Пучдемон не даде ясен отговор на Мадрид за независимостта

Каталунският лидер Пучдемон не даде ясен отговор дали е обявил независимост на Каталуния в писмо до испанския премиер Мариано Рахой.

Обратно в новината

Коментари - Пучдемон не даде ясен отговор на Мадрид за независимостта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рахой не е прав. Трябва да се договорят, а не да им имвива ръцете, така само настройва каталунците против Мадрид. Умният политик умее да протака и да чака, ако се налага. Скорострелните решения не водят до добро. Пъкс и за какво да убива кокошката със златните яйца. Каталуния добро без Испания няма да види, ама и обратното е вярно. Ако се разцепят, около 5 години ще има брожения и после на всички ще им писне и ще започнат едни конвергентни процеси и братска любов, не ти е работа Същото става сега между Сърбия и Хърватска, колкото и да не се обичат. Наистина по-важен човек от съседа няма.

Етническото предприемачество е хубав бизнес само за шепата авантюристи, които го движат. Виждаме как един егоистичен палячо превръща Каталуния от стабилна , желана и атрактивна дестинация в рисково и несигурно посмешище и заложник на болните му амбиции, от което сериозните хора бягат , а сметката ще я плащат не въжеиграчите , а цялата общност. Циркаджията много добре знае, че няма зад гърба си повечето каталунци , което би му дало сила на позицията и въпреки това продължава да навира региона си в непредвидим конфликт и да екалира конфликта с безумствата си .

Само че проблемът е, че само в Мадрид искат да ползват основната част от благинките на Каталония, а за местните, крайчеца на пържолката, че и с кокала вътре.

Ами цялата икономика е правена от испанци и чужденци. Например заводите СЕАТ , които дават 15 хиляди работни места са испанска инвестиция в Барселона, сега са собственост на немци.. Погледни големите рабоодатели, там са само испанци и чужденци, каталунци почти няма. Цялата инфраструктура включително пристанището е с чужди пари. Ако зависеше от каталунците и червеното им минало сега щяха да са постсъветска дестинация с нисък стандарт , а вместо катедрали , манастири , стари квартали и градини, щяха да имат безумни червени монументи, петолъчки, фабрики за копърка и панелни коптори.

пучдемоне, пучдемоне-ти не разрба ли, че пучовете са отживелица? питай бе, човек :)

Айде да видим сега Рахой ще приложи ли твърдата си и "законна"политика срещу предложение за диалог, след като лично той е отговорен да се стигне до тук.

Макар очакването да е за смела и ясна позиция за човека, призовал милиони да излязат на улиците и да покажат смелост и откритост, борбата с по-силен съперник изисква хитрост и маневри. Да излезеш с явно предизвикателство срещу по-силния от теб, който очаква само това като повод да те смачка е ненужен реверанс към и без това по-силния от теб враг. Остава да гадаем дали това е гъвкава тактика на смел борец или най-обикновено предателство на страхливец. Обикновено истината е някъде по средата, та е интересно да видим дали Пучдемон е един средностойностен човек издигнал се високо или е с качества за истински и ефективен лидер, верен на тези, които са му гласували доверието си.

Под по-силен противник имаш предвид испанците или мнозинството каталунци , които не уважиха референдумите му. Миналата неделя един милион каталунци искаха затвор за Пучи. Пред Мадрид може да шикалкави, ама как ще финтира тези , от чието име иска отдрляне , а те не го желаят и как ще им се обяснява, като утре след отлив от инвестиции от безумията му , останат без работа и му потърсят сметка. Много сложни и безмислени ходове, които цакат не испанците, а мнозинството разумни каталунци, нежелаещи отделяне.

Властите в Испания. Не може да се иска 100% участие на референдум и не може да се интерпретират неявилите се като гласове против. Каталунците искат отделяне, това струва ми се не е под съмнение.

А защо причисляваш всички негласували към противниците на отделянето на Каталуня??? Референдума им е дал правото да гласуват и против и "за" отделянето, но те не са упражнили това си право, тъй че е редно негласувалите да причисляваш процентно към двата отговора - /за/ и /против/ отделянето в същото отношение, както са и гласувалите! Това, че не са гласували ИЗОБЩО НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СА /ПРОТИВ/ отделянето на Каталуня ... даже предвид упражнените репресии от страна на централната власт може да се направи ... обективно предположение /по цветанцветановски/, че повечето от негласувалите, са станали такива именно от страха от репресиите, а от там и предполагаемият им избор ... ако се сещаш за какво става въпрос!

Очевидно няма верен ход и чака Мадрид да се издъни и като всеки насран популист да прехвърли вината за глупостите си на другите. Като нямаш мозък няма да играеш игри , на които не можеш да предвидиш повече от един ход и стваш за посмешище, ама на циркаджии , като Пучедемон не им пука, важното е да са в играта. диалогът , който иска всъщност е езикова игра, понеже е ясно че по темата независимост диалог е невъзможен, щото конституцията не предвижда отделяне , камо ли да се договаря , все едно да договаряш независимосста на Кърджалийска област.

Нещо като испанска версия на Слави Трифонов.

Пучито има перчем, това е видно. Но няма задник за "да" или "не". То това е най-трудния вид отговор на въпрос, а не да се усуква.

