖЕ ЛИ КАТАЛУНЯ ДА МОБИЛИЗИРА АМЕРИЧКАТА АРМИА СЛЕЩУ КРАЛЯ И ИСПАНИА? Ако не може: да си седа на гъзъ. Некви хорица решиха да се намайданат и си помислихе, че с веене на байрак ше стане квато я искат. тоес - само кинти и вуги-буги. ше си го получат.

За съжаление си прав, просто се наслушахме на изопачената дума демокрация. Древните гърци сигурно се въртят в гробовете си.

вчера цЕл ден го изясниха и по радио и по ТВ и др. медии.

Ще ти дам друг пример - Македония. И там искаха разделяне на държавата, но не се стигна до това. В Косово друг мирен начин нямаше. В Македония се намери. Затова от Сърбия беше отделено Косово, а Македония остана цяла. Този пример е много по-близък защото става въпрос за един и същ проблем.

Драги приятели, Каталуния не се намира в североизточната част на Испания, а в югоизточната. В североизточната част са баските.

една карта бе шуши .. Юга е към африка...ако не си наясно!

Учи география,момче!Не бъркай Каталуния с Андалусия!!

североизток а не югоизток

баските са през 2 провинции НА ЗАПАД от Каталуня ! Каталуня е НАЙ НА ИЗТОК от всички области. И нема как Каталуня да е по на север от това щото опира у Франция ! Юга е точно в обратната посока! Много си рус барчед!

Този Пучдемонт ми прилича на гей и олигофрен. В панделата го чакат. Ще бъде съпруга на някой негър.

руския хибридчик пучдемон изпълнява подлата задачка възложена от московското джудженце. Като му разкрият траншовете каталонци сами ще го утрапет с камъни.

явно и 90% от населението е успял да подкупи руския лидер...

а ко правеха левичарчетата и партийката им по примера на Сириза? Чакаха пари от Путин като крайно? десната Льо Пен ли.

Големи задръстеняци сте соросчетата. За всичко Путин виновен, пък нищо не можел да направи, Само мозъчни гънки за дишане ли имате вече?

Е, още едно доказателство, че не само у нас има политически нарциси. Икономиката на Каталония се развива благодарение на ЕС. Няма ЕС, няма пазари. Дано тази независимост ги раздруса така, че да започнат да мислят трезво, а не емоционално.

Пепи, умнико, не се съмнявай, че ръководството на Каталуния е обмислило въпроса и то не от вчера. А Еврейския съюз се разпада , нема го, а и нещо не произвежда. Производствата са в Азия.

Гнилия капитализъм го очакваха да се разпадне още преди 100 години. Дочакаха го. Толкова и за разпада на ЕС.

не благодарение - а въпреки ЕС

както винаги крадеца вика :Дръжте крадеца! Да не би краля да тръгна да руши държавата?!? Май беше онзи пучДемон...

за каква държава говориш, при област с автономен статут?

Прочети какво пише в Конституцията на Испания по този въпрос за автономните области и после пиши глупостите си. Само ,че такива като теб не знаят дори в Българската Конституция какво пише.

Каталония от десетилетия не е съгласна с "автономността" на авторитарната мадридска власт

Малоумно изказване на политик, който се намира в безизходица и скоро ще е в панделата! Пучдемон да не е син или дъщеря на краля, та да получи част от кралството (Каталуния).

майка му (на краля) е в родствена връзка с рода кобург (титла купена с мръсни пари) (британската баба, симеон хазарта (известни евреи)) сина на еврейката (краля на испания) в какви "собственически" права е е в Испания (тя в евреистан ли беше)?

Тоя е "голям мъжкар"! Иска други да му довършат работата! Само като го видиш и ти е ясно, че е един ... швепси! Назависимост се взима с кръв, на барикадите, а не с костюмче струващо няколко хиляди евра!

Още миналата година Пучдемон каза, че ще проведе референдум за независимост на Каталуния. Направи го. Сега предупреждава евро гейовете, че в случай на агресия от страна на централната власт в Испания, ще има отговор. А страната на баските никак не обича Испания. Включи там и Андалусия и Естрамадура и кво стана? Гражданска война и сбогом Испания.

sps_hrsf@abv.bg

традициата казва: гражданска война и сбогом на интербригадистите. стадиончето на берцерона е идеално за целта.

Вземи прочети какво направи един испански премиер с баските терористи и техните лидери. Още е жив, казва се Фелипе Гонзалес. И не забравяй умнико, Испания е страна на Инквизицията, Торквемада и Франко. Тя знае как да се оправи с онези дето рушат държавата! Всичко ще стане без гражданска война. Бъди сигурен!

.. като се отделите, кой ще ви обърне внимание - 5-6 милиона? Па с кавгите и бъркотиите които създавате водени от егоизъма си, няма да спечелите симпатиите на Европа. Наливате вода във воденицата на Британците - вечния враг на Европейското обединяване. Който се дели, става евтина плячка на "големите" риби! Осъзнайте се докато е време!

откъсването от еврейското мърсуване дава живот и идентичност

"...ЕК и редица световни лидери вече обявиха, че кризата е вътрешен въпрос на Испания..." А Косово? Лицемери!!!

Колко по-независима ще стане Каталония, ако се отдели като самостоятелна държава ?

Ами вижте цифрите за БВП на Каталуния и колко вкарва в хазната на Испания. Сравнете с останалите провинции ... и готово! Ще стане по-независима с няяяяколко милиарда за собственото си население, а няма да ги разпределят за другите.

Случайно да сте чували за коопериране на икономическите отрасли между отделните региони в страната ? Затвореното натурално стопанство вече не съществува дори и в Африка ! Няма да споменавам за банки и финансови пазари и институции.

Само гледай, как ще се отделят.

ШЪ ГЛЕДАМИ, ШЪ ВИДИМ. Страхувам се, че новините от каталуня ше изчезнат задълго от инфообменъ. кат вуезе армиата и ше пишат само за циците на саманта фокс.

Т. нар. крал на Испания е един кух смотаняк, който дори не можа да си намери жена - ожени се за разведена журналистка, през която беше преминала цялата испанска телевизия. Да се иска от него нещо да разреши или да предприеме е тъпо.

та чичо му е симеон кобургготски (известен еврейски любител на алкохола и хазарта) (да бъде куха лейка е родова изродщина) (от векове се сношават в близко родствени връзки)

какво е "киза"?

Още 5-6 дни ще ви търпят глупостите и ще вкарат испанската армия. Те с цял континент (Южна Америка) се оправиха, какво оставя с една шайка политици, които искат да цепят Испания, за да се правят на велики.

Къде е Испания в Южна Америка. Освен, че са разрушили местните култури и са ограбили храмовете и избили населението им, нищо друго не са направили. Същото са направили и португалци, британци и французи, пак в Южна Америка, така наречените Гвиани. Само легендите на тези народи ги е съхранила, в противен случай ще са станали жертви на местни ритуали

цял южна америка говори на испански. Само в Бразилия говорят португалски. Има отделни миниатюри като Фолклендските острови ,които говорят други езици, но там са 5000 барабар с овцете, които гледат.