Почна да прилича на сапунена опера тази независимост. Първоначално спечелиха симпатиите на много хора с това, че искат да се самоопределят и да не са зависими от голямата машина. Но сега видяха, че Каталуня няма как самостоятелно да печели толкова много пари, колкото печели като част от Испания, и дадохда отбой. Вече никой не ги харесва май тези отцепници.

Фарсът идва оттам, че едно надъхано малцинство, което иска да се цепи , се представя и говори от името на всички каталунци , не може да се примири с реалността и се чуди кви маймунски , незаконни номера и постановки да измисли, за да заобиколи закона и да се наложи над съгражданите си и Мадрид. Плямпат пламенно от името на всички каталунци , а на два референдума не могат да привлекат и половината да гласуват, сега се чудят кви театрални формули да измислят хем да обявят, хем да не обявят независимост- някво тайно отцепване несвместимо с публичния характер на всяко отделяне , направо театър на абсурда.

със затворник, разбунтувал се пират и терорис - ДИАЛОГ НЕ СЕ ВОДИ. ПУЧА, СПРИ ДА СЕ ПРАИШ НА ВАЖЕН! ВМЕСТО ПИНОЧЕТ ШЕ СИ ПОВИКАШ ТОРКВЕМЕДА. арест и унижение те чака на 100%

То всеки противопоставил се на Политическата Мафия, сиреч властимашите се обявява автоматично за терорист!

Каталуния ми изглеждат в момента като бившата съпруга.Иска пари всеки месец от бившия си съпруг,но ходи с нов.Еми като сте толкова ербапи - поемете си отговорността.А не - стиска ни не ни стиска.

Тия от Каталуния ми паднаха много в очите.Ужким големите борби за независимост,пък като видяха че бизнеса се маха а Мадрид не дава и веднага дадоха заден.Те какво искат - да са независими и Мадрид да им снася всяка година по 10 милиарда.Пък те да работят с испанските фирми и да се правят на големи.

Независимо какво ще става нататък, цирковете и авантюрите на Пучедемон , сигурно е , че цирковете и авантюрите му превърнаха Каталуния от желано място за инвестиции, в рискова , непридвидима и нестабилна провинция , което ще доведе до отлив от пари, който вече започна. Другата вреда е , че раздели каталунците и с авантюрите си и компрометира движението за независимост, като някви анархисти егоисти, , незачитащи дори Конституцията и мнението на другите каталунци.

Пуч дяволът се оплете като пате в кълчища. ..

ПучДемон. Странно име. Обаче се е натъкнал на РаХ*й...

на испански се пише и произнася по друг начин, нашите журналисти малко са го побългарили

А какво ще стане с Еврейския съюз, ако Пучдемон потърси икономическо съдействие от Китай. И понеже Каталуния няма собствена войска и оръжие, да поиска от Северна Корея да е гарант за независимостта и. Как ще се хареса това на евреите?

Пълни глупости!

СК гарант! на пучдемон??? Вярно е, че мурзилите ви избират с конкурс за идиотизъм.

Да , а краставиците колко процента вода съдържат! Нещастник! Само мухии мурзилки имаш в главата

Ех Мурзилажи, приседенете се вие към Китай, ама и те няма да искат такъв отпадък, а каталуния няма такава нужда , щото общо с испанците без да се напрягат произвжда повече от вас при 3 пъти по-малко население и без природни ресурси, от кото ви идва половината БВП .

Когато не знаеш кога да спреш. Почти всички автономии в Испания са използвали темата за независимоста за да изкопчат от Мадрид някакви облаги. За пример са Паис Баско и Канарите. Само че Пучдемон не уцели момента кога да спре и сега няма идея какво да прави.

Бе той не може на два референдума да докара 50 процента активност и не може независимост да обяви като хората, ти ми говориш комунстически московски заклинания, които докато бабувате за бабите и ватниците , белите държави станаха не ме пред вас, а вече необратимо недостижими.

едно си баба знае , едно си бае. И разстройство да получиш. все някой друг ти е виновен на тебе, а не свинския ти нрав

Извинявай, репликата беше за Атила.

Пучи мачка мадридските комуняги и те затова квичат!

Пучдемон иска Рахой и Мадрид да са агресорите, затова така увърта, не му стиска да обяви пръв независимост и апелира за диалог. Много пасивна позиция, ама да видим дали Рахой ще играе твърдо. Стана голямо надлъгване.

Страх го е да обяви независимост. Последиците няма да им харесат хич.

Народът даде отговора. Другото е формалност.

НАРОДЪТ Е МЪДЪР, но ХОРАТА СА ПРОСТИ.

Косово се самоопредели само с решение на парламента, без референдум Плюс АОК създадено от ЦРУ и плюс война срещу Сърбия, в която участвува и Испания.България също даде коридор на САЩ.Турция и Гърция, старо членове на НОТО отказаха. Така и България окървави ръцете си срещу съсед. Само Русия беше против. Сега западните агресори квичат неистово за Крим и Каталуния, но никой не им вярва...

Нещо забравяш да споменеш. че в Косово имаше етническо прочистване на над половин милион албанци, които бяха изгонени от домовете , в Каталуния кзаусът не е такъв..

Всичките искат "независимост", ама не искат да се разделят с германските (наричани европейски) пари. Германия е завзела трайно Западна Европа и покрайнините и!

Германеия е окупирана страна без армия, като Япония. Гък не могат да кажат без чорбаджията САЩ.

Тия станаха като Великобритания, уж ще излизат, ама няма точно да излизат...